Ben , Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü mezunuyum ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi sayfasına şöyle bir yazı var ve yazıya göre Türkçe öğretmeni olarak çalıştığım yazıyor özel kurumlarda ama iş başvurusu için gittiğim kurum Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olmadığım için çalışamayacak olduğumu diyor. Çalışan arkadaşlarım da var ve bana “Biz ortaokul grubu için bu kurumu açtık. Çalışan arkadaşlarına sor lise grubuna mı yoksa ortaokul grubuna mı Türkçe anlatıyorlar.”dedi sahibi ve cevabını bildiğim hâlde yine de bir arkadaşıma sordum ve aldığım cevap “Ortaokul grubuna da lise grubuna da Türkçe dersi anlatıyorum.”oldu.
Bu da ismini dediğim üniversitenin ve bölümün açıklaması:

Adam bakmadan direkt beni öğretmenliğimden vurdu. Güya demesine göre kendi de emekli Millî Eğitim Müdürü yardımcısıymış. Seni Millî Eğitim Müdürü yardımcısı yapanın…. dedim içinden.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ediyor sanırım ama pek bilgim yok
Açıklama kısmını bir okusana Barış. Birlikte haraket ediyorsa yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu madem?
Hiç adil biy karar olmamış
Aynen. Atanırken biz de edebiyat öğretmeni olarak atanıyorken bilhassa Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olsan olurdu demeleri absürt. Ben de atanırken eşit sayılıyorum zaten ki benim bölümümden mezun Türkçe öğretmenliği yapan arkadaşlarım da var dershanelerde. Adama diyorum, inatla ne olarak çalışıyor diye sor diyor. Ben sanki bilmiyorum. Yine de teyit etmek için bir arkadaşıma sordum. Ortaokul ve lise grubunun derslerine girip Türkçe dersi anlatıyorum dedi. Adam yalan söylüyor bence.
İvet yalan söylüyor ya da bilgisiz biri💞🦄
Bilmiyorum artık. Demesine göre Millî Eğitim Müdürü Yardımcılığından emekliymiş. Nasıl bilgisi olmaz?
Yalan sülemiş
Öyle olduğunu düşünüyoruz bizim bölümden bazı arkadaşlarla.
Sen bu açıklamayı görüşme esnasında söyledin mi?
Adam bakmadı bile ss. e demeye çalıştım da
Özel kurum kriteri olabilir diploma isteyebilir. Ama sonuçta böyle bir esneklik var. Isterse çok rahat kabul edebilirdi. Bu yayımlanan yazı belge niteliğinde.
Zaten o bölümünden mezun olduğum için mantıken diplomam olması gerekmiyor mu?
Bir açıklama ekran görüntüsüne bak
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olarak bir alım yapmak istiyor. Ama senin belirttiğin gibi burada seni yakan tek durum inisiyatif kullanması. Nşa seni işe kabul edebiliyor.
Nşa ne? Yani ben keyfi olarak almıyor değilim diyor bir de. MEB sizin bölümden ortaokul grubuna Türkçe dersi verdirmiyor dedi. Eeee… Benim arkadaşlarım nasıl veriyor madem? Sor diyor bir de arkadaşlarına lise grubuna mı ortaokul grubuna mı Türkçe dersine giriyor diye. Sordum özelde çalışan arkadaşa ve iki gruba da anlatıyorum dedi.
Normal şartlar altında :) özetle görüştüğün kişi inisiyatif kullanıyor aslında daha doğrusu yönetmenlik den bihaber. Orasi için Yapacak birşeyin yok artık. Sonrası için benim tavsiyem cvne bu yazıyı belki önyazı olarak eklemeyi düşünebilirsin.
Demesine göre emekli Milli Eğitim Müdürü yardımcısıymış. Bal gibi haberi vardır da bence bahane etti.
Bence de vardır ama takılma boş ver.
Sinir oldum yani “Ben Türkçe konuşuyorum. Sen edebiyat öğretmeni olacaksın bir de.”deyince. Dersin ben Arapça konuşuyorsun dedim. 😂😂Kendimi ifade etmeye çalıyorum yani şurada. Daha dinlemeye bile bilmiyor.
Açıkçası anlattıklarına bakarsak egolu birine denk gelmişsin. Yönetmelik konusunda da bilmiyor da olabilir ama o saatten sonra da bozuntuya vermiyor 😀 kötü şans olmuş senin için.
Aynen, kötü oldu. Bir de görüşme olumlu geçti, boşuna umutlandım.
Hıyar herif ağzından o sözler çıktıktan sonra geri adım atamaz tabi tükürdüğünü yalamaz abshsh
Takılmamak önemli. Bu konuda umutsuzluk yorar.
İnan, artık o kadar umutsuzum ki… Resmen bazen kendimi lanetli gibi hissediyorum. Nereye gitsem elim boş dönüyorum.
Anlıyorum seni. Bende üni den sonra böyle karamsar bir sürece girmiştim. Düzeliyor sonra ama biraz zor günler bunlar. Kafani rahatlatmak için belki başka sektörden şansını denemelisin.
Denediğim için zaten biraz da lanetli gibi hissediyorum ya.
Yok yok öyle düşünme. Bu olayın üzerine ne kadar gidersen seni kötü bir ruh haline sürükler. Sırf bu konuda intihar edenler bile var o yüzden boş ver sadece sabırlı ol.
Bundan dolayı intihar etmem de böyle söylenip duruyorum işte.
Evet öyle bir şey olmaz ama işte seni yıpratır o yüzden diyorum. Aramaya devam
Devam ediyorum. Yapacağım başka bir şey yok. Teşekkür ederim yine de beni düşündüğün için.😊
Rica ederim :)