AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayvanın değerine ki sizin değeriniz ne olsun. gözü ile bakılıyor
Çok yanlış değil mi?
Sence bence yanlış onlar için normal ve değil demek ki
Çünkü ülkemizde hayvanlara yeteri kadar değer verilmiyor
Maalesef
veteriner hekim hiçbir zaman bir tıp doktoru ile aynı seviyede değildir hayalden çıkın
Neden insan anotomisini veterinerler de görüyor ayrıca ne bakımdan seviye farkı var
insan anatomisi hemşire de görüyor ona bakarsan :D güzel argümanmış 2. sınıfta tıpçılar 1 sene anatomi görüyor zaten ağırlıklı olarak her komitede ki okulun başları bu asıl klinik bölümler ilerleyen dönemde geliyor 3-4-5 gibi neyse sonuç olarak gelmek istediğim nokta şu veteriner hekim bir kardiyolog'un yaptığı anjio işlemi ile MI geçiren damarı tıkalı hastanın hayatını kurtaramaz, veya bedeninde tümör olan hastanın tümörünü alan genel cerrahi, beyninde adenom olanın hastanın en küçük minimal hatada ölümüne yol açacak dünyada nerdeyse bu işi yapan insanların sayılı olduğu beyin cerrahi gibi bölümlerin yaptığı işleri yapamaz. Kronik hastalıkları tedavi eden senin akciğerin enfeksiyon kaptığında hatta tüberküloz olduğunda tedavini düzenleyip izleme halan göğüs hastalıkları doktorunun yaptığını yapamaz. Veteriner hekim klinisyen veya cerrahi doktorun yaşadığı zorluğun bilmem kaçta birini bile görmez. Burada veterinerleri aşağılamıyorum ama neyin ne olduğunu da bazen söylemek lazım.
bu dünyanın neresine gidersen git böyledir, Amerika gibi dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile hatta bu daha bariz hissedilir.
Tamam ben zaten tıp kolay demiyorum. Ama bu bahsettiğini her doktor yapamıyor farkındaysan kendi alanında uzmanlaşmış doktorlar var. Aynı şekilde cerrahi veterinerler de var dediğim şu genel itibariyle veterinerler de tıpçılar kadar okurken acı çekiyor
acı çekmiyor demiyorum, ama ikisi aynı dedin mi komik oluyor
Cidden merak ettim bir tıpçı olarak bölümleri zorluklarına göre sıralar mısın? yanlış anlama merakımdan soruyorum ilk beş sana göre ne olurdu en iyi seviyelerdeki meslekler ne
1-) Beyin ve Sinir Cerrahisi
2-) Genel Cerrahi
3-) Kadın doğum
4-) Pediatri
5-) bu kısma birkaç bölüm birden girer o yüzden çok karar veremedim
tabi tus dereceleri bu bölümleri yazmıyor çünkü gereksiz zorluğuna karşın hem asistanlık süresince hayatın yok oluyor hem de karşılığını maddi olarak almıyorsun. Belki yıllarca çabalarsan gençlik gittikten sonra isim yaparsın ama onu da gerçekten isteyecek kadar idealist olmak lazım
Mühendislik bölümleri ilk beşe giremez mi yani sadece tıp mı
tıp bölümleri olarak yazmıştım, ilk cümlen o anlama geliyor genel olarak soruyorsan mühendislikte var tabi ama odtü, itü, boğaziçi gibi yerlerden mezun olanlar sadece
Yoo gayet saygı görüyorlar.
Görmüyoruz bir tıp doktoru bize üsten bakıyor
E sen öyle diyorsan bir şey diyemem tabi. bence gayet saygın insanlar.
Nesi zor
Pardon nesi kolay?
Sizin eğitim tıp eğitiminin yanında çerez. Sistem sizi doktor olarak bile görmüyor zaten siz niye kendinizi tıp doktorlarıyla aynı segmente ait gibi gösteriyorsunuz
Tıp doktorusun herhalde
Cevabımın evet ya da hayır olması , söylediğim şeyin gerçekliğini değiştirmiyor
Çok şeyi değiştiriyor zira sizdeki tanrı egosu başka hiçbir meslekte yok. Bu arada doktoramı tıpta yapıyorum pek bir zorluk farkı yok. Segment farkıymış sistemin ucubeliği :) Yurt dışında hemen hemen tıp doktorlarıyla aynı maaşı alıyorlar bir burada ne hikmetse aynı segmentte bir farklılık var hahhaha
Siz yurtdışındaki sistemden bi habersiniz , rakamlar üzerinden işin ticari tarafına kapak atıp sorumluluktan kaçma peşinde olanlardansınız maalesef.
ales ile girdiysen senin çektiğin zorluk sahte bir zorluk tus ile girenlerle aynı eğitimi ve deneyimi almıyorsun
Pardon bi habersiniz derken? kardeşimin eşi kanada da veterinerlik yapıyor yıllık 200.000 dolar maaş alıyor kardeşim de doktor o da hemen hemen aynı maaşı alıyor gayette sistemden haberim var. Sorumluktan kaçtığım falan da yok ayrıca doğruya doğru denir veterinerlik bölümü tıp kadar zor
Beyaz önlüğü taktınız diye kendinizi tıp doktoruyla bir tutmuyor musunuz 😄 avuntuda çağ atladınız cidden.
acilde 24 saat bir nöbet tut sen bence bir devlet hastanesinde bakalım sonra ne diyecen :)
uç örnek vermek kolay bu arada, canada biri varmış 200 bin dolar alıyormuş iyi uç örnek vereceksek ben de amerikada dünyada sayılı olan beyin cerrahlarından birini vereyim ortalama 400.000 dolar kazanıyorlar. Uç örnek her meslekte var ona bakarsan ortalamadan konuşcan :)
hatta nörolojik cerrahi kısmına bakanlar 600.000 ve üstüne çıkıyorlar dolar bazında boş yapma yani
@onexonelade hahahaha ineğe doğum kontrolü yapta göreyim seni 24 saat nöbet mi bu mu. Artı ben de ortalamadan bahsediyorum zaten Türkiye’de değer görmememiz saçma bu arada ben çok yüksek puanla veterinerliği tercih etmiştim zamanında tıpta geliyordu. Yurt dışında veterinerlerde doktordur ve hastanede çalışırlar bi bizim ülkede baytarız tıpçılar tarafından aşağılanıyoruz
Olayı yine saptırıyorsun, ben veteriner kaka demiyorum. Her mesleğin belli bir yeri vardır hayatta. Sen o yerleri sanki aynıymış gibi biz de tıp doktoru gibiyiz anlamına getiriyorsun. Öyle bir şey yok bunu kabul etmek istemesen de. Bu arada ineğe doğum kontrolünün kadın doğum'da asistan doktor olarak çalışmaktan daha kolay olduğuna eminim. Doğu ve Güneydoğu anadoluda bir kadın doğum doktorunun neler yaşadığını bilsen ineğe doğum kontrolü gibi komik bir argüman sunmazdın. Senin malpraktis riskinde yok. Yenidoğan bebeğe bir şey olsa doktorun uğraşacağı malpraktis davasından haberin de yoktur senin.
@onexonelade hahahaha bak yine üstten konuşmuşsun haberin yoktur senin falan :D neyse Türkiye’deki meslekleri zorluklarına saygınlıklarına göre sıralar mısın rica etsem yanlış anlama merakımdan soruyorum acaba ne düşünüyorsun diye
ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi yerlerden mezun belli başlı mühendislikler ile Tıp bölümü başı çeker bu konuda
@onexonelade konuyla alakasız sence bir kadına en çok yakışan meslek ne
avukatlık olabilir belki
@onexonelade eski sevgilim tıpçıydı veteriner olduğum için aldatmış beni mfkdkldkdld tüm tıpçılar böyle egoist mi
yok değil kişiyle alakalı bir durum bu mesleklere indirgemenin bir anlamı yok
aldatma bahanesi buysa komikmiş bu arada sallamış gibi geldi
@onexonelade şey dedi ben doktorum sen değilsin bu yüzden aldattım falan filan o an çok garip hissettim yks puanım da tıp fakültesine yetiyordu zamanında jdkdkld
Sen niye geçmiş travmalarının faturasını geleceğe kesiyorsun, bu tip genellemeler sana hayatta somut bir ilerleme sağlamaz
@onexonelade bu arada sende üstten falan konuştun genel olarak tıpçılarda var sanki bu durum
bahane tamamen canım istedi yaptım ama bahane bulamadım bahanesi
bu genel olarak türk toplumunda var herkes az da olsa etkileniyor sinir stres katsayısı sağolsun
@onexonelade olabilir mümkün
Fanus yaratıp yaşamak gerekiyor başka türlü bu ülkede yaşanmaz
@onexonelade ben kanada hazırlıklara başladım ortalama 80 bin dolar maaş huzurlu ortam falan şuna ielts de zorlanıyorum ama o da geçecek zamanla 🙂↔️
Canada işi biraz zor alım çok az yapılıyor ben o yüzden almanya düşünüyorum
@onexonelade veteriner hekim açığı var kanada da ben o konuda bir tık şanslıyım :) Aslında doktor açığı da vardır ama senin de dediğin gibi alanında en iyi dünyanın her yerinden doktorlar başvuruyordur o yüzden tıp için zor olabilir ama yine de araştırmanı tavsiye ederim
pastayı pek paylaşmak istemiyorlar canada'da öyle bir sorun var
canada yerine amerika daha mantıklı uğraşmak için bizim açıdan en azından
@onexonelade evet haklısın ama Amerika da çok zor en mantıklısı Almanya
evet eu diploması alıyorsun her yerde geçiyor hollandaya bile geçersin isviçre falan kafana göre
@onexonelade İsviçre dünyanın en iyisi ama Amerika’dan bile zor olabilir 😔
yok değil, amerika daha zor isviçreye geçme işi şu açıdan mantıksız kazan. artıyo ama giderde artıyo + parayı harcayacak yerler almanya'da orası ise köy gibi kalıyo o yüzden tercih biraz daha farklı olabiliyo. Kişiyle alakalı kimi kuzey ülkesine gider kimi almanyadan memnundur kimi de hollandaya gider kafaya göre işte
@onexonelade ben avrupayı fazla araştırmamıştım sen deyince İsveç’e baktım veterinerler en çok kazanan 3 meslekten biriymiş şaşırdım mdödöödöd aylık ortalama 10.000-20.000 Euro kazanıyolarmış 1 yılda spor araba parası çıkar
@onexonelade herkesi almıyorlardır herhalde
onlar brüt maaşlar
@onexonelade biliyorum yine de harika
çalışırsan olur hesabı işte
@onexonelade bakalım artık şansımı deneyeceğim araştırmakta fayda var
almanlar zaten kuzey ülkelerine kaçıyorlar sağlık sektöründe o yüzden yabancı alım var
var olan gençlerde sağlık alanına çok girmiyor
dene burada işin zor yoksa
@onexonelade aynen öyle :(