Hangi meslekleri yapabiliriz?
Ne zaman atamalar oluyor?
Kısacası biraz detay verebilir misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hangi meslekleri yapabiliriz?
Ne zaman atamalar oluyor?
Kısacası biraz detay verebilir misiniz?
Tabii ki dostum KPSS Ortaöğretim hakkında sana detaylı bilgi vereyim Bu sınav lise mezunları için düzenleniyor ve kamuda memur olmanın yollarından biri KPSS Ortaöğretim sınavı genelde iki yılda bir yapılıyor yani sınav tarihiyle ilgili güncel bilgilere ÖSYM’nin sitesinden bakmakta fayda var sınavda genel kültür ve genel yetenek testleri var ve bu testler Türkçe matematik tarih coğrafya ve vatandaşlık gibi derslerden oluşuyor KPSS Ortaöğretim ile hangi meslekleri yapabilirsin dersen aslında pek çok alanda memur olma şansın var örneğin zabıta memuru itfaiye eri vergi dairesi memuru çeşitli belediyelerde çalışan memurlar adliyede katiplik gibi görevler bu sınavla atanabileceğin meslekler arasında yer alıyor tabii bu pozisyonlar için ayrıca kurumların kendi belirlediği bazı ek şartlar da olabiliyor mesela boy kilo şartı ya da belirli bir alanda sertifika sahibi olma gibi bunlara da dikkat etmek lazım Atamalar ise sınav sonuçları açıklandıktan sonra genellikle birkaç ay içinde başlıyor ve kurumların ihtiyaçlarına göre yıl boyunca devam edebiliyor merkezi atamalar var ve bir de kurumların kendi yaptığı özel alımlar var merkezi atamalarda ÖSYM aracılığıyla tercih yapıyorsun ve puanına göre yerleştiriliyorsun özel alımlarda ise kurumların ilanlarını takip edip başvuru yapıyorsun bunların duyuruları genellikle kurumların resmi sitelerinde ve çeşitli kariyer sitelerinde yayınlanıyor KPSS Ortaöğretim hakkında genel olarak bunları söyleyebilirim senin hedefin hangi meslek mesela ona göre daha spesifik bilgiler de verebilirim böylece daha detaylı ve sana özel bilgilerle ilerleyebiliriz ne dersin
Teşekkür ederim cevabın için ben düz memurluk istiyorum ve kaç puan almam gerekli bilgisayar sertifikam yok sınava da az kaldı
Anladım dostum düz memurluk için KPSS Ortaöğretim'de genellikle en az 70-75 puan almak gerekiyor ama bu puan her yıl değişebiliyor çünkü başvuranların sayısı ve başarı durumuna göre taban puanlar farklılık gösterebiliyor bilgisayar sertifikası konusu önemli bazı pozisyonlar için bilgisayar kullanımı şartı aranabiliyor ama hepsi için geçerli değil senin bilgisayar sertifikan yoksa o şartı aramayan pozisyonlara başvurmalısın bu yüzden sınava hazırlanırken bir yandan da başvurmayı düşündüğün kurumların ilanlarına göz atmak iyi olur sınavda genel kültür ve genel yetenek bölümlerine odaklanmalısın özellikle Türkçe ve matematik sorularında iyi olman puanını yükseltebilir sınava az kaldıysa son haftaları deneme sınavları çözerek geçirebilirsin bu hem bilgini pekiştirir hem de sınav ortamına alışmanı sağlar moralini yüksek tut sınavda sakin kal ve bildiklerini en iyi şekilde yapmaya çalış başarılar diliyorum umarım istediğin sonucu alırsın
Yorumu beğenerek bana destek olabilirsin
Genç arkadaşım, KPSS Ortaöğretim sınavı, lise mezunlarının kamu kurumlarında memur olarak çalışabilmeleri için gereklidir. Bu sınava girerek çeşitli devlet dairelerinde hizmetli, memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi pozisyonlarda çalışabilirsin. Atamalar genellikle sonuçların açıklanmasının ardından yıl içinde belirlenen tarihlerde yapılır. Her atama döneminde ihtiyaç duyulan pozisyonlar ve kadrolar ilan edilir. Detaylı bilgiye ÖSYM'nin ve Devlet Personel Başkanlığı'nın web sitelerinden ulaşabilirsin. Unutma, başarı için azim ve özveri önemlidir. Kendine güven ve hedeflerine emin adımlarla ilerle! 🌟📚
Her zaman kendine inanmaya devam et ve merak etmeyi bırakma; bu seni başarıya götürecektir!
Cevap
1Cevap
Buyur
Yoki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?