Hemşirelik düşünüyorum sizde doğru seçim mi yoksa puanıma yazık eder miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılYorumlara baktim. Tibbi sekreterlik yazma derim. 40 yilin basinda 30 bin alim yapti diye millet her sene 30 bin alacakmis gibi davraniyor. Onun devri 1 senede bitti. Son akimda 81 ile kapatti zaten. Ve o sene herkes orgunden ve aciktan tibbi sekreterlik yazdi. Yiginla mezun var. Ve bu mezunlarla taban puan 81 de kalmaz. Alimlarda 1000 in falan ustunde olmaz. Yeni hastaneler acilsa bile cok yuksek alimlar olmaz. Bir hastane kac senede insaati bitiyor zaten.
Eger nobet, saglik sektörünu vs sorun etmezsen hemsirelik iyi gibi duruyor. Cabuk atanirsin. Iyi de kazaniyor. Maas disinda ek ödeme, doner sermaye, nobet ucretleriyle beraber iyi bir ek geliri de var.
Arkadasim en son cok nobet almis bir daha asla almam, canim cikti dedi ama o cok nobet tuttugu sira 9-11 bin kadar maaşin daha gecmis eline. Diger mesleklerde zor bunlar biraz. Bir de doner sermeyesi iyi bir hasteneye duserse o da yuksek gelir.
Eger amacin atanmak, para almaksa hemsirelik fena bir bolum degil. Zor ama is imkani bircok dala gore iyi.
Ogretmenlikte bilemiyorum. Yapinca, ataninca guzel rahat meslek. Bransa gore cok kazandirmaz belki. Hani kurs, ozel ders imkani falan mat, ing gibi branslarda var. Ek gelir ogretmenlikte bu branslarda olur. Cogu brans tek maas aliyor ogretmenlikte. Bazen sinav ucreti vs oluyor. Sinif, okul oncesi gibi branslar maasin yaninda belli bir ek derste aliyor. Onun disinda sagliktaki kadar kazanmiyor. Ama ogretmenliginde calisma saatlerine gore kazanci haylihayli iyi.
Atamasi zor. Atansan dogu gorevine yollarlar. Saglikta merkezi yerlere atanmak daha kolay. Ogretmenlikte dogu olur, köy olur, ilce olur. Merkeze gelmek zor olur. Cogu okulda cakili kadro var çünkü. Ogretmenlik gibi rahat bir meslekte devlet gonderene kadar calisiyorlar. Kendi istegiyle emekli olan ogretmen gormedim. Son raddeye kadar kaliyorlar. Emeklililerin yerine de atama o yuzden zor görünüyor.
Yine de sen bilirsin. Iki bolum oku diyeceğim iki lisans ayni anda okunmuyor. Hemsirelik zor biraz. Gozun aliyorsa, yapabilirim diyorsan, hastane ortami, nobet falan cekebilirim diyorsan oku ve yap. Hastane ortami cokta pozitif bir ortam degil. Her seyi dusun karar ver.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAma bende bu yollardan gecmis biri olarak soyleyebilirim ki 24 yasindayim. Şu an keske maasim olsaydi, kendi kazancim olsaydi diyorum. Artik belli bir yastan sonra aileden para almak, sunu alalim mi diye yalvarmak, ikna etmeye calismak zor oluyor. Bir yere gitmek istedigimde paramin olmamasi zor oluyor. Ve insan bu yaslarda daha cok istiyor parayi. Yaslilikta ne yapayim mesela parayi. Ya da 30 lu yaslarda ne yapayim? 30 lu yaslarda isteklerim vs degisecek. O yasin getirdiklerini yasayacagim. Belki evlenip cocuk cocuga karisip onlarin maddiyatini dusunup cocuklardan dolayi kendime bir cop bile alamayacagim.
Insana para gencliginde lazim. Bekarsin, teksin, gencsin, kan hizli akiyor, gidip gezmek gormek istiyorsun, kiyafete, ayakkabiya, makyaj malzemesine vs heves ediyorsun yas geregi. Bu yaslarda hevesim ve isteklerim farkli. Asil bu yaslarda para lazim bence. Ama o da olamiyor maalesef. Son 2 yıldır o kadar istiyorum ki kendi paramin olmasini. Baska sehre gitmek, kendi evimi kurmak, kendi isteklerimi kimseden dilenmeden, ikna etmeden, yalvarmadan alabilmek. Ama bu sartlarda olmuyor iste. Olaya atanmak ve para icin baksaydim bende senin gibi düşünebilirdim. Bu ulkede hayalleri mecbur bir kenara birakmak zorunda kaliyoruz.
Hayalini, ogretmenligi istiyorsan ya kpss ye hunharca calisacaksin. Baya turkiyede kpss 100. su Falan olacaksin. Bazi branslar bu sene 170 falan kontenjan verdi cunku. Ya da yok bu riske giremem, bu kadar calisamam diyorsan hemsirelik gibi atamasi yuksek alan sececeksin. Saglikta da Şu an hemsirelik iyi gibi duruyor. Tibbi sekreterlik ve digerleri cokta tercih edilecek gibi degil. Tibbi sekreterlik ve att yi falan hic yazma derim zaten.
Soran1 yılNe kadar güzel yazmışsınız tam olarak ben de bu ruh halindeyim siz de üzülmeyin hayat bir şekilde yolunu bulur bu ülkedeki gençler olarak durumumuz çok da farklı değil zaten çalışan da şikayetçi çalışamayan da hakkımızda hayırlısı olsun
Soran1 yılKpssden gözüm korkuyor hemşireliğin de geleceği tam belli değil ama diğer mesleklere göre fena da sayılmaz artık okuyup ya tsmlere falan atanmaya bakacağım ya da formasyon alıp farklı yolları deneyeceğim bakalım:/
En İyi Cevaplar
Sana bir sorumlu hemşire olarak tavsiyem tercih etmemen yönünde. Evt ilk yıllarda yaştan dolayı enerji vs bazı şeylere tahammülün olabiliyor. Ancak hasta, hasta yakını hekim ve daha nice kişiyle sürekli iletişim halinde olup anlaşabilmek ikna edebilmek bazı süreçleri yönetebilmek insanı çok fazla yıpratıyor. bedenen ve ruhen. Mesleğimi seviyorum ancak bir tercih hakkım daha olsa farklı bir seçim yapardım. Karar yine senin tabi.
02 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız belki ancak bu mesleği seçmeseydiniz atanma ve tek başınıza ayakta durma şansınız daha düşük olacaktı maalesef istediğim meslekleri de gelecek kaygısından dolayı yazamıyorum yoksa hemşireliğin zorluklarını ben de biliyorum ancak çok da bir seçeneğim yok takdir edersiniz ki
1 yılSağlık alanını seviyorsan çok iyi seçim tatlım. Eğer devlette atanma gibi kaygılarında varsa oldukça senin için doğru tercih. Fakat gerçekten istediğin alan olsun. İstihdam yanında mutlulukta önemli çünkü. Tercih döneminde başarılar🍀🩷
05 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim🤍 sağlık alanını seviyor sayılırım ancak hemşirelik gerçekten yorucu bir meslek bakalım hayırlısı:)
- 1 yıl
Evet nöbetler falan gercekten sabır isi birde hastaneler malum genelde yas almıs ve huysuz hastalarla dolu.😑
Soran1 yılAynen öyle🤷♀️
- 1 yıl
Teşekkürler eig için:)
Soran1 yılRica ederim:)
- Eğitim & Kariyer konusunda 965 cevap paylaştı.
1 yılHemşirelik iyi bence de. Yurtdışına çıkarken de çok avantaj sağlar. Cerrahi hemşirelik olarak ilerlemeni tavsiye ederim çok faydasını görürsün.
06 Yorumla
Soran1 yılCerrahi hemşirelik çok zor olmaz mı ya yoğun bakımda çalışanlar vs bile çok bitkin görünüyorlar
- 1 yıl
Zor ancak çok zor değil, aşılamayacak bir şey yok. Sıfır bilgiyle gitmiş olsan bile ameliyathanelerde yeni elemana o kadar samimi ve öğretici yaklaşılıyor ki baştan aşağıya her şeyi defalarca anlatıp öğretme gibi huyları var. Elbette çalıştığın güne göre yorgunluğun artık azalabilir. Sağlık sektöründe diyicem ama tüm sektörler aynı hangi insan ben yorulmadan günü bitirdim diyebilir ki🙄. Bazı nöbetlerde hiç vaka almazsın bazı nöbetlerde art ardına gelir hayat bu hiç belli olmuyor. Ama monoton bir şekilde kanını al, tansiyonunu ölç yapmaktan çok daha eğlenceli olduğu kesin
Soran1 yılBilemiyorum söylediklerinizi eğlenceli bulabilmek için hemşireliği cidden sevmek lazım ben katlanabileceğimi düşünmüyorum hastane zor iş umarım tsmye falan atanabilirim veya yabancı dil öğrenip yurt dışı için başvurabilirim:(
- 1 yıl
Mesleğe başlamadan öncesinde bile staj döneminde neyi yapıp yapamayacağını çözersin aslında. Akışına bırakmak en güzeli
Soran1 yılEvet akışına bırakmak bu durumumda yapabileceğim en iyi şey zaten verdiğiniz bilgiler için teşekkürler:)
- 1 yıl
Rica ederimm
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
18Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, bence okunabilecek en iyi bölüm diye bir şey yok. Sizin kendinizi ne kadar çok geliştirdiğinizle ve hangi alana doğru ilginiz daha çok var yani bununla ilgili bir şey. İşsizlik sorunu her bölümde var ama kolaylıkla iş bulup bulamama durumu hem bu dediğim kriterle alakalı hem de doğru zamanda doğru yerde olmayla ilgili bir şey. Biraz da nasip kısmet meselesi tabii ki. Başarılar diliyorum.
02 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız ben de araştırma yapıyorum bir yandan sadece insanların ne diyeceğini merak ettim:)
- 1 yıl
Anladım sormakla iyi yapmışsınız tabii ki :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBence hemşirelik güzel bir bölüm sizin için ama iş olarak bir o kadar da zor bir branş...
10 Yorumla
1 yılKarakterinize ve size en iyi neyin geleceğine göre değişir efendim. Kişiliğinizi bilmeden genelleme yapmak hata olur. Ama yapay zeka, kripto para teknoloji, yazılım ya da seçkin üniversitelerde işletme okumak güzel bir gelecek sunabilir. Ama yanında yabancı dil şart
06 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız ancak gençler olarak fazla bir seçeneğimiz yok benim karakterime uygun olan meslek öğretmenlik ancak seçen pişman bu şartlarda sevdiğin mesleği yapabilmek zor
- 1 yıl
Bir önceki cümlede benim karakterime uyan meslek öğretmenlik demişseniz bence olay bitmiştir efendim. Hedefiniz belliyse önemli olan o doğrultuda çalışmak. Kimseyi hayalinizi gerçeklestirmek için ikna etmek zorunda değilsiniz hele ki ailenizi. Sizi dünyaya getiren onlar ve siz kendi düzeninizi kurana dek yanınızda olmak zorundalar efendim
Soran1 yıl30 yaşımda özellerde asgari ücrete sürünmek istemiyorum:/
- 1 yıl
Yaşınız daha genç üniversiteye bile başlamadınız. Başkasının başarısızlığı sizi korkutmamalı
Soran1 yılDoğru ancak başkaları dediğiniz kesim öğretmenlerin %95i olunca insanın da gözü bi korkuyor değil mi:)
- 1 yıl
Peki yüzde 5 olamayacağınizi size kim söyledi efendim
Gizli Üye(30-35)1 yılÜniversite kazanamadım, özel güvenlik görevlisi oldum. Daha sonra kurayla bir araştırma hastanesine atandım, kadro da verildi. 38 bin TL maaş alıyorum. Günde 8 saat çalışıyorum, çoğunlukla oturuyorum.
Kız kardeşimde lise mezunu. Üniversiteyi açıktan okudu. Migros da 2018 de işe başladı. Geçtiğimiz Mayıs ayında yeni açılan bir şubede müdür yaptılar, yükseldi.
Demem o ki okumanın bir manası kalmadı. Benim arkadaşlarım hep boşta, hep kpss ile uğraşıp duruyorlar.
17 Yorumla
Soran1 yılBiliyorum ancak okumadan da bir şeyler olmuyor şans ve torpil lazım tabii biraz da istikrar
Cevap sahibi1 yılOkuyunca da torpil ve istikrar lazım yalnız Türkiye'de
Cevap sahibi1 yıl@phyllo Kamuda çalışanlar 42 bin TL ye kadar alıyor. Özelde çalışanlar da 20-28 arası calistigi yere göre alıyor.
Okuyanla okumayan arasında fark olmadığı zaten A101 vb yerlerin kasiyerlerinden belli değil mi. Kadın tarih öğretmenliği okumuş atama yok orada çalışıyor
Cevap sahibi1 yıl@phyllo kredi ve yurtlar genel müdürlüğüne bağlı olduğu için yurtlara direkt giremezsin. Kpss ile alım olur oraya. Ama siteler de fabrikalar da çalışabilirsin
Gizli Üye(25-29)1 yılArtık ataması zorlaşıyor çünkü pandemi zamanında alacağını aldı puanları 60 puana kadar düştü o dönem sınava giren az da puanı olan herkes atandı böyle bi durum olması zor bir daha anca tekrar öyle bi süreç olur onu bilemeyiz şimdiden sonra zor olur tabi gene alacak ama o kadar yüksek sayılarda hemşire almayacak ve puanlarıda o kadar da düşmeyecek
04 Yorumla
Soran1 yılFarkındayım ancak diğer mesleklere oranla atama konusunda hiç de fena saylmaz
Cevap sahibi1 yılGene tabi iyi ama belli olmaz yanı senin üstüne düşen kazanmak fakülteyi ve KPSS sınavına iyi hazırlanmak iyi bi puan alıp hemen atanmak
Soran1 yılBiliyorum ancak gözüm korkuyor
Cevap sahibi1 yılKorkmasın KPSS zor bi sınav değil sadece çalışmak lazım biraz
Ne seçersen seç ilk şunu düşün >> hayat yeterince sorunlu yapacağın işte de sorunu olan kişiler ile ilgiliyse bol stresli bir hayata hoş geldin dersiniz.. Kendi derdin yetmezmiş gibi piskolog olup miletin derdini çekmek gibi..
03 Yorumla
Soran1 yılSeveceğim meslek olan öğretmenliği seçersem de atanamayıp işsiz kalacağım ondan iyidir diye düşünüyorum:(
- 1 yıl
Evet haklısın ama başta bakış açınızı biraz değiştirecek fikirlere ihtiyacınız var.. Okuduğunuz meslek mezun olduğunuz dönemde geçerli, aranan bir iş olmaya biliyor. Mesela ben 2 yıl teknik kimya okudum çıktım baktım teknolojide para var o işe yöneldim. Bilişim mühendisi oldum.. Yani şey düşünmeyin hımm bunu okuyayım aç kalmam olmuyor.. Size en büyük tavsiyem %100 tutan şey şu.>>> yabancı dil yapın öğrenebildiniz kadar dil öğrenin.. Uzun bir süre yöneticilik yaptığım fabrikaya 3 yabancı dil bilen bayan başlamıştı.. Benimle neredeyse aynı maaşı alıp , haftanın iki günü yoğun çalışıyordu. Diğer zamanlarda yurtdışını gezdi hep.. Farkı görün...
Soran1 yılAnladım teşekkür ederim düşünceniz için
Bütün bölümler iş yerleri doldu. İnsanlar ne okusa işsiz kalıyor. Sağlıkta dolar bir kaç seneye çok kalabalık ülkede değiliz aslında ABD 300m nüfusla işsizlik yokken biz 85m çoğu işsiz.
01 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle mahvettiler bizi
1 yılHemşirelik zor bir meslek ama prestiji fazla yani eskisi gibi değil iyi maaşlar alınıyor. Bana soruyorsan bir yıl bekleyip tıp okumanı öneririm
06 Yorumla
Soran1 yılZaten mezuna kaldım diş hekimliği istiyordum ancak dershane imkanı vs yok çalışamıyorum da tek başıma o yüzden geçen seneki sıralamam gelecek yaklaşık olarak
- 1 yıl
Öğretmenlik istiyorsan onu bırakma bence 80 yaşına kadar öğretmen olunuyor
Soran1 yılFormasyon alıp meslek liselerinde görev yapabiliyor sanırım hemşirelik lisans mezunları
Soran1 yılÖğretmenlik bitti artık maalesef yoksa isterdim atama yok
- 1 yıl
A a. A ikisi bir arada daha güzel olur güzel araştırmışsın umarım her şey istediğin gibi olur
Soran1 yılTeşekkür ederim umarım tam bilmiyorum derinlemesine araştırmadım ama bakacağım iyice
iklimlendirme ve soğutma elektrik teknisyenliği elektrik elektronik mühendisliği
10 YorumlaSayısal ne varsa girilir ya bide bir kaç dil biliyosan onda da havada kapılırsın
10 YorumlaYapay zekâ ve Robotlarla ilgili mesleklerin bölümleri ve tabii ki bilgisayar, elekt.-elektronik mühendislikleri...
01 Yorumla
Soran1 yılMantıklı ancak en az 20k yapmak lazım iyi üni için yoksa boş bölümler
- Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.
1 yılTıp, hemşirelik, 2 yıllık sağlık bölümleri, yazılım
07 Yorumla
Soran1 yılYazılımda da tıp puanı yoksa boş gibi bir şey artık sağlık da okumak istemiyorsan iş yok:D
- 1 yıl
Bende öyle düşünüyorum. Matematik yazıcaktım öğretmenlik hayalimdi hemşirelik yazmayı düşünüyorum bende 😂
Soran1 yılDeğil mi hayallerimizi yıktılar:( ben de öğretmenlik istiyordum biyoloji veya ortaokul fen olmadı işte napalım
- 1 yıl
Özel üni mi düşünüyorsun? Bende fen öğretmenlipş istedim matematik olmazsa diye çok
Soran1 yılHayır hacettepe biyoloji öğretmenliği tutuyordu gwçen sene ama ataması yok diye yazmadım
- 1 yıl
İyi yapmışsın bence atama olana yönelmeli
Soran1 yılAynen
1 yılAtaması düşük puanla olan iki yıllık saglık bolumleri
07 Yorumla
Soran1 yılÖyle bi bölüm mü var:D
Soran1 yılBir de hemşirelik kazanırsam 2 yıllık yazmam yani
- 1 yıl
İnsanlarla uğraşmayı seviyosan yaz hemsirelik ne diyim
Soran1 yılNe trip atıyorsunuz hanımefendi söyleyin 2 yıllık güzel bölüm araştırayım yani:)
Soran1 yılFikir almak için buradayım
- 1 yıl
Tıbbı sekreterlik odyometri biliyorum
Soran1 yılOdyometri ataması yüksek değil mi ya
1 yılKamuda en zor meslek hemşirelik olsa gerek. kolluk kuvvet görevlerinden sonra tabi..
03 Yorumla
Soran1 yılBiliyorum ancak napabilirim ki trde yaşıyorsanız durumumu anlarsınız atama diye bir şey kalmadı
- 1 yıl
Hakkında hayırlısı olur umarım.
Soran1 yılUmarım sağ olun
1 yılYurdışı için doğru karar. Çünkü yaşlanan bir nüfus var Avrupa'da. Ama düşünmüyorsan Türkiye standartları gözden geçir.
01 Yorumla
Soran1 yılDil öğrenmek beni korkutuyor birçok kursa gittim ancak olmuyor çabalayacağım:(
1 yıltabiki hukuk çok iyi bence ama kişiye göre değişir maddiyat ya da fikirlerden dolayı hangisinde mutlu olucaksan onu seç kendin karar ver bence
02 Yorumla
Soran1 yılHukukta da sıkıntılar başladı eskisi gibi değil adım başı büro açıyorlar artık
- 1 yıl
hmmm
İlla sağlıkçı olmak istiyorsan hemşire değil de daha başka bişey ol 2 yıllık anestezi falan vad
08 Yorumla
Soran1 yılKankam hemşirelik kazanmışken niye 2 yıllık yazayım ön yargı değil yanlış anlama da boşuna mı çalıştık yksye
Soran1 yılHayır ama mezundum geçen sene 90k yaptım bu sene de o civarda gelecek büyük ihtimal gelir yani
Soran1 yılİş bulabileceğim ve iyi kazanabileceğim başka hangi bölümler var ki
Soran1 yıl
Saydıklarınız mesleklere nazaran hemşirelik çok daha iyi bir alan iş bulma ve kazanma açısından
1 yılBence güzel bir bölüm
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılpuanın az diye sanırım
01 Yorumla
Soran1 yılSen o az olan puanı al da görelim:D
1 yılZor bir meslek ama yine de sen bilirsin.
00 Yorumla
1 yılHayat Universitesi bence
00 Yorumla
1 yılHer türlü iş bulursun polislşkte olur
01 Yorumla
Soran1 yılPolisliği severek yaparım ancak tayin işi çok yorar diyorlar
1 yılHemşirelik güzel bence sıralamanız oaç
02 Yorumla
Soran1 yılHenüz açıklanmadı ama gelir
- 1 yıl
Gönlünden hangi bölüm geçiyorsa onu oku bence
1 yılHepsinin onu kapandi
01 Yorumla
Soran1 yılBiliyorum:(
1 yılSaksokoloji bölümü inanılmaz para var.
02 Yorumla
Soran1 yılMeslektaşın olmak istemem işinde başarılar😄
- 1 yıl
Arkadaşım söyledi bana. 😃😃
1 yılmaaş iyi iş sıkıntılı
03 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle
- 1 yıl
neden tıp değil
Soran1 yılTutmayacak da ondan 1 sene daha hazırlanamam yoruldum nasıl soracakları belli de olmuyor o stres çekilmez
Okuma git dönerci aç
05 Yorumla
Soran1 yılMantıklı da okumadan da olmaz yine de sermaye yok
Soran1 yılİşte hemşirelik düşünüyorum öğretmen psikolog eskide kaldı atama yok maalesef:(
Soran1 yılSayısalım zaten artık düşünemem
Ne işin var kızım
00 YorumlaTıbbi sekreterliği oku
00 YorumlaTıp fakültesi
10 Yorumla
1 yılKendi sesini dinle
02 Yorumla
Soran1 yılTürkiyede mi:D
- 1 yıl
Kendi sesini Türkiye'ye uydurmaya çalış
1 yılYazılım
01 Yorumla