• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Eğitim & Kariyer

Bu zamanda okunabilecek en iyi bölümler ne?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
20
Yapay Zekaya Sor

Hemşirelik düşünüyorum sizde doğru seçim mi yoksa puanıma yazık eder miyim

Bu zamanda okunabilecek en iyi bölümler ne?
En İyi Soruları Bölüm Soruları Puan Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Yorumlara baktim. Tibbi sekreterlik yazma derim. 40 yilin basinda 30 bin alim yapti diye millet her sene 30 bin alacakmis gibi davraniyor. Onun devri 1 senede bitti. Son akimda 81 ile kapatti zaten. Ve o sene herkes orgunden ve aciktan tibbi sekreterlik yazdi. Yiginla mezun var. Ve bu mezunlarla taban puan 81 de kalmaz. Alimlarda 1000 in falan ustunde olmaz. Yeni hastaneler acilsa bile cok yuksek alimlar olmaz. Bir hastane kac senede insaati bitiyor zaten.

Eger nobet, saglik sektörünu vs sorun etmezsen hemsirelik iyi gibi duruyor. Cabuk atanirsin. Iyi de kazaniyor. Maas disinda ek ödeme, doner sermaye, nobet ucretleriyle beraber iyi bir ek geliri de var.

Arkadasim en son cok nobet almis bir daha asla almam, canim cikti dedi ama o cok nobet tuttugu sira 9-11 bin kadar maaşin daha gecmis eline. Diger mesleklerde zor bunlar biraz. Bir de doner sermeyesi iyi bir hasteneye duserse o da yuksek gelir.

Eger amacin atanmak, para almaksa hemsirelik fena bir bolum degil. Zor ama is imkani bircok dala gore iyi.

Ogretmenlikte bilemiyorum. Yapinca, ataninca guzel rahat meslek. Bransa gore cok kazandirmaz belki. Hani kurs, ozel ders imkani falan mat, ing gibi branslarda var. Ek gelir ogretmenlikte bu branslarda olur. Cogu brans tek maas aliyor ogretmenlikte. Bazen sinav ucreti vs oluyor. Sinif, okul oncesi gibi branslar maasin yaninda belli bir ek derste aliyor. Onun disinda sagliktaki kadar kazanmiyor. Ama ogretmenliginde calisma saatlerine gore kazanci haylihayli iyi.

Atamasi zor. Atansan dogu gorevine yollarlar. Saglikta merkezi yerlere atanmak daha kolay. Ogretmenlikte dogu olur, köy olur, ilce olur. Merkeze gelmek zor olur. Cogu okulda cakili kadro var çünkü. Ogretmenlik gibi rahat bir meslekte devlet gonderene kadar calisiyorlar. Kendi istegiyle emekli olan ogretmen gormedim. Son raddeye kadar kaliyorlar. Emeklililerin yerine de atama o yuzden zor görünüyor.

Yine de sen bilirsin. Iki bolum oku diyeceğim iki lisans ayni anda okunmuyor. Hemsirelik zor biraz. Gozun aliyorsa, yapabilirim diyorsan, hastane ortami, nobet falan cekebilirim diyorsan oku ve yap. Hastane ortami cokta pozitif bir ortam degil. Her seyi dusun karar ver.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ama bende bu yollardan gecmis biri olarak soyleyebilirim ki 24 yasindayim. Şu an keske maasim olsaydi, kendi kazancim olsaydi diyorum. Artik belli bir yastan sonra aileden para almak, sunu alalim mi diye yalvarmak, ikna etmeye calismak zor oluyor. Bir yere gitmek istedigimde paramin olmamasi zor oluyor. Ve insan bu yaslarda daha cok istiyor parayi. Yaslilikta ne yapayim mesela parayi. Ya da 30 lu yaslarda ne yapayim? 30 lu yaslarda isteklerim vs degisecek. O yasin getirdiklerini yasayacagim. Belki evlenip cocuk cocuga karisip onlarin maddiyatini dusunup cocuklardan dolayi kendime bir cop bile alamayacagim.

Insana para gencliginde lazim. Bekarsin, teksin, gencsin, kan hizli akiyor, gidip gezmek gormek istiyorsun, kiyafete, ayakkabiya, makyaj malzemesine vs heves ediyorsun yas geregi. Bu yaslarda hevesim ve isteklerim farkli. Asil bu yaslarda para lazim bence. Ama o da olamiyor maalesef. Son 2 yıldır o kadar istiyorum ki kendi paramin olmasini. Baska sehre gitmek, kendi evimi kurmak, kendi isteklerimi kimseden dilenmeden, ikna etmeden, yalvarmadan alabilmek. Ama bu sartlarda olmuyor iste. Olaya atanmak ve para icin baksaydim bende senin gibi düşünebilirdim. Bu ulkede hayalleri mecbur bir kenara birakmak zorunda kaliyoruz.

Hayalini, ogretmenligi istiyorsan ya kpss ye hunharca calisacaksin. Baya turkiyede kpss 100. su Falan olacaksin. Bazi branslar bu sene 170 falan kontenjan verdi cunku. Ya da yok bu riske giremem, bu kadar calisamam diyorsan hemsirelik gibi atamasi yuksek alan sececeksin. Saglikta da Şu an hemsirelik iyi gibi duruyor. Tibbi sekreterlik ve digerleri cokta tercih edilecek gibi degil. Tibbi sekreterlik ve att yi falan hic yazma derim zaten.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ne kadar güzel yazmışsınız tam olarak ben de bu ruh halindeyim siz de üzülmeyin hayat bir şekilde yolunu bulur bu ülkedeki gençler olarak durumumuz çok da farklı değil zaten çalışan da şikayetçi çalışamayan da hakkımızda hayırlısı olsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kpssden gözüm korkuyor hemşireliğin de geleceği tam belli değil ama diğer mesleklere göre fena da sayılmaz artık okuyup ya tsmlere falan atanmaya bakacağım ya da formasyon alıp farklı yolları deneyeceğim bakalım:/

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Seyma1114
    Seyma1114 Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 53%
    1 yıl

Sana bir sorumlu hemşire olarak tavsiyem tercih etmemen yönünde. Evt ilk yıllarda yaştan dolayı enerji vs bazı şeylere tahammülün olabiliyor. Ancak hasta, hasta yakını hekim ve daha nice kişiyle sürekli iletişim halinde olup anlaşabilmek ikna edebilmek bazı süreçleri yönetebilmek insanı çok fazla yıpratıyor. bedenen ve ruhen. Mesleğimi seviyorum ancak bir tercih hakkım daha olsa farklı bir seçim yapardım. Karar yine senin tabi.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Haklısınız belki ancak bu mesleği seçmeseydiniz atanma ve tek başınıza ayakta durma şansınız daha düşük olacaktı maalesef istediğim meslekleri de gelecek kaygısından dolayı yazamıyorum yoksa hemşireliğin zorluklarını ben de biliyorum ancak çok da bir seçeneğim yok takdir edersiniz ki

Yorumla
    • Seyma1114
      Seyma1114
      1 yıl

Senin hayatın sonuçta bişey diyemiyorum

Yorumla
  • Biscolatagirl
    Biscolatagirl Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    1 yıl

Sağlık alanını seviyorsan çok iyi seçim tatlım. Eğer devlette atanma gibi kaygılarında varsa oldukça senin için doğru tercih. Fakat gerçekten istediğin alan olsun. İstihdam yanında mutlulukta önemli çünkü. Tercih döneminde başarılar🍀🩷

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Teşekkür ederim🤍 sağlık alanını seviyor sayılırım ancak hemşirelik gerçekten yorucu bir meslek bakalım hayırlısı:)

• Biscolatagirl
      Biscolatagirl
      1 yıl

Evet nöbetler falan gercekten sabır isi birde hastaneler malum genelde yas almıs ve huysuz hastalarla dolu.😑

• Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Aynen öyle🤷‍♀️

• Biscolatagirl
      Biscolatagirl
      1 yıl

Teşekkürler eig için:)

• Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Rica ederim:)

• AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 965 cevap paylaştı.

Hemşirelik iyi bence de. Yurtdışına çıkarken de çok avantaj sağlar. Cerrahi hemşirelik olarak ilerlemeni tavsiye ederim çok faydasını görürsün.

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Cerrahi hemşirelik çok zor olmaz mı ya yoğun bakımda çalışanlar vs bile çok bitkin görünüyorlar

Yorumla
    • AliceMixfield
      AliceMixfield
      1 yıl

Zor ancak çok zor değil, aşılamayacak bir şey yok. Sıfır bilgiyle gitmiş olsan bile ameliyathanelerde yeni elemana o kadar samimi ve öğretici yaklaşılıyor ki baştan aşağıya her şeyi defalarca anlatıp öğretme gibi huyları var. Elbette çalıştığın güne göre yorgunluğun artık azalabilir. Sağlık sektöründe diyicem ama tüm sektörler aynı hangi insan ben yorulmadan günü bitirdim diyebilir ki🙄. Bazı nöbetlerde hiç vaka almazsın bazı nöbetlerde art ardına gelir hayat bu hiç belli olmuyor. Ama monoton bir şekilde kanını al, tansiyonunu ölç yapmaktan çok daha eğlenceli olduğu kesin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Bilemiyorum söylediklerinizi eğlenceli bulabilmek için hemşireliği cidden sevmek lazım ben katlanabileceğimi düşünmüyorum hastane zor iş umarım tsmye falan atanabilirim veya yabancı dil öğrenip yurt dışı için başvurabilirim:(

Yorumla
    • AliceMixfield
      AliceMixfield
      1 yıl

Mesleğe başlamadan öncesinde bile staj döneminde neyi yapıp yapamayacağını çözersin aslında. Akışına bırakmak en güzeli

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Evet akışına bırakmak bu durumumda yapabileceğim en iyi şey zaten verdiğiniz bilgiler için teşekkürler:)

Yorumla
    • AliceMixfield
      AliceMixfield
      1 yıl

Rica ederimm

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

15

Cevap

18

Cevap

• Askiyasamak u
    Askiyasamak Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.

Merhaba, bence okunabilecek en iyi bölüm diye bir şey yok. Sizin kendinizi ne kadar çok geliştirdiğinizle ve hangi alana doğru ilginiz daha çok var yani bununla ilgili bir şey. İşsizlik sorunu her bölümde var ama kolaylıkla iş bulup bulamama durumu hem bu dediğim kriterle alakalı hem de doğru zamanda doğru yerde olmayla ilgili bir şey. Biraz da nasip kısmet meselesi tabii ki. Başarılar diliyorum.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Haklısınız ben de araştırma yapıyorum bir yandan sadece insanların ne diyeceğini merak ettim:)

• Askiyasamak u
      Askiyasamak
      1 yıl

Anladım sormakla iyi yapmışsınız tabii ki :)

• OzgurGüneş
    OzgurGüneş Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Bence hemşirelik güzel bir bölüm sizin için ama iş olarak bir o kadar da zor bir branş...

1
    0 Yorumla
  • finslave95
    finslave95 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 98%
    1 yıl

Karakterinize ve size en iyi neyin geleceğine göre değişir efendim. Kişiliğinizi bilmeden genelleme yapmak hata olur. Ama yapay zeka, kripto para teknoloji, yazılım ya da seçkin üniversitelerde işletme okumak güzel bir gelecek sunabilir. Ama yanında yabancı dil şart

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Haklısınız ancak gençler olarak fazla bir seçeneğimiz yok benim karakterime uygun olan meslek öğretmenlik ancak seçen pişman bu şartlarda sevdiğin mesleği yapabilmek zor

Yorumla
    • finslave95
      finslave95
      1 yıl

Bir önceki cümlede benim karakterime uyan meslek öğretmenlik demişseniz bence olay bitmiştir efendim. Hedefiniz belliyse önemli olan o doğrultuda çalışmak. Kimseyi hayalinizi gerçeklestirmek için ikna etmek zorunda değilsiniz hele ki ailenizi. Sizi dünyaya getiren onlar ve siz kendi düzeninizi kurana dek yanınızda olmak zorundalar efendim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

30 yaşımda özellerde asgari ücrete sürünmek istemiyorum:/

Yorumla
    • finslave95
      finslave95
      1 yıl

Yaşınız daha genç üniversiteye bile başlamadınız. Başkasının başarısızlığı sizi korkutmamalı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Doğru ancak başkaları dediğiniz kesim öğretmenlerin %95i olunca insanın da gözü bi korkuyor değil mi:)

Yorumla
    • finslave95
      finslave95
      1 yıl

Peki yüzde 5 olamayacağınizi size kim söyledi efendim

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Üniversite kazanamadım, özel güvenlik görevlisi oldum. Daha sonra kurayla bir araştırma hastanesine atandım, kadro da verildi. 38 bin TL maaş alıyorum. Günde 8 saat çalışıyorum, çoğunlukla oturuyorum.

Kız kardeşimde lise mezunu. Üniversiteyi açıktan okudu. Migros da 2018 de işe başladı. Geçtiğimiz Mayıs ayında yeni açılan bir şubede müdür yaptılar, yükseldi.

Demem o ki okumanın bir manası kalmadı. Benim arkadaşlarım hep boşta, hep kpss ile uğraşıp duruyorlar.

1
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Biliyorum ancak okumadan da bir şeyler olmuyor şans ve torpil lazım tabii biraz da istikrar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Okuyunca da torpil ve istikrar lazım yalnız Türkiye'de

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

Özel güvenlikler o kadar alıyor muymuş 38 bin TL o zaman üniversite okuyanla okumayan arasında fazla fark yok ki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@phyllo Kamuda çalışanlar 42 bin TL ye kadar alıyor. Özelde çalışanlar da 20-28 arası calistigi yere göre alıyor.
      Okuyanla okumayan arasında fark olmadığı zaten A101 vb yerlerin kasiyerlerinden belli değil mi. Kadın tarih öğretmenliği okumuş atama yok orada çalışıyor

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

Şey bende özel güvenlik sertifikası var kartta alcam ama devlette mesela KYK'da bir işe girsem ne kadar alırım özel kurumları istemiyorum zaten aslında önceliğim de güvenlik olmak değil ama mezun olduğum bölümden işe girene kadar çalışabilirim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@phyllo kredi ve yurtlar genel müdürlüğüne bağlı olduğu için yurtlara direkt giremezsin. Kpss ile alım olur oraya. Ama siteler de fabrikalar da çalışabilirsin

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

tamam oralar peki yeni başlayan güvenliğe ne kadar maaş verir kimisi asgari ücret verirler diyip moralimi bozdular yeni başlayanlar için asgari ücret mi veriyolar işçi sınıfında sayılıyormuşuz

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Artık ataması zorlaşıyor çünkü pandemi zamanında alacağını aldı puanları 60 puana kadar düştü o dönem sınava giren az da puanı olan herkes atandı böyle bi durum olması zor bir daha anca tekrar öyle bi süreç olur onu bilemeyiz şimdiden sonra zor olur tabi gene alacak ama o kadar yüksek sayılarda hemşire almayacak ve puanlarıda o kadar da düşmeyecek

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Farkındayım ancak diğer mesleklere oranla atama konusunda hiç de fena saylmaz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Gene tabi iyi ama belli olmaz yanı senin üstüne düşen kazanmak fakülteyi ve KPSS sınavına iyi hazırlanmak iyi bi puan alıp hemen atanmak

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Biliyorum ancak gözüm korkuyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Korkmasın KPSS zor bi sınav değil sadece çalışmak lazım biraz

Yorumla
  • Cesurby
    Cesurby Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Ne seçersen seç ilk şunu düşün >> hayat yeterince sorunlu yapacağın işte de sorunu olan kişiler ile ilgiliyse bol stresli bir hayata hoş geldin dersiniz.. Kendi derdin yetmezmiş gibi piskolog olup miletin derdini çekmek gibi..

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Seveceğim meslek olan öğretmenliği seçersem de atanamayıp işsiz kalacağım ondan iyidir diye düşünüyorum:(

Yorumla
    • Cesurby
      Cesurby
      1 yıl

Evet haklısın ama başta bakış açınızı biraz değiştirecek fikirlere ihtiyacınız var.. Okuduğunuz meslek mezun olduğunuz dönemde geçerli, aranan bir iş olmaya biliyor. Mesela ben 2 yıl teknik kimya okudum çıktım baktım teknolojide para var o işe yöneldim. Bilişim mühendisi oldum.. Yani şey düşünmeyin hımm bunu okuyayım aç kalmam olmuyor.. Size en büyük tavsiyem %100 tutan şey şu.>>> yabancı dil yapın öğrenebildiniz kadar dil öğrenin.. Uzun bir süre yöneticilik yaptığım fabrikaya 3 yabancı dil bilen bayan başlamıştı.. Benimle neredeyse aynı maaşı alıp , haftanın iki günü yoğun çalışıyordu. Diğer zamanlarda yurtdışını gezdi hep.. Farkı görün...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Anladım teşekkür ederim düşünceniz için

Yorumla
  • Derinsd
    Derinsd Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl

Bütün bölümler iş yerleri doldu. İnsanlar ne okusa işsiz kalıyor. Sağlıkta dolar bir kaç seneye çok kalabalık ülkede değiliz aslında ABD 300m nüfusla işsizlik yokken biz 85m çoğu işsiz.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Aynen öyle mahvettiler bizi

Yorumla
  • Locussolus
    Locussolus Takip Et
    Yoda Yaş: 102 , eic 99%
    1 yıl

Hemşirelik zor bir meslek ama prestiji fazla yani eskisi gibi değil iyi maaşlar alınıyor. Bana soruyorsan bir yıl bekleyip tıp okumanı öneririm

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Zaten mezuna kaldım diş hekimliği istiyordum ancak dershane imkanı vs yok çalışamıyorum da tek başıma o yüzden geçen seneki sıralamam gelecek yaklaşık olarak

Yorumla
    • Locussolus
      Locussolus
      1 yıl

Öğretmenlik istiyorsan onu bırakma bence 80 yaşına kadar öğretmen olunuyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Formasyon alıp meslek liselerinde görev yapabiliyor sanırım hemşirelik lisans mezunları

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Öğretmenlik bitti artık maalesef yoksa isterdim atama yok

Yorumla
    • Locussolus
      Locussolus
      1 yıl

A a. A ikisi bir arada daha güzel olur güzel araştırmışsın umarım her şey istediğin gibi olur

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Teşekkür ederim umarım tam bilmiyorum derinlemesine araştırmadım ama bakacağım iyice

Yorumla
  • bfbfatih
    bfbfatih Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 100%
    1 yıl

iklimlendirme ve soğutma elektrik teknisyenliği elektrik elektronik mühendisliği

1
    0 Yorumla
  • Usersena
    Usersena Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 99%
    1 yıl

Sayısal ne varsa girilir ya bide bir kaç dil biliyosan onda da havada kapılırsın

1
    0 Yorumla
  • Çerkes183
    Çerkes183 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Yapay zekâ ve Robotlarla ilgili mesleklerin bölümleri ve tabii ki bilgisayar, elekt.-elektronik mühendislikleri...

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Mantıklı ancak en az 20k yapmak lazım iyi üni için yoksa boş bölümler

Yorumla
  • _-_NobodyYs_-_
    _-_NobodyYs_-_ Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.

Tıp, hemşirelik, 2 yıllık sağlık bölümleri, yazılım

0
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yazılımda da tıp puanı yoksa boş gibi bir şey artık sağlık da okumak istemiyorsan iş yok:D

Yorumla
    • _-_NobodyYs_-_
      _-_NobodyYs_-_
      1 yıl

Bende öyle düşünüyorum. Matematik yazıcaktım öğretmenlik hayalimdi hemşirelik yazmayı düşünüyorum bende 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Değil mi hayallerimizi yıktılar:( ben de öğretmenlik istiyordum biyoloji veya ortaokul fen olmadı işte napalım

Yorumla
    • _-_NobodyYs_-_
      _-_NobodyYs_-_
      1 yıl

Özel üni mi düşünüyorsun? Bende fen öğretmenlipş istedim matematik olmazsa diye çok

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hayır hacettepe biyoloji öğretmenliği tutuyordu gwçen sene ama ataması yok diye yazmadım

Yorumla
    • _-_NobodyYs_-_
      _-_NobodyYs_-_
      1 yıl

İyi yapmışsın bence atama olana yönelmeli

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Aynen

Yorumla
  • isimsizdiss
    isimsizdiss Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl

Ataması düşük puanla olan iki yıllık saglık bolumleri

0
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Öyle bi bölüm mü var:D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Bir de hemşirelik kazanırsam 2 yıllık yazmam yani

Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      1 yıl

İnsanlarla uğraşmayı seviyosan yaz hemsirelik ne diyim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ne trip atıyorsunuz hanımefendi söyleyin 2 yıllık güzel bölüm araştırayım yani:)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Fikir almak için buradayım

Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      1 yıl

Tıbbı sekreterlik odyometri biliyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Odyometri ataması yüksek değil mi ya

Yorumla
  • oldcity026
    oldcity026 Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 97%
    1 yıl

Kamuda en zor meslek hemşirelik olsa gerek. kolluk kuvvet görevlerinden sonra tabi..

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Biliyorum ancak napabilirim ki trde yaşıyorsanız durumumu anlarsınız atama diye bir şey kalmadı

Yorumla
    • oldcity026
      oldcity026
      1 yıl

Hakkında hayırlısı olur umarım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Umarım sağ olun

Yorumla
  • İnsanMühendisi
    İnsanMühendisi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    1 yıl

Yurdışı için doğru karar. Çünkü yaşlanan bir nüfus var Avrupa'da. Ama düşünmüyorsan Türkiye standartları gözden geçir.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Dil öğrenmek beni korkutuyor birçok kursa gittim ancak olmuyor çabalayacağım:(

Yorumla
  • melisa23455
    melisa23455 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21
    1 yıl

tabiki hukuk çok iyi bence ama kişiye göre değişir maddiyat ya da fikirlerden dolayı hangisinde mutlu olucaksan onu seç kendin karar ver bence

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hukukta da sıkıntılar başladı eskisi gibi değil adım başı büro açıyorlar artık

Yorumla
    • melisa23455
      melisa23455
      1 yıl

hmmm

Yorumla
  • phyllo
    phyllo Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    1 yıl

İlla sağlıkçı olmak istiyorsan hemşire değil de daha başka bişey ol 2 yıllık anestezi falan vad

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kankam hemşirelik kazanmışken niye 2 yıllık yazayım ön yargı değil yanlış anlama da boşuna mı çalıştık yksye

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

He kazandın mı yani onu bilmiyodum açıklandı mı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hayır ama mezundum geçen sene 90k yaptım bu sene de o civarda gelecek büyük ihtimal gelir yani

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

Sayısaldan başka bir bölüm de düşünebilirsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

İş bulabileceğim ve iyi kazanabileceğim başka hangi bölümler var ki

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

İş sağlığı güvenliği olabilir veya herhangi h

Yorumla
    • phyllo
      phyllo
      1 yıl

Herhangi bir mühendislik mimarlık vb falan

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Saydıklarınız mesleklere nazaran hemşirelik çok daha iyi bir alan iş bulma ve kazanma açısından

Yorumla
  • MadamNesli
    MadamNesli Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl

Bence güzel bir bölüm

1
    0 Yorumla
  • tt_Escape_tt
    tt_Escape_tt Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 97%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

puanın az diye sanırım

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Sen o az olan puanı al da görelim:D

Yorumla
  • BaşakkAkrep
    BaşakkAkrep Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 98%
    1 yıl

Zor bir meslek ama yine de sen bilirsin.

0
    0 Yorumla
  • Frankenstein16
    Frankenstein16 Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 98%
    1 yıl

Hayat Universitesi bence

0
    0 Yorumla
  • Tesettürlübirkız
    Tesettürlübirkız Takip Et
    Guru Yaş: 27
    1 yıl

Her türlü iş bulursun polislşkte olur

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Polisliği severek yaparım ancak tayin işi çok yorar diyorlar

Yorumla
  • çokyordunbenibehayat
    çokyordunbenibehayat Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    1 yıl

Hemşirelik güzel bence sıralamanız oaç

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Henüz açıklanmadı ama gelir

Yorumla
    • çokyordunbenibehayat
      çokyordunbenibehayat
      1 yıl

Gönlünden hangi bölüm geçiyorsa onu oku bence

Yorumla
  • ÖğretmenHanimKiz1907
    ÖğretmenHanimKiz1907 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    1 yıl

Hepsinin onu kapandi

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Biliyorum:(

Yorumla
  • Ugurozturk92
    Ugurozturk92 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    1 yıl

Saksokoloji bölümü inanılmaz para var.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Meslektaşın olmak istemem işinde başarılar😄

Yorumla
    • Ugurozturk92
      Ugurozturk92
      1 yıl

Arkadaşım söyledi bana. 😃😃

Yorumla
  • ilimbilimeseridir
    ilimbilimeseridir Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    1 yıl

maaş iyi iş sıkıntılı

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Aynen öyle

Yorumla
    • ilimbilimeseridir
      ilimbilimeseridir
      1 yıl

neden tıp değil

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Tutmayacak da ondan 1 sene daha hazırlanamam yoruldum nasıl soracakları belli de olmuyor o stres çekilmez

Yorumla
  • Sakizseda
    Sakizseda Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Okuma git dönerci aç

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Mantıklı da okumadan da olmaz yine de sermaye yok

Yorumla
    • Sakizseda
      Sakizseda
      1 yıl

O zaman rahat bir şeyler seç öğretmenlik psikoloji hemşirelik falan yoksa hayatın yalan oluyo

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

İşte hemşirelik düşünüyorum öğretmen psikolog eskide kaldı atama yok maalesef:(

Yorumla
    • Sakizseda
      Sakizseda
      1 yıl

Psikolojiyi düşün bence artık online seanslar var ablam en az günlük üç seansa giriyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Sayısalım zaten artık düşünemem

Yorumla
  • Resort
    Resort Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    1 yıl

Ne işin var kızım

0
    0 Yorumla
  • Fffffs
    Fffffs Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    1 yıl

Tıbbi sekreterliği oku

0
    0 Yorumla
  • Hilalikoş
    Hilalikoş Takip Et
    Xper 4 Yaş: 19
    1 yıl

Tıp fakültesi

1
    0 Yorumla
  • melihcelikce
    melihcelikce Takip Et
    Xper 1 Yaş: 30
    1 yıl

Kendi sesini dinle

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Türkiyede mi:D

Yorumla
    • melihcelikce
      melihcelikce
      1 yıl

Kendi sesini Türkiye'ye uydurmaya çalış

Yorumla
  • Erdemmmms_4244
    Erdemmmms_4244 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    1 yıl

Yazılım

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Derece yapıp yazarsan iyidir

Yorumla
  • Handesevinc
    Handesevinc Takip Et
    Xper 4 Yaş: 20
    1 yıl

Sisyoloji

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bu zamanda okunabilecek en iyi bölümler ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Okunacak en iyi bölüm hangisi? 22 cevap verildi
Okuyabileceğimiz en iyi bölümler hangileridir? 13 cevap verildi
Sözelden Gidilecek En iyi Bölümler? 8 cevap verildi
Açıktan okunabilecek en iyi bölüm hangisi? 7 cevap verildi
Açıktan okunabilecek en iyi bölüm hangisi? 15 cevap verildi
Açıktan okunabilecek en iyi bölüm hangisidir? 21 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • ​Çevrenizdeki insanların mantıksızlığı karşısında görselindeki gibi hissettiğinizde, nezaketi mi koruyorsunuz yoksa iğnelememi?
  • Geceye ruh halinize göre bir şarkı bırakır mısın?
  • Hayatta en zorlandığın şey nedir?
  • Sizinle aynı gün doğan ünlüler kimler?
  • Gelen güncellemeler yüzünden bıraktığınız oyunlar hangileri?
  • Sevgilinle beraber müzelere gider misin?
  • Gayretli biri misin?
  • Kalbinde bi tabela olsa ne yazardı?
  • Aşkta şanslı mısın?
  • Covid-19 geçirdiniz mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨