içinizde öğretmenliğin herhangi bir alanında eğitim almakta olanlar var mı?
Ben okul öncesi 4. Sınıfım. Tam 4 oldum bu kararlar çıktı. Siz nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz?
içinizde öğretmenliğin herhangi bir alanında eğitim almakta olanlar var mı?
Ben okul öncesi 4. Sınıfım. Tam 4 oldum bu kararlar çıktı. Siz nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz?
Senin bölümün yurt dışı için çok güzel bir bölüm imkanın varsa buraya yurt dışına gel
Evet yurt dışında çok önem veriyorlar ama diplomanın tanınırlığı var mı?
Almanca B1 B2 oldumu yeterli tr deki nerdeyse bütün univler geçerliği var eksik en fazla bir iki ders ama dil önemli ben burdayım goruyorm
İngilizcem b2 düzeyinde.
Almanca eğitimi almadım ama asılırdam ben bunu hallederim. Önemli olan diploma tanınırlığı
Buraya ilgılı ne kadar bilgin var mı bilmiyorum ingilizce bile nerdeyse yeter almanyadayim İngilizcede Almanca kadar önemli birde aynı dil grubu ingilizce bilen Almanca çabuk öğreniyor
Benim arkadasın eşi geldi ingilizce öğretmenliği almancasi yok geldi burada ingilizce öğretmenliği olarak ders veriyor ve yannda Almanca kurs alıyor
Bu harika bir haber.
Ben okul öncesine çok önem verdiğini duymuştum ama diploma ve dil olayının bu kadar yüzeysel kaldığını bilmiyordum. Bu noktaya yoğunlaşacağım, gerçekten çok teşekkür ederim bana farklı bir perspektif sağladınız... 🌸
burada iş arkadasim var çocuğu okul öncesi ana okulu bulamıyor yetersiz ihtiyaç var aylar öncesinden yazdiriyorlar yer bulamazsn.
Ama gelmek onemli
Okul öncesi kurum açığı mı var öğretmen açığı mı
Ikısıde var zaten üniv eğitimi görmüş bütün branşlar acig var bulamıyorlar birde dilde biraz proplem kimseye zaman kaybetmk istemiyor ben tr de sağlık okudm burada o isi yapmıyorum alternatif çok niye zamn kaybedeym işci çalışan kıymetlidir
Anladım çok teşekkür ederim... 🌸
Genç arkadaşım Nahifbirböcüş,
Öncelikle, öğretmenlik mesleğine olan ilgin ve bu yolda gösterdiğin azim için seni kutlarım! 😊 Okul öncesi eğitim, çocukların gelişiminde ve geleceğinde çok önemli bir rol oynuyor. Tam 4. sınıfı bitirmiş olman, bu konuda belli bir bilgi ve deneyim birikimine sahip olduğunu gösteriyor.
Her meslekte olduğu gibi, öğretmenlikte de zaman zaman değişikliklere ve yeni kararlara adapte olmak zorunda kalınabiliyor. Senin için en önemli olan, bu kararlar karşısında esnek olabilmek ve en uygun yolu bulmak. Mezuniyete yaklaştığın bu dönemde, staj ve saha deneyimlerini artırarak, kendine en uygun olan iş alanını belirlemeye çalışabilirsin. Eğer akademik kariyer düşünüyorsan, yüksek lisans yapmayı ve araştırma projelerine katılmayı değerlendirebilirsin.
Unutma, her zorluk yeni bir fırsat kapısı aralayabilir. Cesur ol ve yolculuğuna güvenle devam et! Eğitimle ilgili her zaman yanındayım ve senin gibi gençlerin bu yolda yürürken ışığını kaybetmemesi için buradayım. 🌟
Cevap
3Cevap
Ben edebiyat öğretmenliği okuyorum. Son senem bu yıl
Şu an hemşireyim ve formasyon alarak öğretmen olmayı düşünmüştüm. Bu arada sitede görüş ve içeriklerini beğendiğim sınırlı insanlardan birisin🤍💘
Bende son sınıfım kpss ye gireceğim haftaya ne olacak durumum bilmiyorum çok sinirliyim herkese
Sizin alanınız nedir?
Resmen boşluktayım şu an bir B planı bile yapamıyorum. Aklımın ucundan bile geçmezdi.
İlahiyat maalesef nefret ediyorum bölümünden
Bende aynı şekilde öyle bir boşluktayim ki anlatamam
İstemeyerek mi gittiniz
Diğer öğretmenlik bölümü okuyanlar en azından gençliklerini yaşadılar bu bölümde kız erkek ayrı kızlar canım canım tripleri var
İstemedim ama niye gittim bilmiyorum ya atama var diye gittim ama ilk haftadan da pişman oldum
Kız erkek ayrı olması mı sorun?
İlahiyat böyledir bunu biliyor olmalıydınız, öyle değil mi
Aslında ben Türkçe yazmıştım ama ilk yksye girdiğim için ondan önceki sene YGS puanları yazıyor ordada afyon Türkçe en düşük Türkçe öğretmenliği bende onu yazdım ilahiyatin üstüne ilahiyat geldi meğer Türkçe öğretmenliği sıralamalar 2 katına çıkmış 35 binde olan Bayburt Türkçe öğretmenliği 69 bine düşmüş bende o 35 binde diye yazmamıştım böyle ters bir şey oldu işte
Gitti işte ne bileyim 7 yıl oldu daha 2 dersim kaldı okulda bitmedi s.. alak gibi hissediyorum kendimi
Ben gençliğini heba edenlerde önde saf tutanlardanım desem yeridir. Sosyalde 2. Sınıf iken çalışıp sınava tekrar girdim. Okul öncesi alımları dehşet iyiydi. Tercihimi yaptım üst sınıftan başlattılar beni. Derken 4 oldum ve süpriz.. Düşünmekten kafayı yemenin eşiğindeyim inanın.
Keşke sosyalde kalsaydın 5 yıla bilemedim 10 yıla illaki artık emekli olurlar iyi kadro açılır belki hem sınava giren kişi sayısı da az aslında 10 bin kişi sınava giriyor 500 kişi atanıyor
Bizde bu sene 100 bini zorlayacak sınava giren kişi sayısı
Gerçekten çok zor bir durummuş. Çok üzüldüm. Tek bildiğim ne kadar seversem ve başarılı olursam olayım bir tercih hakkım olsaydı sağlıktan yana kullanırdım.
Yaptıkları sistem saçma bir bölümden alım yapıyorlar tek senede tüm ihtiyacı kapatıyorlar ya arkadaş o zaman üniversite kontenjanini azaltsana
Evet yaa sağlık bitmez
Mesela PDR 2014-15 te yanılmıyorsam 55 60 puanla almışlar 10 bine yakın kişi
Orası öyle zaten çoğuda atanacağından umutsuz olduğundan çalışmıyor bile..
Ama bilemezdim. Çok ağır Bi baskı vardı üzerimde. İnsnaların acı sözleri artık nefes aldırmıyordu. Bizde bir yığın çocuk gelişimci var. Benimle asla aynı nitelikte olamaz ama biyografisine okul öncesi yazacak kadar da cüretkar
Kpss den 55 60 alan hemde eğitim ve alan bilgisi çözmeden o puanı alan birisi kendisi ne biliyor ki öğrencilere ne aktarsin ne öğretsin
Sana ne diyorlar insanlar
Delireceğim az kaldı. Ama sen Bi erkeksin. Farklı bir plan yapabilirsin. İnan kız olunca daha zor İnan.
Bende tam tersi diyecektim kız olursan bişey olmaz ama erkek olunca artık eve para getirmen veya bir işe yaraman bekleniyor para isteyemiyorsun her gün birinin çocuğunun atandığını ya da çok para kazandığını anlatıyorlar akrabalar mahcup ölüyorsun
İnsanlar, ben sosyaldeykem, ki çok sağlam bir ortalamam vardı alanda çok başarılıydım yüksek lisans düşünüyordum. Bölümün itibarsızlaştıracak şeyler söylediler. Ben çok nahif bir insanım kaldıramadım. Yeniden grşdim sınava 20 bin yaptım okul öncesi yazdım işte. Şimdi de çocuk gelişimciler okul önce iyim diye karşıma çıkıyor. Ailem acı şeyler söylüyor yer yer. Son kararlar da pastanın çileği oldu.
Sadece kendime yetebilmek ayaklarımın üzerinde durmak istemiştim. Kimseye bağlı olmadan mütevazi wzı bir hayat kurmak istemiştim
Seni çok iyi anlıyorum kızı erkeği yok maalesef hepimiz mağduruz benimde sevdiğim kız sırf geleceğim yok diye benimle evlenmedi
Kız olunca da zor. Ben hiç evlilik düşünmedim. Aile içinde ne kadar tahammül ederler bana.
Bak bir kız okumazsa o kızın hiçbir zaman kendi evi olmaz.
Baba evi olur
Koca evi olur
Çocuklarının evi olur...
Zor yani
Evet evet hepimiz için zor çok haklısın insanlar çok acımasız paran olursa kralsın
Geleceğim yok diye deme,
Kzı seni böyle bir sebeple bırakıyorsa kayıptan da sayma zaten.
Biz öyle ya da böyle bu bataklıktan çıkmak zorundayız.
Allah emekleri zai etmez.
Sen askerliğe de yopunlaşabilirsin aslında
Askerde çok sert insanlar var biliyorum onları ve onlara göre sertlik şaka sadece vuruyorlar dövüyorlar yani sıkıntılı kişiler orada hep şakasına pitbull felan saliyorlar üstüne manyak manyak adamlar sonra yatakhane de 3 kişi tek kişiye dalıyor felan gerçekten istemiyorum
Ama dediğin gibi jandarmalik var o biraz kolaymış arkadaşım öyle diyor
Ya işte insan öğretmenlik gibi kolay güzel bir iş istiyor
Polislik olsa..
Onu da mı istemezsin
Ohoo polislik keskeee ama torpilden geçilir mi ki orası arkadaşım 3 defa denedi olmadı ama ben onuda deneyeceğim zaten ama bu torpil devam ettiği sürece pek ümidim yok
Sende dene polislik
60 bin alıyorlar keşke olsa
Bence kesinlikle dene. Ne kaybedersin ki..
Ben polis de olamam 🥲 boydan kaybederim. En mantıklısı 2 yıllık da olsa sağlık okumak.
Zaten öyle vurdulu kırdılı şeylere hiç gelemem psikolojim kaldırmaz
Yaşlı bakımı varda aslında Avrupa'da Amerika'da iyi iş yapılır ama dayanabilir misin çok pismiş diyorlar
Amerikalı biriyle evlensene hayatını kurtarirsin hem de bazıları çok beyefendi kendi halinde adamlar
Yaşlı bakımını geç ihtimal bile olmasın.
Onu yerine okul öncesinde gider özel kurumlar amis gibi öğretmenlik yaparım. Yani ya sağlık ya kendi alanım
İş sağlığı ve güvenliği de çok methedildi..
Artık herkes parasını faize felan yatırıp iş kurmadigi için iyi maasda yok sanırım kimse iş kurup iyi maaş vermiyor
Amerikalı biri ile evlen diyorsun. Ben zaten evlilikten kaçıyorum 🤷♀️. Bir erkeği kurtarıcı görüp o uçurumdan atlayamam.
İyide çok iyiydi benim gördüğüm adam hatta kadın onu parmağında oynatıyor gibiydi kadına sinir olmuştum adam dubleks Amerikan evi vardı güzel büyük arabası vardı masum masum eşinin dediğini yapıyordu
En temizi bu sermaye olsaydı da bir iş yeri açsaydın. Şu kuförler güzellik merkezleri nasıl para kaldırıyor
Tabi sende haklısın ama çaresiz olunca ne yapıcan asgari ücret ile haftanın 6 günü 10 saat çalışmak daha mı mantıklı
Evet oda olabilir
Nereden baksan korkutucu. Evlilik vs.
Küçüklüğümden beridir kendimce küçük bir hayat kurup yaşamak hayalim oldu. Bu konuya çok uzağım
Ben şimdi tipimi felan duzelticem spor yapicam sonra Antalya ya felan çalışmaya gidip orada yaşı büyük birini bulmaya çalışacagim
İmkanım olsa şu ülkede bir saniye durmam yurtdışında en basit işte bile çalışıp iyi para biriktirirsen güzel ev araba güzel bir hayat kurma şansın var
Sonra da hayatın mahvolsun..
Git çalış polis ol ya 😅 bak o teyze ölmez gençliğin heba oldupu gibi 30 40 50 yaşlarında heba olur ona göre 😅
Hayatım neden mahvolsun ben zengin olmak istiyorum bunun içinde onlarlada evlenirim keşke begenseler beni zaten benim hayatımda hiç kız olmadı o yüzden o hissi bilmiyorum
Hayalim dubleks bahçeli ev ve lüks bir araba
Ama Amerika'da burada değil
Bak bu konuda haklısın yurt dışında en sıradan işte bile çalışıp standart bir hayat yaşayabilirsin. Gidebileceğin bir aracı yok mu?
Benim babam bulgaristandaydı.
Şimdi Sırbistan'a geçecek. Oralarda para kazanılıyor gerçekten
Yok maalesef de sen madem baban oralarda sen neden gitmiyorsun ki
Baban belki ileride schengen alabilir o zaman ailecek Almanya ya gidebilirsiniz
Ya kardeşim delirme 😅 ben kendimi delireceğim sanıyorum millet uçmuş.
Bak şimdi sakin ol ve yavaş yavaş "farklı yöntemler" ara yurt dışı için..
Çok aradım bir yöntem var 20 bin dolara 3 yıl sonra Amerika'da iş ve green Card veriyor ama hem param yok hem de güvenemiyorum
Sen yurt dışına git diyrpsun bizimkiler beni maraştan antebe göndermiyor.
Sözünü ettiğim sıkıntı bu işte erkek kardeşim için götürme planı var ama..
Aileme dedim ben hem inşaatta çalışıp hem de fabrikada gece vardiyasında çalışacağım gitmek için sen sınava çalış uğraş olmazsa birşeyler ayarlarız gerekirse beraber yurt dışına gideriz dediler çünkü insanlardan nefret ettik gerçekten artık
Hmmm anladım ya
Babam schengen alsa bile annem onun peşinden gitmez.
Neden ki
İyice araştır dediğin olursa harika olur senin için
Baktığım yavru kediler var kimseye zararı yok dun komşu gelmiş o kedilere de anne kediye de mama vermeyin diyor kafayı yemişler bunlarda çok zenginler ha
Ailenin de gitme planı varsa adınıza bakmadan gidin
Cidden bu insanlarla yaşamak istemiyorum
Annem düzenine bağlı.
Şöyle söyleyeyim babaödaki olanak annem de olsa 1 saniye düşünmez giderdim annemle. Ama babamla bende gitmem
Onlar hala puanların düşük olduğunu atamaların çok olduğunu felan sanıyorlar ciddi ciddi atanacağımi düşünüyorlar onlara biraz anlattım gerçeği biraz anladılar da işte atanirim zannediyorlar sen sınava gir diyorlar
Amcam ve yengem 65 ile atanmislar iki ev sayısız arsa iki arabalari var ve sadece Gk Gy çözerek 65 alıp atanmislar o kadar çok sinirleniyorum ki
Yavru kediden bile rahatsız olurlar.
Ne konuşmayı bilşir çoğu ne nezaketi.
Her haltı sorar her şeye burunlarını sokarlar
Aynen öyle ama para ve kısmet eksik olmaz bunlardan
Bazılarına kepçe ile dağıtılmış bazılarına çay kaşığı. Biz o çay kaşığı aşamasındayız.
Bir de kararlar ilk bize vurdu
Biri bana şöyle dedi ve o an herkesten nefret ettim herkesin AKP'ye oy verme nedeni böyle her seçim senesi bol bol atama yapmasiymis böyle böyle 55-60-65 ile bütün bölümleri doldurmuşlar yarın ne olur diye düşünmemisler
Aynı şey mesela üniversite öğretim görevlisi için de geçerli zamanında iki kelime edemeyen adamlar şimdi profesör 86 bin TL oldu şu an maaşları
Düşün ya kpssye girsek ikiye katlayacagimiz kişiler bize ders veriyor çok komik ve sinir bozucu
Eğitimin de niteliği düşüyor. Çok haklısın çok. Biz yenilikçi yapılandırmacı çalışmalar yaparken bunlar hala pastel boya ile resim yapılıyor sanıyorlar. Daha ne diyeyim
Ülkede herkes yolunu bulmuş işte 2018 den sonra faziler düşürülmüş bu seferde herkes ev araba arsa toplamış bu seferde demişler yapmayın ileride enflasyon olur bize ne demişler alan memnun veren memnun
Ev yapıp zengin olanlarada zaten aynı şey
Ülkede bir avuç ahlaklı , fakir ve geleceği olmayan insan kaldı
Kafam kaldırmıyor artık. Bir mucize olsun..
Birde öğretmenlik akademisi çıkmış duydun mu
Sınavı kazandık mülakatıda geçtik ondan sonra o akademide başarılı olacakmisiz birde biz artık eve ekmek getirmek istiyoruz zaten bunları bitirene kadar 30 yaşıma geliyorum
Akademiye canım sıkılıyor zaten. 30 yaşıma kadar bana kim tahammül edecek
Dershae
Nasıl yani?
Siz de mi öğretmenlik okuyorsunuz
Yeah
Branşınız nedir?
English
Sizin alanınız her anlamda avantajlı.
Yeah of course
Öğretmenlikte devam etmeye kararlısın yani, öyle mi
Yeah yeah of course
☺️. Başarılar dilerim