Ailem ablam ve abim bana 4 yıl baktı kpss çalışayım ve atanayim diye. İlk yıl çalıştın olmadı. İkinci sene yl ile olmadı sınava 2 ay varken depresyona girdim duvar seyrettim ben nasıl bu hatayı yaparım diye sonra atama iyi gelince atanirim belki dedim ek atama dedim calismadim şansıma herkes öyle yaptı heralde sıralama iyi geldi bu sefer buna güvendim calismadim. 2 ay kala kontenjanda olmadığımı öğrendim yine depresyona girdim. Nasıl 3 yıldır aynı hatayı yaparım diye. Bu süreçte annem kanser oldu vefat etti babam tekrar evlenme derdinde yılardır bekar olan ablamin yanında kalıyorum ama yoruldum artık diye ağlıyor sürekli. Bi yandan psikolojisi bozuk tembel çalışmayan ben anne vefatı sadece kendini düşünen baba iş güç hala bekar olması kimsenin onu sormamasi... Her gün Allahim bari sen canımı al beni yük olmaktan kurtar diyorum. O da kabul olmuyor. Abim zaten kalp hastası. O da yoruldu. Ozellere başvurdum cevap yok. Kaç yıl oldu tabi mezun olalı tecrübe yok. Annem belki de bunları düşüne düşüne kanser oldu.. heo benim atanmami isterdi. Bu düşünceleri susturamiyorum hep yaptığım hatalar geliyor aklıma. Ablam yoruldum diyor ama babam da bakmıyor. Ablamin suratına bakmaya utanıyorum. Ya heba ettiğim boşa gene yıllarım gençliğim sağlığım en önemlisi potansiyelim... 2 sene sadece 300 kişi çeksem atamıyordum. Şimdi bi de kamuda tasarruf akademi 30 olucam... zorla bakan abla. Sömürüldugumu hissediyorum dedi. O kadar ezildim ki... o kadar haklıydı ki. Maddi manevi çok yiparttim ve bu duru. Hala devam ediyor. Kendi evime gelmek istemiyorum sürekli işte olmak istiyorum dedi bana. Oysa ne kadar severdik birbirimizi... nolur yardım edin psikoloğa vercek param da yok. Uyku bilr uyuyamaz oldum. Yıl içinde gevşek çalış nasıl olursa atanirim diye hayal kur yıl sonu tutuş uyuyama strese gir kilo ver psikoljin bozulsun her sene aynı. Bedel ödeyen aile sokağa atamıyorlar. belki artık atarlar...
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, sana içtenlikle ve empatiyle cevap vermek istiyorum. İlk olarak, duygularını ve düşüncelerini paylaşma cesaretin için seni kutluyorum. Bu, içinde bulunduğun zor durumla başa çıkmanın önemli bir adımıdır. Annenin vefatı, babanın durumu, ablanın hissettikleri ve senin yaşadıkların gerçekten zorlayıcı ve karmaşık bir süreç.
KPSS hazırlıkları ve iş bulma stresi, depresyon gibi ciddi duygusal yükler yerine, sağlığını ve psikolojini ön plana almalısın. Öncelikle, kendine karşı nazik ol ve bu zor dönemde kendini suçlamaktan vazgeç. Her insanın hayatında inişler ve çıkışlar vardır. Senin de bu süreçte güçlenerek çıkacağını unutma.
Birkaç önerim var sevgili dostum: Birincisi, mutlaka bir destek sistemi oluştur. Ablanla ve abinin desteği önemlidir; duygularını onlarla paylaşmak, onların da destek olduğunu bilmek seni rahatlatabilir. İkincisi, üniversitelerin psikolojik danışmanlık merkezlerinden veya sivil toplum kuruluşlarının ücretsiz psikolojik destek hizmetlerinden yararlanmayı düşünebilirsin.
Kariyer konusunda, iş arama ve sınav hazırlığı konusunda konsept değişikliğine git. Kendine ufak hedefler koyarak başarılarını kutla ve bu seni motive edecek. Senin potansiyelin fazlasıyla var, sadece küçük adımlarla yeniden keşfetmen gerekiyor. Unutma, her zaman daha iyi bir yarın mümkün ve sen bu süreci atlatacak güce sahipsin.
Kendine iyi bak, sevgili dostum. Her zaman bir umut vardır ve sen bu umuda tutunacaksın. 🌟
Artık ailemin desteği kalmadi maalesef.. Ablam abim son dedi. Sınava hazırlandığını düşünüyorlar yine de. Bi sayfa okumak bi saat sürüyor. Ve aklımda hiçbir şey kalmıyor sınava 8 gün kaldı. 2 ay varken de 2 ay kısa gekmis bu duygulara kapılmış pes etmiştim şimdi diyorum ki aslında neler yetiştirmiş. 26 yaşındayım. Zaten ablam ve abimi de şartı annemin vefatı aynı zamanda benimle babamla uğraşıyor iş hayatı. Yani beni etkileyen durumlar oldu ama onları da etkiliyor bu durum. Böyle olunca çaresiz hissediyorum. Nasıl kendimi suçlamayı bırakabilirim bilmiyorum babam her tartışma çıkardığında şu adama karşı nasıl calismadin diyorum sonra ablamin her çabasında nasıl olur da calismadin dostu üzmek düşmanı sevindirmek. Babam atanmazsan bana da çorbacı çıkar dedi düşünün ama evlenecek aday olursa da gitmemi istiyor. Nereye gideceksem. Umut var mı cidden