Kpss mi çalışmak mı ikinci üni mi sizce?

Ben öğretmenim. Üni zamanlarımda kpss ye gireyim dedim önce derslerini bitir dediler oysa alanı ve üniyi birlikte götürseydim üniyi de daha derece yaparak bitirebilirdim o zamanlar kpss içeriğine de çok hakim değildim. Sonra sınava girdim ama doğru bilsem de riske atmayayım deyip çok boş bıraktım. Pandemide kpss yi erteledim. Puanım yetersiz kaldı derken atanamadım.

Çalışıyordum işten ayrıldım.

Kpss ye hazırlanayım uzaktan çocuk gelişim okuyayım diyorum fakat atama sayıları çok azaldı. Sağlam hazırlanmıştım ama bazı tatsızlıklar yaşadım unuttum herşeyi.

Taşındık. Şu anki yakın çevremde belli özel okullar var gerisi devlet okulu. Ücretli yapmak istemiyorum. Özele gitsem sınava da ikinci üniversiteye de hiç çalışamam biliyorum.

Özelde mi çalışayım

Eve kapanıp uzaktan çocuk gelişimi ve kpss mi çalışayım

İkinci seçeneğe daha yakınım ama ailem kpss konusunda yılmış durumda. İstediğim gibi olmazsa yıl kaybetmeyeyim daha fazla diyorum.

Sizce hangisi? Yaşım 29

Kpss mi çalışmak mı ikinci üni mi sizce?
Cevapla