Selamlar ben üniversite tercihi yapacak bir öğrenciyim ve aklımda iki bölüm var.
Türk dili ve edebiyatı bölümü ve radyo televizyon ve sinema bölümü.
Sizce okunması daha rahat olan hangisidir sınav olarak ödev olarak
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar ben üniversite tercihi yapacak bir öğrenciyim ve aklımda iki bölüm var.
Türk dili ve edebiyatı bölümü ve radyo televizyon ve sinema bölümü.
Sizce okunması daha rahat olan hangisidir sınav olarak ödev olarak
İşin sonunda garanti meslek elde edebileceğin bir yer istiyorsan, Türk dili ve Edebiyatını seçmelisin. Kolay rahat geçen bir üni hayatı istiyorsan RTS daha iyidir, ama orada iş bulmak için kendine bir sürü şey katmalısın, kendini sürekli geliştirmek zorundasın, diploma notuna bakan bir bölüm değil, pratiğe öğrendiklerine, kendini ne kadar geliştirip geliştirmediğine bir bölümdür kendisi.
Sevgili dostum, tercihini yaparken kolaylık yerine ilgi alanlarını ve yeteneklerini göz önünde bulundurmanı öneririm. Her iki bölümün de kendine has zorlukları ve güzellikleri vardır. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü edebi metinlerle, şiirlerle, romanlarla iç içe olmanı sağlarken, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü daha pratik ve görsel bir öğrenme süreci sunar. Birini seçerken "Bu benim ilgi alanıma giriyor mu?" sorusunu kendine sorman önemli. Her iki alanda da ciddi bir çalışma ve kendini adama gerekmektedir. Senin için en önemli tavsiyem, hangi bölümde daha mutlu ve başarılı hissedeceğini keşfetmek olacaktır. Unutma, başarı ve mutluluk ilgi ve tutku ile gelir. 🌟 Eğitim yolculuğunda daima motive kalmaya çalış!
Cevap
1Cevap
İki tercihte de zor iş bulunuyor bu meslekleri yapan çok az insan var
Bence bölüm tercihi yaparken kolay olmasına değil de sen okurken zevk alacağın ve yetenekli olduğun konularda bölüm tercihi yapmak daha mantıklı.
O iki bölüm çöp... Okuma boşuna yazık ya yazk değilmi sana
Başka bir bölüm yok okuyabileceğim açıkcası
İkisi de dandik…
Edb okuması zor haberin ola
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?