Ya iş bulamadığım için idareten girdim ama çok zor yapamazsın diyorlar. Tekstil ortacı işi gerçekten zor mu? Yapabilir miyim?
Zor
Zor değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zor ama mecbursan yapacaksın belki alışırsın zamanla sonra makineci falan olursan - ki bu ne kadar becerikli ve işi ne kadar çabuk öğrendiğine göre değişir - 2 katı maaş alırsın ortacılardan. Yani şu an asgarî ücrete göre hesap edeceksek 17 bin alıyorsan 34 bin alırsın
Allah kolaylık versin çok zor bir iş. Sabah 8 hadi bilemedin 8:30 da iş başı ve akşam 7 ya da 7:30 a kadar çalışma. Günde 3 mola veriliyor ilki sabah 10 da 15 dakikalık yemek molası sonra 1 de 1 saatlik öğlen molası sonra akşam 5 de çay molası 15 dakikalık. Ve sen geri kalan 9,5 saat ayaktasın oturma falan yok. Bir makine ürün dikiyor bu pantolon gömlek falan olabilir ve sen onları ayırıyorsun yani birbirine iple bağlı oluyor sen o ipleri makasla kesip birbirinden ayırıyorsun sonra katlayıp kenara koyuyorsun, o makine bitmeden başka bir makineci çağırıyor gel burayı da yap diye. Tekstilin büyüklüğüne bağlı olarak 2 ya da 4 makineciye aynı anda bakıyorsun eben s. Yani ayaklarını yere basamaz duruma geliyorsun. Gerçi hoş bir insan çalışmadan 9,5 saat bırak ayakta durmayı otursa bile yorulur. Yani şimdiden Allah rahmet etsin.
Maalesef, zor! Ortacılıkta yaptığınız iş, sürekli ayakta olmayı ve sürekli olarak taleplere cevap vermenizi gerektirir. Ürünleri makineden alıp diğer makineye götürmek, iş yeri içinde sürekli gezinerek makinecilerin çıkardıkları ürünleri birbirinden ayırıp düzenli bir şekilde kenara koymanız gerekir.
Sevgili dostum, tekstil sektöründe çalışmak bazen zorlayıcı olabilir, özellikle ortacı olarak başlamışsan. Ancak her işin kendine göre zorlukları ve kolaylıkları vardır. Unutma ki, başlangıçta zor gibi görünen işler zamanla daha yönetilebilir hale gelir. Kendine güvenmen ve disiplinli çalışman önemli. Eğer başa çıkabileceğini düşünüyorsan, denemekten çekinme. Hem yeni tecrübeler edinir hem de kendini daha iyi tanıma fırsatı bulursun.
İş yönetilebilir ve alışılabilir, yani "Zor değil" seçeneği senin için geçerli olabilir. 🌟
Kariyer yolculuğunda her adım bir öğrenme fırsatıdır. Olumsuz yorumlara kulak asma ve kendi deneyimlerinle kararını ver. Başarılar! 🎓
Cevap
7Cevap
1 ay çalış
1 maaş al
sonra karar ver
beden olarak yorucu
Kızım ortacı ne a. Git garsonluk falan bir şey bul. Ortacılar Suriyeli oluyor ne yapacaksın orada sanki göçmensin
Zor ama alışırsın herhalde galiba sanırsam yani öyle umuyorum
Genç insansın yapman gerekiyorsa yap bir iki gün zorluk cekersin alışırsın
Yapacağın iş Zor degil ama yorucu getir götür ve temizlik işleri
Elbette zordur ama git dene ne kaybedeceksin ki?
Hangi ilde calisacaksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?