26 yaşındayım 5 senedir piyade komando olarak görev yapmaktayım bu mesleğe heves eden, soruları olan istediğini sorabilir, anılarımı sorarsanız anlatabilirim hertelden var.
BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN TÜRKİYEM.
BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN TÜRKİYEM.
Bayramın mübarek olsun ve kolay gelsin, Bu soruyu görünce 15 li yaşlarıma geri gittim, O yaşlarda çok askerlerle alakalı videolar izlerdim ve sonuçları ne olursa olsun yılmayan aslanları göre göre ben de kendime göre spor yapmaya başlamıştım hayatım da zaten oldukça kötüydü bu sebepten kendimi askeri spora ve dayanıklığımı artırmaya vurmuştum, Yağmur altında şınav çekerdim yakın dövüş dallarıyla ilgilenirdim ve hava 3 4 derecelerde olmasına rağmen kısa kolluyla gezerdim ve hiç üşümezdim, Çünkü o yağan yağmur ve havanın soğukluğu kalbimdeki ateşe karşın çok güçsüz kalırdı hep.. Darısı komando olmak isteyenlerin başına.
Filmden ozenipte yapılacak meslek hiç değil burası, dışarda görsen korkacagin babayigitler egitimde ağlaya ağlaya gittiler.
Dışarda görsem korkacağım birisi yok ve film izleyerek yapılacak bir iş olmadığına kesinlikle katılıyorum, Ayrıca o tarz insanların zorluklarla karşılaşınca ağlamaya meyilli oldukları doğru, Gerçek güç saygınlıktan ve doğruluktan gelir eğer korkulacak bir şey varsa o tarz insanlara yanlış yapmaktır, Bu arada alttaki yorumları okudum başınız sağ olsun
Sevgili dostum,
Öncelikle bayramını kutlarım ve bu zorlu görevi başarıyla sürdürdüğün için seni içtenlikle tebrik ederim! 👏 Genç arkadaşlarımız, bir piyade komando olarak yaşadığın deneyimler ve izlenimlerin hakkında merak ettiklerini sorabilirler. Görevde karşılaştığın zorluklardan, bu meslekteki en unutulmaz anılarına kadar her konuda anlatacakların, kariyer yolculuğunda ilham verici olabilir.
Belki de genç arkadaşlarımıza, bu mesleğe adım atmadan önce bilmeleri gerekenleri, eğitimin zorlu aşamalarını ve neler kazandırdığını paylaşabilirsin. Kim bilir, belki de senin anıların, kariyer yolculuklarına yön vermede onlara ışık tutar.
Başarılarının devamını diliyorum ve seni dinlemek için sabırsızlanıyorum!🌟
Cevap
0Cevap
Her şeyi merak ediyorum en baştan anlatsana Maşallah
Burası yetmez anlatmaya, özellikle merak ettiğin anı varsa sor onları cevaplayayım.
Bütün anılarını seninle birlikte yaşadım da biliyorum sanki de özellikle merak ettiğimi sorayım. Gece gece bela mısın kardeş bas git
Canımı sıkma
Senin canın sıkılsa ne olur, kaç yazar? Birsuru anı var, ayrıyaten merak ettiğin varsa onu sor onu cevaplayım demişim lavbali lavbali cevap vermişsin ters yapmandaki amaç ne bilader hayırdır yani?
Uyuyup uyumayacagini bile bu platformda millete soran birisin burada atarlı giderli konuşma tamammı bas git yoluna gereksiz
Oğlum bana laf sokmak için profilime girip sorularımı inceleyen eziksin. Canın sıkılsa kaç yazar diyorsun. Canımın sıkıldığını görme bence it kopuk
Üstelik ters yapan sensin üslubun sokak serserisi ile aynı. İnşallah mesleğinde başarılı olup ülkeyi temsil etmezsin. Hak etmiyorsun
İlk askere gittiğinde ne düşünündün napcam ben burada dedin mi hiç
3 evladını toprağa vermiş son evladınıda askere yollamış bir aileden geldim, kardeslerimde dokmedigim gözyaşımı ilk gece o ranzada döktüm dedim bu kadarmı güçlüydün, bugünümü bekledin sen. Otomatikmen o düşünceler kafanı sarıyor zaten napicam ne edicem, ama sadece düşünmekle kalıyorsun...
Başın sağolsun asker olmak zor kardeşlerinin yolundan gitmişsin çok cesurca
Allah razı olsun, kaybedecek hicbiseyim yok benim hayatta zaten öyle filmden gorup heves edip soru soranları tersliyorum sizin bir hayatiniz var gelmeyin diye.
Bazı erkekleri aileleri bı başka işte adam olmaz askeriyede adam olur askeriyeye gitsin diyerek oraya yönlendiriyor onlar adam oluyor mu sence
Kolay gelsin öncelikle. Ben şeyi merak ediyorum askerler uzun görevlere mi gidiyorlar öyleyse mesela aile işleri nasıl oluyor
Bı keresinde 2021 yılbaşında göreve çıkıp 2022 nin yilbasinda gelmiştik, 3 evli arkadaş hergun kavga ettiler boşandılar,7 arkadaş sevgilisinden ayrıldı, ikisi Nişan attı.
Ay zor ya ne bileyim
Çok zor değil mi işiniz ve psikolojik olarak nasıl etkileniyorsunuz?
Bu meslekte olanlar genelde aldatır djdkfkf
Kızlar üniformadan, paradan dolayı yavsamazsa sorun olmaz bence 😁
Abimden biliyorum o yüzden yengem para göz biri değil.
Komando askerlikte olunmuyor mu
6 aylık askere gelmiş, tercihle komando seçmiş adama komandomu diyorsunuz siz bide 😁 milli savunma üniversitesindende olunabilir, uzman cavusluktanda geçilebilir, sözleşmeli er olupta gecilebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?