Yani en yapılabilir mat. Konuları hangileri? Son bir ay kaldı sınava, bir ayda kendim çalışarak kaç net hedeflemeliyim?
Temelim kötü değil matematikte.
Temelim kötü değil matematikte.
Cevap
2Cevap
Şimdi senin ne kadar bildiğien göre değişir.
Ama yapılabilecek çok kolay sorular da oluyor.
KEsirler, karekök, problemler ilk aklıma gelenler hatta
Çıkmış sorulara baktım, hiç işlem yapmadan bile yapılacak sayısal mantık soruları da varmış.
Ve ek olarak sizin söyledikleriniz birkaç net çıkarır herhalde. Yani inşallah:d
Yani ben öyle yaptım :D İngilizce öğretmeni olarak matematikle ilgim 0 dan bile az :D :D
Teşekkür ederim güzel motivasyon oldu öğretmenim:d
Rica ederim ne demek :D Sizin alan ne?
Geçen senenin sorularından mesela bakılabilir aslında neler yapılabilir diye
Aynen öyle bakıyorum ben de. Her sene sordukları sabit sorular var. Bakalım ilk defa giriyorum. Umarım zirvede bırakırız:d
Dikab alanından giriyorum.
Aaa bu sene çok çalışmak lazım hocam ama. MAalesef atamaları düşürdüler ya... Cidden talihsiz
İlk yılın verdiği hevesle çalışıyorum. 2-3 defa giriyir olsaydım muhtemelen bırakırdım.
Yok bırakma asla da Alan ve GKGY de iyi yap. Bir de bu seneki atamaları ve sıralamalara dikkat et.
Bu saatten sonra bırakmak yok:)
Elimden geldiğince çalışıyorum, bakalım nasıl olacak.
Hadi bakalım hoca hanım :) Sitede sürekli kalmıyor hesap siliyorum ama o süre içerisinde kafana takılan olursa süreçle alakalı, ya da sormak istediğin falan sorabilirsin.
Çok sağ olun öğretmenim :d
Olursa sorarım. Sürecin yoğunluğu malum; ben de buralarda değilim pek.
Çokta kafaya takma ya
Ama szin sınav yakında değil mi? :D
Hocam ne diyosunuz ergenlikte hiç çıkmayan sivilceler çıktı bende bu süreçte:dd
Azıcık takıyorum yani.
Yakın ay kaldı.
Siz kaçla atandınız?
1 ay kaldı*
Aman aman hocam yapma. Stressten yapamazsın sonra gözünü seveyim. Benden daha iyi olan arkadaşlarım atanamadı sınav heyecanı yüzünden. Ben biraz rahattım, hatta sınava 1 dk kala girdim öyle diyim :D :D
74 mü ne hocam. Geçen sene atandım ben
Biliyorum :)
Tebrik ediyorum hocam sizi ya mesleğinizde güzel güzel ilerlersiniz inşallah:)
Doğru söylüyorsunuz stres bitiriyor her şeyi.
Ben kendimde de anlamadım ki normalde aşırı rahatım bu sınavda yetişmeyecek korkusu var sanırım.
Neyse sınava kadar yarıştırmalıyım :d
Hocam sınav yetişmezse ne olacak? Dünyanın sonu mu? Seneye bir daha denersiniz. Olmadı başka bir işe girersiniz. Yapmayın etmeyin kendinize böyle şeyler
Doğru ya. Bunu arkadaşlarıma ben söylerim arada :d rahat olun dünyanın sonu değil sınav dediğiniz nedir ki 😄
Ama işte bazen insan kendi de düşebiliyormuş.
Eee çok bel bağlıyoruz onda naslında biraz da.
Ben özel de çalıştım devlet güzel ama devlet olmazsa dünyanın sonu değil :) Ama sen yaparsın yap :)
Hocam inanın ben gönüllü bile çalışırım daha önce o şekil ders vermişliğim de var. Ama kendime koyduğum yüksek puan hedefim var çabam onun için muhtemelen. Derece yapmak istedim, biraz hırs yapmışım galiba.
Hırs güzel ama seni yıpratmasın.
Senin hedefin ne ve Şu an nasılsın
Hedefim 80 üstü almak.
Şu an gkgy ve alan konularını hallettim. Tekrarlar ve soru çözümleri var.
Bu süreçte birkaç matematik netim olsa güzel olur diye birde matematik konu ve sorularına bakmaya çalışıyorum.
Yeterli hissetmiyorum yani ve şimdiye kadar dağınık çalıştım.
GKGY'de nasıl alıyorsun ortalamanı.
Aman herkes yetersiz hissediyor zaten. Emin ol yarısını sırf heyecan yapmadıgın için elersin
Denemelerden mi bahsediyorsun ortalama derken?
Ya disiplinsiz çalıştığım için bunu çok eleştiren oluyor. O etki etti yetersiz hissetmemde sanırım.
Ama çok kitap okurum genel olarak akademik tarzda kitaplar çok okuyorum bu yüzden içim rahat biraz. Üniversite sınavında da çalışmadan ilk 90 bine girmiştim. Akademik tarzda okuduğum kitaplara bağlıyorum. Çok etkisi var.
Sizce?
Denemeleri sordum evet.
Yani şimdi test mantığı bazen bilgilerimizi zorlayabiliyor o yüzden test maalesef bu sınavda önemli. Yoksa bilgi zaetn sizi taşıyacak ve okuduğunuz kitaplar işinize yarar. SAdece o konuları kapsamak mesele.
Ya işte dedim ya pek disiplinli olduğumu söyleyemem. Arkadaşlarım günlük deneme çözerler, çözmüyorum ben. O yüzden ortalamam hakkında şimdiye kadar fikrim yok. Son bir ayda işte ağırlık vermeyi düşünüyorum.
Hmmm, deneme çöz ama bak. Haftada 1 tane olsun çöz çünkü süre problem. Süre yüzünden kaynamasın
Konularım bitti bundan sonra çözerim inşallah. Teşekkür ederim:)
Çöz hocam çöz, hatta bana da at yanlıslarını bakarız :d (Sanki kendim çok yaptım da fhghf)
Hfjzjdj iyi puan almışsınız hakkınızı yemeyin
Hocam kitap yüzü açmadım ffghfg İdare eder işte :D Çalışıp 78-80 alabilirdim :D
Bana kalsa da 70 civarı puan almak yeterli ama bizde o puanla mülakata bile alınmıyorsun
DKAB'ta alımlar düştü ama başvuralar çok arttı. Arz talep hocam. Yükseltti puanları
Gerçekten mi hocam çalışmamanıza rağmen çok iyi bence. Nasıl yaptınız peki? Okuyan biri misiniz siz de. Onun etkisi gerçekten var özellikle Türkçe soruları için.
Türkçe kolaydı zaten hocam. Bana hep koly geldi.
Bir de İngilizce ÖABT iyiydi benim.
Mesaj atın isterseniz netleri atayım oraya
Aynen öyle. alanı seviyorum da atamaları sıkıntı cidden.
Sevmeseniz olmaz zaten ya bu iş
problemler dışındaki her konu yapılabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sözelci olduğun halde matematiğe ilgin ve motivasyonun çok kıymetli! KPSS matematikte öncelikle dört işlem gerektiren konulardan başlamanı öneririm. Basit denklemler, sayılar, oran-orantı, ve yüzde problemleri gibi temel ve pratik konular en yapılabilir olanlardır. Bir ay içerisinde bu konulara odaklanarak pek çok net çıkarabilirsin.
Son bir ayda kendine gerçekçi hedefler koyman önemli. Eğer temelin kötü değilse, günlük çalışmalar ve düzenli tekrarlarla 10-15 net arası bir hedef koymak ulaşılabilir olabilir. Ancak unutma ki bu tamamen senin çalışma disiplinine ve motivasyonuna bağlı. Gerçekçi planlar yapmak başarı şansını arttırır. 📚✏️
Son olarak, kariyer yolculuğunda pes etmeden ilerlemek ve her daim motivasyonunu yüksek tutmak çok önemli. Unutma, gayretin ve azmin seni her zaman başarıya götürecektir! Kolay gelsin!