"Eğer sevdiğiniz işi yaparsanız, hayatınız boyunca bir kez bile çalışmış olmazsınız."
"Konfüçyüs"

Maaş.
İşi sevmek.
Saygı ve itibar görmek.
Gelişim ve yeni öğrenme fırsatları.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
"Eğer sevdiğiniz işi yaparsanız, hayatınız boyunca bir kez bile çalışmış olmazsınız."
"Konfüçyüs"

Benim için en önemlisi yaptığım o işi gerçekten severek yapmak. Çünkü insanlar bir işi severek yaptığında bir iş gibi gelmiyor. Bir hobi olarak oluyor ve hizmet sunduğun o insanlar keyif alıp bilgilendikçe zaten sen onların gözünde zaten güvenilir , itibarlı biri olmuş oluyorsun. İnsanlar bir işe başlamak için o işte yeterince bilgiye sahip olması gerekiyor. Ama ne kadar bilgiye sahip olsak da zamanla deneyip görmek lazım. Ve o işi isteyerek yaptığında yeniliklere, daha açık oluyorsun. Deneyip görüyorsun ve kendini de bu sayede daha da geliştirmiş oluyorsun. Ve olduğun işin en iyisi olma isteği bende bu çok var. Mesela bir iş yaptığımda o işin en iyisi olma çabam var.
Çok tebrik ederim seni✨💫
Bende seni😇
🌺🌺
İnsan ya sevdiği işi yapamaz ya da o işten hayal ettiği kadar kazanamaz. İnsanların sevdiği işlerin çoğu çok sağlam referanslar isteyen havalı işler ya da askerlik/polislik gibi hayati tehlikesi olan havalı işler. Çok sevdiğim iş diye girip de 2-3 sene sonra ""ÇALIŞMAKTAN ANAMDAN EMDİĞİM SÜT BURNUMDAN GELDİ diyen insanlar var.
İstediğin kadar sevdiğin işi yap. Bir süre sonra iş de seni yoruyor, insanlar da seni soruyor, hiyerarşik düzen de seni yoruyor.
Hani bu aşk evliliği yaptım, sevdiğim kişiyle evlendim, para pul umrumda değil deyip de 5 yıl sonra boşanma davası açan kadının hikâyesi yok.
Sevdiğin iş diye bir şey yok. Bu gün sana milli piyangodan büyük ikramiye çıksın. Hiçbir işte çalışmazsın. Kendin bir anonim şirket kurup başına geçersin. Bütün işleri CEO'lar, müdürler yapar.
Sevilen iş olsa da yoran asıl şey monotonluk ve sürekli iş öğretmeye kalkan 3 5 tane birileri çıkması.
Kendi işinin patronu ya da ofis home bir iş yapmadığın sürece hep monotonluk ve işgüzar insanlardan yorulacaksın.
Bende yolunda her şey sorun yok😎
Bu ülkede siyasetçi, işadamı ya da kadın değilsen gelirin statün her ne olursa olsun modern kölesin, saygıya sevgiye layık değilsin. Herkes senden çok şey ama çok az mükafat verir.
Bir kadın için hayatta hiçbir zaman sorun yok yanlış bir adamla ilişki ya da evlilik yapmadığı sürece. Kadını her zaman pohpohlayan birileri olacaktır. Güzel olmasa bile, kötü huylu olsa bile, kariyeri vasfı olmasa bile.
Biliyor musun bir iş yerinde mutluluk işi sevmek, işe gitmek için önemli bir etken. İş yerinde ne kadar huzur varsa o kadar daha çok gitmek istiyorsun. Yani ben öyleyim. Birçok şantiyede çalıştım en çok mutlu olduğum yerlerde işe daha fazla gitmek istedim ve daha fazla zaman geçirdim orada. Benim amacım iş yerinde daha fazla başarılı olma daha fazla sevilmek ve işimi daha layıkıyla yapıp aldığım parayı hak etmek. Sen ne kadar başarılı olursan yanında çalışanlar da seninle o kadar irtibata geçmek ister ve herhangi bir işçiye isminde hitap ettiğin zaman bile o mutlu olur. Yani daha fazla da itibar görürsün. Sevilmek itibar görmek de çok önemli.
Evet yüz ekşiterek beraber çalışmak ve şakalar araya serpiştirmek başka bir motivasyon✅
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
İşi sevmek çok önemli. Sevmediğin bir işte çalışmak eziyet gibi gelir insana. O yüzden benim için öncelikli olan işi sevmek.
Çok doğru🍀👍🏻
Teşekkür ederim 💖
Rica ederim🩷
Cevap
15Cevap
Bunların hepsi sanırım.
Maaş.
İşi sevmek.
Saygı ve itibar görmek.
Gelişim ve yeni öğrenme fırsatları.
işaretlediğim şıkla aynı olarak saygı ve itibar görmek diyorum. maaş hakkımız olan değil, artık onu eleştirmeyi dahi bıraktık. ileriye dönük gelişim ve yenilik deseniz kamuda mümkün değil. işimi severek yapıyorum, çünkü üretenlere destek oluyor, bilgilerimi aktarıyorum.
yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 😂😂
İşini sevmen ne güzel⭐
Kariyerim yok bir mesleğim de yok. Esimin yaninda bir ay kadar çalıştım arada gidiyorum oranin tursusunu felan bn kuruyirum bide esimin bor esprisi var calar saatiym uyuya kaliyorum diye uyumadığım zamanlar var.
Eşimin işine bakarsak lokantası var aşçı ve ayni zamanda garsonlukta yapiyor. Her işin zorluğu var dün nerdeyse agliyacakti. Elemaniydi, işte et aldığı kasabiydi üst üste deli ettiler adami. Yemek yapacakti yapmadan geldi eve. Kendi istediği meslek aşçılık , tibbi sekreter normalde ama dediğim gibi istediği meslek dahi olsa zorluk var , kolaylığı diğer dünyada yasayalim napalim.
Sormak lazım ülkemizde kaç kişi sevdiği işi yapıyor, eğitim sistemini ele alalım sayısalı iyi olan doktor oluyor sor bakalım adam bu mesleği istiyormu yani biraz zor eğitim başlıbaşına bir felalet kapital sistem herkesi esir almış herkes özgürlüğü sigortalı bir iş karşılığında kiraya vermiş bence.
Yaptığım işi sevmek ve gelişim önemli. Yapılan iş sevildiğinde başarısız olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Bu başarı da beraberinde şıklardan birkaçını getiriyor zaten. Gelişim noktası da kişisel olarak benim için fazlasıyla önemli. Çok başarılı olsam da gelişemeyeceğim, olduğum yerde saydığım bir işte olmayı asla tercih etmem.
Maaşı ne kadar yüksek olursa olsun sevmediğim bir iş olduktan sonra kendime eziyet etmekten farkı yoktur.
Önce işimi sevdiğim bir iş yapmalıyım ki hem severek yapayım hem de para kazanayım..
✅✅
Beni nasıl etiklediği ve nasıl hissettirdiğiyle ilgileniyorum. Hayat kısa kuşlar uçuyor da nereye uçuyor yani 😄 Mesela ben kafama göre uçmaya karar verdim, mutluluk esas değil mi? 😃
Evet o da mutluluk esaslı😂😂
Ben kendi gelişimim için cebimdeki cebimde olmayanları dahi abartmıyorum sadece sabrım için kendi çapımda 1 2 milyon harcadım 3 5 yıl içinde kendini geliştirip ögrendikçe zaten paranın yardımcı oldugunu biliyorsun
Sevdiğim, saygın, tatmin edici maaşa sahip ve kendini güncel tutmanı gerektiren bir iş olması
Harika faktörler✅💫
İşimi sevmeliyim, değer görmeliyim ve işimin hakkını verebilmeliler.
👏🏻👏🏻✅
Övülmek, sevilmek her şeyde en başarılı ben olmam gerek, en sevilen işci de ben olmam gerek 😂
Aslında lider ve yöneticiliği meyillisin😅🌺
Yaa teşekkurlerr bebişim 😂❤️🫣
Rica ederim gerçekler🌺
İlerlemek ama bazen bi dönüş yaşarsın ve o dönüş seni daha hızlı ilerlemene olanak sağlar..
🩷🩷
Gelismek.. ve gelistirmek.. Yazilim'da kural geride kalmamaktir.
😎✅
En başta güvenilmek. Bir gün işten çıksam bile insanlar arkamdan güzel konuşssun isterim.
Evet kalıcı güzel iz bırakmak✅
Çok doğrı bir laf 7 senedir kendi işimin patronuyum severek yapıyorum ve hiç bir zaman bıkmadım
Ne güzel umarım hep başarı ve bol kazanç seninle olur🌺
Rica ederim😇
Ücret, o yüksek olduğu zaman zaten saygın bir yerdesin demektir. İşimi zaten seviyorum, kendimi gelistirmem de işle alakalı değil zaten geliştiriyorum.
Sevdiğim iş yok genel olarak hiçbir şey yapmayı sevmiyorum o zaman napçaz.
Maaşın iyi olduğu zaman işinde iyi olur zaten saygıda gelir
İşi sevmek ve gelişmek bunlar olduktan sonra maaş Zaten artar
Aldığım Parama bakarım.
şu an net gelirim 45k
Bu yaşta bu maaş yeterli bana göre
Yarı kurumsal firmadayim daha ötesini de isterim bakalım 🤣
Para işte haram helal fark etmez para olsun 😂
Maas ii olmayınca bende diğerlerının onemı yok
hepsiiiii <3
işi sevmek
İş etiğine
İşi sevmek