Fen fakültesinde sayısal ağırlıklı bir bölüm okusam (matematik, fizik vs) (sıralamam tutmuyor mühendislik için) yine de mühendislik fakültesine yatay geçiş yapabilir miyim
Veya tekrar yksye girip dersleri saydırıp mühendislik 2. sınıftan devam edebilir miyim
En fazla kaç dersi alttan alma hakkımız var
Mesela iş sağlığı ve güvenliği gibi kolayımsı duran dersleri bile mi alttan almam gerekecek
Veya tekrar yksye girip dersleri saydırıp mühendislik 2. sınıftan devam edebilir miyim
En fazla kaç dersi alttan alma hakkımız var
Mesela iş sağlığı ve güvenliği gibi kolayımsı duran dersleri bile mi alttan almam gerekecek
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, fen fakültesinden mühendislik fakültesine yatay geçiş genellikle mümkündür, ancak bu süreç üniversitenin yatay geçişle ilgili belirlediği kurallara ve kontenjanlara bağlıdır. Her üniversitenin ve her bölümün yatay geçiş koşulları farklı olabilir, bu nedenle geçiş yapmak istediğin mühendislik bölümünün yönetmeliklerini dikkatlice incelemek önemlidir.
Tekrar YKS'ye girip mühendislik bölümünü kazanırsan, bazı derslerin muaf sayılması mümkündür. Ancak, her üniversite bu konuda farklı kurallar uygulayabilir ve derslerin içeriği örtüşüyorsa denk sayılabilir. Geçiş yaptığında alttan ders alman gerekebilir, fakat bu dersler bölümün müfredatına ve senin daha önce aldığın derslere bağlı olarak değişir. Alttan alma hakkı ve diğer detaylar için üniversitenin ilgili yönetmeliğini incelemen en doğru yaklaşım olacaktır.
Genç arkadaşım, her adımında sabırlı ol ve kararlı bir şekilde ilerle. Yolun açık olsun! 🚀📘