Yönetici olduktan sonra farklı bir kişilik mi gelişiyor?

Yine benim ofis maceraları... Anlatsam roman olur denilecek cinsten. Şaka şaka, roman yazmayacağım, okuyabileceğiniz uzunlukta bir şey yazacağım... 😆

Bizim burada yönetici olmadan önce biraz laylaylom olan birisi vardı. Yönetici olmadan önce onu fazla tanımıyordum zaten ama yönetici olduktan sonra sanki insanlarla iletişimi değişti, olgunlaştı. Yönetici kıyafeti giydi yani.

Başka birisi daha var yönetici olan, benimle yaşıt. Yönetici olmadan önce de oturaklı olgundu zaten ama yönetici olduktan sonra da iletişimini çok fazla geliştirdiğini düşünmüyorum. Insanın kendini geliştirmesine bağlı elbette..

O yüzden yönetici olduktan sonra insanın kişiliği de buna uyumlanır mı diye bir soru geldi.. Yoksa önceden de bu karaktere sahip mi olması gerekiyor?

Yönetici seçiminde bizim kurum çok başarılı da değil zaten biliyorsunuz. 😅 Toplu mülakatta hiç konuşup kendini ifade etmeyen birisi ikinci aşamaya geçmişti. Ben o kişiden daha fazla konuştum, ikinci aşamaya geçmesi gereken biri varsa o da bendim. Geri bildirim bile verilmedi, abi gibi gördüğüm bir yöneticiden geri bildirim aldım, o da beni sevdiği için geri bildirim verdi. Diğer değerlendirmeciler talep etmeme rağmen geri bildirim vermedi. Zaten hepsinin farklı farklı kriterleri var ve kriterlerin ne olduğu konusunda da fazla şeffaflık yok. Yani anlayacağınız, yine kimi isterlerse onu yönetici yapıyorlar.

Çok yanlış olduğunu biliyorum ama kendimi biraz karşılaştırıyorum, acaba bende yönetici olacak karakter yok da ondan mı yönetici yapmadılar diye..

Yönetici olduktan sonra farklı bir kişilik mi gelişiyor?