- Eğitim & Kariyer konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılBilginin inançla ne alakası var? Mesela sen Müslümansın da bu din hakkında her şeyi biliyor musun? Tabiki hayır. Hatta kalıbımı basarım en basit bilmen gereken şeyleri bile bilmiyorsundur. Ki zaten siz inandığınız dinden bihaber olduğunuz için başkaları sizi bu kadar kolay kandırabiliyor. Dinini bilen Müslümanlar değerlidir. Ama bilmeyen ve öğrenmeye uğraşmayan, neye inandığından bile haberi olmayan sözde Müslümanlara zerre değer vermiyorum
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Neredeyse tüm yorumlarda aynı şey yazılmış zaten, bende bir agnostik olarak Müslümanların %99'unun bilmediğine emin olduğum zibilyon tane konuyu net şekilde merak edip araştırdım ve öğrendim, neye inanmadığımı, neden inanmadığımı daha iyi görebilmek için bunu yaptım diyebilirim. İnanan zaten "inandım" der oturur yerinde, araştırmaya gerek yok çünkü zaten inanmıştır, fazla kurcalamaz.
00 Yorumla
+1 yılDinsizler sizin inandığınız dini sizden daha çok iyi bilirler okumadığınız kuran kitabını onlar detayına kadar okurlar ve hiç çarpıtmadan olduğu gibi görürler bu yüzden zaten bu dine inanmazlar bu yüzden din sınavlarında başarılı olurlar
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılMantığa bak :D dinsiz okuyup dindiz oluyor sizin gibi okumadan kabul mu etseydi.
00 YorumlaSizlerden daha çok dini okuyup öğreniyorlar da ondan.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZaten dini en iyi bilenler dinsiz olur bilmeyenler körü körüne İnanır
073 Yorumla- +1 yıl
Dini benden daha iyi bilmediğine eminim. Ama Müslümanım :) bu teorini başka yerde söyleme gülerler çünkü :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Vallahi kardeşim en Müslümanım diyene bile şu ayeti açıkla dediğinde açıklayamıyor ama yine de sen bilirsin
- +1 yıl
İstedigin ayeti sor açıklayayım :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Kur'an evrensel bir kitap değil mi? Önceden insanlar kadınlar meşgul duruma düşmesin diye birden fazla evlilik yapabiliyor birden fazla kadınla evlenebiliyordu. Şu anda Öyle bir zorunluluk yok kadınlarda ekonomik anlamda gayet iş yapabilecek düzeydeler. Peki bir erkeğin 4 kadın ile evlenebiliyor olması dinen mümkün bu Sence doğru mu Ya da ne denli doğru? Hz Peygamberin 7 yaşındaki Ayşe ile evlenmesi dinen caiz mi? Bu örnekleri Çoğaltıp çok fazla örnek verebilirim aslında ama sonrasında dine saldırıyor imajı verilecek bana farkındayım O yüzden daha fazla ileri gitmeyeceğim yoksa çok daha kötü şeyler var
- +1 yıl
Çok eşliliği İslamiyet getirmiyor. Cahiliye döneminde erkekler 40'a kadar eş aliyolarmiş. İslamiyet ise bu sayıyı 4 e indiriyor. Fakat 4 kişiyle evlenin diye emretmiyor sadece 4 e kadar ruhsat yani "izin" veriyor. Sebebi de şu, dünya üzerinde dönem dönem savaşlar oluyor ve belki milyonlarca erkek ölüyor, nüfus azalıyor. Savaştan sonra belki 100.000 erkek varsa 300.000 kadın oluyor (örneğin). Yani bu durumda eğer sadece tek eşlilik zorunlu olsaydı kalan 200.000 kişi açıkta kalacaktı. E evlilik sonuçta bir ihtiyaç. Açıkta kalan o kadar kadın zinaya başvurmak sorunda kalacaktı ve bu toplumsal ve ahlaki çöküntüye sebebiyet verecekti. O yüzden Kuran 4 eşe kadar müsade vermiştir fakat yine de tek eşliliği önermiştir zaten. Ayetin sonunda diyor tek eş sizin için daha hayırlıdır diye. Bunu günümüz açısından düşünecek olursak şu an için tek eşle evlenmek en uygun olanıdır. Ayrıca birden fazla eş alan erkeğin ciddi sorumlulukları vardır. İslamda erkeğin 2. bir eşinin olmasının çok ağır şartları var. Kesinlikle bütün eşlerine eşit davranmakla yükümlü ve bu da pek mümkün olmayacağı için aklı olan bu devirde 2. eşi almaz zaten. Dediğim gibi 1 den fazla eş almanın ciddi koşulları var. Ha ama Kuran zaten evrensel ve savaşlar dünya dönmeye devam ettikçe olacak. İsrail bizim de kapımıza dayandı mesela. Yarın öbür gün savaşa girdiğimizde, erkek nüfüsü ciddi oranda azalırsa ne olacak? Ayette verilen 4 eşe kadar müsade hükmünün yine uygulanması gerekebilir. Yani demem o ki Allah eğer 1 den fazla eş alamazsınız diye yasak koysaydı kaos olurdu. 4 eş zorunlu deseydi yine kaos olurdu. Öyle bir ayet söylemiş ki her dönemin her şartına uygun hareket edebiliyorsun. Neden? Çünkü Kuran evrensel. Bu da buna kanıt. Başka soru?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 7 yaşındaki Ayşe ile evleniyor olmasına da Açıkla o zaman. Hatta peygamber önce evlat edinilen çocuklarla ilişkiyi Yasaklıyor sonrasında bu yasağı kaldırıp helal kılıyor. 7 yaşındaki Ayşe'yi de evlat edinmiyor Nikahına alıyor. En başından bunu yasak etseydi 7 yaşındaki bir çocuk ona helal kılınamazdı. Diyanet İşleri Başkanı bile son açıklamasında bir kızın regl olmasa bile erginliğe girmese bile evlenebileceğini söyledi. Bir sürü hadis bir sürü Kur'an'daki ayetler birbiriyle çelişen bir sürü olay var. Bir çoğu aklıma gelmiyor aklıma gelenler de burada paylaştığımda linç edileceğim şeyler.
- +1 yıl
7 değil 17 yaş. Kulaktan dolma bilgilerle gelmeyin. Kaynak verin. Al sana kaynak:
Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Kusura bakma ama sırf peygamber haklı çıkarmak için el işinize gelen hurafeyi bilgi olarak kabul edemezsiniz. Eğer böyle bir şey yapmaya kalkarsanız ben ne dersem diyeyim siz içlerinden en işinize geleni önümüze süreceksiniz. Hadi diyelim 17 yaşında olsun bunu da kabul ettik. Allah insanların ne kadarının iman edip ne kadarının etmeyeceğini Bilmiyor muydu Neden bu dünyayı yarattı neden insanların birçoğunun cehenneme Gideceğini bile bile kendi yarattığı kullarının acı çekmesine İzin verdi ve bu hayatı bu imtihan dünyasını kurdu. Neden Biz insanlar Olur olmadık şeylerle sınanmak zorundayız?
- +1 yıl
Ergenlik çağına girmemiş bir kadınla cinsel ilişki İslam dininde asla caiz değildir. Evliliğin helal olmasının sebebi de himaye ve koruma amaçlıdır. Ergenlik çağına girmemiş bir kız ile evlenilse bile ilişki yaşaması yasaktır yani. O himaye amaçlı evlilik oluyor. E çocuk ergenlik çağına girdiğinde o kişiyi istemez ise de boşanma hakkına sahip. Kisacasi egenlik öncesi ilişki caiz değildir. Başka soru?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Bu ilmî Bu araştırmada Hz. Âişe peygamberle evlendiğinde kaç yaşında olduğu
konusu ele almaktadır. Buhârî ve Müslim'in bir rivâyetlerinde peygamber onunla evlendiğinde yaşını altı olduğunu ve yaşını dokuza varınca onunla zifafa girdiklerini söylemektedir.
Buna karşı bazı kimseler, Hz. Âişe’nin on dört yaşındayken onunla evlendiğini
ve on sekiz yaşında beraber olduğunu ileri sürmektedir. İkinci görüş benimseyenlerin
esas aldığı delil, Hz. Âişe ve ablası Esmâ'nın yaşını tarihi mukayeseye tabi tutmalarıdır.
Bunun yanı sıra da birkaç hadisi de delil göstermişlerdir. Bu konudaki araştırma bize
Buhârî rivâyetinin sahîh ve güvenilir olduğunu, hiç çelişki ihtiva etmediğini ve ikinci
iddianın sahiplerinin yaptıkları tarihi mukayesenin yanlış olduğunu، dayandıkları hadisin
sahîh senedinin bulunmaması sebebiyle Buhârî’nin rivâyetiyle çeliştiğini göstermektedir.- +1 yıl
Evlilik deyince her şeyi bel altı düşünsenize de ben anlam veremiyorum. Nasıl ki regl veya lohusa dönemindeki bir kadınla evli olsa bile ilişkiye girmek caiz olmadığı gibi, ergenlik çağına girmemiş bir çocukla da evli dahi olsa ilişki zaten caiz değil. Bunu anlamak niye bu kadar zor?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Vallahi onu 7 yaşında bir kız çocuğuyla evlenen peygamberinize sorun diyeceğim ama artık imkansız tabii
- +1 yıl
Neyi sorayım pardon :) 17 yaş olduğuna kaynak attım ya sana hani? Kaldı ki değil ama 7 yaşında bile evlenmiş olsa (ki himaye amaçlı evlenebilirdi) ilişki yaşamak zaten caiz değil. Bu durumda sorun ne? Yazdıklarımı gerçekten okuyor musun?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Vallahi ben de sana 6 yaşında olduğuna dair kaynak attım bu konuda bir sürü kaynak bulabiliriz
Cevap sahibi+1 yılAyrıca Hadi tamam 17 yaşında olsun bunu kabul edelim. Üvey evladı helal kılmasına ne diyeceksin. Hatta ilk başta haram kılıp sonrasından helal kılıyor. Korumaksa babası olarak da koruyabilirdi İlla evlilik mi şart. Insanlara tesettürü getiriyor namazı farz kılıyor bunların hepsini yaptırabiliyor da üvey çocuğuna yan gözle bakmayı mı engelleyemiyor
- +1 yıl
Tamam. Diyelim ki senin dediğin gibi, değişen bir şey yok :) ergenliğe kadar cinsel ilişki yasak. Ortada bir sorun yok. Başka soru :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 7 yaşında bir kızı Nikahına almasında sorun yok yani öyle mi neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Bir kadın olarak sen bunu söylüyorsan şimdi 5-6 yaşındaki çocuklarla evlenen imamları Sözde din adamlarını biz nasıl engelleyeceğiz. Ayrıca peygamberin kızla ergenliğe girmeden ilişkiye girip girmediğini nereden biliyorsun sen Gözünle gördün mü yatak odalarına mı girdin
- +1 yıl
Bu arada diğer kaynakları baz almayıp sadece 7 noktasını kabul etmek de kusura bakma ama gercekci değil, sadece art niyet olabilir. Ama neyse ki bunu da açıkladım zaten :)
- +1 yıl
Islam'da yasak olan bir şeyi peygamber uygulayabilir mi? Kara cahil misin?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Vallahi benim attığımda 6 yaşında olduğu yazıyor Ben başka bir kaynaktan 7 yaşında olduğunu görmüştüm O kaynağı atacaktım sonrasında mesaj geldiği için bakmaya unuttum. Yani bir kaynakta da 6 yaşında olduğu yazıyor
- +1 yıl
Bak verecek cevabın olmadığı için ve tıkandigin için makul cevaplar vermiyosun farkında mısın?
Cevap sahibi+1 yılYani ben 7 diyorum ama benim attığım kaynak da 6 yaşında yazıyor anlatabildim mi
- +1 yıl
Sen verdiğim cevabı okuyup algilayabildin mi? Himayenin anlamına dair bir fikrin var mı?
- +1 yıl
Derdin ilişkiye girmek değil mi? İlişki yasak diyorum daha sana batan ne açıklar mısın
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılSadece buna bak istersen ben daha fazla konuşmayayım
Cevap sahibi+1 yılAyrıca diğer soruma da cevap vermedin arada kaynadı İstersen sen oku. Sana göre ben okumuyormuşum ya Asıl sen okumuyorsun yazdıklarımı sanırım. Daha sorduğum soruları okumadan nasıl dinini savunacaksın onu da bilmiyorum ama
- +1 yıl
Hahaha bak hala yaştan bahsediyorsun. 😂. Son dediğimi bi açıklar mısın bir zahmet :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Çünkü sadece yaş ile ilgili olan soruma cevap veriyorsun önceki soruma cevap vermedin
- +1 yıl
Bak burada tıkanıyorsun. Tıklandığında noktada da benim işim artık bitmiştir. Sen mantıklı olmadığı için değil, inanmak istemediğin için inanmıyorsun. Sana mantıklı açıklamasını yapıyorum ama tıkandigin icin artık cevap veremiyorsun. Biliyor musun ben konuştuğum her gayrimüslimde yaşıyorum bunu :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 sana diyorum ki önceki soruma Neden cevap vermiyorsun asıl tıkanan sensin çünkü cevapsız kalıyorsun. Allah bizi neden yarattı diye sordum cevap vermemişsin
- +1 yıl
Önceki sorunu görmedim. Nedir? Yaş konusuyla ilgili aciklamami yaptım ve bariz olarak ben haklıyım. Bu durumda senin yaş konusunu çoktan kapatmış olman gerekiyordu ama ısrarla devam ettiğine göre gerçekleri kabullenmekte zorlanan bir yapın olduğunu görebiliyorum. Atladığım soru neyse tekrar sor cevap vereyim
- +1 yıl
Görmediğim için yanıtlamamis olabilir miyim mesela? Tamam yanıtlıyorum.
- +1 yıl
Allah bizi neden yarattı? Öyle istedigi için. Bu kadar basit bir cevabı var. Düşünerek de bulabilirdin :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Yaş konusunda sadece bir argüman sundum kanıtlar nitelikte bir şey sunmadın burada kabul edilebilecek bir şey yok ama sadece sesini kesti he he deyip geçtim. Benim dediğim şeyin de bir kanadı yok senin dediğin şeyin de bir kanıtı yok o yüzden sanki çok doğruymuş gibi Vatan savunur gibi bunu savunman çok anlamsız. Ayrıca benim dediğim yaş aralığı ile ilgili çok daha fazla hadis var. Üvey çocuğu Helal kılması bile Zaten bence bunun için başlı başına kanıtlar nitelikte bir sebep ama neyse
- +1 yıl
Sen de benim söylediğim şeye cevap veremedin. Derdin ilişkiye girmekse ki öyle. Bu konuda hiçbir sorun oluşmuyor. Çünkü zaten yasak. Dolayısıyla senin yaş faktörünü olumsuz bir şey gibi sunma amacın da ortadan kalkmış oluyor. Kendini kandırma :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 bir şeye istek duymak sadece aciz insanların yapabileceği bir şey Allah bir şeye ihtiyaç duyacak onu isteyecek arzulayacak şeye sahip olamaz Eğer sizin dediğiniz gibi sonsuz Kudret sahibi bir varlıksa. Istemek aciz insanların talep edebileceği bir şey
- +1 yıl
Kanıtı olmayan ne? Ergenlik oncesi ilişkinin caiz olmadığına dair bir çok kaynak bulabilirsin. İspatlıdır yani
- +1 yıl
Üvey çocukla evlenmek gibi bir durum söz konusu değil. Üvey kardeş ile evlenebilir kan bağı olmadığı için. İslam'da bu böyledir. Üvey çocuk öz evlat hükmündedir dini olarak. Bunun kanıtı da bir kızın üvey babasının yanında başının açık olmasının helal olması. Çünkü evladı hükmünde. Başka soru?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 diğer Sorumun cevabına devam ettirecek misin aynı konuları konuşmaktan sıkıldım Çünkü ne desem kendi burnunun dikine gidiyorsun Ben bu konuda Seni Allah'ına havale ediyorum
- +1 yıl
Pardon neye istek duymaktan bahsediyorsun? Şu an neyden bahsettiğin bile belli değil
- +1 yıl
Ve sanırım tüm sorularini cevapladım. Hatta yanlış bilip lanse ettiğin şeyi de düzelterek cevapladım. Üvey çocuk değil o üvey kardeş tatlım
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Sen dedin Allah istemiş ve yaratmış diye Ben de diyorum ki istek duymak sadece aciz bir insanın hissedebileceği bir duygudur. Eğer Allah istedi dersen bu Allah'ı İnsanla aynı seviyeye indirmek anlamına gelir. Eğer Müslümanların dediği gibi gerçekten Kudret sahibi olsaydı istemek tabiri Onun için çok basit kaçardı
- +1 yıl
Açıkladım ya daha hangi sorudan bahsediyorsun. Üveylik dedin. Açıkladım. Burnumun dikine gittiğim bir durum yok. Gördüğüm bütün sorularını cevapladım. Ha ama cevaplarimin mantıklı oluşunu kabullenemiyorsan o benim problemim degil ki
Cevap sahibi+1 yılDiyanet İşleri Başkanlığı, kan bağı ve süt akrabalığı bulunmadığı takdirde, evlat edinen kişiyle evlatlığın evlenmesinde dinen sakınca olmadığını bildirdi.
- +1 yıl
İstek duymak sadece aciz bir insanın hissedebileceği bir şey kanısına nereden varıyorsun? Ben de bunu sorayım sana? Var mı bir hipotezin veya kanıtın? Neye göre kime göre acizlik?
Cevap sahibi+1 yılDiyorum ki Allah istek duyacak kadar aciz mi bana bunun cevabını ver. Yaratmak istiyor olması onu istek duyacak kadar aciz yapar istek duymak insani bir duygudur
- +1 yıl
Sen önce bunu cevapla zaten bana sorduğun sorunun cevabına da ulaşmış olacaksın :) bu sorduğun sorunun bir mantığı yok çünkü. Gerekcesi de yok. Bu senin soyut bir iddian
Cevap sahibi+1 yılKardeşim Sen neyin kafasını yaşıyorsun. O zaman aynı mantıkla Allah utana da bilir yalan söyleyedebilir insanları arzulaya da bilir Sonuçta bunların sadece insana ait olan bir duygu olduğunun kanıtı yok.
- +1 yıl
İstek duymak neden insani bir duygu olsun? Güç sahibi olmak da insanda olan bir duygu ama asıl güç sahibi ilahtır mesela. İnsanda olan bir özelliğin tanrıda olamayacağına dair kanıtın nedir?
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 İslam tanrı'daki güçle insandaki gücü aynı anlamda ifade etmiyor edemez zaten. Ama Allah canı istedi yarattı demek insanlar aynı seviyede olduğunu gösterir
- +1 yıl
Tatlımmm tatlımmm çok soyut konuşuyorsun ve bir kanıtın yok :) bana daha gerçekçi sorularla gel lütfen:)
Cevap sahibi+1 yılBuradan konuşunca mesajlar sürekli altta kalıyor olmuyor Mesaj atmaya çalıştım mesaj kutum kapalı istersen geç özele orada tartışalım
- +1 yıl
Güç örneğini verdim en basitinden. Yani aklıma gelen bu örnek tek başına bile senin tezini çürütüyor yani. Gerçekten daha mantıklı ve somut sorular sormalısın :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 işte Asıl sorun bu senin de net bir kanıtın yok Benim de net bir kanıtım yok ve insanlar net olmayan bir şeye inanmak istemezler bu çok normaldir
- +1 yıl
Benim net kanıtım var işte.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Ben de az önce güç örneğine karşı savunma mı yaptım gerçekten okumuyorsun sanırım mesajları
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 parmağınla Allah burada diye gösterebilir misin? Allah bunu dedi ve kesinlikle oldu diyebileceğin bir şey var mı? Sen düşünme ben söyleyeyim yok. Bilmem kaç Yüzyıl önce bir adam gelmiş ve Allah var Şunu şunu dedi demiş herkes de körü körüne inanmış
- +1 yıl
Çelişki olarak düşünüp sorduğun hiçbir sorunun aslında çelişki olmadığını, hatta düzeni sağlamak için bırak çelişkiyi kaostan kurtardığindan bahsettim ve sana bunları kanıtladım. Dolayisla o alanda konu kapandı. İspata gelince Kuran'da geleceğe dair çok fazla ayet ve iddia var ve bu zamana kadar hiçbiri çelişkiye uğramadı. Hatta 1400 sene önce bilimin hiç keşfetmedigi alanlarla yapılan atıfların bugün daha yeni keşfedildigini görüyoruz. Bu bile İslam'ın doğruluğuna bir delildir. Ki bu delillerden sadece 1 tanesi :)
- +1 yıl
Parmakla göstermek mi 😂 ilkokulda mıyız? 😂 o zaman ben sana milyarlarca delilden bir tanesini göstereyim.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Kur'an'da ayın ortadan ikiye yarıldı ve hala ayda bunun izi olduğu yazıyor ama öyle bir şey yok, zamanında Galileo dünyanın yuvarlak olduğunu söyledi Kimse ona inanmadığı için adam idam edildi ve adam bunu söylerken doğru dürüst teknoloji hiç gelişmemişti adam sadece zekasını kullanarak bu sonuca vardı. Yani Adamın biri tahminlerini yazdı bu tahminlerden de birkaç tanesi tuttu diye İslam vardır Allah vardır diyemezsin. Newton'da başına bir elma düşüp yer çekimi var dedi O zaman aynı şekilde o da peygamberdir böyle kabul etmemiz gerekiyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 göster ya Bana en basit delili göster bilimin bile açıklayamadığı şu şu var bak de ya. Ayrıca Allah'ın dünyayı yedi günde yarattığı yaratırken dinlendiği yazar Kur'an'dan O zaman bu da Allah'ı aciz gösterir Baştan söyleyeyim. İlla Kur'an'dan gideceksek ve çelişki yok diyorsan al sana en büyük çelişki
Cevap sahibi+1 yılÇok ciddiyim Özele geçelim Mesajdan konuşalım çünkü birden fazla konu aynı anda tartışıyoruz ve sürekli Bunlar karmaşık oluyor orada çok daha düzgün bir şekilde tartışabileceğimizi ve sonuca varabileceğimizi düşünüyorum
- +1 yıl
Hahahah tahmin mi? Dünyanın yuvarlak oldugu bile bilinmiyorken Kuran evrenin genişlediginden bahsediyordu. Sen neyin tahmininden neyin tutmasından bahsediyorsun? Gerçekçi ol. Aklini kullan :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Kur'an dünyanın Gaf ve toz bulutundan olduğunu da söylüyordu ama ama bilimsel olarak dünyanın Big Bang ile yani güneş patlaması dan olan parçalarla oluştuğu kanıtlandı
- +1 yıl
Diğer soruna gelecek olursam. Bir Oksijen atomunu ele alalım. Oksijen atomunun içindeki elektronlar hangi yörüngede, hangi dizilimde durması gerektiğini nereden biliyorlar? Diyelimki bu düzeni sağlayan çekirdek olsun. Peki ya diğer Oksijen atomları nasıl aynı kanuna uyuyor? Türkiyedeki bir Oksijen atomunun çekirdeği, Çindeki Oksijen atomunun çekirdeğiyle bilgi alışverişi mi yapıyorlar da aynı düzeni sağlayabiliyorlar? Milyarlarca Oksijen atomundan bahsediyoruz. Hepsi nasıl aynı kurala uyabiliyorlar? Bu düzeni kim sağlıyor, kim yönetiyor? Elbette ki bu atomların dışında olan ve bütün atomları görebilen bir varlık olmalı ki bu düzeni sağlayabilsin. Kararlı halde 8 elektrona sahip olan milyarlarca oksijen atomu arasında 1 tanesi bile bu kuraldan şaşmadı bu zaman kadar. Tek bir oksijen atomun bile kararlı halde 7 elektrona veya 9 elektrona sahip olduğunu göremezsiniz. O hep 8'dir. Bu düzenin istisnasiz bir şekilde sağlanabilmesi için bu kuralları koyan ve yöneten bir üst varlığın olması zorunludur. Sadece oksijen atomundan bahsettim. Mantık kur. Şu anda evrendeki düzenin sağlanması için istisnasiz bütün atomların aynı düzene uyması gerekiyor. 1 atom bile ben bugün sıkıldım farklı davranıcam dese kaos olur. Atomların her an aynı kurallara uyuyor olmasının mantıklı bir açıklaması var mı? Atomların evrenin düzeni için uymasi gereken kuralların dışına çıkmaması için bana 1 tane mantıklı sebep söyle. Neden düzen bozulmuyor? Atomları her an aynı kurala uygun davranmaya zorlayan şey ne? Kanunlar mı diyeceksiniz? Kanun iş yapmaz. Kanunu birileri irade ile koyar. Bu kadar basit.
- +1 yıl
Tek bir olaydan bu kadar uzun bahsettim. Milyarlarca olaylar silsilesi var ve hepsi de düzeni şaşmayan kanunlardan oluşuyor. Yani bu durumda bir ilahın varlığını kabul etmemek mantık dışı. Bak inanmak da demiyorum kabul etmek diyorum. Mantığını çalıştıran bir insan aklı, ilahı görmek zorunda çünkü. Parmakla değil sana direkt evreni gösteriyorum. Mantık kurulduğu taktirde bir ilahın amaçsız bir iş yapmayacağını da görebilmek hiç zor değil.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 milyonlarca Evren var milyonlarca gezegen var uzay sonsuz yani sonsuz ihtimallerden bahsediyoruz bu ihtimallerden birinin de düzenli olması gayet normal. Ayrıca ben bir yaratıcının varlığını reddetmiyorum Ben İslam'ı reddediyorum Peygamberi Allah'ı reddediyorum yaratıcı olabilir ama bize koyduğu kuralları reddediyorum bir Allah sonsuz Kudret sahibi biri burada oyuncak bebekleri ile oynayan çocuklar gibi bize bir dünya kurup bizimle uğraşmaz
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Kur'an evrimi reddeder Evrim Kur'an'a atılan en büyük darbedir Çünkü bilimsel kanıtlara dayanır. Yüzyıllardır evrimi kabul etmeyen Kur'an İslam adamları net kanıtlar sürüldüğünde ama Kur'an'da da şu ayet vardı ama bu vardı deyip tüm ucu açık ayetleri sonradan işine yarayacak şekilde yorumluyorlar. Önceden aksine söyleyenleri kesip biçen İslam dini sonrasında kanıtlar sunulduğunda kabul ediyor. Çok ciddiyim Özele geçelim Çünkü konu konuyu açıyor sürekli bildirim için aşağı kaydırmak sıkıntı Eğer birazcık fındığın şeyleri güveniyorsan mesaj yaz geçersin
- +1 yıl
Bilimin açıklayamadigi mi? Ha tatlım belki seni hayal kırıklığına uğratacak bu bilgi ama bilimin açıklayabildiği hiçbir şey yok. Derleme makale yazmış ve 2 dönem bilim alanında araştırma dersi almış biri olarak söylüyorum. Bilimin açıklayabildiği tek bir şey bile yok. Bilimin yaptığı tek şey Allah'ın koyduğu kanunlarla evrende var olan düzeni salt ölçüp, bilerek kendi menfaatine uygun kullanmaktır. Senin bilim açıklıyor dediğin şeyler koyulan kanunların sırasını ve düzenini her geçen gün daha da keşfediliyor olmasıdır. Yani açıklanan bir şey yok. Var olan düzenin daha da ayrıntısını keşfetmek var bilimde. Bilim bundan ibaret :)
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 oha ya bilimi reddettim resmen ben ne desem boş şu an xkdmkfmfkckc
- +1 yıl
Anlayamadığın nokta ne biliyor musun? Bilimsel gerçeklikleri mutlak doğru zannetme yanılgısına düşmen. Evrim de dahil şu an var olan teorilerin hiçbiri mutlak gerçeklik değildir. Kendi teorilerini çürüterek ilerleyip gelişen bir bilimin teorilerine mutlak doğru gözüyle bakmak ahmaklık değil de nedir? :) Dünya evrenin başlangıcı big bang deniyordu. Bugün "aaa big bang değilmiş öncesi de varmış diyorlar. Big bang teorisi çürüdü çünkü. Teoriler çürümeye mahkumdur çünkü. Evrim ne ki Kuran'a darbe olacak? 😂😂 50 sene sonra çürüyecek teorileri bana ispat diye sunmaya çalışıyorsun :)
- +1 yıl
Bilimi red mi ettim? 😂😂 pardon da yazdıklarımı oturma organınla mi okuyorsun? Ben bilimin neyi açıklayıp neyi aciklayamadigindan, bilimin mantığından bahsettim. Görünen o ki sen bilimin daha ne olduğunun bile farkında değilsin. Yazdıklarımı iyi oku
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Dersde imana bakılmıyor... Bilgi değerlendiriliyor.
00 Yorumla
+1 yılAdam düşmanını iyi tanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinsizin hakkından imansız gelirmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKonulara çalışıyordur
00 YorumlaDini iyi biliyor demek ki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri