Evlenince karınıza sende çalış der misiniz? Ya da o çalışmıyor diye söylenir misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şöyle bir şey var kadınlar dışarda çalıştıkların da acayip yoruluyorlar masa başı iş olması uygun olur ama ben ev de olmayı tercih ederim zaten mesleğim de çevirmenlik, ve eğer kocam da bu işi yapıyorsa birlikte çalışmayı isterim çünki dışarısı hiç de hoş değil en azından yanı başım da olur
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Böyle Bir ekonomide kadının çalışmasına gerek yok farkında değil misiniz asgari ücretle bile havuzlu villa alınacak düzeydeyiz erkek çalışsa yeter. Karım çalışsın diyen erkekler lütfen defolun
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
111Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çalışmayan insan paslanır. Ben evde köle istemiyorum. Ne kadar kazanırsam kazanayım, sosyal çevresi olması ve kendi bir şeyler başarması için çalışmalı.
10 Yorumla
+1 yılYani çok yüksek maaş alıyorsan bunu dile getirmem yapabildigim kadar yapmaya çalışırım bir şeyleri.
Ama bence günümüzde her insanın çalışması lazım kadın kadınlar evde oturarak kendilerini sosyal olarak kısıtlıyorlar sadece erkek eline bakıyorlar geleceğini de getireceği belli olmaz o yüzden her kadının kendi ayakları üstünde durması şart.
Ayrıca sigortalı olmaları da lazım yani o sigortanın da olması lazım.
Evim arabamı aldıktan sonra belli bir skala olsa Fazla bir şey demem yani.10 Yorumla
+1 yılBen kadın olarak her şeyden önce ekonomik özgürlüğümü elime almak isterim. Ama eşimin maddi durumu iyi olursa ve bana çalışma derse çalışmam ya da tam tersi çalış geçinemiyoruz derse elbette çalışırım.
31 Yorumla
+1 yılBana kalırsa karım çalışmasın açık ve net evinde otursun pıldır pıldır gözlerle benim işten dönmemi beklesin bunun içinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama daha iyi işlerde çalışmam lazım asgari ücretle ev geçindirilmez.
00 YorumlaEğer üniversite okumuş biri ise istediği gibi çalışabilir ama eşimi yok kafeymiş restoranmış, sekreterlikmiş gibi işlerde çalıştırmam zaten evlenmeden önce konuşurum kabul etmezse evlenmem ne ben mağdur olurum ne de o
00 Yorumla
+1 yılTabiki benim için büyük sorun olur kadının yeri evidir eşine hizmet edecek çamaşır bulaşık ev temizliği çocuk yapacak büyütecek çalışan kadınlar istatistiklere göre daha mutsuz kadının yeri erkeğin dizinin dibidir
04 Yorumla
Soran+1 yılBence kadında çalışıp bi ekonomik özgürlüğü olmalı. Ayrıca evde dur dur sıkılır. Ev işleri de ortaklaşa yapılır. Çalışan kadın çocukta yapar kariyerde
- +1 yıl
Akşama kadar çalışıp bir de ev işi yapacak erkek ayrıca neden canı sıkılsın ki ev işi yaparak oyalanabilir
- +1 yıl
İstatistiklere bakarsan ev hanımları çalışan hanımlardan daha mutlu
Soran+1 yılKadında akşama kadar çalışacak sonuçta ev işlerini tek o mu yapsın. O yüzden ikisi beraber yapar sonuçta evde sadece kadın yaşamıyor.
eğer bir erkekle eveleneceksen cevap zaten açık. "evinin kadını çocuklarımın anası olacaksın"
13 Yorumla
Soran+1 yılÇalışan kadinlarda evinin kadını çocukların annesi olamaz mı?
Soran+1 yılEv işleri ortaklaşa yapılırsa ve işten geçince çocuğa beraber bakılırsa fazla yük binmez
Ben erkek olsam asla karimin çalışmasını istemezdim
34 Yorumla- +1 yıl
@Nosad hay sen bin yaşa
- +1 yıl
Tabii ki de öyle olmalı 😅
+1 yılDuruma göre değişir, iyi namuslu bir işse sorun olmaz. Ama aşırı zenginsem ben ona da bakarım çalışmasın
00 Yorumla
+1 yılEşimin geliri iyiyse çalışmayı düşünmüyorum (memur değilsem tabi) Ama eşim ecin geçimini sağlamakta zorlanırsa çalışırım. Hayat müşterek.
00 Yorumla
+1 yılOrta direk biri ile evlenmeden önce bu konu konuşulur. Çalış derse evdeki işleri ortak yapacak yoksa yok para çalışma falan.
00 YorumlaEderim çünkü ben de çalışmıyorum ikimiz de çalışmazsak olmaz açlıktan ülürüz. Gitsin çalışsın bana baksın.
00 YorumlaEvet çalışmasını söylerim. Çalışmıyorsa teşvik ederim eğer çalışmamakta ısrarcıysa ilişki çok büyük yokuşa gider
00 YorumlaÇalışmamayı tercih edebilir. kadın elbette ama ben sosyalleşmesi için, kendi geleceği ve özgüvenini geliştirmesi için çalışmasından yanayım..
00 Yorumla
+1 yılÇalışmasını istemem. Çalışmayı isteyen kişiyle olmam ben.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki?
- +1 yıl
Valla ortalık sıkıntılı. Boynuzlarla gezmek istemem
Soran+1 yılEğer bi evlilik yoluna girdiysen ona güven duygusu besleyeceğin bi kadınla evlenmem lazım zaten. Eşine güvenmen lazim
- +1 yıl
Çalışmakta ısrarcı bir kadına güvenmem
+1 yılDurumum ona güzel hayat sunacak kadar iyiyse çalışmasını istemem. Durumum kötüyse şikayet ederse bana destek olmasını işe gitmesini isteyebilirim.
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak zorunda, çalışmayan kadınla evlenen zaten armuttur öylr söyliyim.. Eskizamanlarda değiliz maalesef
01 Yorumla- +1 yıl
Eski kafalı dar zihin sevmez kadının çalışmasını
+1 yılÖyle bi ekonomideyiz ki çift maaş olmadan ev geçinmez. Ya da taraflardan biri milletvekili profesör albay pilot tarzı falan olmalı.
01 Yorumla- +1 yıl
Görüşünüze katılmakla birlikte, kendimden örnek göstererek biraz konuşayım. Normalde kolay kolay birinin yorumunun altına yazmam, ama yazma ihtiyacı hissettim. Kırıcı bir şey söylersem mazur görün. Şahsen, asgari ücrete yakın bir maaşla çalışıyorum ve şu anda omuzlarımda 2 evin, hatta kısmen 3 evin yükü var. İhtiyaçlarımı minimum düzeyde tutuyorum. Hani aşırı gezip dolaşmıyorum, gereksiz harcamalar yapmıyorum. Mükemmel bir hayat mı yaşıyorsunuz derseniz, buna cevabım hayır olacaktır. Ama çok şükür, aç açıkta da değiliz. Görüşünüzü şu şekilde düzeltmek isterim ki, tek asgari ücretle kiracı olarak ev geçinmez.
+1 yılAslında , ben çalışmasını sorun ederdim. Sonuçta para kazanmak benim görevim.
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden çalışmasını sorun ederdin ki?
- +1 yıl
Sonuçta para kazanmak benim görevim?
Soran+1 yılEvet ama mesela esinde çalışmak isteyip eve katkıda bulunmak istese müsaade etmez misin?
- +1 yıl
Eğer yeterince kazanıyorsam, ve muhtaç değilsem izin vermem. Çocukların her türlü ilgiye sevgiye ihtiyacı olsa da , anne sevgisinden mahrum bırakılmış bir çocuğun problemli olacağını düşünüyorum. Geleceğin kötülerini yetiştirmiş olmak istemiyorum. Onun yerine anne sevgisi almış , vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum. Bence bir bireyin piskolojisindeki en temel sorun anne sevgisi.
Soran+1 yılHmm anladim
Bence erkek çalışıp getirmeli kadın pişirip hazırlamalı
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Bu devirde çalışmayan eş zor. Başta etmem deselerde sonradan söylenirler
10 Yorumla
1 yılben sende çalış diyemezdim. bu sebeple çalışmayacak kadın ile bir hayat kuramam.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 568 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmamasını gelirim onun çalışmamasını sağlıyacak düzeyde olmasını tercih ederim.
10 Yorumla Bence her çalışmadığı gün refah seviyemiz iner bu enflasyonda
00 YorumlaBen çalıştırırm her şey ortak müşterek değil mi ona bakmaya mı alıyorum
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı. Hayır çalışmak isterse çalışabilir diğer türlü benim maaşım ikimize de yeter Allah'ın izniyle.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılEğer asgarî ücrete çalışan biriysem çalış derim ama yüksek maaş aliyorsam 30 40 civarı o zaman okey
00 Yorumla
+1 yılKendi nasıl isterse. Çalışır veya çalışmaz ben karışmam
00 Yorumla
+1 yılNe gerek var çalılmasa daha iyi evde otursun ben çalışırım..
00 Yorumla
+1 yılBenimde bildiğim bir yerse çalışmak istiyorsa mutluysa izin veririm
00 YorumlaGünümüz Türkiye şartlarında bunu soru neden erkek akılsızdır
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 353 cevap paylaştı. Eğer kendi mesleğini yaparsa sorun olmaz sonuçta güveniyosun
00 YorumlaYoo neden sorun olsunki isterse çalışsın çalışmasın. benim gelirim gayet iyi
00 Yorumla
+1 yılTamamen kendi tercihi olur ister calisir ister calismaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAslında biraz kadının çalışmak isteyip istememesi ve çiftin maddi durumu önemli eğer erkeğin kazancı yetiyorsa kadında çalışmak istemiyorsa hiç sıkıntı olmaz ve bence erkekler buna karışmamalı benim nişanlım çalışmama karışmıyor ama hep şunu diyor evlenince çalışmak zorunda değilsin benim kazancım İkimizide yeter ama sadece tavsiye ediyor kararı bana bırakıyor
04 Yorumla- +1 yıl
Sizde sığıntı gibi yaşamaya devam ediyorsunuz bk çuvalı gibi yaşayın eşinizin parasıyla
Cevap sahibi+1 yılBuna sen mi karar veriyorsun ister çalışırız ister çalışmayız demek ki eşimizin maddi durumu yeterli bizde çalışmıyoruz
- +1 yıl
Eşinin ölüp gitmeyeceği ya da hastalanmayacağı ne malum
Cevap sahibi+1 yılAllah herkese uzun ömürler versin de yani saçma bir yerden girdin konuya eşim ölürse çalışmakta zorlanmam ki bende evlenince çalışıcam eğer maddi durum yeterliyse ve kadın çalışmak istemiyorsa zorla çalışamaz yani ve bence kadın erkek fark etmez herkes çalışmalı 🙂
Çalışmasa daha iyi çalışmak isterse kendi fikridir bişey diyemem
00 Yorumla
+1 yılBunu sorun gören erkekte ben sorun görürüm 😅
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılErkeğin durumunun çok iyi olması lazım ya. Anca o zaman olur yani.
00 Yorumla Asla sorun etmem kendi tercihi o çalışıp çalışmamak
00 YorumlaYani sorun etmem. Kazandığım ona yetiyorsa çalışmasın, yetmiyorsa çalışmaktan başka yolu yok.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim için önemli değil keyfi istersen kendi isletmelerimizdwn birinde çalışabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen okuyorum ama calismayacağım. Sırf bu yüzden beni tercih edenler oldu. Benim için sorun olmaz calistirmaması. Herşeye yetişemem.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında eskiden calisilmiyordu. Kadın çalışmadan da eve bakması lazım
10 Yorumla
+1 yılBenim sevgilim söylenmedi çünkü bu devirde çalışmayan kadın istemiyor kimse. Oda böyle söyledi çalışmazsaydın senle ayrılırdım dedi
21 Yorumla
+1 yılTurkiye de bu durum pek umursanilmiyor genel olarak kadin lar calismiyor avrupada ise kari koca birlikte calisip kendi ekonomisini buyutmeye calisiyor Benim tarzim dusuncemde bu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen evlilikte kadının çalışmaması gerektiğini düşünüyorum ama modern erkekler öyle düşünmüyo
10 YorumlaBence çalışmalı kadın da. Çevremde çalışmayan ile evlenenlerin evliliği daha sıkıntılı gördügüm kadarıyla. Adamın durumu çok iyi bile olsa kadının bir uğraşı olmalı bence
00 YorumlaÇalışmazsa maaşımın yarısı onun yarısı benim para halledilir mental düzeltilir ama ev içi huzur kaçtımı ne yuva kalır, ne yediğin yemek boğazından geçer ne de mutlu olursun.
00 Yorumla
+1 yılArtık öyle bir hal aldıki insanlar çalışmayan kadını görmezden geliyorlar illa çalışması gerekecekmiş
01 Yorumla- +1 yıl
Evet bebeğim aynen öyle
Valla bizde çalıştırırlarsa kılıbık haysıyetsiz onursuz olarak görüyorlar evde otursun
06 Yorumla
Soran+1 yılNiye öyle görülsün kii
Soran+1 yılBence saçma ve geri bi düşünce yapısı
Soran+1 yılNee ciddi misin😳
+1 yılBen doktor olmak istiyorum bunu sorun eden erkekle evlenmem
10 Yorumla
+1 yılederim, kadının ekonomik bağımsızlığı olmalı mutlaka
00 YorumlaOkuduğu, eğitimini aldığı bi bölümle alakalı olursa sorun etmem
00 Yorumla
+1 yılKeyfi nasıl istiyorsa öyle yapsın benim için problem değil.
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumum iyi durumdaysa benim için pek sorun olmazdı..
00 Yorumla
+1 yılKarımın çalışmasını istemem ama kendisi istiyorsa engelleyemem mesleği varsa onu yapmak istiyorsa
00 Yorumla
+1 yılHayır etmezdim hiç bir şekilde ev hanımı kolay iş değil sonuçta onunda sorumlulukları var.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılÖzellikle çalışmasın istiyorum
010 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki?
- +1 yıl
Öyle evle benimle ilgilensin ben kıskanç biriyim salmam milletin içine hergun
Soran+1 yılKadin hep evde mi duracak. Ev de dur dur sıkılır yani
- +1 yıl
Hayır beraber gezeriz zaten bol bol
Soran+1 yılTamam yine beraber geçersiniz ama mesela sen işten gelince yorgun olacak kadında evde sıkılmış olacak. Sen çıkmak istemeyeceksin ama kadın isteyecek vs vs
- +1 yıl
Annesine gider oda 😄
Soran+1 yılEvden eve yanii🙄 saçmalık bence arkadaş çevresi olabilir onlarla buluşup vakit geçirebilir sonuçta esin diye onu kısıtlayamazsin istediği yere gider
- +1 yıl
Kısıtlamam kendime uygun biriyle evlenirim kimse değişmez çünkü
Soran+1 yılBöyle bi kadın bulabilecegini sanmıyorum...
- +1 yıl
Şans
Eşimin çalışmasını istemem asla
010 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılNeden doğru olmasın ki kadında çalışıp para kazanabilir
Soran+1 yılKadin öğretmen, doktor, hemşire, kadın doğumcu vs olmanın nesi günah ki?
Soran+1 yılToplumdaki ahlaki çöküşün sebebi sadece kadınlar değil. Ayrıca kadın neden rahat hareket edemeyip kendisini kısıtlasin. Erkek nefsine iradesine sahip çıkmayı öğrensin. Bunların hiç biri olmaz
+1 yılEvleneceğim kadın çalışmamalı
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Keyfim öyle istediği için
- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi