• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

İyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği mi yoksa tıp mı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
24
Yapay Zekaya Sor

Hangisinin maaş olanakları daha yüksek

örn: itü bilgisayar müh veya ege tıp

İyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği mi yoksa tıp mı?
Bilgisayar Soruları Üniversite Soruları Maaş Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • kafamkarisikbnm
    kafamkarisikbnm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

İnsan gibi hissetmek istiyorsan bilgisayar mühendisliği seçmelisin. Sağlık sektörünün içinden birisi olarak söylüyorum. Ama tıp okursan ve aile hekimi olursan falan da güzel olabilir. Ama hastanede çalışacaksan cidden çok ödün vermen gerekiyor. Ben de yeniden sınava girip bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumayı düşünmüyor değilim. Aklımda bir kaç tane daha bölüm var bakalım hayırlısı. Bu arada Ege tıpta okuyan sonra bırakıp odtü bilgisayar mühendisliğe geçen bir arkadaşım vardı ve verdiği karardan çok memnundu.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• benkekik
    benkekik Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 94%
    +1 yıl

Sana bağlı. Senin becerine, kendini ne kadar geliştireceğine bağlı. Herhangi biri daha çok kazandırır diyemeyiz. (devlete yerleşirim planın varsa zaten git bekçi filan ol kız 50bin maaş alacaklar... mis gibi. uğraşma yok tıp yok mühendislik😂😂)

-Kızımın gözünde kayma sorunu vardı. ameliyat olması gerekiyordu. tanındık bir doktora dünyanın parasını verdik tedavi için.

-Üniversitede ev arkadaşım endüstri mühendisiydi (kaldı ki biz iyi bir üniversitenin mezunu da değiliz) buralarda biraz süründü şu an Danimarkada yaşıyor. Sözüm ona geçici gitmişti ama 4-5 yıl oldu gideli. daha da gelmez. Dünyanın parasını kazanıyor orada😅

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Selamlar tıp herkesin yapamayacağı kaldıramayacağı bir meslek. Sadece gördüğü eğitim değil sürekli nöbet tutmak dinlenmeden çalışmak, tatilsiz çalışmak, bayram seyran bilmemek ve yardım ettiğin insanlardan farklı dönüşler almak seni meslekten soğutabilir. Bilgisayar mühendisliği gelecekte önü açık mesleklerden. Bende lisede bilişim okudum keşke o bölümden devam etseydim de daha iyi yerlere gelseydim.

0
    0 Yorumla
  • W1nchester
    W1nchester Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim. Meslek seçimi asla maaşa göre seçilmez her mesleğin kendini ne kadar geliştirdiğine göre maaşı değişir. Kendini hangi meslekte daha başarılı olacağına inanıyorsan ilgin alakan varsa vb. o meslekte geliştir. Ayrıca şu konuyuda anlamıyorum neden insanlar ilgi alakası becerisi olmamasına rağmen bilgisayar alanına yöneliyor hayatınızda kaç defa bilgisayar kullandınızda habire çevrenin lafına bakarak tercih ediyorsunuz? Mühendislik okuyabilmeniz için Matematik ve Fiziği üst düzey şekilde bilmeniz gerekiyor bilginiz olsun.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

56

Cevap

75

Cevap

• idalpoyraz
    idalpoyraz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

bu ikisinin arasında nasıl kalıyorsunuz be? tıp arada kaldığınız şey…

insan hayatı söz konusu bir meslek. bu işi gönülden istemiyorsanız, insan sevmiyorsanız, hayata değer vermiyorsanız yapmayın.

sadece prestij ve para için insanların hayatıyla oynamak nasıl bir bencilliktir? illa derdiniz para ise aynı paraları kazandıran meslekler var. hele hele türkiye'de ortalama bir beyaz yakalı olsanız aynı paraları alırsınız zaten.

yıl olmuş 2024 hala hak etmeyeceği ünvanların peşinde koşuyor millet…

3
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

doktorların hepsinin parası için yaptığı bir meslek. yoksa çekilmez. insan hayatını da cok rahat kurtarıyolar sana kalmadı merak etme

Yorumla
    • YazBunuBirKenara
      YazBunuBirKenara
      +1 yıl

Senden doktor falan olmaz bu kafayla @soran

Yorumla
  • SeyyahÖküz1
    SeyyahÖküz1 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl

Parayı ilah bilen insan tipinden midem bulanıyor çocuğum parasına göre değil fıtratına göre meslek seç kanı görünce düşüp bayılıyorsan Tıp okumanın lüzumu mu var kıçını koyup sabahtan akşama kadar bilgisayarın başında oturmayı göze alamıyorsan ne diye bilgisayar mühendisi okuyacaksın fıtratına göre seç mesleğini çocuğum fıtratına

3
    1 Yorumla
    • linkerboy1991
      linkerboy1991
      +1 yıl

Seyyah olmak avantaj gibi dursa da ülkemizin gerçeklerini anlıyorsun bu üzüyor.

Yorumla
  • dişilenerji21
    dişilenerji21 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

kuzenim de bu ikisi arasında kaldı çok zekiydi iyi bir ouan almıştı babası o kadar zorladı herkesi araya koydu ama tıp seçmedi... günümüz meslegi yazılım ve bilgisayar yani yapay zeka... Tıp ın bir anlamı yoktu zaten ve okuyana kadar bitşrene kadar psk boxulur hem maaş tatmin etmez hem çok çalışıyolar ve hem de artık kimse Tus u geçemiyor atanma yok... herşeyden o kadar çok var ki...

2
    1 Yorumla
    • alisarıdağ
      alisarıdağ
      7 ay

saçma

Yorumla
  • ISürprizI
    ISürprizI Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Maaş için bu iki soru arasında kalıyorsan meslek seçimi için çok yanlış bir noktadasın. İkisi apayrı meslekler ve apayrı beceriler, yetenekler gerektiriyor. İllaki para için ikisinden birini seçicem diyorsan bilgisayar mühendisliğini seç, en azından yapacağın hatalar insan hayatına mal olmaz.

2
    0 Yorumla
  • weblebi34
    weblebi34 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl

Bilgisayar Mühendisi olarak önerim tıp. Bilgisayar Mühendisliği bizim ülkemizde bitti. İlkokul mezunu bile 2 kurs alıp sektöre atlıyor bedavaya çalışıyor. Gerçekten çok çok iyi olabilecekseniz, güzel ingilizce çok iyi programlama İTÜ mühendislik vs olacaksa buyur mühendis ol. Ama bence yine de tıpla kıyaslanamaz. Tabi tıpta da meslek hayatında nerede olacağın önemli. Sıkıntı çekmeden güzel şeyler göremiyorsun.

0
    0 Yorumla
  • pinkgirl98
    pinkgirl98 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 84%
    +1 yıl

iyi bir bilgisayar mühendisliği mezunuyum, zamanında sıralamam hacettepe tıpa yetiyordu. Kazanç ve çalışma ortamı olarak memnunum. Yaşıtım doktor arkadaşlardan daha fazla kazanıyorum. Ama kolay bir meslek değil, top seviyedeysen ortalama bir doktordan daha fazla kafanı yorman gerekiyor.

0
    0 Yorumla
  • sjkhdbacljhkckd
    sjkhdbacljhkckd Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Vallahi kendimi bildim bileli hukuk istiyorum dünyanın en iyi ünisinde müh. mi yoksa Ankara veya ist. veya gs hukuk mu hukuğu tercih ederim mühendislik bana uygun değil ben masa başında 8 saat bilgisayara bakamam kendimi biliyorum istediğim mesleği biliyorum demem o ki istediğin meslek neyse o

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Böyle Okuma Düşüncelerine Girene Kadar Borsaya Yonelsen, 6 Yıl Asgari Ücretli Birikim Yapsan Milyoner Olursun.
    6 Yıl Tıp Okuyup Pratisyen Doktor Olup 50-60 Bin TL Kazanmaya Çalışacağına Yok Nöbetler Yok Onlar Bunlar Derken Günün Bilmem Kaç Saatini Orada İnsanlara Laf Anlatmakla Çalışmakla Uğraşmayıp Oturduğun Yerden 6 Yıl Sene Sonra 22 Milyon TL Paraya Sahip Olmak Varken Şu Anda Okul Konuşuyorsun 😅

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Asla ama asla maaş açısından bakma bu konuya çünkü beğenmediğin işte maaş ne kadar olursa olsun zevk alamazsın. O yüzden sevdiğin bölüme git ve çok ciddi çalış o bölümün en iyisi ol. Örneğin tıpa gidip bölümü dereceyle bitirirsen bil ki tus senin için çok kolay olacaktır ve aldığın maaş 3 e katlanacaktir. Aynı örnek bilgisayar muh. için de geçerli. Uzmanlaşmaya bak sen.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kesinlikle tip eğer puanın yetiyorsa tip seç derim fakat su konuya değinixem maalesef bazı işler parası için yapilmiyor meslek seçerken ne kadar sevdiğimiz ne kadar o ise katlanabiliriz o önemli şu an sevmediğim bi iş yapıyorum mesela tıp zor bi meslek sen sevebilicek misin içinde olabilecek misin evet iş konusunda işsiz kalmazsın ama mentalin tıpa yetecek mi bu da önemli her şey para değildir

0
    0 Yorumla
  • Bir_yabancı_değil
    Bir_yabancı_değil Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Ülkede mühendis çok. Sor google'a ülkede kaç mühendis var sonra yine sor ülkede kaç doktor var diye. Mezun olduğun gibi iş bulma durumundan henüz bahsetmedim bile.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

itü diyorum ben. ilk 2 binle alıyor türkiyenin en iyi egitim veren ünisi işsiz kalman imkansız gibi bir şey. harran üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okursan a101 kasiyeri olursun orası ayrı

Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Sjsjsj Harranda tıp fakültesinden mezun olsan havada kaparlar seni. Ayrıca ilk 2 bin ile çapa'ya girersin veya cerrahpaşa'ya tıp için.

Yorumla
  • hikmet0858
    hikmet0858 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 72%
    +1 yıl

Bilgisayar Mühendisliği. Tıp diyenler parası için diyecek ama Bilgisayar Mühendisliğinde kafanı kullanırsan doktorun 1 ayda aldığı maaşı sen 1 haftada katlarsın.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

nasıl katlıcam önerin var mıdır? herkes kafanı kullanırsan diye baslayan cümleler kuruyor da. her kafasını kullanan iyi yerlere gelemiyor maalesef

Yorumla
  • naloxann
    naloxann Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Tıp okursan ömür boyu stresli bir hayatın olur, hiç bitmeyen gelisim ve yenileme süreçleri... Her zaman para kazanma garantisi vardır, ama en az aynı oranda huzursuzluk ve psikolojik sorunlar vaad eder.

0
    3 Yorumla
    • benorila
      benorila
      +1 yıl

Tıp fiziksel mühendislikte zihinsel olarak zorlanırsın iki sininde Türkiyede parası iyi yurt dışında parası iyi iş bulması bilgisayar mühendisliği daha kolay olur

Yorumla
    • Ayşegül597
      Ayşegül597
      +1 yıl

@benorila insanla ugrasmak yeterınce zihin yorucudur herhalde

Yorumla
    • benorila
      benorila
      +1 yıl

O kısmı atlamışım haklısın

Yorumla
  • furkan743ygf
    furkan743ygf Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

Yorun cahillerle dolu tıp okursan 30 unda anca doktor olursun ve maasın bir yere kadar yükselir ve calıstıpın yerde sabit, lakin bil müh olursan aldığın maas her seferinde daha da yükseliyor istediğin yerde oturup calısıyorsun zevk alıyorsun saat sorunun yok hatta öğrendiğin bilgilerle kendi işini bile kurabilirsin

0
    6 Yorumla
    • Croyz1n26
      Croyz1n26
      +1 yıl

Gerçekten ya tutturmuşlar tıpta tıp 10 yıl okunacak 4 yıl müh oku çok rahat fazla bile kazanırsın. Türkiye işte tıp ve hukuktan başka bölüm bilmez yazılımcılar fazla kazanıyor desen inanmazlar da ahkahskahska

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

çok düz mantık bakmışsınız olaya bilgisayar mühendisliğinde tıp gibi sürekli kendini yenilemen gerekiyor. hazırlıkla birlikte 5 yıl üni artı yüksek lisans yine tıpla aynı seneye denk geliyor. armut piş agzıma düş 4 senede ceo olmuyorsun yani 😄

Yorumla
    • furkan743ygf
      furkan743ygf
      +1 yıl

Dayı sen belli ki tıp istiyorsun git tıp oku o zaman ben seni sürürnünce görürüm

Yorumla
    • Croyz1n26
      Croyz1n26
      +1 yıl

Kanka ne anlatıyorsun birinde 10 yıl birinde 4 yıl okuyorsun? Kendini zaten geliştirmen lazım bi zahmet yani. Tıpta ne sanıyorsun sen oturup ezber yapmayacaksın sadece

Yorumla
    • Croyz1n26
      Croyz1n26
      +1 yıl

Bizine ya 10 yıl dirsek çürüt 80k al sadece. Fabrikada ustalar bile 80k alıyor artık. Tıpa değecek ücret yok

Yorumla
    • alisarıdağ
      alisarıdağ
      7 ay

@Croyz1n26 işte o tutturanların bir bildiği var sektöre girmeden yorum yapmak kolay

Yorumla
  • geçenzamanlar
    geçenzamanlar Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    +1 yıl

Yazılım mühendisliği tercih ederim bence önü çok açık rahatça iş bulabilirsin bende aynı şekilde onu seçicem ve yurt dışı planın varsa da çok çok güzel olur diyebilirim bilgisiyar mühendisi çoğu kişinin dediği gibi işsiz insan çok ama yazılım mühendisliği ile pek çok yere şirkete kolaylıkla girebilirsin

0
    0 Yorumla
  • AsenaaBozkurtt
    AsenaaBozkurtt Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 96%
    +1 yıl

Tıp gönülden istemiyosan eğer yapılabilecek bir meslek değil kesinlikle. Bir insan hayatı kurtarıcaksın belki de, para için yapılacak bir meslek değil!

0
    0 Yorumla
  • benorila
    benorila Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Tıp fiziksel mühendislikte zihinsel olarak zorlanırsın iki sininde Türkiyede parası iyi yurt dışında parası iyi iş bulması bilgisayar mühendisliği daha kolay olur

0
    0 Yorumla
  • Çiğköftenin
    Çiğköftenin Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    +1 yıl

Strategij yönden bilgisayar mühendisliği derdim. Tabi ki sevmem lazım çünkü çok hızlı sıkabilir yoksa. Ama sürekli dijital yönden gelişen bir dünyada bence iyi bir secenek. Tıp’da iyi tabi ki ama onuda sevmen lazım. Hep okuması uzun sürer. Kuzenim şu an yurtdışında tıp masteri yapiyor ama pek hoşuna gitmiyor zorluğundan dolayı. Ama o da hep okuduğun şeye bağlı. Bence her bölümden bir videoya bak, ders curriculumlarla bak.

0
    0 Yorumla
  • alonewithsilence
    alonewithsilence Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Bilgisayar mühendisliği falan oku artık trde tıp okumak günlerce uykusuz kalmak ama yine de değerinin verilmemesi demek.

1
    0 Yorumla
  • zsrndr
    zsrndr Takip Et
    Guru Yaş: 76 , eic 97%
    +1 yıl

mühendislik mi tıp mı diye soranları asla anlayamadım hiç mi hayaliniz içinizden geçen bi hevesiniz mevesiniz yok

0
    0 Yorumla
  • demir1999
    demir1999 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 70%
    +1 yıl

Türkiye gibi beyin istenmeyen ülkelerde tip daha garanti. Ama dunya geneli bilgisayarcilarin maaşı tipcilardan yuksektir

0
    0 Yorumla
  • prenses_z
    prenses_z Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 93%
    +1 yıl

Tıp iş bulma konusundan daha iyi ama eğer yapamayacağını düşünüyorsan kesinlikle okumamalısın sevmeden yapılacak meslek değil

0
    0 Yorumla
  • ATİLLA1995
    ATİLLA1995 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Tıbp tabi, ortada çok fazla işsiz mühendis var. Atan atanma , asgari ücretin 3.5 katı maaşla başlıyorsun mis..

0
    0 Yorumla
  • bilmişbeyefendi
    bilmişbeyefendi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

İdealler insan aldığı para ile değil yaptığı işten aldığı hazz ile doyar

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

türkiyede ne ideali be

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Para içinse insan sağlığıyla ilgili meslekleri seçmeyin hem siz zorlanırsınız hem de insanlara zulüm olursunuz. Bilgisayar mühendisliği tabii ki.

1
    0 Yorumla
  • cryptoGuy
    cryptoGuy Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 803 cevap paylaştı.

Yurt dışı hayalin varsa bilgisayar mühendisliği en önemli seçim olur.

1
    13 Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Tam ters

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Pardon? Yurt dışında doktorluk okumam bir işe yaramaz. Burada sağlık etikleri farklı

Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Bilmeden konuşuyorsunuz, araştırmanızı öneririm. Kimse size yurt dışında tıp veya tıpta uzmanlık okuyun demiyor zaten.

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Zaten yurt dışında yaşıyorum ve burada bir sürü doktor tanıdığım var mesleğini yapamıyor! Sen bilmeden insanlara böyle hitap etme istersen.
      Bilgisayar mühendisleri profesyonel lisansa ihtiyaç duymadan rahatlıkla iş bulabiliyorlar özellikle bilgisayar mühendisleri.

Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Neresi orası

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Kanada

Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Kanada...

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Evet. Bende o yüzden yurt dışı hayalin varsa diye not düştüm.
      Doktorlar geldiğinde uzun süre burada tecrübe ve denklik isteniyor

Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Onu biliyorum. Bilmeyen araştırıp görür zaten. Soruda kanadayı sormamış yurt dışı demiş. Tabikide tıp daha önde bu konuda... Kanada tıp alanında ilk tercih edilen yerlerden değil , fakat etrafımdan Kanada'ya doktorluk için gidenleri duyduğum oldu. Tıp'ta ilk tercih herzaman ABD. Sonra Almanya, İngiltere falan gelir.

Bu arada Almanya'ya giden mühendis çok, gel gör ki oraya göç eden doktorlar daha çok.

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Washington anlaşması gereği Avrupa’da denklik daha kolay olabilir ama kuzey Amerika’da oldukça zor. Hem yurt dışı hem yurt için tecrübe isteniyor full lisanslı çalışabilmek için. Bu eminim almanyada da böyle diğer ülkelerde de.
      Bilgisayar mühendislerinin böyle bir şartı dahi yok ve doktorluğa göre 3 adım öncedir. Kim ne anlatırsa anlatsın ispatını bile yaparım. Bilgisayar müh cv’si ile uzaktan bile iş bulabilirsin ama doktorlukta böyle bir şey söz konusu değildir

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Tıpta tercihin ABD olmasının nedeni ise özelleştirilmiş sağlık sistemidir. Doktorlar hem az vergi verip hemde çok yüklü miktarlarda para kazanabiliyor. Bahsettiğim rakamlar 250-300k $ yıllık. Ama dediğim gibi denklik en büyük problem.

Yorumla
    • Bir_yabancı_değil
      Bir_yabancı_değil
      +1 yıl

Tamam beyefendi. Soran kız arkadaşımız isterse bana sorabilir veya kendi araştırıp etrafa sorupta öğrenebilir. Sizle bilgi yarıştırma gibi bir derdim yok içiniz rahat olsun. Kız kendi geleceği için bir şey sormuş burada. Ben de gerçeği ve içinde olduğum mesleğin şartlarını söyledim hepsi bu. İyi akşamlar size.

Yorumla
    • cryptoGuy
      cryptoGuy
      +1 yıl

Bende Türkiye’de mühendisim ve burada mimarlık okudum. aynı yoldan 2 kez geçtiğim için öneride bulundum. Bilgisayar mühendisliği dememiş olmasaydı mühendisliği önermezdim bile. Size de iyi akşamlar güzel müzakere oldu teşekkürler.

Yorumla
  • Mr_Potter
    Mr_Potter Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 390 cevap paylaştı.

Mühendis olup yurt dışına çıkacaksan daha mantıklı

0
    0 Yorumla
  • Musti423
    Musti423 Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 87%
    +1 yıl

Maaşına bakma. Bence sevebileceğin bir işi yap. Parasına bakarak iş yapılmaz.

0
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Tip tıpta işin hazır çok bilgisayar mühendisi issiz

0
    0 Yorumla
  • Emre3558123
    Emre3558123 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Bence tıp okuyup, kps atanmayı bekle. Mühendislik de atanmak zor. Tıpda, daha kolay.

0
    0 Yorumla
  • Bubifake24
    Bubifake24 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Ege tip.

Bilgisayar mühendisliği işini farklı branşlardan da yapıyor. Ama tıp Tıpdir

0
    0 Yorumla
  • Melisaahh
    Melisaahh Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Mühendislik hayatta en yapmak istemediğim meslek derslerinden de iğreniyorum

0
    0 Yorumla
  • seydayagmr924
    seydayagmr924 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Tıp kesinlikle
    tıp dısında bütün bölümlerin önü kapalı

0
    0 Yorumla
  • Zz___eeyuyy
    Zz___eeyuyy Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 95%
    +1 yıl

Tıp daha iyi ama egerki yazılım mühendisliği vs olsaydı kesinlikle mühendislik derdim.

0
    0 Yorumla
  • asuasuasuman
    asuasuasuman Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Şuanda en yüksek maaşı devletteki doktorlar alıyor.. tıpa git

0
    0 Yorumla
  • uye3443
    uye3443 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Tıp demek isterdim ama sağlık çalışanlarına şiddet çok oluyor diye bilemedim.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Ben ikisini de okumuyorum ama okuduğum okulda tip vs yerine bilgisayar muh seçen çok derece öğrencileri yani ya da ortak ders aldığım bir kız Türkiye 3. su olup medipol tip okumuş 3 yıl dayanamayıp bilgisayara geçmişti bizim okulda baya mutluydu yani nerede daha mutlu olursun onu düşün önce

0
    0 Yorumla
  • nehirolabilir
    nehirolabilir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 99%
    +1 yıl

Ben bilgisayar mühendisliği derdim, önü çok açık.

0
    0 Yorumla
  • Aleminkraliii
    Aleminkraliii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

İlerde tıp bitecek bence bilgisayaruhendisligi her şey yapay zeka oliyor.

0
    0 Yorumla
  • Pistol2
    Pistol2 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 78%
    +1 yıl

İkisinin de kendine göre gideri var, kafana takma...

0
    0 Yorumla
  • Aesir
    Aesir Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Hangisini istiyorsan... Şahsen şimdiki aklım olsa üniversite okumazdım.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

tıp okuma , abim okulu bitirdikten sonra 2 yıl evde dinlendi resmen toparlanmak için. atama kısmı da sorun yazdığın şehre atamiyorlar doğu tarafı çıktı tercih listesinde olmayan bir yer yani , ilk başlarken büyük şehir hastanesi olmasından endişeleniyordu ilk deneyimleri onca kalabalık çıkan haberler falan. şehir hastanesine atanirsa da üst mevkîleri sanki onlar basit bir yerden mezunmuş gibi de ezikliyormuş bu durum çok yaygın uğraşıyorlar bildiğin. kısaca çok çok stresli

0
    0 Yorumla
  • Asena_Fulya_Umay
    Asena_Fulya_Umay Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Bence mantığa değil de kalbinizin ne istedigi daha doğru olur.

0
    0 Yorumla
  • GoldenFireBall_06
    GoldenFireBall_06 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 479 cevap paylaştı.

Maaşı bilmiyorum ama tıp daha havalı mühendisler kahvede okeye dönüyor işsiz hep.

0
    0 Yorumla
  • atarlı72
    atarlı72 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl

Tıp bilgisayar mühendisliğine bulaşma pisman olursun

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neden

Yorumla
  • alisarıdağ
    alisarıdağ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    7 ay

kişinin kendisine bağlı ama tıp para konusunda garanti dir tusu kazanınca en kötü uzman olursun 180 k üzeri kazanırsın özele geçersen deli gibi para çukkalayabilirsin mühendislikte de de daha fazla kazanbilirsin ama tıbınki garanti

0
    0 Yorumla
  • sonsınavbükücüü
    sonsınavbükücüü Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Bence bilgisayar mühendisliği şu an çok değerli ve gelecekte daha da önemli olacak. Tıp okuyup sağlık sektöründe çalışmak çok değerli bir şey olsa da ülkemiz şartlarında birine önerirken tedirginlik yaşıyorum açıkcası.

0
    0 Yorumla
  • 1Biradam
    1Biradam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25
    +1 yıl

Mühendislik de kendini geliştirirsen çok iyi yerlere gelebilirsin iyi para kazanabilirsin ama geliştiremezsen doktordan daha az kazanabilirsin, ben uğraşamam mezun olur olmaz garanti maaş istiyorum dersen tıp

0
    0 Yorumla
  • Eidiv
    Eidiv Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Bilgisayar mühendisleri doktordan daha cok kazaniyor daha kisa sürede eger aklini kullanirsan. Birkac arkadasim yabanci sirketlerderemote calisarak dolar kazaniyor turkiyeden. Ama önemli olan senin mizacın

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Tip varken soru baştan saçma😅 ama yapabilir miyim diye düşünüyorsan bilemem. Kolay değil okula adım atar atmaz kadavra görmek

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bilgisayar müh. daha rahat kesinlikle 10 yıl tıp okumaya değmez hiç.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Para olarak ikiside iyi. Sen hangisini yapmak istiyorsan onu yap

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bilgisayar mühendisliği diyorum tıp okumanın avantajı işsiz kalma olasılığının düşük olması

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Maaş olarak bakmasan keşke hele bu seviye de

0
    0 Yorumla
  • bunebiçimhikayeböyle
    bunebiçimhikayeböyle Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Maaşa bakma. Seni ne mutlu edecek önce bunu gör. Paranın mutlu edemediği gerçeğini gördüğünde geç olabiliyor.

0
    0 Yorumla
  • Mahmut088
    Mahmut088 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 24
    +1 yıl

Ben seçecek olsam bilgisayar mühendisliğini seçerdim.

0
    0 Yorumla
  • _doksanbirli_
    _doksanbirli_ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

Mümkünse bu bölümleri okuma sırf parası için okumak nasıl bi cahilliktir🤢

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Tip benim hayalim oldugu icin ben tip secerdim ama bilgidayar muhendisligi de gelecek vaad ediyor hele ki odtu veya itu gibi

0
    0 Yorumla
  • Rahatsızetmeyiniz
    Rahatsızetmeyiniz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Mühendislikte daha kolay yükselirsin

0
    0 Yorumla
  • sorucu060606
    sorucu060606 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

her ikiside iyi

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği mi yoksa tıp mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Mezuna bırakıp tıp mı yoksa bilgisayar mühendisliği mi? 7 cevap verildi
İyi yerlerde bilgisayar mühendisliği mi yoksa tıp mı? 11 cevap verildi
Hemşirelik mi yoksa Fırat üniversitesinde yazılım Mühendisliği mi? 9 cevap verildi
Koç tıp mı boğaziçi bilgisayar mühendisliği mi? 6 cevap verildi
Sizce 2. üniversitede tıbbi sekreterliğin mi yoksa bilgisayar programcılığını mi okumalıyım? 5 cevap verildi
Koç bilgisayar mühendisliği mi yoksa Cerrahpaşa/Çapa tıp fakültesi mi? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Türk kahvesini nasıl içiyorsun?
  • Saçlarınızı en son ne zaman taradınız, düzenli saç tarama alışkanlığınız var mı?
  • Sizin için çılgınlık ne demek?
  • Kendine aşık mısın?
  • Ağlamak seni sakinleştirir mi?
  • Bu güne kadar ne olmak istedinizde, ne oldunuz?
  • Kadınlar Düzelmez mi öyle mi kabul etmek zorundayız?
  • İnsanlarla konuşurken göz teması kurmayı çok önemsiyorum , peki siz konuşurken göz teması kurarmısınız?
  • Ben özgürlüğüme düşkünüm diyen kadından olur mu?
  • İtalyan usulü makarna sever misiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨