Hangisinin maaş olanakları daha yüksek
örn: itü bilgisayar müh veya ege tıp
Hangisinin maaş olanakları daha yüksek
örn: itü bilgisayar müh veya ege tıp
İnsan gibi hissetmek istiyorsan bilgisayar mühendisliği seçmelisin. Sağlık sektörünün içinden birisi olarak söylüyorum. Ama tıp okursan ve aile hekimi olursan falan da güzel olabilir. Ama hastanede çalışacaksan cidden çok ödün vermen gerekiyor. Ben de yeniden sınava girip bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumayı düşünmüyor değilim. Aklımda bir kaç tane daha bölüm var bakalım hayırlısı. Bu arada Ege tıpta okuyan sonra bırakıp odtü bilgisayar mühendisliğe geçen bir arkadaşım vardı ve verdiği karardan çok memnundu.
Sana bağlı. Senin becerine, kendini ne kadar geliştireceğine bağlı. Herhangi biri daha çok kazandırır diyemeyiz. (devlete yerleşirim planın varsa zaten git bekçi filan ol kız 50bin maaş alacaklar... mis gibi. uğraşma yok tıp yok mühendislik😂😂)
-Kızımın gözünde kayma sorunu vardı. ameliyat olması gerekiyordu. tanındık bir doktora dünyanın parasını verdik tedavi için.
-Üniversitede ev arkadaşım endüstri mühendisiydi (kaldı ki biz iyi bir üniversitenin mezunu da değiliz) buralarda biraz süründü şu an Danimarkada yaşıyor. Sözüm ona geçici gitmişti ama 4-5 yıl oldu gideli. daha da gelmez. Dünyanın parasını kazanıyor orada😅
Selamlar tıp herkesin yapamayacağı kaldıramayacağı bir meslek. Sadece gördüğü eğitim değil sürekli nöbet tutmak dinlenmeden çalışmak, tatilsiz çalışmak, bayram seyran bilmemek ve yardım ettiğin insanlardan farklı dönüşler almak seni meslekten soğutabilir. Bilgisayar mühendisliği gelecekte önü açık mesleklerden. Bende lisede bilişim okudum keşke o bölümden devam etseydim de daha iyi yerlere gelseydim.
Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim. Meslek seçimi asla maaşa göre seçilmez her mesleğin kendini ne kadar geliştirdiğine göre maaşı değişir. Kendini hangi meslekte daha başarılı olacağına inanıyorsan ilgin alakan varsa vb. o meslekte geliştir. Ayrıca şu konuyuda anlamıyorum neden insanlar ilgi alakası becerisi olmamasına rağmen bilgisayar alanına yöneliyor hayatınızda kaç defa bilgisayar kullandınızda habire çevrenin lafına bakarak tercih ediyorsunuz? Mühendislik okuyabilmeniz için Matematik ve Fiziği üst düzey şekilde bilmeniz gerekiyor bilginiz olsun.
Cevap
75Cevap
bu ikisinin arasında nasıl kalıyorsunuz be? tıp arada kaldığınız şey…
insan hayatı söz konusu bir meslek. bu işi gönülden istemiyorsanız, insan sevmiyorsanız, hayata değer vermiyorsanız yapmayın.
sadece prestij ve para için insanların hayatıyla oynamak nasıl bir bencilliktir? illa derdiniz para ise aynı paraları kazandıran meslekler var. hele hele türkiye'de ortalama bir beyaz yakalı olsanız aynı paraları alırsınız zaten.
yıl olmuş 2024 hala hak etmeyeceği ünvanların peşinde koşuyor millet…
doktorların hepsinin parası için yaptığı bir meslek. yoksa çekilmez. insan hayatını da cok rahat kurtarıyolar sana kalmadı merak etme
Parayı ilah bilen insan tipinden midem bulanıyor çocuğum parasına göre değil fıtratına göre meslek seç kanı görünce düşüp bayılıyorsan Tıp okumanın lüzumu mu var kıçını koyup sabahtan akşama kadar bilgisayarın başında oturmayı göze alamıyorsan ne diye bilgisayar mühendisi okuyacaksın fıtratına göre seç mesleğini çocuğum fıtratına
Seyyah olmak avantaj gibi dursa da ülkemizin gerçeklerini anlıyorsun bu üzüyor.
kuzenim de bu ikisi arasında kaldı çok zekiydi iyi bir ouan almıştı babası o kadar zorladı herkesi araya koydu ama tıp seçmedi... günümüz meslegi yazılım ve bilgisayar yani yapay zeka... Tıp ın bir anlamı yoktu zaten ve okuyana kadar bitşrene kadar psk boxulur hem maaş tatmin etmez hem çok çalışıyolar ve hem de artık kimse Tus u geçemiyor atanma yok... herşeyden o kadar çok var ki...
saçma
Maaş için bu iki soru arasında kalıyorsan meslek seçimi için çok yanlış bir noktadasın. İkisi apayrı meslekler ve apayrı beceriler, yetenekler gerektiriyor. İllaki para için ikisinden birini seçicem diyorsan bilgisayar mühendisliğini seç, en azından yapacağın hatalar insan hayatına mal olmaz.
Bilgisayar Mühendisi olarak önerim tıp. Bilgisayar Mühendisliği bizim ülkemizde bitti. İlkokul mezunu bile 2 kurs alıp sektöre atlıyor bedavaya çalışıyor. Gerçekten çok çok iyi olabilecekseniz, güzel ingilizce çok iyi programlama İTÜ mühendislik vs olacaksa buyur mühendis ol. Ama bence yine de tıpla kıyaslanamaz. Tabi tıpta da meslek hayatında nerede olacağın önemli. Sıkıntı çekmeden güzel şeyler göremiyorsun.
iyi bir bilgisayar mühendisliği mezunuyum, zamanında sıralamam hacettepe tıpa yetiyordu. Kazanç ve çalışma ortamı olarak memnunum. Yaşıtım doktor arkadaşlardan daha fazla kazanıyorum. Ama kolay bir meslek değil, top seviyedeysen ortalama bir doktordan daha fazla kafanı yorman gerekiyor.
Vallahi kendimi bildim bileli hukuk istiyorum dünyanın en iyi ünisinde müh. mi yoksa Ankara veya ist. veya gs hukuk mu hukuğu tercih ederim mühendislik bana uygun değil ben masa başında 8 saat bilgisayara bakamam kendimi biliyorum istediğim mesleği biliyorum demem o ki istediğin meslek neyse o
Böyle Okuma Düşüncelerine Girene Kadar Borsaya Yonelsen, 6 Yıl Asgari Ücretli Birikim Yapsan Milyoner Olursun.
6 Yıl Tıp Okuyup Pratisyen Doktor Olup 50-60 Bin TL Kazanmaya Çalışacağına Yok Nöbetler Yok Onlar Bunlar Derken Günün Bilmem Kaç Saatini Orada İnsanlara Laf Anlatmakla Çalışmakla Uğraşmayıp Oturduğun Yerden 6 Yıl Sene Sonra 22 Milyon TL Paraya Sahip Olmak Varken Şu Anda Okul Konuşuyorsun 😅
Asla ama asla maaş açısından bakma bu konuya çünkü beğenmediğin işte maaş ne kadar olursa olsun zevk alamazsın. O yüzden sevdiğin bölüme git ve çok ciddi çalış o bölümün en iyisi ol. Örneğin tıpa gidip bölümü dereceyle bitirirsen bil ki tus senin için çok kolay olacaktır ve aldığın maaş 3 e katlanacaktir. Aynı örnek bilgisayar muh. için de geçerli. Uzmanlaşmaya bak sen.
Kesinlikle tip eğer puanın yetiyorsa tip seç derim fakat su konuya değinixem maalesef bazı işler parası için yapilmiyor meslek seçerken ne kadar sevdiğimiz ne kadar o ise katlanabiliriz o önemli şu an sevmediğim bi iş yapıyorum mesela tıp zor bi meslek sen sevebilicek misin içinde olabilecek misin evet iş konusunda işsiz kalmazsın ama mentalin tıpa yetecek mi bu da önemli her şey para değildir
Ülkede mühendis çok. Sor google'a ülkede kaç mühendis var sonra yine sor ülkede kaç doktor var diye. Mezun olduğun gibi iş bulma durumundan henüz bahsetmedim bile.
itü diyorum ben. ilk 2 binle alıyor türkiyenin en iyi egitim veren ünisi işsiz kalman imkansız gibi bir şey. harran üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okursan a101 kasiyeri olursun orası ayrı
Sjsjsj Harranda tıp fakültesinden mezun olsan havada kaparlar seni. Ayrıca ilk 2 bin ile çapa'ya girersin veya cerrahpaşa'ya tıp için.
Bilgisayar Mühendisliği. Tıp diyenler parası için diyecek ama Bilgisayar Mühendisliğinde kafanı kullanırsan doktorun 1 ayda aldığı maaşı sen 1 haftada katlarsın.
nasıl katlıcam önerin var mıdır? herkes kafanı kullanırsan diye baslayan cümleler kuruyor da. her kafasını kullanan iyi yerlere gelemiyor maalesef
Tıp okursan ömür boyu stresli bir hayatın olur, hiç bitmeyen gelisim ve yenileme süreçleri... Her zaman para kazanma garantisi vardır, ama en az aynı oranda huzursuzluk ve psikolojik sorunlar vaad eder.
@benorila insanla ugrasmak yeterınce zihin yorucudur herhalde
Yorun cahillerle dolu tıp okursan 30 unda anca doktor olursun ve maasın bir yere kadar yükselir ve calıstıpın yerde sabit, lakin bil müh olursan aldığın maas her seferinde daha da yükseliyor istediğin yerde oturup calısıyorsun zevk alıyorsun saat sorunun yok hatta öğrendiğin bilgilerle kendi işini bile kurabilirsin
çok düz mantık bakmışsınız olaya bilgisayar mühendisliğinde tıp gibi sürekli kendini yenilemen gerekiyor. hazırlıkla birlikte 5 yıl üni artı yüksek lisans yine tıpla aynı seneye denk geliyor. armut piş agzıma düş 4 senede ceo olmuyorsun yani 😄
Dayı sen belli ki tıp istiyorsun git tıp oku o zaman ben seni sürürnünce görürüm
@Croyz1n26 işte o tutturanların bir bildiği var sektöre girmeden yorum yapmak kolay
Yazılım mühendisliği tercih ederim bence önü çok açık rahatça iş bulabilirsin bende aynı şekilde onu seçicem ve yurt dışı planın varsa da çok çok güzel olur diyebilirim bilgisiyar mühendisi çoğu kişinin dediği gibi işsiz insan çok ama yazılım mühendisliği ile pek çok yere şirkete kolaylıkla girebilirsin
Tıp gönülden istemiyosan eğer yapılabilecek bir meslek değil kesinlikle. Bir insan hayatı kurtarıcaksın belki de, para için yapılacak bir meslek değil!
Tıp fiziksel mühendislikte zihinsel olarak zorlanırsın iki sininde Türkiyede parası iyi yurt dışında parası iyi iş bulması bilgisayar mühendisliği daha kolay olur
Strategij yönden bilgisayar mühendisliği derdim. Tabi ki sevmem lazım çünkü çok hızlı sıkabilir yoksa. Ama sürekli dijital yönden gelişen bir dünyada bence iyi bir secenek. Tıp’da iyi tabi ki ama onuda sevmen lazım. Hep okuması uzun sürer. Kuzenim şu an yurtdışında tıp masteri yapiyor ama pek hoşuna gitmiyor zorluğundan dolayı. Ama o da hep okuduğun şeye bağlı. Bence her bölümden bir videoya bak, ders curriculumlarla bak.
Bilgisayar mühendisliği falan oku artık trde tıp okumak günlerce uykusuz kalmak ama yine de değerinin verilmemesi demek.
mühendislik mi tıp mı diye soranları asla anlayamadım hiç mi hayaliniz içinizden geçen bi hevesiniz mevesiniz yok
Türkiye gibi beyin istenmeyen ülkelerde tip daha garanti. Ama dunya geneli bilgisayarcilarin maaşı tipcilardan yuksektir
Tıp iş bulma konusundan daha iyi ama eğer yapamayacağını düşünüyorsan kesinlikle okumamalısın sevmeden yapılacak meslek değil
Tıbp tabi, ortada çok fazla işsiz mühendis var. Atan atanma , asgari ücretin 3.5 katı maaşla başlıyorsun mis..
İdealler insan aldığı para ile değil yaptığı işten aldığı hazz ile doyar
türkiyede ne ideali be
Para içinse insan sağlığıyla ilgili meslekleri seçmeyin hem siz zorlanırsınız hem de insanlara zulüm olursunuz. Bilgisayar mühendisliği tabii ki.
Yurt dışı hayalin varsa bilgisayar mühendisliği en önemli seçim olur.
Tam ters
Bilmeden konuşuyorsunuz, araştırmanızı öneririm. Kimse size yurt dışında tıp veya tıpta uzmanlık okuyun demiyor zaten.
Neresi orası
Kanada...
Onu biliyorum. Bilmeyen araştırıp görür zaten. Soruda kanadayı sormamış yurt dışı demiş. Tabikide tıp daha önde bu konuda... Kanada tıp alanında ilk tercih edilen yerlerden değil , fakat etrafımdan Kanada'ya doktorluk için gidenleri duyduğum oldu. Tıp'ta ilk tercih herzaman ABD. Sonra Almanya, İngiltere falan gelir.
Bu arada Almanya'ya giden mühendis çok, gel gör ki oraya göç eden doktorlar daha çok.
Washington anlaşması gereği Avrupa’da denklik daha kolay olabilir ama kuzey Amerika’da oldukça zor. Hem yurt dışı hem yurt için tecrübe isteniyor full lisanslı çalışabilmek için. Bu eminim almanyada da böyle diğer ülkelerde de.
Bilgisayar mühendislerinin böyle bir şartı dahi yok ve doktorluğa göre 3 adım öncedir. Kim ne anlatırsa anlatsın ispatını bile yaparım. Bilgisayar müh cv’si ile uzaktan bile iş bulabilirsin ama doktorlukta böyle bir şey söz konusu değildir
Tamam beyefendi. Soran kız arkadaşımız isterse bana sorabilir veya kendi araştırıp etrafa sorupta öğrenebilir. Sizle bilgi yarıştırma gibi bir derdim yok içiniz rahat olsun. Kız kendi geleceği için bir şey sormuş burada. Ben de gerçeği ve içinde olduğum mesleğin şartlarını söyledim hepsi bu. İyi akşamlar size.
Mühendis olup yurt dışına çıkacaksan daha mantıklı
Maaşına bakma. Bence sevebileceğin bir işi yap. Parasına bakarak iş yapılmaz.
Tip tıpta işin hazır çok bilgisayar mühendisi issiz
Bence tıp okuyup, kps atanmayı bekle. Mühendislik de atanmak zor. Tıpda, daha kolay.
Ege tip.
Bilgisayar mühendisliği işini farklı branşlardan da yapıyor. Ama tıp Tıpdir
Mühendislik hayatta en yapmak istemediğim meslek derslerinden de iğreniyorum
Tıp kesinlikle
tıp dısında bütün bölümlerin önü kapalı
Tıp daha iyi ama egerki yazılım mühendisliği vs olsaydı kesinlikle mühendislik derdim.
Şuanda en yüksek maaşı devletteki doktorlar alıyor.. tıpa git
Tıp demek isterdim ama sağlık çalışanlarına şiddet çok oluyor diye bilemedim.
Ben ikisini de okumuyorum ama okuduğum okulda tip vs yerine bilgisayar muh seçen çok derece öğrencileri yani ya da ortak ders aldığım bir kız Türkiye 3. su olup medipol tip okumuş 3 yıl dayanamayıp bilgisayara geçmişti bizim okulda baya mutluydu yani nerede daha mutlu olursun onu düşün önce
Ben bilgisayar mühendisliği derdim, önü çok açık.
İlerde tıp bitecek bence bilgisayaruhendisligi her şey yapay zeka oliyor.
İkisinin de kendine göre gideri var, kafana takma...
Hangisini istiyorsan... Şahsen şimdiki aklım olsa üniversite okumazdım.
tıp okuma , abim okulu bitirdikten sonra 2 yıl evde dinlendi resmen toparlanmak için. atama kısmı da sorun yazdığın şehre atamiyorlar doğu tarafı çıktı tercih listesinde olmayan bir yer yani , ilk başlarken büyük şehir hastanesi olmasından endişeleniyordu ilk deneyimleri onca kalabalık çıkan haberler falan. şehir hastanesine atanirsa da üst mevkîleri sanki onlar basit bir yerden mezunmuş gibi de ezikliyormuş bu durum çok yaygın uğraşıyorlar bildiğin. kısaca çok çok stresli
Bence mantığa değil de kalbinizin ne istedigi daha doğru olur.
Maaşı bilmiyorum ama tıp daha havalı mühendisler kahvede okeye dönüyor işsiz hep.
Tıp bilgisayar mühendisliğine bulaşma pisman olursun
neden
kişinin kendisine bağlı ama tıp para konusunda garanti dir tusu kazanınca en kötü uzman olursun 180 k üzeri kazanırsın özele geçersen deli gibi para çukkalayabilirsin mühendislikte de de daha fazla kazanbilirsin ama tıbınki garanti
Bence bilgisayar mühendisliği şu an çok değerli ve gelecekte daha da önemli olacak. Tıp okuyup sağlık sektöründe çalışmak çok değerli bir şey olsa da ülkemiz şartlarında birine önerirken tedirginlik yaşıyorum açıkcası.
Mühendislik de kendini geliştirirsen çok iyi yerlere gelebilirsin iyi para kazanabilirsin ama geliştiremezsen doktordan daha az kazanabilirsin, ben uğraşamam mezun olur olmaz garanti maaş istiyorum dersen tıp
Bilgisayar mühendisleri doktordan daha cok kazaniyor daha kisa sürede eger aklini kullanirsan. Birkac arkadasim yabanci sirketlerderemote calisarak dolar kazaniyor turkiyeden. Ama önemli olan senin mizacın
Tip varken soru baştan saçma😅 ama yapabilir miyim diye düşünüyorsan bilemem. Kolay değil okula adım atar atmaz kadavra görmek
bilgisayar müh. daha rahat kesinlikle 10 yıl tıp okumaya değmez hiç.
Para olarak ikiside iyi. Sen hangisini yapmak istiyorsan onu yap
Bilgisayar mühendisliği diyorum tıp okumanın avantajı işsiz kalma olasılığının düşük olması
Maaş olarak bakmasan keşke hele bu seviye de
Maaşa bakma. Seni ne mutlu edecek önce bunu gör. Paranın mutlu edemediği gerçeğini gördüğünde geç olabiliyor.
Ben seçecek olsam bilgisayar mühendisliğini seçerdim.
Mümkünse bu bölümleri okuma sırf parası için okumak nasıl bi cahilliktir🤢
Tip benim hayalim oldugu icin ben tip secerdim ama bilgidayar muhendisligi de gelecek vaad ediyor hele ki odtu veya itu gibi
Mühendislikte daha kolay yükselirsin
her ikiside iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?