Arkadaşlar ben muhasebe bölümü bitirdim ve iş hayatına atılmak istiyorum ama programları bilmiyorum klavyem iyi değil iş bulabilir miyim sıkıntı çıkar mı yani onlar öğretir mi 😞😞😞
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ön muhasebe bulursun çok rahat ama kurslara gitmen iyi olur senin için. Genel muhasebede iş bulmak daha zordur. Muhasebeciyim ben de
Mezun oldum işte nasıl bulacağım iş bilmiyorum hevesliyim öğrenmek istiyorum ama birkaç kişi deneyimsizim dersen öğretirler dedi
Büyük şirketlerde zor ama daha küçük şirketlerde vs zorlanmazsın
Herkes dedi imkansız kimse almaz bir şey bilmiyorsun dediler napayım sizce
İmkansız dediyse ne yapacaksın evde mi yatacaksın? Herkes bir şekilde iş buluyor. En kötü bi esnaf yanına girer öğrenirsin. Mali müşavir olabilirsin, onların yanında çalışabilirsin
Haklısınız öğrenmem lazım öğreten herhangi bir işveren bulsam başka bir şey istemiyorum
Bulursunuz. Olmazsa vaktin varsa halk eğitim kursları var onlar da işe yarıyor
Haklısınız teşekkürler işte birkaç yerle konuşcam olursa inşallah
İnşallah💖 takıldığın yerde sorabilirsin
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum size ihtiyacım olan bir konu daha var Şu an ben 2 yıllık muhasebe bitirdim ya işe girerken bu bilgilerimi bilmem lazım değil mi
Tabi ki, cv hazırlarken belirtmen gerekiyor
Yetiştirilmek üzere girersin, muhasebe işi çok güzel masa başı yaz kış rahat olursun.
Ama işte almazlar diyorlar
Alırlar adı üstünde yetiştirilmek üzere.
Kanks ofiste mi iş arıyorsun yoksa ön muhasebe işi mi?
Hangisi olursa öğrenmek istiyorum işi
Çok farkediyor ondan sordum. Ofis te olsa ön muhasebe de olsa mutlaka klavyeni geliştirmen lazım. Program kısmısı kolay. Onun için taktik verebilirim sana fakat klavyen yavaş ve ofis programlarını en azından excell i bilmiyorsan problem olur. 1-2 aylık bir çalışma ile haledebilirsin bunları.
Alırlar mı sizce işe
Alırlar. Ama benden sana tavsiye. Bunlardan önce düşünmen gereken bir şey var. Eğer mali müşavir olmak gibi bir amacın var ise çokca para kazanı ve çokca emek harcamak zorunda kalırsın. Hedefin bu ise ofiste iş ara. Git çırak mırak olarak işe gir hiç bakma parasına. Ama yok ben az uz bir gelirim olsun kafam daha rahat olsun diyorsan firmalara ön muhasebe elemanı olarak işe gir. Önce bu konuda yardım alman lazım. Kariyerinin başındasınve anladığım kadarıyla konularla hiç ilgili değilsin. Çevrende seni yönlendirecek kimsen yok. Yanlış adımlar atma. Senin yukarıda sorduğun sorudan önce bunlara bir cevap bulman lazım kanks.
Ben normal bir muhasebeci olmak istiyorum işi öğrenip sonra ilerlemek istiyorum çünkü alakam yok şu an 😞😞
Ne mezunusun? üniversitede ilgili bölümleri okudun mu? Mali müşavirlik stajını başlattın mı?
Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümünü bitirdim üniversitede
Super mali müşavir olabilmek için mali müşavirlik stajını başlatman gerekir. o zaten 4-6 sene arası sürüyor. Senin işini görecek olan şey ofistir kanks. Git ofise de ki yeni mezunum işi öğrenmek istiyorum ve program bilmiyorum en kötü asgariden neyin başla. Birkaç sene böyle takıl. Her şeyi öğrenirsin merak etme. İlk başlarda zor gelse de zamanla alışırsın. Sakın ön muhasebe işine dalme. 25-30 bin tl maaşla çalışırsın ömrün boyunca.
Haklısın ben biraz sudan çıkmış balık gibiyim çok yardımcı oldunuz en azından birkaç ay kpss geçene kadar word excel falan onlara bakayım klavye işi hallederim evde sonra en azından bölümüm ilgim olsun
Aynen. Program işini zaten ofiste öğreneceksin o yüzden ona çok takılmamalısın kanks. Bak bunlar önemli şu kadarcık cümleyi bize anlatan olmadı diye 3-4 senemizi kaybettik :D Her şey gönlünce olsun inşallah.
Ya gerçekten Allah sizden razı olsun umarım her şey gönlünüzce olur benim çok içimi kararttır ha kimse seni almaz bölümünle alakan yok falan dediler tecrübesizsin falan dediler
Alırlar her sene stajyer alıyorlar zaten. Mali müşavirler deli gibi yetiştirilecek eleman alıyorlar. Allah senden de razı olsun umarım gönlünce olur her şey.
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum size ihtiyacım olan bir konu daha var Şu an ben 2 yıllık muhasebe bitirdim ya işe girerken bu bilgilerimi bilmem lazım değil mi
Est. İnan bana okulda gördüğün herşeyi silbaştan yaşayacaksın. Sadece tek düzen hesap tablosu işine yarayacaktır. Kalan herşeyi orada öğreneceksin. İlk başta yaa bu kadar şeyi nasıl aklımda tutacağım gibi bir endişen olabilir ama zamanla alışacaksın. Yani gözünde büyütme zamanla alışıp öğreneceğini bil knk.
Yani Benim okul biteli 4 yıl oldu KPSS falan çalışıyordum bölümümü değiştiririm falan diye düşünüyordum İnan Aklımda hiçbir şey kalmadı hatırlamıyorum yansıma hesaplar şunlar bunlar bir de zaten bir iki ayda olacak iş değil Maliyet Muhasebesi vardı genel muhasebesi var şirketten muhasebesi o kadar çok ders vardı toparlayamam gibi geliyor
Yo sen internetten tek düzen hesap planını indir orada ki terimlere yabancı kalma yeter kanks. Sadece işitmişliğin olsun yeter. Ezberlemene hepsini tek tek bilmene gerek yok.
Zaten biraz imkansız yani o kadar yıllarca anlattılar maliyeti oluyor şunu bu ne oluyor kavramları bilmek lazım dönem sonu yapılan işlemler falan oluyor sanırım beni çok korkuttular ya tam iş aramaya çıktım ya özür dilerim Gerçekten Belki sizi sıkıyorum ama çok tecrübesizim ve hata yapmak istemiyorum gerekli olan ne olduğuna dair bilmek falan istiyorum Sağ olun yardım ettiniz
Est. kank. Burada olduğum sürece sorularına cevap bulacağım. Tecrübesizlik gözünü korkutmasın.
Ya aslında hiç okumak istemedim bölümü seviyorum ama gözüm muhasebecilikte değildi hep başka bölüm okurum falan diye düşündüm Çok Üstüne düşmedim Ama daha sonra sevdiğimi fark ettim ama okul bitmişti derslerle alakam yoktu 60 falan alır geçerdim Zaten onlar da hatırlamıyorum ama şimdi Mesleğimi yapmak istediğim gerçeğiyle karşılaşınca 24 yaşında sorunlarla cebelleştim nasıl yapacağım bir şey bilmiyorum kavramlarla ilgim yok Hadi klavyeyi kendim yapabilirim Excel Word Bunlar da hallederim Peki ya diğer hesap isimleri kavramlar diye Bu işin içinde buldum etrafıma sormaya başladım ve o kadar kirli bilginin içinde kayboldum ki size çok teşekkür ederim
Rİca ediyorum. Sürekli teşekkür ederek beni de mahçup etme :D Bilgi alışverişi yapıyoruz sonuçta. Her zaman söylüyorum insanlar yanlış bilgilendirlip yönlendiriliyor ya da hiç yönlendirilmeyince kafalarında çok büyütüyorlar problemleri çünkü çözüm yollarını bilmiyorlar. Hepimizin bazı konularda başına gelen şeyler. Her zaman elimden gelen desteği vereceğimden emin olabilirsin. İnşallah Gönlünce olur her şey.
Şöyle bir şey var Şu desteğini almak bile o kadar önemli ki En azından insan kendine güvende hissediyor yani işi bilen biriyle oturup konuşmak o kadar iyi bir şey ki
Allah karşımıza hep bize bir şeyler katan iyi insanlar çıkarsın inş. Amin...
öğren, bulamazsın
Nasıl öğrenecem ki işe girmedin
Girmeden