Bir gazetenin sitesinde bulduğum bir yazı.
Üniversite hazırlık sınıfları kalktı mı?
Bir gazetenin sitesinde bulduğum bir yazı.
Bölümü'nü tamamen Türkçe okuyanlar için kaldırıldı %30 ve %100 İngilizce olanlar için kaldırılmadı
Çok teşekkür ederim :)
Nerdeee :/ 2 senedir gecemiyorum hazirligi keske kalksa
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) geçen haziranda bir genelge yayımlayarak “Öğretim dili Türkçe olan üniversitelerde yabancı dil için yapılan hazırlık sınıfı zorunlu tutulamaz” kararı verdi.
Diye söylemişler?
Evet zaten o istege bagli, istemezsen okumazsin. Benimki zorunlu hazirlik
Gideceğim üniversite'de sınava sokuyorlar? Bu sınava girmeme gibi bir hakkım mı oluyor yani?
Turkce bir bolum mu okuyacaksin once oni soyle, bolumun ne olacak?
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi veya maliye :)
Insallah hakkinda hayirlisi, bu bolumlerde hazirlik gibi bir zorunlulugun yok
Peki gitmek istediğim üniversite'de neden bu sınav zorunlu? Bu bölümü okuyan biri var ve o bu sınava zorunlu olarak girdi bu öğretim yılı içerisinde :/ O zaman bu üniversiteye itiraz etsek o sınava girmeye biliriz? :)
Kamunokuyan bir arkadasim vardi yanlis hatirlamiyosam o sinava bile girmeden direkt 1den basladi
Hmm peki teşekkür ederim o zaman üniversite'den üniversiteye değişiyor :) Herkes kafasına göre takılıyor bu memlekette ya anlamadım gitti :)
Tabi universitelere gore degisiklik gosterebilir, ama okusanda zor degil hic calismasan bile geciriyorlar bu bolumlerde... ben tsk ederim hakkinda hayirlisi :)
Teşekkürleer :)
Cevap
2Cevap
netten araştır kardeş
Araştırdım fakat pek elle tutulacak birşey bulamadım :/
Devam kaldirilmadi
Şimdi üsteki bayan arkadaş evet demiş , sen kaldırılmadı diyorsun? Nasıl olucak :(
evet
Acaba bir açıklama varsa YÖK tarafından yapılan link olarak atabilirmisiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar