Toplumumuzda artık eskisi gibi öğretmenlere olan saygının azaldığını görmek üzücü. Son yaşanan öğretmen cinayeti hepimizi derinden sarstı. Ancak bu durumdan bağımsız olarak söylemek istediğim birçok şey var.
Kardeşimle aramda 10 yaş fark olmasına rağmen, onun ve benim öğretmenlerim arasında büyük farklar fark ettim. Ailem anlattığına göre, kardeşim ilkokula başladığında öğretmeni onun evine gidip ders çalıştırırmış. Lisedeki öğretmenim ise mezuniyetinden tam 5 yıl sonra bile hatırlayıp arayarak halini hatırını sormuş.
Annemin hikayelerinden duyduğum kadarıyla, eskiden köy okullarındaki öğretmenler öğrencilerin okula gitmemesi durumunda bile evlerine gidip onları ikna etmeye çalışırmış. Ancak günümüzde maalesef bu gibi örnekler nadir görülüyor. Çoğu öğretmen, sadece ders anlatmakla yetiniyor ve öğrencileriyle sağlıklı bir iletişim kurmuyor.
Ayrıca, sınıfta gürültü olduğunda öğrencilere hakaret eden veya onları küçümseyen öğretmenler olduğunu duymak gerçekten üzücü. Bir de, müdür korkusuyla zorla derslere gelen öğretmenlerin varlığı ise endişe verici.
Ancak tüm bu olumsuzlukların arasında, hala umudumuzu kaybetmemeliyiz. Gerçek bir öğretmenin, sadece ders anlatmakla kalmayıp, öğrencilerin hayatlarına dokunması gerektiğini unutmamalıyız. Belki de, bu değerlerin yeniden canlanması için birbirimize daha çok destek olmalıyız. Çünkü öğretmenlik, bir meslekten öte bir yaşam şeklidir.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil