Güncellemeler
+1 yıl
Babam üç kardeş bir kız iki erkek olmak üzere Babamla amcamın vergi borcu var oturduğumuz ev babanemin üzerine babanemin vefatı halinde oturduğumuz evin mirasından babamla amcam faydalanamaz ama korkum vergi borcu var diye eve bir yaptırım gelebilirmi ne yapılmalı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Vefat olunca çocuklara miras olarak kalır ev. Borçtan dolayı malvarliklarina icra gelir
Evet orasına kadar biliyorum şunu öğrenmek istiyordum ev satışı olmadan haciz uygulaması yaparlarmi yoksa satış yapincami haciz uygulanır
Vefattan sonra çocukların üzerine geçer veraset ilamı çıkartılır. Ondan sonra haciz işlemi olur
Üzgünüm, bir avukat değilim ama belki de yardımcı olabileceğim bir şey var. Ne hakkında bilgi almak istiyorsun?
açılın açılın ben homosapiense inanmayan bir sapiensim
İcralık olurlar ama ev tek ise haline münhasır olduğundan icraya konu olamaz
Amcanla baban reddi miras yapsin halana kalsın
Borç odendikten Sonra paylassinlar
Peki başka bir ev daha var tapu üzerinde kerpiç ev olarak yazıyor köyde ondan yola çıkarak sizin iki eviniz var diyip haciz uygulama durumu olmaz değilmi
Hacizde sıra ilkesi var borç coksa olur ne kadar borç
Borç ödenmesi biraz imkansız gibi bir şey bir akrabanin aklına uyup şirket açmışlar üzerlerine sonrasında milyonluk borç kaldı
Sizin iş çok karışık şirketin türü ne
Amcamın 7 milyon babamın 400 binlira
Adi şahıs mı ltd mı aş mi
Sizin iş sıkıntı dolandırmada var gibi iyi bir avukat bulun vergi kaçırma olayida var gibi geldi
Ltd
Babamla amcamın konuyla hiçbir ilgisi yok akraba şirketi açıyor bir adama veriyor sonrasında amcam cezaevi yattı 20 gün sonra yine cezaevi tutuklama çıktı 3 sene 9 ay temyize yolladı temyiz red verdi tutuklaması cikicak muhtemelen
Ltd ve as de şirket sahibi ve ortakları sınırlı sorumludur, şirket borcundan şahsi mal varlıkları sorumlu tutulmaz, şirketin mal varlığı sorumludur TTK ya göre
Şirket, borç ve yükümlülükleri dolayısıyla sadece malvarlığıyla sorumludur.” Bu maddeden de anlaşılacağı üzere şirket bütün borçlarından kendi malvarlığıyla sorumlu olacaktır. Ödenmeyen kamu borçlarının da icra yoluyla şirket malvarlığından tahsili bu şekilde mümkün olacaktır
Sizin iş büyük baya ceza davası da var , vergiden dolayı, iyi avukat tutun kolay gelsin Allah yardımcınız olsun
Yani eve bir sıkıntı olmazmı yoksa babamla konuşup amcamla birlikte reddi miras yapıp herşeyi halamami bıraksınlar evi satma gibi bir niyet yok bunu başta söylemiştim bunları öğrenmek istememin sebebi evsiz kalmayalım cidden korkunç bir durum oyuzden cevaplarınız benim için çok önemli teşekkür ederim
Ya ltd türü şirketlerde ortakların şahsi mal varlıklarına bir şey olmuyor diye biliyorum sen genede iyi bir donanımlı avukatla görüş
Sanırım boşanma mevzusu.
Şimdi ne avukatlar ne sevcilar geliyor yorum 😂😂
söyle.
Soruya ekleme yaptım bakarmisin
baban ile amcanın faydalanamaz düşüncesi ne diye