20 yaşındayım, lise mezunuyum, üniversite okumayı düşünüyorum ama ne bileyim yurtdışında yapmak istiyorum herşeyi...
önerileriniz var mı , ne yapabilirim, nasıl gidebilirim
20 yaşındayım, lise mezunuyum, üniversite okumayı düşünüyorum ama ne bileyim yurtdışında yapmak istiyorum herşeyi...
önerileriniz var mı , ne yapabilirim, nasıl gidebilirim
Yabancı dilini çok iyi bir seviyeye getirmeni öneririm. En ama en önemlisi bu. Sonrasında da kendini nasıl finanse edeceğin konusu var. Uzun ve meşakkatli bir yol. Özellikle lise mezunu isen çok daha zor. Iyi araştırmanı öneririm.
teşekkür ederimm araştırırım
Work&Travel da yapabilirsin aslında. Ama genelde eğitimle gelmek daha mantıklı. Üniv. Sınavına girip kazanıp yurtdışında okuyanlar da duymuştum. Nasıl yapiliyo bilmiyorum ama.
bunu bir araştırayım hemen
Cevap
4Cevap
Öncelikle hiç böyle yurtdışında yaşayan akraban var mı? Dayı amca hala veya teyze gibi?
keşke olsaydı direkt giderdim ya :/
Cevremden çok giden olmustu Avrupa Amerika Avusturya İngiltere filan ama kolay değil. Artı çok pahalı
bir şekilde bulcam ya yolunu
Bence akrabanın olması bir artı değil. Tam tersi daha da zorlaştırır gibime geliyor. Malum gurbetçi akrabalar gelme gelme diye vazgecirme çabasında oluyolar genelde 😅
@Hayatsevinceguzel-mi :D güldürdün
Bak hem çalışıp hem ülke gezebilirsin. Nasıl mi
Yaşın genç daha gemi adamı belgesi alıp kendine gemide iş bulacaksın sonrası gelir emin ol
Ay cidden ama ya. Ben yurtdışına çıkmak istiyorum derken her yerden birileri beyaz bayrak salladı gel gel yardım ederiz diye. Sonra ben geleceğim zaman hepsi ghostladi resmen xjebyhbs Ben herşeyi tek yaptım mecbur xundbd iyi de oldu böyle insan herşeyi kendi çabasıyla öğrenince bir özgüven, cesaret geliyo. Ama sevgili akrabalarım niye beni ghostladi bilmiyorum ayıp ettiler xjebbd
sonrası istediğim gibi olacaksaa neden olmasn
@Hayatsevinceguzel-mi öyle akrabamı olurmuş ya :D uzak dur onlardan, büyük ihtimalle bende tek başıma halledecem
Bizim kuzenin eşi yani yengemizin iki kardeşi İngiltere'de kız kardeşi Hollanda'da yaşıyor. Konuştuk ettik
Bana verilen cevap trajikomik yani
Neymiş ben 20 günlük turist vizesi alıp gidersem orada elbet iş bulabilirmisim
Sanki buradan İstanbul'a iş aramaya gidiyorum hey Allah'ım ya 😏😏😏
@sniper3927 ya akraba değil düşmanlar sanki. Benim burada iki gündür tanıdığım 7 kat yabanci arkadaşlarımın bana daha fazla faydası dokundu akrabalarımdan 😅
pek takmamışlar gibi
Bir şekilde dil okulu ile gitmek en iyi yol. Sonra orada kalma yollarını aramak
:D birkaç yöntem var orada kalmak için
Çoğunda sürünürsün
evlilik en iyisi dicemde ondada sürünürüm evet
Yurt dışı çok zor. güçlü bir zihne sahip değilsen. Her türlü bunalır ve çok zorlanırsın. Ama denemek belli süre de olsa yaşamak çok şey katar.
ilk günler biraz zorlanırım ama sonra alışırım gibime geliyor
Sana bağlı. Cesur ol ve İngilizceni geliştir. hayallerinden çok bahsetme bence başarının önünü kapatırsın. Sessiz şekilde uygulamaya geçmelisin.
çok teşekkür ederimm, hayalimden ilk defa burada bahsettim, dilsiz olmaz zaten dahada geliştirmeye çalışıyorum
işin gücün yok yurt disina nasil cikacan ciktn diyelim orada ne yapacan
Dil öğren
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?