Devlette öğretmenlikten istifa edip özel okula geçen var mı?

Merhabalar,

Doğuda bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Şartlar zor falan demeyeceğim. Okulum kaloriferli ve ilçede güzel bir evde kalıyorum amma velakin burada yaşadığım için çok mutsuzum. Ben de memleketimde buradakiler yarı fiyatına içinde servis ve yemek ücreti dahil olan bir özel okul buldum. Oraya geçmeyi düşünüyorum. Herkese çok saçma gelebilir ama ben burada en az 3-4 sene görev yapmak zorundayım. Evlenmediğim taktirde de memleketime veya güzel bir şehire gitmek benim için hayal. Hatta o kadar hayal ki memleketimin en uzak ilçesinin en uzak köyüne gidebilmek için bile en az altı sene doğuda kalmak gerekiyor. Zaten şu an öğretmenlerde tayin sistemi çökmüş durumda bunun 3 4 sene sonrasını düşünemiyorum. Memlekette özele geçtiğimde de ayrı eve çıkmayı düşünüyorum maaşın yarısı kiraya gider ve özelde devletteki gibi her sene çalışacaksın diye bir kaide olmadığı için biraz riskli geliyor bu durum. Ama buradayken de asla yaşadığımı hissedemiyorum çok mutsuzum ve adeta mesleğimden soğudum. Memleketime dönersem mutlu olur muyum orası da ayrı mesele ama en azından buradaki kadar mutsuz olmayacağımı biliyorum. Bir çok insana çok saçma gelebilir zaten bu kadar çıkmazda olmasam böyle bir şey düşünmem yorum yaparken bunu da dikkate alırsanız sevinirim. Bu durumu yaşayan var mı yani daha önce devlette çalışıp özel okula geçen hiç duymadım ama varsa cevaplarsa mutlu olurum.

Güncellemeler
+1 yıl
Bir de şöyle bir şey var mutsuz olmamdaki sebep okuldaki müdür yetkili hocayla papaz olmam bana mobbing yapması. Bu olay olmasa bu kadar gitmek ister miyim hayır en azından 3-4sene durabilirim derdim. Ama bu olaydan sonra burası çekilmez gelmeye başladı. Şikayet et falan diyeceksiniz ama elimde bir görüntü ses kaydı yok şu an için. Geçeceğim özel okulda da arkadaşım var ve çok mutlu yani okul ortamını güzel anlatıyor. Tabii ki her insanın tecrübesi kişiseldir. Ama dediğim gibi çok çıkmazdayım
Güncellemeler
+1 yıl
Geçmek istediğim özel okul yazları da maaş veriyor bu arada
Devlette öğretmenlikten istifa edip özel okula geçen var mı?