Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar şimdi Amerikadan bana kargo gelecekti ve şu an İstanbul'da havaalanında bu kargoda telefon laptop saat ve birkaç şahsi eşyalar var ama gümrükte sorun çıkmış gümrük ücreti çok fazla 63.000 civarı odeyebilme imkanım yok ve napmaliyim? Bu fiyatı duyunca çok şaşırdım. Sorularım bu fiyat doğru olabilir mi? Daha sonra ödeme şansımız var mı? Ya da dolandırıyorlar mi? Bir de gönderici amerikadki iş belgesi ile göndermiş kargoyu alamama durumunda ceza yer mi ve bu iş belgesi çok mu önemli?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
sen genede konuyu yaz Bi'Bilen çıkar belki.
Yazdim
ne yazıkki işin zor. gümrük bakanlığının sitesine gir. telefon gibi cihazlara vergiler var ayrıca ötv gibi. hepsini geçtik faturaları falan varsa üstünde ticari gibi algılanıp vergi borcu çıkmış olabilir. çünkü yurt dışından vergisiz ticaretin de sınırı var.
net bilgiyi netten öğrenisin.
Peki yurt dışından havaalanına gelen ürün alıcıya nereden nasıl haber veriliyor
Havaalanından mesaj geliyor mu?
olan olmuş artık ürünler gümrükte. tek yol cezayı ödeyip almak.
kişi yanında getirirse sokabiliyor içeri vergisiz. onunda şartları var tabi
Sorum o değil.
Gümrükte olduğuna dair mesaj gelmesi gerekmiyor mu? Gümrük müdürlüğü ya da havaalanından gibi
kargo ile göndermişler işte. adın soyadın her şey yazıyor. adres falan. tüm kargolar gümrük kontrolünden geçer ya
mesaj gelmedi mi ki sana. i
Wpden geldi. Sms ile gelmesi gerek miyor mu
evet. wp numarası kimin?
Benim
mesajı gönderen numara :)
Türkiye numarası ama bana şu an kargonuz burada gümrükten geçmesi için şu parayı ödemeniz ferek dedi ben de aradım nasıl bu kadar çok olabilir diye o da bu kadar dedi kapattım. Sonra fatura istedim daha geri dönüş yapmadi
dolandırıcı da olabilir. senin havaalanı gümrüğü ile görüşmen gerek. ya da kargo neredeyse artık.
Havaalanıni arıyorum açmıyorlar
Muhtemelen öyle SMS ile konum bilgi flaam vermeleri gerek
gitme şansın varsa git bence.
Yok ama birini yollayabilirom de birkaç güne gider o da
umarım iyi haberler gelir.
Amin teşekkür ederim
Gümrük muhafaza memuruyum
Arkadaşlar şimdi Amerikadan bana kargo gelecekti ve şu an İstanbul'da havaalanında bu kargoda telefon laptop saat ve birkaç şahsi eşyalar var ama gümrükte sorun çıkmış gümrük ücreti çok fazla 63.000 civarı odeyebilme imkanım yok ve napmaliyim? Bu fiyatı duyunca çok şaşırdım. Sorularım bu fiyat doğru olabilir mi? Daha sonra ödeme şansımız var mı? Ya da dolandırıyorlar mi? Bir de gönderici amerikadki iş belgesi ile göndermiş kargoyu alamama durumunda ceza yer mi ve bu iş belgesi çok mu önemli?
Yardımcı olur musunuz?
? ?
ben varım
Yardımcı olur musunuz