Önümde 2-3 Seçenek Var, Türkiye de Üniversite Okuyup Polis Memuru Olmak Ya da Türkiye de Tatlı Ustalığı Veya Kuaförlük Eğitimi Alıp Belirli Bir Süre Türkiye de Çalıştıktan Sonra Yurt Dışında İş İmkanı Sağlamak. İngilizce Var.
Türkiye de Üniversite Okuyup Polis Memuru Olmak
Mesleki Eğitim + Türkiyede Çalışma + Ustalık Belgesi + Yurt Dışı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Benim abim 2 yıldır Almanya'da, bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Gittiği ilk senenin sonuna doğru çok az kullanılmış bir bmw x5 aldı 18 bin Euro'ya, Türkiye'de aynı arabanın daha alt modeli 2,5 milyon TL'den başlıyor diye biliyorum. Abim şu 2 yıllık sürede Avrupa'da her ülkeyi gezdi aşağı yukarı, bu sene köyde ev yaptırdık ve seneye yazlık almayı düşünüyoruz, telefonu iPhone 15, 2 tane macbook bilgisayarı var, istediği yerde istediği yemeği yiyebiliyor ve devletten kira yardımı alıyor çalışmasına rağmen. Türkiye'de en düşük memur maaşı 33-34 bin TL, yılda o paraya hiç dokunmasa 408 bin TL para yapar. Bu paraya ne ev alabirsin, ne kendine araba alabilirsin ne de Avrupa'yı gezebilirsin. Karar senin
Çok pis aklıma girdiniz ya xcmvbxmbcnv, İşçi olarak nasıl gitti herhangi bir ustalığı var mıydı?
Dil vs. var mı?
Burada elektrik teknisyeni olarak çalışıyordu bir firmada iki yıllık elektrik elektronik myo mezunuydu işi internetten buldu, işveren Türk olduğu için Almanca istemedi ama oraya gidince ders aldı hala öğreniyor, Almanca kolay bir dil değil gerçekten bende öğreniyorum, oradan biliyorum 😅 Ama baya ilerlemiş dili zaten oraya gidince eğer üzerine düşersen çabuk gelişiyorsun çünkü herkes Almanca konuşuyor bir yerden sonra istemesen de aşina oluyorsun. Almanya devlet güvencesi veren bir ülke, seni ne aç bırakır ne de evsiz bırakır ama senden de dolu insan olmanın ister, çalışkan olursan zaten karşılığını alıyorsun öyle Türkiye gibi değil insana önem veriyorlar
Anladım Haklısın Hiçbir Ülke Türkiye Gibi Ezici Olamaz vxcbvxvc, Peki Sence Yazdığım Meslekler İş Yapar mı Almanyada Ve Almanca İçin Neler Yapıyorsun 1-2 Yıllık Kendimiz Çabalasak Öğrenebilir miyiz Gitmeden?
Polis olarak sadece hayatta 1 evin araban olur başka hiç bir şeyin olmaz bunu bir polis çocuğu yazıyor
Kankam Servet Var Ya Biraz, 3 Daire Var Birde Sıfır Araba Var Miras Sadece, Yani Ne Biliyim Polislikte Hayalimdi Biliyon mu, Yurt Dışı da Öyle Hep Çıkmak İstemişimdir Bilmiyorum Yani
Polis olmak Şu an kolay değil bildiğim kadarıyla kendi arkadaşım 6 defa girdi spor mülakatlarına
Kazanamdı şoyle düşün, Almanya ya git parayı bad
Gir şansını dene olmazsa çek git yurtdışına polis maaşı şu an 44 bin ama Almanya'da alacagın parayı düşün
Vergiler Çıktığında 1600 Euro Kanka Kuzenler orada :D
+ sana sosyal destek veriyorlar sıgınmacı vs ben başvuru yaptım Hollanda'ya vizemin çıkmasını bekliyorum ustalık belgesi denklik her şey var vize çıkarsa direk gidicem türkiye zor
Sosyal destek nasıl oluyor kanks hangi meslekte ustalık belgen var?
Klimacıyım ben meslek lisesi çıkışlıyım sosyal destek konsolosluk ayarlıyor
Sen oraya işci olarak gidersen ayarlıyorlar destek ev
Anladım reis eyvallah ilgin için
Rica ederim
Yurt dışı soru mu kardeşim bu
Neden reis?
Memur hayatına bak, tr alim gücüne bak, o maaşla sosyal hayat imkanina bak, adaletsiz kendini düşünen bir millet olduk ona bak, etrafta dr yok suri her yerde ona bak bu bitmez biraz araştır gör