Sizce dunya uzerine en rahat en kolay meslek. nedir? Ben mebde öğretmenlik diyorum? ?

Bakın Tc de demiyorum dünya diyorum

Bir sürü okulda ücretli öğretmenlik yaptım size devlet okullarında öğretmenlerin ne yaptığını anlatayım.

-ekseriyeti haftada 3 ya da 4 gün çalışıyor yani yila vurdugunda çoğu hocanın 3 aydan fazla tatili var

- günleri soyle geçiyor derse gir kitaptan çocuğa o günkü konuyu okut ( temel derslwr dışındakiler konu kitabından okutup geçiyor)

Matematik sosyal Türkçe konu anlatıyor sadece bunlarda da çağdaş eğitim anlayışına uygun anlatim yok ülkemizde öğrencilerin başarısı malim

40 dakika ders var 10 dakika teneffüs 40 dakika dersin 5 10 dakikası zaten çocuklarla sohbet vs 30 dakikada konu isleme yarısı çocuklar anlamıyor diye anlatmıyor pek bi şey eminim

Yazılı soruları ise internetten hazır indiriolar sırf bunlar için siteler var mesela 6. Sınıf 2 dönem sosyal dersi sorular yaz hazır indir fotokopi çek çocuğa dağıt soru bile hazırlanıyorlar

Çoğu 8 de geliyor en geç 3 20 gece de çıkıyor ve haftada 3 gün çalışıyor öğle arası var cmt pazarı var yazı var resmi tatili var 10 numara beş yildiz maaşlar şu an 42 ek derslerle 45 46 olur sanırım

Müdüre programı istedikleri günleri boş bırakacak şekilde ayarlatiyor mesela bizim okuldaki din hocası öğlen emlakci abisi ile calisiyordu öğleden sonraları boş biraktirmis

Şimdi bana öğretmenlerin işi çok zor atma. Biz Bir çocukla zor ugrasiyoruz filan diyenler olacaktır. Çocuklar sıralarında oturuyorlar arkadaşlar öyle gördüğünüz gibi yaramaz çocuk bir tane her sınıfta ya var ya yok. o da zaten sus yavrum deyince susuyor. Ben yaptım mesleği ücretli olarak geçici olarak dünyanın en en güzel mesleği.. bide şöyle bir şey var hiç bir denetim yok yani eğitimde hedefler vardır çocuk konuyu öğrenince hedefe ulaşmış olur öğretmenleri hedeflere ulaştırdı n mi diye denetleyen yok. Sınıfın kapısını kapatinca vicdanimizla baş basayiz diyorlar yani meb okullarında işler yürüyor mu diye kontrol mekanizması vicdan.

Bide her işin zorluğu vardır diyenler olacaktır ben 4 sene tamamen farkli yerlerde (meslek liseside dahil) yaptım bi zorluğunu göremedim yapmadan zorluğu görenler bana anlatsin

Sizce dunya uzerine en rahat en kolay meslek. nedir? Ben mebde öğretmenlik diyorum? ?