Benim canım bi kardeşim var 23 yaşında ve sağlık bölümü okumasına rağmen memur olmak istemiyor. Ben tırcı olcam borçla tır alcam ödicem borcunu falan diyor. Biz ailecek memur olsun kafamız rahat olsun düşüncesindeyiz ama istemiyor. Daha çok kazanırım falan diyor ama yük falan bulmak gerekmiyor mu o işte
Sizce yaptığı şey mantıklı mı? Değilse nasıl engel olabiliriiz?
yurt içi çalışırsa 3 kuruş kazanamaz yurt dışına çalışacak ki o da büyük lojistik firmaları ile mücadele etmesi zor. büyük bir firmaya kendini bağlaması lazım
Para kesinlikle ticarette ancak şoförlük de evden uzak kalıyorsun ve aile düzeni çok zor sagliyorsun. Memuriyet haftasonu falan güzel iste
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
5 6 seneye anca evlenirim 2 sene borçla arabayı alırım onu öderim aylık 100bin falan bırakıyo 50bin taksit öderim diyor. Evden uzak olmayı seviyor zaten
Hesap kştap işlerine kafası çok çalışıyo, çalışmayı ve sürekli biyere kalmaktan nefret ediyor. Araba sürmeyi de sevince babam dene yapabilşyosan yap dedi
2 araba yapsam sabit bi firmaya bağlar şoför bağlarım diyor böyle bişeyi ne kadar sürede yapabilir ya da sadece hayal mi? Ayda ne kadar kazanır mesela biliyor musunuz
Mesafeye göre ücret alır, dolar bazında da alır.. Kendi tırları olursa çok daha fazla kazanır ama ülkenin şu zamanında kredi çekmek büyük risk. TIR ehliyetini alsın yurt dışına çıksın orada da kat be kat fazla ücret kazanır.. Gidemiyorsa da krediyle şu zamanda bu işe girmesin
Ablacım piyasa bir müddet daha böyle sonra biraz daha artarak daha zorlayıcı sonra işte toparlarsa toparlayacak.. Ama piyasalar çok alt üst krediyle yapacaksa mantıklı olmayabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
içinde yoksa siz değiştiremezsiniz knk bizde memur olmasını istiyoruz ama o askerliği seçiyor mesela
Aylık 100 bin falan kalıyor 50 kredi öderim gerisi bana kalır diyo ama hem vakti olmaz hem ne bilim kaç yıl çalışıp ne yapabilecek?
memur olsun otursun masa başında tır şoförü olunca, misal, lastiği patlasa değiştirene kadar ömrü biter
Bilmiyorum ki ben memurluktan yanayım ama o ben sabit biyerde çalışamam diyor
yurt içi çalışırsa 3 kuruş kazanamaz yurt dışına çalışacak ki o da büyük lojistik firmaları ile mücadele etmesi zor. büyük bir firmaya kendini bağlaması lazım
Bahsettiği araba 2005 model o arabayla yurt dışı çalışamaz zaten ama 100falanb bırakır aylık demişler
yurt dışı için 5 yaştan büyük olmaması , aynı zamanda yola elverşlilik raporu olması lazım zaten.. hayırlısı olsun ne diyelim
yurt dışı istemiyor tr istiyor
eziyet.. kendi bilir. arada bi sende çıkarsın onunla macera olsun. koskoca ev gibi
Para kesinlikle ticarette ancak şoförlük de evden uzak kalıyorsun ve aile düzeni çok zor sagliyorsun. Memuriyet haftasonu falan güzel iste
5 6 seneye anca evlenirim 2 sene borçla arabayı alırım onu öderim aylık 100bin falan bırakıyo 50bin taksit öderim diyor. Evden uzak olmayı seviyor zaten
kepçe operatörü olsun
Memur olsun tirci olursa hiç bir şey olmaz
Aylık 100 binlerden falan bahsediyor ben anlamıyorum var mı o kadar para
Peki hiç ticaret yapmışmis hiç tırı alıp sanayiye gitmiş mi tamir etmiş mi lastikleri kaç para bakmış mi
Hesap kştap işlerine kafası çok çalışıyo, çalışmayı ve sürekli biyere kalmaktan nefret ediyor. Araba sürmeyi de sevince babam dene yapabilşyosan yap dedi
Bir de ehliyetini e d yapması lazım ve 24 yaş ve üzeri yapabiliyor oda hemen olmuyor tir alacak k belgesi alcak
Tır ehliyetini falan aldı srce kartı mı ne varmış onları falan aldı hep
Nasıl alabiliyor 23 yaşında 24 yaş üzeri kullana biliyor
300peşin verip 800bin kredi çekicem falan kazanırım o parayı diyor ama ben korkuyorum
Hayallere bak bende var ben kazanıyorum ne güzel bir hayalmis
Sizce ne kadar kazanırki? Bi tanıdığımızda ortalama 100ün altına düşmezsin demiş
Gitsin yapsın görsün bakalım nasıl oluyormus
Ben sabit biyerde çalışamam diyor memur olmayı istemiyor hiç ama sizce hayal mi bunlar sadece? Nasıl vazgeçirebiliriz peki
Banane ne yaparsa yapsin
Neyse sağ olun
Tırcı olsun
Neden öyle dediniz
Seviyormuş, başarırsa güzel de yerlere gelir
24 ay 50 bin taksit ödemek kolay mı ya, aylık 100 k falan kazandırır diyo
Doğru diyor kazanır da başarırsa işte başaramazsa batar
2 araba yapsam sabit bi firmaya bağlar şoför bağlarım diyor böyle bişeyi ne kadar sürede yapabilir ya da sadece hayal mi? Ayda ne kadar kazanır mesela biliyor musunuz
Mesafeye göre ücret alır, dolar bazında da alır.. Kendi tırları olursa çok daha fazla kazanır ama ülkenin şu zamanında kredi çekmek büyük risk. TIR ehliyetini alsın yurt dışına çıksın orada da kat be kat fazla ücret kazanır.. Gidemiyorsa da krediyle şu zamanda bu işe girmesin
Bir sene çalışıcam yılbaşında kredi çekip alıcam diyor ama mantıklı olur mu? Piyasa çok kötü bence ama o zamana düzelir mi ki
Ablacım piyasa bir müddet daha böyle sonra biraz daha artarak daha zorlayıcı sonra işte toparlarsa toparlayacak.. Ama piyasalar çok alt üst krediyle yapacaksa mantıklı olmayabilir