Merhaba, gerçi çizdireceğim diyorsunuz yani sorun olmaması lazım ama sorun da olabilir yani öyle durum da var. Sizin her ihtimale karşı bir B planınız olsun yani eğer bu iş olmazsa ben ne yapabilriim veya nasıl bir yol izleyebilirim diye de bir yandan düşünmeniz yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.
Ben lisedeyken bu hho ile çok ilgilenmiştim. Deyim yerindeyse mükemmellik şart. Vücudunda hiçbir iz bulunmayacak. Hiç ameliyat geçirmemiş olacaksın ve hiç-bir uzvunda kusur olmayacak dişler dahil. O yüzden yüksek ihtimalle sağlık kontrolünde elenirsin ama yine de kesin kaynaklardan öğrenmek gerek.
Bu onayı verecek heyete ve zaten kuvvetler durumunda sağlık kuruluna bu durumu muayenenin gerçekleşeceği heyetin kriterlerine bakmak daha sağlıklı. Bir hastane heyeti onay verirken başka hastane heyeti onay vermeyebilir. Hava da sağlık statüsünde en ince detaylardan eliyorlar normalde. Eğer onay verilmezse Red ederek onay verebilecek başka heyete gözükme imkanın var diye biliyorum. Benim 2019 senesinde kara havacılıkta ki sürecim öyleydi en azından.