18 yaşıma yeni girdim yksye hazırlanıyorum ailevi sıkıntılarım var?

Selam herkese 18 yaşındayim 1.5 sene önce kanserden annemi kaybettim çok tramvatik bir dönemdi şu an ise babamla yaşıyorum ve evin tüm yükü üzerimde yardımcı olacak yakınlarım yok maalesef ama köstek olan çok babam çok sinirli bir insan birbirimize katlanamiyoruz artık bu arada bu sene yksye gireceğim ilk kez sayisaldan ea'ya geçtim ve 1lik bir yuzdelikte alan bir Anadolu lisesinde okuyorum 5-6ay kala sınava çalışmaya karar versem de hiç bir zaman düzenli istediğim şekilde calisamadim şimdi ise etrafımdaki insanlardan o kadar gerideyim ki kendimi çok kötü hissediyorum yetisemeyecegimi ve istediğim yere gidemeyecegimi düşünüyorum her gün mezun fikriyle savassam da babamın tavırları ve hakaret hatta şiddet uygulaması beni bu fikirden vazgeçiyor ben de bu yüzden odaklanmami arttırmak derslerime daha iyi odaklanmak ve depresif ruh halimden sıyrılmak için psikiyatriye gidip concarta gibi bir ilaç yazdırmak istiyorum ama çok çekiniyorum bana bir akıl verin lütfen ama mezuna kalamam onu unutmayin

18 yaşıma yeni girdim yksye hazırlanıyorum ailevi sıkıntılarım var?