Sınıfa bir kereliğine derse girseydiniz az bile yazmışsın dersiniz. Bunu 7ler için yazdım ama yargılamak, tepeden bakmak işin en kolayı nasılsa.
Kendisi g0t korkusundan cevap vermeyi engellemiş.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni öğretmenim. Konuşanları yazdırıyorum bir öğrenciye (ona da yükleniyorlar bazen hatta ama o da kokuştu kendisini yazmıyor bu da konuştu onu yazmıyor şeklinde ne atarlar ne giderler) her ders ama müdürün odasına girdiğimde isim mi verdin diye hesap soruyorlar. Hele bir tanesi çok çalışkan ama en cazgırı da o. Aman aman bir duysanız hiç korkuları yok. Ben de isim vermedim dedim zaten kağıt da düştü isimlerin olduğu. Yani yeryüzünde böyle saygısız öğrenciler görmedim. Sonra yine konuşmaya devam ettiler yüz bulup. Sinirlenmemek işten değil. Her şeyi yaptım. Müdür sınıf öğretmenlerine söyle dedi zaten söyledim dedim. Daha çocuklar inşallah zamanla düzelir dedim. Ortaokul 1 yani 5leri diyorum. Bir kereliğine 7lere girmiştim boş derste aman aman evlerden ırak. Koyun sürüsü daha medenidir bunların yanında.
Meslektaşın olduğumdan seni çok iyi anlıyorum. Yorumlara daha bakmadım ama kötü ve yersiz eleştirilerle dolu olduğunu tahmin ediyorum. Maalesef bizim ülkemizde öğretmenlerin yatarak pada kazanıp 3 ay da tatile çıktığını sanıyorlar. O yüzden cahilce bulduğun yorumları pek takmamanı öneririm. Sana tavsiyem öğrencilerle çok laf dalaşına girme. Günümüzde öğrencilerin özgüveni çok yüksek ve hızlıca saygısızlık boyutuna çıkabiliyor. Eğer gözleri korkuyorsa tutanakla veya veli ile görüşmesiyle tehdit edebilirsin. pdr öğretmenine yönlendirebilirsin. Şiddet kesinlikle yok, kendini asla kaybedip öfkeyle hareket etme! Aynı şekilde hakaret de yok ama ileri gideni hızlıca ezebilirsin. Ancak hepsinden önce şunu sana tavsiye ederim: Yaramaz olan öğrenciyi yalnızken yanına çağır. Güler yüzle onunla biraz sohbet et. Kendisinden çok memnun olduğunu, onu sevdiğini, ona değer verdiğini ve umut beslediğini, onun ülkenin geleceği olduğunu söyle. Onun başarısı için elinden geleni yapacağını söyle ama onun da yardımını beklediğini, bunu tek başına başaramayacağını söyle. Birebir konuşup duygusql bağ kurmak çok etkili bir yöntemdir. Öğrenci sizi çok sever ve dersinizde sizin istemediğiniz şeylerden uzak durmaya çabalar. Buna rağmen hareketlerinde ısrarcıysa ilk dediklerimi uygulayın derim.
Tutanak ve veliyi dedim de korkmuyorlar. Nasıl edebilirim?
Özel okulsa orası işin zor.
Eskiden sınıfın en haşarı öğrencilerinden birisi olarak sana birkaç tavsiye.
1- Sınıf başkanlığını sınıfın en sert, cazgır, baskın öğrencisine ver, kırıp gecirsin ortalığı , sen hiç müdahale etme
2- Sınıfta en dominant, haşarı 1-2 öğrenciyi kafala. Kendini biraz acındır, ajitasyon yap, destek iste. Ama sakın abartma çok uyanık olur onlar, kül yutmazlar kolay, kolay.
3- Ve tabii ki de sınıfın genel saygısını kazanmak için işini özveriyle, hakkıyla yap, öğrencilerini idareye şikayet etme, destekçileri olduğunu hissettir.
Ablam da lise öğretmenliğinden emekli oldu ve verdiğim bu tarz taktikler onun çok işine yaramıştı. Umarım senin de işine yarar.
2. madde bazen oluyor susun diye bağırıyor mesela çocuk. Sınıf başkanı da 1. maddeyle uygun o da arada bağırıyor susun diye ama yine de tamamen durmuyor elbet. Destek olmak için işte konuşma sınavını 2 dkdan 1,5 dkya indirdim, dinleme metnini 3 kere dinlettim, sizin düşük not almanızı istemiyorum vs dedim ama ders içini göz korkutmak için düşük girince ağzıma ettiler. Sonra sonra bu dediklerimi yaptım destek için ancak tehdidi de etki etmiyor çok sevsen de cıvıtıyorlar başka nasıl destek olurum bilemedim.
Otorite kurmak için tutarlı bir disiplin politikası benimsemek önemlidir. Öğrencilere kuralları net bir şekilde belirtin ve herkesin bu kurallara uyması gerektiğini vurgulayın. Sınıf içinde tutarlılık sağlayarak, kurallara uymayan davranışları belirgin bir şekilde cezalandırın. Aynı zamanda, olumlu davranışları ödüllendirerek istenilen davranışları teşvik edin. Açık iletişim kurarak öğrencilerle empati kurun ve onları dinleyin, ancak kurallara uyulmadığında net bir şekilde sınırlarınızı belirtin.
Bunları elimden geldiğince yapıyorum ama en başta sınırı çizemedim galiba.
Bunlar saygısızlıksa benim gördüklerim ne 😄 başarılar tecrübeyle daha rahat ve oteriter bir hale gelirsiniz merak etmeyin. Okulda kendinize yakın gördüğünüz , takdir ettiğiniz ve işini iyi yapan bir tecrübeli öğretmeni gozlemleyebilir , bir şeyler kapabilirsiniz🙃
Derste nasıl gözlemyeyeyim onunla beraber derse mi gireyim, danışmanım var zaten
Cevap
26Cevap
İlk ders, ama daha ilk derse girdiğin sınıfta, sınıftan içeri girer girmez terör estir, kapıyı kapatırken cok şiddetli kapa, elindeki defteri kitabı öğretmen masasının üzerine vurarak bırak, sonra bagirark otur de, biraz daha terör estir, en ufak bir şeyde bağır çağır. Sonra hiç bir şey yapmana herek kalmadan bir bakisinla. mum gibi olurlar mezun olana kadar sana karşı. Bu dediklerimi yabana atma bunlari askerde eğitim çavuşu olarak edindiğim tecrübeden yaziyorm. Acemi ilk geldigi gibi 1 hafta boyunca terör estirir, sonrasında hiç bir şey yapmwzdik disiplin için, bir bakışımız yeterdi.
İşte artık o pek mümkün değil olan oldu. Seneye başka sınıfa girersem artık.
Kesinlikle,. bu ilk temasta geçerlidir.
konuşanların isimlerini yazdırdıysan cezalarınıda sen ver tek ayak üstünde durdur dersten çıkar buda olmazsa de ki bundan sonra adam gibi dersi dinlemez laubalilik yapar ya da saygısızlık ederseniz isimleriniz müdüre değil disipline gider ve okuldan uzaklaştırma alınca nedenini ailenize siz açıklarsınız de
Yapıyorum da müdürün odasına gidince de hesap soruyorlar ismimizi mi verdiniz diye. Ben de hayır ama bu yapmayacağım anlamına gelmez dedim.
bir kaç gün iletişimi sınırla. çok fazla konuşma ya da gereksiz konulara girmemekte dahil ciddiyeti bir üst safhaya taşı. duruşun önemli sonrasında bir şey yapacağımda kurallar gereği benim size karşı hesap vermek gibi bir durumum yok ama siz okulda derslerinizden sorumlu olduğunuz için bu gayreti gösterebilirsiniz diye devam et. baktın anlamadılar mı kesme cümleyi devamını bekle diye biraz sesi yükselt ve madem aranızda gayret göstermeyecekler var gidip erkenden meslek sahibi olun de ve bitir.
Yanlış meslek seçmişsin. uğraşılmaz şahsen. benim arkadaş vardı öğretmen oldu 1-2 yıl yaptı sonra endüstriyel alanda elektronik tamirciliğine merak sardı risk alıp istifa etti öğretmenlikten sjsjs adam koç burcuydu, yani burcunun hakkını verdi sjsjs şu an canavar gibi işi var kendine ait.
Şimdiki öğrenciler tam olarak mide bulandırıcı, yönetimin zerre bir etkisii yok, biraz uğraşsan ya aileyle karşı karşıya kalırsın ya da meb le öyle canım bişey oldu, ama korkutacaksn mecbur sessiz kalırsan ezilmeye başlayacaksn, sürekli notlar sözlüler korkut cezalar havada uçuşsun ve sesin asla düşük olmasın
Özellikle belirttiğin Çalışkan ve cazgır olan notlardan çok korkar notunun düştüğünü ona hissettit
Onlar da işe yaramıyor maalesef. Notlarını düşürdüm diye ağzıma mıçtılar. Beden erken girmişim notları. Az bile yapıyorum gerçekten.
Benim arkadaşım kız bide endüstri meslekte aman yarabbim onun kisi daha facia yaaa senin branşın nee
Sözel diyeyim.
Notu düştüğü için kuduruyor zaten ne saydırdı var ta sanki yaşı büyük olan o
Ne yap et biraz ez iyi ki öğretmen olmamısım ya
Ya kendine söz ettirme yaaa öyle şeymi olur hiç
Neler neler dedi ah keşke duysanız. Keşke onlar da bana not verebilseymiş, ömrü boyunca böyle düşük not almamış, hayatıyla oynuyormuşum, pazartesi günlerinden nefret ediyormuş benim yüzümden, okula gelmek istemiyormuş, beni kötü hatırlayacakmış (burada benim dediğim bir şeyenlaf çarpıyor). Aslında anlatmam lazım bunları idareye ama inkar eder, beni suçlar. Müdür de bana dün diyor sınıf öğretmenleri ile konuş. Ben canımsın değilim konuştum zaten. Sınıf öğretmeni de müdüre söyle diyor. Allah beni kurtarsın.
gri zekalı değilim yani
Yaa bunlara hiç bişey öğretmeden sallamasyom dersi zamanla doldurup geçeceksin ya da yola sokacaksn bunları
birey konuştuğu şeylere bak yaa
Yola nasıl sıkayım bilmiyorum.
sokayım *
Gel kız yaz bana konuşuruz
İyice dolup taşmışsın sen
Puan sistemi uygulaması var classdojo akıllı tahtada acıp ögrencileri oraya tanıtıp sanki ailelerine bilgi gidicekmis gibi bir algı yaratıp sana karsı yükselen ögremcileri onların karsısınds - puan vericeksin baya düzene girerler
Deneyeyim. Teşekkürler.
Yeni nesil çok şımarık. Ben istediğim herşeyi yaparım kimse bana bir şey yapamaz havasındalar. WhatsApp gruplarında veliler olur. Gerekirse veli toplantısına kalmadan bizzat yazın sürekli yaramazlık yapanların velisine
Gruba girmek istemedim şahsen.
Bizim zamanımızda kravatını evde unuttun diye okula almazlardı, En ufak bişeyde favorilerimizden tutup yukarı kaldırırlardı, Defterimiz eksik diye kalan defterlerimizi de çöpe atarlardı, Nasıl ki o yanlışsa şimdiki ailelerin çocuk yetiștirme tarzı da yanlış
Eksik defteri olan defter-kitap getirmeyen kişiler için ne yapılmalı?
Benim ailem sorumsuz olduğu için almıyodu, Bitane defter alıyodu bütün dersleri ona yazıyodum, Getirneme gerekçesine göre yapılacak şey değişir ama benden size dostane tavsiye; Notu neyse onu verin geçin
Ki ben ona rağmen derslerine ihtimam gösteren bi öğrenci olmaya gayret gösterdim, Vatandașlık ve insan hakları eğitimi dersinde kitabı ezberlemiștim, Tabi bunda öğretmenimiz Seher Dedebek'in iyi bi insan olmasının da katkısı yadsınamaz
Aynı şekilde müzik öğretmenimiz Meltem Dervișoğlu, Fen bilgisi öğretmenimiz Zekeriya Bayır, Türkçe öğretmenimizin ismini hatırlayamadım ama o kadın da çok iyi bi insandı, Ingilizce öğretmenimiz de ben okula gelirken ıslandığım için kendi elektrikli sobasını getirip benim önüme koyup üzerimi kurutmamı söylemiști ki ben kendi ailemden öyle bi özen ilgi görmedim, Hepsini iyilikle muhabbetle yad ediyorum
Ne kadar harika. Ben çok kızdığım zaman bağırıp çağırıyorum hakaret ettiğim olmuştu terbiyesizler ahlaksızlar diye ama g€rizekalı da demişim hiç hatırlamıyorum. Bazen yalan söyleyebiliyor öğrenciler ama kendimi toparlamaya çalışıyorum. Hakaret etmiyorum ama bağırmaya devam etmek zorunda kaldım. Keşke bu bahsettiğiniz öğretmenler kadar iyi olabilsem. Hangi şehirde bu öğretmenler? Yani cidden çok sorunlu kişiler de var sesi çıkmayanlar da. Hatta derse en çok katılanlar da bu konuşanlardan 2si falan. Notlarını kırınca da istenmeyen davranışlar yüzünden, bana sitem ediyorlar. Sitemden de fazlası aslında. İyi davranınca da yüz bulabiliyorlar. Yeni bir sınıfta sil baştan başlangıç yapmak istiyorum. Seneye inşallah aynı sınıfları vermezler bana. Öyle kolay bir meslek değil bu cidden. Seneldg imde yapa yapa öğreneceğim inşallah.
Elbette kolay değil, Hele ki bu devirde, Evimizin hemen yanında okul var ve öğrencilerin birbiriyle konuşma tarzını duyuyorum, Geçen gün erkek öğrenciler kız öğrencilerle kavga ediyodu ve müdahale ettim, Erkek öğrenciler kavga etmiyoduk șakalașıyoduk abi dedi gitti, Kız öğrencilere dedim ki "Siz kızsınız, Hiç kızlar kavga eder mi, Bari siz yapmayın" dedim, maalesef nesil de eski nesil değil o da var, Ayrıca ben de çok hiperaktif bi öğrenciydim ve sizin de dediğiniz gibi derslere en çok katılım gösteren öğrencilerden biriydim ama hiç öğretmenlerime saygısızlık ettiğimi hatırlamam, Eksik not vermeniz benim de istediğim bi durum değil tabi ama bütün sınıfın önünde kitaplarını defterlerini çöpe atmak suretiyle arkadaşlarının önünde onu rencide etmek inanın eksik not vermekten çok daha fazla yaralıyo çocukları
Meslekte kaçıncı yılınız bilmiyorum ama demek istediğim tabiki de öğrenciyle aranızda duygusal bağ da olur ama herkes durması gereken yeri de bilmeli, Bu dersleri dinlemelerinin size değil onlara yararı olduğunu bi şekilde empoze etmelisiniz, Ayrıca veli toplantısı tarzı şeyler hala varsa bu tür çocukların aileleriyle özel görüşebilirsiniz, Belki yararı olur, Belki aileleri hiçte öyle değildir, Bi șansınızı deneyin derim 🤗
Yorumları okudum da, Samimi sıcak birisiniz örtmenim ☺️ her şey gönlünüzce olsun 🤗
Genel uyarı yapmıştım toplantıda, özel olarak söylediğim de olmuştu ama çocuk aileyi de dinlemiyor o zaman duruma bakınca.
İlk yılım meslekte. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sizin de her şey gönlünüzce olsun.
Rica ederim örtmenim 🤗 İnsanla doğrudan İletişim kurmak zorunda olduğunuz her iş zordur
Konuşanları yazmak yerine ellerinden ve ayaklarından iple gerdirebilir ya da kulaklarından duvara çivileyebilirsiniz sonra da hayvanat bahçesinden bir kaç aslan ödünÇALDIKTAN sonra onları parçalattırıp bedenlerini ganj nehrinde yakabilirsiniz umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur
Çok insancıl bir yaklaşım.
Çok yanlış. İspiyonculuğa bir öğrencini de alet ediyorsun. Sözü dinlenen, dikkate alınan bir öğretmen olmak için öğrencilerinin saygısını ve güvenini kazanmalısın.
Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinde Ertan Saban'ın oynadığı Sadi Payaslı karakterini izle.
Ben de özel eğitim merkezinde çalışıyorum bazı çocuklar yüzüne baka baka sinir etmek için davranışlar yapıyorlar, erkek öğretmende veya başka birinde yapamıyorlar ama beni yumuşak buldukları için yapıyorlar. Mizaç yapısından kaynaklı sanırım
Bence de.
Daha beşinci sınıf mi bunlar.. lise öğrencisimden bahsediyorsunuz sandım.. müdür yeterince otorite kuramıyor
Müdür gelince suspus oluyorlar ama daha dün balkonda onu görüp konuşmaya devam ettiler.
5ler evet
Otoriteni sert çıkışlar ve ses tonunu yukselterek, notlarında korku vererek ve devamsızlıklarını affetmeyecegini her fırsatta diyerek kurabilirsin
Ergenler zordur ya kolaylıklar diliyorum.
Onların sevdiği türden muhabbet kurman lazım başka türlü zor.
Sende bağır gücün kimde olduğunu bilsinler. Haddini aşanlara ceza ver :d
Bağırıyorum sonra yine devam. Ceza versem yine faydası yok. Yapmıyorlar cezayı da. Mesela 50 kere şunu yazın falan dedim sonra da göstermediler ödevi ben de sormadım. Yüz buluyorlar iyi davranınca.
Sınıfta bırak sende ve iyi davranma sert ol. İlk zamanlar değişim olmaz ama ilerde etki eder. Sağlam cezalar bul. Tecrübeli hocalarla görüş vs vs
Son cümleye bak
" Koyun sürüsü bile daha medenidir bunların yanında " diyor, bunu diyen onları eğitmekle görevli kişi, öğretmen demiyorum çünkü iki koyunu güdemeyen çoban bu
Ne yapsınlar evde ahır havası var okulda farklı bi durum sergile yemezler.
yanlış meslek seçmişsin
23 yıllık öğretmenim öğrenciler her geçen gün daha da saygısızlaşıyor
Öğretmen olmayi dusunuyorum ve yazdiklariniz korkuttu gavsiye etmez misiniz
Valla bu devirde zor. Tavsiye konusunda bir şey diyemem.
Şikayet eden öğretmenleri hiç sevmezdik : )
Sevmeyin oğlum zaten. Şımarıklar. :D
Diyosun
Bakın sevmeyebilirsiniz ama dersi düzgün dinlemek zorundasınız. Saygı en önemli şey.
Öğretmenleri sevmiyorum demedim şikayet edenleri sevmiyorum dedim
Cocuklaardanmi korkuyorsun
Korkmuyorun da çok yoruyorlar
Neden
Hocam ben de öğretmenim, ozeldn yzr misin
Yok deyip çekiştirebilirsin
biber gazı kullan bi kaçının üstünde
Hayda bu ne ya
Biraz sert durmalisin
Valla tatlı sert olayım diyorum da sanırım başta çok otorite kuramadım.
Hicbirsy için geç değil hocam biraz ciddi olun yumusamayin bence görünen o ki saygı problemleri var
Nasılsın ciddi olabilirim tavsiye verir misiniz
Gizliden çıkayım yazın isterseniz
kisiligini degistirmen lazim hareketlerini segil
O nasıl olacak
Öğretmen korkmaz
Öğretmen biraz eli sopalı olmalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?