Vinç operatör...
Aylık 80 ile 110 arası değişiyor... Mesleğimi seviyorum yorucu detay fazla yok ama biraz stresli... Siz peki?
Aylık 80 ile 110 arası değişiyor... Mesleğimi seviyorum yorucu detay fazla yok ama biraz stresli... Siz peki?
Avukatım, 21.000 tl alıyorum. Piyasada,200.000 Avukat var. Ortalama maaşlar ,23.-24.000 ..30.000 nadir olup kpss ile bulunduğum şehirde düz memur olmaya çalışıyorum. Zira TL ile iş yapan sektör olduğumuzdan, zor durumdayız. Vinç operatörü firmaları ise, hükumetten dolar endeksli ihale alan firmalar olmakta ve vergi borçları da siliniyor. Bizden ise gelirimizin yarısı kadar, vergi alınıyor. Bu yüzden vinç operatörü gibi zorlu işte, bu maaş olması gereken ve bir zahmet, versinler..
Yani Hukuk okuyan pişman olur, okumayın. Mesleği, çok bırakan var. Şöyle ki Maddi durumu iyi olanların yaş ortalaması,35 . Olup %30 luk dilimi teşkil ediyorlar. %20 si ise, 30.000-40.000 ve geri kalan %50 lik dilim 30.000 altı kazanıyor. Eğer aileden zengin çevreye sahip değilseniz veya mükemmel bir ikna gücünüz yoksa ; Avukatlıktan memnun kalmazsınız.
Şöyle örnek vereyim, adamın 1.5 milyon parası var. Ama 500.000 tl lik araba almak istiyor. Lakin sizde öyle bir ikna gücü olacak ki 1.5 milyonluk arabayı aldırabilecek. Zira Avukatlık mesleği, lüks ihtiyaç olup kimse başı sıkışmadan Avukata gitmez ve gitse de pek para vermek istemez. Hele hele kimse kolay kolay, icraya konan borcunu ödemiyor. Hiç bir şeyi yoksa, Avukatın ikna gücü devreye giriyor..
Lakin yeni nesiller, bu yaşlarda da parayı göremeyecek , çünkü tüm ballı yerleri herkes kendine bağlamış.
Bir de Türkiye Barolar birliğinin ,2014 de ekonomik kriz yok iken yaptığı araştırmasını paylaşıyorum. 2014 ün asgari ücret hesabına göre anketi değerlendirirseniz, krizden önce bile zor durumdaymışız. %43 -50 asgari ücret sınırındaymış. Şimdi krizle birlikte, daha kötüyüz ama anket yapılmıyor
https://www. barobirlik. org. tr/Haberler/tbb-anket-sonuclari-25331
Özetle ; Tıbp , dış hekimliği veya yazılım okuyamayacaksınız fabrikaya işe girip usta olmayı öğrenin ve inanın zengin olursunuz. Avrupa da sizi alır, Avrupada da hayat kurarsınız.
Cevap
23Cevap
Yönetim sistemleri danışmanlığı yapıyorum. Verdiğim tekliflere ve geri dönüşlere göre değişiyor.
Abimin yanında çalışıyorum. 45 alıyorum bazen daha düşük
Ne işinde
Mimar
Mimarsın ve 45 bin TL mi alıyosun
Abim iç mimar ben yanında çalışıyorum dedim. Mimarım demedim
Hee o zaman iyiymiş
Tarım besi süt işi hep var kazanç iyi tam hesap yapmadım
Kulevinçmi kullanıyon sen
Evet kule vinç
Güzellik uzmanı/18-19 arası işimi seviyorum tabi ama kadınlarla uğraşmak gerçekten zor
İnsanlarla uğraşmak genelde zor
Barmenlik. Değişkenlik gösteriyor bazen ayda 30.000 aldığım oluyor bazen 25-28 arası.
Ben protez tırnak işine başlamak istiyorum Türkiyede geliri nasil
Almanyada iş bulursun
Hacı ne kullanıyorsun vinç olarak? Kule, mobil, hi-up
Bilgisayar müh- yazılımcıyım, 60-80 arası piyasa değeri tam😄
Aga beko Loder Operatörleri aylık ne kadar kazanıyor bilgin var mı
Açık daha diye tabir edilen alanda kendine ait olmayan makineyle çalışıyorsa 30 bin civarı. Kendine ait makineyle ise yaptığı işin muhteviyatına göre saat ücreti belirler. Çok is varsa 100 binin üstünü de kazanır 10 bine de düşer. Kapalı alanda çalışıyorsa (tünel, maden, taş ocağı) sabit 40 bin alır
Azmış. Ehliyet için eğitim aldım da ehliyete eklettim birgün belki lazım olur diye.
Yapıyoruz eğlencelik bişey heyecan aksiyon Full time 😂
Maaş aç kalmayacak kadar alıyoruz işte bişeyler 😂
Abi 100 lira istesem vermezsin burada 100 bin kazanıyorum diyorsun
Mağazada çalışıyorum işim çok yorucu bence 20/25 arası
Biraz atiyorsun gibi en fazla mesailerle 50 55 alir kule Vinc operatoru
Mobil vinçler bile 65-70 alıyor sen neyden bahsediyorsun canım benim
Yurt disindami calisiyorsun sen Kim veriyor o paralari maas bodronu yukle gorelim :)
Sana bişi ispatlamak zorunda değilim araştır bakalım ne kadar alıyolarmış
O nasıl bir kazançtır bro mühendis doktor alamıyor o kadar 🤩
Kanka operatörler öyle alıyor mesaisi çok olan 140 buluyor
Maaşım aylık 450-500k arası değişiyor dijital göçebeyim
Çalışmıyorum ya kiralardan aylık 50k geliyo
Güzelmiş
Çalışmıyorum ama gelirim 30.000tl 😄
Vay oda güzel kdkdd
🤌🤌
İşsizimmm ve hiç çalışmadım bugune kadar
Olsun sorun değil
Temizlik personeli maaş asgari ücret
Allâh kolaylık versin krdşm benim
Medikal estetik ürün satışı 30-45 arası
Emniyet mensubuyum (gece kartalları) 43 bin maaş
Görev kutsal ama maaş çok az
Şükür benim için yeter
Özel sektör aylık 28 30 arası alıyorum
Aşçı başı ortalama 200 bin
asteğmenim 45k
Doktorum. 100 150 bin arası alıyorum.
Öğrenciyim maaşım sıfır
Ooo sıkıntı
Çokk hemde
Allâh yardımcımız olsun güzellik
Teşekkür ederim 🤩
Rica ederim 🥰
Mağaza çalışanıyım. Maaşım; asgari ücret.
Allah kolaylık versin
Teşekkürler 😊
Rica ederim 🤗
@djvkskckz 😊
Ben nasıl operatör olabilirim jfjfjd
Bayan operatör daha önce görmedim kdkdkd
Of ya :(((
Mağaza sorumlusuyum 28k
kule vincimi?
Yeap
kardeşim bende bu mesleğe merakım var önlisans mezunu makine teknikeri biriyim bulunduğum ilçe küçük iş sahası hiç yok karayollarında müteahhit firmada şantiye şefliği yaparken doğulu firma geldi yeni beni tekniker ve mühendis leri almadı bizde açıkta kaldık şoförlük filan yaptık ama oda süreli şimdi 2 hafta oldu boştayım bu meslek kazancı yüzünden ilgimi çekmekte öğrenilirmi yapılırmı durumu nedir yaşım 36
Ögrenirsin yaparsın ama ilk asgari ücretle başlarsın
yok artık ya sonuçta bu işi öğrenmek için teşvik edilmesi lazım niye asgari ücret ile başlıyoruz büyük şehirde hele
İlk öyle 3 ayda yükselirsin ama krdşm
peki ben bu işi nasıl öğrenicem ve nereden öğrenicem kursa filan gidilecekmi belge alınacakmı
Belge alınacak
bu iş sabit bir iş değil ama değilmi şantiye nereğe kurulursa oraya gidiyorsun
Knk kendi vincini kullansan ne kadar kazanirsin
Kanka günlük 45 bin TL'den hesapla işte
Vay babayin ne diyon ya
Kule vinci mi
He kanka öyle buda daha ortalaması büyük vinç 50-60 günlüğü
İş makinelerinde güzel para var da işte hem sermaye istiyor hem müşteri bulması sıkıntı
En iyisi ehliyet alıp o işi yapmak
Sevikyatciyim aylık 27 35 arası değişiyor
Evet kanka inşaat bol olan şehirde yaşaman lazım
Knk sağolasın harbi bu işi birkairsam yapacagim işi buldum eyvallah
Kanka en güzeli vinç operatör olmak ama operatör olana kadar asgari ücretle çalışırsın operatör olunca harbi şahlanırsın
Usta süreç nasıl işliyor biraz anlatirmisin
Ehliyeti almak için ne kadar beklemek gerekiyor
Ehliyetin büyük olması lazım src psiko teknik zaten sende bunlar vardır nakliyat işi yaptığına göre... İşe giriyosun 2-3 ay operatör yardımcısı oluyosun o sana ögretiyor sınava girip operatör belgesi alıyosun kule vinç ya da mobil vinç ya da sepet vinç rahat 4 ayda operatör olursun maaşın direk 40-50 ye çıkar 1 sene sonra da 80 k alırsın rahat
Çok iyi fikir valla
Teşekür ederim ışık tuttunuz bana eyvallah
Kanka sıfır beden gücü bide patronlar bile saygı duyuyor anladın mı emir veremiyor rica da bulunuyor ama iş biraz stresli oda olur
Takip edicem de gizliden atmışsın takip etme şansım var mı
Stres dinç tutar her işin zorluğu var
Çalışma saatleri nasil
Kanka 8-6 çalışıyorum ben ama tüm gün otururak çalışıyorum
Olsun iyi yinede 7.30 6.30 calisoyz biz burada
Sabah erken kalk falan sıkıntı
Çok erken
Türkiye şartları yapacak bir şey yok
Evet sen dediğim gibi bak buna kendi işinin patronuymuş gibi takıl
İnşallah yapacaz reis
Eyvallah
Dediğim gibi ilk başlarda sabırlı olursan geleceğini kazanırsın
Ben sabirliyimda ev ahalisi sabredermi bilmiyorum
Ev ahalisi senin geleceğini düşünüyosa sabretmesi lazım
Pek sayılmaz benim geleceğimi değilde paranın geleceğini düşünüyorlar desek daha doğru olur para gelmesse sıkıntı
O zaman o evden kurtulmaya bak krdşm kendi iyiliğin için
Şu borçlarını bitiriyim sen sağ ben selamet diyip uzaklasicam biraz
En iyisi krdşm Allâh yolunu bahtını açık eylesin
Senin knk eyvallah
Bir sektörde mağaza müdür yardımcısı-38000
Güzel
Profesyonel masörüm.
İşim yok
Kendin istediğin için mi
Öyle gerekiyormuş
Alla alla neden
Hayat
Alla alla
Mesleğim yok
Net kârım aylık 700 bin ve üzeri
Buraya fakirlermi takılıyor anlamadım vakit geçirmelik ya da burası para mı kazandryor nasıl mantık bu
Adam 110 bin kazanıyorum diyor Türkiye ortalamasınm çok üzerinde bir maas onun burada işi ne
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Senin ben vizyonsuzluğunu seveyim 🤣🤣 Allah'ın fakiri bide küfür etmeden konuşmasını öğren
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 al işte o zaman benimle derdin neeeee
Beni tanımazsn etmezsin içimi bilmezsin dışımı bilmezsin hatta yorumu bile gizli yaptım bu neyin yargısı
Çok vizyonlu KS ne kazandırdı sana beni satın alacak parayı mı!!
Ayrıca ne işi yapıyorsun hemen beni satın aldın geçtin😀
Dahada fenası xper 6 olmuş vuuuuvvvv
Öğrenciyiz 2k :(
Elektronik 72000
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?