merhaba @acilikoala çok alakasız olacak ancak hiçbir yerde cevap bulamıyorum lütfen kusura bakmayın ve cevap verebilirseniz çok sevinirim :( kafamı bu konuya çok taktım
bu sene üniversiteye yerleştim fakat lise diplomasız yani lisede sorumluluğum vardı sorumluluk sınavımın tarihi ile okula diplomayı goturmem gereken tarih denk olmadı bu yüzden kaydım silindi lise diplomamı yeni aldım ve yksye yeniden hazırlanıyorum bu sene bu durumdaki benim de obpm kırılacak değil mi çokk kötü 20 30 bin geriye atıyor beni hatta bazı duruma göre 50bin bile atıyor off
Yükseköğretim Yürütme Kurulunca, 2023-YKS ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da 2023 kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılmasına, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 29 Aralık 2023 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde; Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2024 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılmasına, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine ve bu durumda olup belirlenen kayıt tarihlerinde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtlarının yapılmamasına karar verilmiştir. Bu karar gereği; 2023-YKS için lise son sınıf öğrencisi durumunda eğitim bilgisi mevcut olup 2023-YKS’de bir yükseköğretim programına yerleştirildiği hâlde belirtilen tarihe kadar mezun olamadığı için yerleştirildiği programa kayıt yaptıramayan adaylardan, 2024-YKS’ye başvuranların OBP’lerinin çarpılacağı katsayılar yarıya düşürülmeyecektir. Bu durumdaki adayların MEB e-okuldaki bilgileri dikkate alınacağından adayların ayrıca ÖSYM’ye dilekçe/belge göndermesi gerekmemektedir.
Ay mektup falan diyo ben de göndermeli miyim bie şey yapmama gerek var mı peki aynı yazdığınız gibi oldu 31 aralıkta kaydım silindi e devlette transkritm ve ösym de yerleştirme sonucum gozukuyor
Ama öğrenci belgem falan gozukmuyor, diplomamı 1 2 ay önce alabildim o 1 2 aya ragmen lisede gozukuyordum hala Şu an lise mezunu gozukuyordum sene başında üniversiteye geçiçi kayıt yaptırdım 31 aralıkta kaydım silindi
Ay kusura bakmayın ne olur* kimi arayıp yazacağımı bilemiyordum araştırırken sizi gördüm- size sormak istedim o kadar çok geri atıyordu ki beni psikolojim bozulmuştu
Ya affınıza sığınarak vallahi son kez soruyorum :D evet aynı gonderiginiz gibi kılavuzdan ancak hallettim diploma işini Şubat ayı gibi yani e okulda mezun olduğum gözüküyor bu yuzden sistem buga falan girip beni normal bi şekilde üniversiteye girip kaydımı sildirmişim gibi saymaz değil mi
Bir sizin gibi liseden mezun olamadığı için gidemeyenler bir de fiziki yeterlilik sınavı vs gibi sınavları geçemediği için gidemeyenlerin puanı kırılmıyor buna eminim zaten de kesin kanıt olsun diye kılavuzda yazanı attım.
Bu maddeyi zaten tam olarak sizin durumunuzdaki öğrenciler için koyuyorlar. Bir öğrenci sorumluluk sınavına girip mezun olabilecekse geçici kayıt hakkı veriliyor. Bunun dışında zaten kimseye geçici kayıt hakkı verilmiyor. Bu öğrenciler de zaten komple yıl uzatmış öğrenciler olmadığı için bu maddenin hitap ettiği kitlenin geneli zaten şu an mezun görünecek. Maddenin bahsettiği öğrenciler tam olarak sizsiniz.
Çok çok çok teşekkür ederim iyi ki varsınız içime su serptiniz o kadar mutlu oldum ki sayenizde resmen boşluğa düşmüştüm üniden kaydım silindiğinde hiçbir bk yapamamıştım sınava calısma kararı aldıgımda obp aylarca benim agzma etti yani iyi ki karşıma cıkmıssınız bosa gittim üniversiteye diye ağlıyodum
sa sınavdan ne kadar önce halledersem o kadar iyi cunku benim durumumu anladınız değil mi geçici kayıt yaptırmıştım lisede sorumlulugum oldugu icin mezun değildim.31 aralıkta silindi ösym de yerleşim sonuçlarım gözüküyor ve yks sınavına başvurduğumda lisede hala okuyor gözüküyordum Mart ta lise diplomamı aldım sistem de bir hata olmaz yani hiç sorun yok değil mi çünkü şuanki netlerimle sıralamamı 50bin geri atıyordu psikolojim bozulmuştu resmen, sadece sorun yok bir şey yapmana gerek yok rahat ol bile diyebilirsin ya da ösymle görüşmem gerekir mi gerçekten son kez soruyorum tekrardan çokk teşekkür ederim üstümden yük kalktı 🥲
Sınavdan önce eğer bir sorun varsa ne kadar erken halledersem o kadar iyi yazmıştım mesajın başında ancak silinmiş kusura bakmayın böyle okuyabilirsiniz
tekrardan çok çok çok teşekkür ederim acılıkoala beni o kadar mutlu ettin ki umarım sen de hep böyle mutlu olursun ben bu kılavuza nereden ulaşabileceğimi bile bilmiyordum... heppp mutlu ol
İngilizce öğretmeniyim tüm sorulara baktım genel anlamda yıl geçtikçe ÖSYM zorluyor tüm branşlar zordu ama bence bu sene fen biraz daha zorlamış metinler uzundu ve anlaşılması zordu
Ben sağlıktan girdim, 2021'den sonrası yayınlanmadığı için 2020 ve 2021 yıllarına bakmıştım onlara kıyasla bana da zor geldi. Özellikle çeviri kısmında bazı şıklar Türkçe bakınca birbirinden farksızdı, geçmiş yıllarda doğru cevap kabak gibi ortadayken bunda düşünmem gerekti.