Yani genel soruyorum…. Hangi grupta çalışmasını tercih edersin… neden
Memur olmalı
Özel söktörde çalışmalı
Kendi iş yeri olmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani genel soruyorum…. Hangi grupta çalışmasını tercih edersin… neden
Evleneceğim kişinin mesleği, benim için asıl önemli olan şeyler arasında değil. Önemli olan, karşılıklı sevgi, anlayış, saygı ve uyum gibi değerlerdir. Meslek ise kişinin kişiliğini ve yaşam tarzını yansıtabilir, ancak en önemlisi mutlu bir ilişki ve birlikte uyum içinde yaşamak için gerekli olan diğer unsurlardır.
Eş mesleğe göre şeçilmez kişilik karakter yetiştiriliş tarzına, aynı yöne bakmayı başarabilmeye göre seçilir. Mevzu sadece maddi katkıda bulunması değildir. Mantıklı düşünüldüğünde yüksek gelir düzeyine sahip mesleği var diyelim ama oturup karşılıklı harcama planı ve yapılacaklara dair hedefler koyabilmek gerek mesleğin mantığı o zaman ortaya çıkar tabi bu durum kişiden kişiye değişir. Çalışmak zorunda değil işini bulup çalışmak isterse saygım sonsuz olur yeterki edebini adabını koruyabilsin.
Ayrıca çalışıp kazandığında bu senin paran bu benim param muhabbeti olacaksa hiç olmasın daha iyi derim.
Mesleği önemli değil; yeterki ruhunda ve bedeninde çalışma azmi olsun; savaşcı ruhlu olursa. Örneğin mutfağın borusundan su akıyor; o işlerden anlamalı ve anında bir çözüm bulmalı, işini ertelememeli. O an yapılacak her ne ise yapacak, yapmalı. Böyle bir yaşam tarzına sahipse o kişi benim hazinem olabilir.
Ben insanda çalışkanlığa bakarım her ne iş yaparsa yapsın önem vererek yapsın azimle yapsın. Bu onu hem mutlu eder hem de iş iş olmaktan çıkar yoruculuğunu kaybeder.
Cevap
26Cevap
Benim için mesleği önemli değil
Bu zamanda özel sektörde vasıflı usta, mühendis, doktor, dış hekimi , programcı , müdür ve yazılımcı değil isen ; memur eş en mantıklı. Çünkü diğer özel sektör meslekleri, memur kadar maaş alamıyor. Çocuğa iyi gelecek vaat edemiyorsan, evliliğin anlamı yok ki..
Bu statü merakı yüzünden mutsuz herkes. Ne iş yaptığı değil nasıl yaptığı ve nasıl bir insan olduğu önemli. Bunu anlayınca bir üst levele çıkabilir insanlar..
Özel sektörde çalışan biri bi memurdan fazla kazanabiliyor. Önemli olan o parayı nasıl harcadığı.. burada da nasıl biri olduğu surusu devreye giriyor. Ne iş yaptığından ziyade. Kalıplara odaklanıldığı için o kalıbın içindeki malzemeye bakılmıyor bile.. Sonrası ilk sarsıntıda çöken yeni yapılar gibi biten evlilikler..
Oyle bir meslek grubu yok ama memur olmasa guzel olur
Kendini gelistirmez diyemi ya da geliri az olur diye mi
Maddiyatla alakasi yok.. Bir sure sonra pasife cekiyor kendini, gelistirmeye kapatiyor. Genelleme yapmak istememe ama cogu diyelim.
Evet akışa bırakıyor sanki
Benimke assagi yukari ayni kazansin kafi, ve duzgun bir isi olsun tabikim
biyotikk
@biyotikkk yaaa zeki insanin hali bir baska oluyor
Herhangi bir mesleği olması gerekmez. İyi insan olması ve tembel olmaması yeterli
Sanat yazılım fotoğraf sosyal medya ticaret olabilir
benimki öğretmen tanıdıktan sonra öğrendim saygı duydum zaten aileden zenginler istese ölene kadar hazır para yer. d. d işsiz gibi okumuş kpss falan kazanmış şaka gibi
@Exhaustionnn nasıl yani napsın arsayı dönüm dönüm zeytinleri üzümleri var 😂 10 kuşağı doyurur
@Exhaustionnn ay umarım benimki öyle değildir bölümünü çok seviyor sürekli dergilerde yazmaya gayret ediyor ben sevdiği için ilgilendiğini düşünüyorum Tarihçi kendi bilemiyorum zaman ne gösterir
@Exhaustionnn bilmem ki hem arsa falan var işiliyo hemde aile fırınları var birazcık hobi gibi galiba ilerde napar bilmiyorum kısaca ihtiyacı yok gibi görünüyor ondan garibime gitti çünkü kpss tarih alan sınavı çok zor ben asla uğraşmazdım
Biliyorum Tarih KPSS cidden çok zor. Ama kendi malı değildir kanka. Benim de babam zengin ama sağlıkçıyım 😂 çünkü biliyorum işsiz kalsam babam benim için bir dönüm arsa satmaz. Ha beni çok sever ben de onu ama adamın on tane çocuğu var birisi için bir dönüm arsa satsa kaos çıkar 😂
@Exhaustionnn bunun kardeşi bile yok düşün artık tek oğlan
Seninki ot ya. Ulan mirasın başka yere gitme ihtimali de yok. Evin tek çocuğusun seni reddetme gibi bir lüksleri yok ki büyük ihtimalle tüp bebeksin veya evlatlık. İkisi de ebeveyn için büyük çaba gerektirmiştir. Yani senin için bu kadar çabalayan insanların günün birinde sana yol verme ihtimalleri yok. Ne diye evinde oturup bilimle tarihle felsefe ile uğraşıp, dünyayı gezmek yerine sabah 7 de evden çıkıp okula gidersin 😂
@Exhaustionnn yeminle duygularıma tercüman oldun biz de bir meslek için çırpınalım anca fakir fakir 😂
Para harcamasını bilmeyenlerde knk djdjd ulan enayi al eşini git bir dünya turu yap farklı bir kültür gör, her yerde bir anı bırak. Ben tek çocuk olsam , ailem o kadar zengin olsa sabah 6 da çalan alarmı mahkemelik ederim fkfjf
@Exhaustionnn bende öyle bize denk gelmçyo ki ezelim parayı
Şu an işe gitme derdi olmasa (8-16 nöbetim var) ve bu kadar zengin olsam, abi basar giderim new York’a fransaya eyfel kulesinin direkleri ile düşman çatlatırım , gece karımla lüks bir otelde günümü gün ederim gerçi karım yok ama hadi diyelim ki var kardeşim hayaller de parayla değil ya djdjd ordan atar gider şatafatlı batıyı gördükten sonra sırf bu bu amuğaa kodumun çocukları burayı nasıl yapmış olum demek için mısıra giderim piramitlerin önünde bir foto çekinirim
Yani memuru olması daha iyi olur ama sonuçta çalıştığı bir işi de varsa o da yeterli
Benim nişanlım oto tamirci kendi iş yerleri. Eve helalinden ekmek kazanıp getirsinde gerisi önemli değil
Hangisi olsun değil de Polis veya Asker olaydı çok çok zorlanırdım. Her mesleğin tehlikesi var elbet ama çok korkardım. Şehit haberlerini gördüğüm zaman bile çok çok üzülüyorum ve etkileniyorum
Allah polisimizi askerimizi korusun.
Farketmez gönlü gönlüme denk düşsün yeterli
#Hükümdar
Kadrolu bir şekilde ne iş olursa olsun gönül ister ki memur olsun bir öğretmen olsun ama şu an ki durumda zor
Asker polis savci vs dışında ve düzenli olan bana uyacak bi iş
İşi olması gerekli devlet özel farketmez düzenli maaşı olması gerekli
İyi bi mezuniyeti ve mümkünse kendi işi olmalı…
Akıllı adamsa ticaret daha çok kazandırır
Adam olsun yanimda olsun evine ilerde olacak cocuklarimiza sahip ciksin yeter meslegi o kadar da onemli değil
Bu ekonomik belirsizlik içinde ve savaş ortamı varken en garantisi memuriyet ama böyle olmasaydı kendi işin en iyisi olurdu
Evlenmek istemiyorum, sevgiliminki farketmez. Kendi gecimini kendisinin saglayabilmesi sartiyla herhangi bir meslek olabilir.
Ben memurum o da memur olursa iyi olur 😅
Mesleği değil beni seven kalbi önemli
Hiç düşünmedim 🤔🤔🤔
Çalışan kadın bana yetmez
Mesleğe göre seçmem
@helene1 ne diyo bu
Özel söktörde çalışmalı
Mesleğe göre mi seçiliyor eş?
Eve ekmek getirsin yeter misali 😂
Kendi iş yeri
Önemi yok
Düzenli bir işi olmalı ama
Ne bileyim mesleğe göre mi evleniliyormus
Kendi işi olsun diyorum şıklar arasından😂
Memur bide beyaz yaka ise güzel olur
Helal para önemli olan.
Bugün kim bu lafı ediyorsa altından haram para çıkıyor (sözüm meclisten dışarı)
Dikkat etmek lazım.
Doğru evet
İllâ bir şey olacaksa memur olurdu :)
Çok mühim değil benim için çalışmasa da kabul
Mesleği olması önemli değil
Kendi işi olmalı, ticaretle uğraşsın
Yalancılık olmasında 😃
Nasip
Kendi iş yeri
Karım olmalı
Memur olsun.
Farketmez