ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, daha önce yaptığı açıklamalarda "yapay zeka" uzmanlarının da yer aldığı "Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu" oluşturduklarını, bu sayede sınav süreçlerinin optimizasyonunu hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtmişti. "Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız." dedi.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Eğitimde bir sistemimiz varmış gibi öğrencilerin hayatını dört şık arasından seçmesine hiçbir güncelleme getirmeyip "yapay zeka usulü sorular"la eğitimi canlandırıp çağa ayak uydurduklarını düşünüyorlar ya.. ne diyeyim ki? Daha kaç tane bölüm okuyup ne istediğini bulamamış binlerce insan varken meslek seçimine bir kez eğilip öğrencileri hayalleri doğrultusunda teşvik etmiyorlarsa yapılan soru değişikliklerinin de yapay zeka güzellemelerinin de hiçbir anlamı yok.
Yapay zekâdan yardım alacaksa bu mesleği neden yapıyor o zaman? Haksız bir şekilde o mesleğe geldiğini mi düşünmeliyiz? Bu mesleği yapıyorsa emek vermeli ve tembellik yaparak yapay zekâ kullanmamalı.
Yapay zeka yoruma dayali soru sorar diye düşünüyorum. Komple ezber soracak kadar sığır değildir. Yorumlamayi bilmeyen ezberci öğrenciler hüsrana uğrayacaktir.
Şu an sistem zaten yoruma dayalı sorulardan oluşuyor.
Osym girip bi kozdan mat2 de kopya cekmıstim 2 soruda ya Ahahaha ne günlerdi 12 net gelmişti a w
Merhaba efendim. Size bir şey sorabilirmiyim bir konuda fikrinize ihtiyacım var.
Sizce Kıbrısta temmuzda olacak olan yeni asgari ücret zamı ne kadar olur? ↗ .. Bu soruya görüşünüzü yazarmisiniz fikrinize ihtiyacım var
Çok saçma olur iyice suyunu çıkarırlar o zaman
Soruların çoğu mantık içeriyor ve haliyle düşündürüyor zaman kaybettiriyor yapay zekanın daha zor sorma riski de var maalesef...
Bence olmasın. kötü olur