15 gun deme sureci olan bi işte calistim fakat sigortayı ilk günden yapmaları lazimdi yasal olarak da böyle ztn?

işin olsun sitesinden home burger garsonluk is ilanini gördüm garsonluk için iş gorusmesine gittim bana 15 gün deneme sürecimiz var dedi ondan sonra ise alıyoruz fakat ise başladığım gibi sigortanın yapılması gerekiyordu yasal olarak da boyle ztn 10 gün çalıştıktan sonra bana mesaj attılar alandan bir kişi eksiltmemiz gerekiyor işler şua çok yüksek olmadığı için zarar ediyoruz dedi ve işten çıkardılar sonra benden iban istedi çalıştığın günün parasını pzrst atarız diye ibanimi attim fakat yarın yine mesaj attı pzrts buraya gel maaşını ve tıp parani alirsin ve is kıyafetlerini de getir dedi bende gelemem dedim iban at dediniz attim bana dedi gelmesen tip parani da maaşını da alamzssin bende dedim kıyafetleri çöpe attım çöpten çıkartır getiririm size bana dedi maaşından keseriz kiyafetlerin parasini kıyafetler senin olsun dedi bende yazdım dalgamı geçiyorsun benle kıyafetleri napim ben kesiyorsaniz kessin maaşımdan kıyafetin parasini bir is kiyafetinin peşine düşecek kadar acizsiniz yazdim oda bana çöpe attığın kiyafetleri kendin kullan dedi personellerimize çöpe atılmış kıyafetti giydirecek degilim dedi aciz olan sensin terbiyesiz dedi engelledi beni Yani şimdi benim evim ve çalıştığım iş yeri çok uzak 1 saat arası evle is yerininin Bi kiyafet için 1 saatlik yolu da çekemem ztn onda akıl olsa biraz düşünce olsa bana derdi evin uzak tip parani maaşına ekleyip iban atarız kıyafetleri de maaşından düşeriz deseydi bu kadar basitti konu kapanirdi hem sigortasız calistiriyorlar bide çalışanlarına iğrenç davranıyorlar bu iş verenler neden böyle çalışırken bile çok eziyorlar ya babamın bana verdiği günlük 50 tl bunların vereceği paradan 1 kat dha şerefli en azından bu kadar cefa çekmiyorum bunlar yüzünden işte çalışmak istemiyorum bide beni işten çıkardılar zarar ediyoruz falan dediler yalan söylediler Facebook zincir cafe burası baya da musteri geliyordu cefeye Adana'da , Mersin'de , Gaziantep'te, Osmaniye'de birçok şubeleri var o kadar acizler ki Bi kıyafetin peşine düşmüşler

15 gun deme sureci olan bi işte calistim fakat sigortayı ilk günden yapmaları lazimdi yasal olarak da böyle ztn?