işin olsun sitesinden home burger garsonluk is ilanini gördüm garsonluk için iş gorusmesine gittim bana 15 gün deneme sürecimiz var dedi ondan sonra ise alıyoruz fakat ise başladığım gibi sigortanın yapılması gerekiyordu yasal olarak da boyle ztn 10 gün çalıştıktan sonra bana mesaj attılar alandan bir kişi eksiltmemiz gerekiyor işler şua çok yüksek olmadığı için zarar ediyoruz dedi ve işten çıkardılar sonra benden iban istedi çalıştığın günün parasını pzrst atarız diye ibanimi attim fakat yarın yine mesaj attı pzrts buraya gel maaşını ve tıp parani alirsin ve is kıyafetlerini de getir dedi bende gelemem dedim iban at dediniz attim bana dedi gelmesen tip parani da maaşını da alamzssin bende dedim kıyafetleri çöpe attım çöpten çıkartır getiririm size bana dedi maaşından keseriz kiyafetlerin parasini kıyafetler senin olsun dedi bende yazdım dalgamı geçiyorsun benle kıyafetleri napim ben kesiyorsaniz kessin maaşımdan kıyafetin parasini bir is kiyafetinin peşine düşecek kadar acizsiniz yazdim oda bana çöpe attığın kiyafetleri kendin kullan dedi personellerimize çöpe atılmış kıyafetti giydirecek degilim dedi aciz olan sensin terbiyesiz dedi engelledi beni Yani şimdi benim evim ve çalıştığım iş yeri çok uzak 1 saat arası evle is yerininin Bi kiyafet için 1 saatlik yolu da çekemem ztn onda akıl olsa biraz düşünce olsa bana derdi evin uzak tip parani maaşına ekleyip iban atarız kıyafetleri de maaşından düşeriz deseydi bu kadar basitti konu kapanirdi hem sigortasız calistiriyorlar bide çalışanlarına iğrenç davranıyorlar bu iş verenler neden böyle çalışırken bile çok eziyorlar ya babamın bana verdiği günlük 50 tl bunların vereceği paradan 1 kat dha şerefli en azından bu kadar cefa çekmiyorum bunlar yüzünden işte çalışmak istemiyorum bide beni işten çıkardılar zarar ediyoruz falan dediler yalan söylediler Facebook zincir cafe burası baya da musteri geliyordu cefeye Adana'da , Mersin'de , Gaziantep'te, Osmaniye'de birçok şubeleri var o kadar acizler ki Bi kıyafetin peşine düşmüşler
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Sigortasız çalıştıramazlar. Bi şikayet et bak noluyor. Cimere de yaz
Hatta bence önce şikayet etmekle tehdit edip hakkın olan maaşı al, ondan sonra şikayet et
Cimere sikayet etsem ne değişr ki para cezası 11 bin kolay ödenir zincir cafe birsey olmaz ki onlara
Sikayet etsem sonra onlarda eder beni
Hiç bir şey olmazsa canlarını sıkmış olursun. Ayrıca ben daha fazla yaptırımı olduğunu düşünüyorum
Cimeri hafife alma. En ufak bir şikayette bile kurumların canlarına okuyorlar.
Onlar seni ne diyerek şikayet edebilir mi?
Çünkü ben mesajda kadına yazdim kıyafetti çöpe attım çöpten alır getiririm size veririm diyince kadin terbiyesiz dedi
Belki kiyaffeti goturmedim onla eder mi sikayet
Bunun nesini şikayet edebilirler 😂
Bak canım suçlu olan ortada. Hem maaşını vermiyorlar, hem bir de sigortasız çalıştırıyorlar. Üstelik bu bir kurum. Şahıs da değil. Sen bunları sogortasiz işçi çaliştiriyorlqr diye şikayet etsen canlarına okurlar
Orada sigortasız çalışan var mı başka
Maaşımı verirler mi bilmiyorum basta pzrts ibanla sana parani yatircaz dedi sonra ertesi gün oldu ayağına cagirdi gel maaşını ve tıp parani al ve kıyafetleri getir bende gelemem dedim pzrts bekliyorum yatirmazlarsa oyle sikayet ederim
Yaa onu kime şikayet edecekler Allah aşkına? Bir kıyafet için sana hiçbir şey olmaz. Ama onlar sigortasız işçi çalistirmaktan yüklü bir tazminat yiyebilirler
orada herkes sigortalı calisiyor bunlar 15 gün deme sureci dedi deneme sürecinden sonra sigortayı yapıyoruz dediler 10 gün oldu işten çıkardılar sonra araştırma yaptım bu konuyla ilgili sigorta 1 gün bile çalıştırması yasak olduğunu ogrendim
Millet kanun bilmiyor ne de olsa diyerek milleti kekliyorlar
Tazminat demiyim de ceza yerler desem daha doğru olur
ya da 15 gün beni deneyip işten çıkarıp başkasını alıp baskasinadaayni şeyi yapıp sigorta işinden mi kaytariyorlar
Aynen öyle. Sen git şikayet et. Hele orada başka sigortasız çalışan falan varsa vay hallerine
Onu bilemem
Cimere sikayet etsem ben sonra benim başıma patlamasın avukat tut Bi baktın bana açtılar tazminat onlar benden dha güçlüler devlette kimin parası varsa onun yanında durur
Ya saçmalama yaa. Halkın bu kadar bilgisiz olması beni öldürüyor gerçekten. Yahu sana neye dayanarak kim tazminat açabilir?
Kıytırık bir kumaş parçası için hiçbir kurum hiçkimseye tazminat açmaz. Açamaz da zaten. Açmak istese avukata vereceği paraya değmeyeceği için açmaz en kötü ihtimalle. Bunu gerçekten hiç düşünmüyor musunuz
Devlet nereye güçlünün yanında duruyor? Ne alaka? Sigortasız işçi çalıştırmak suç. Kanunsal olarak suç. Bunun yaptırımı var. Bu kadarını da bilin rica ediyorum dünyada yaşıyorsunuz uzayda değil ya
Alo 170 i ara de ki şu kurum beni sigortasız çalıştırdı. Hatta başka sigortasız çalışan varsa onları da öğren. Sigortasız çalıştırılan her eleman için ayrı ayrı para cezası öderler
Yarın arayacam alo 170 durumu anlatirim sikayet ederim bakalım ne olacak
Maaşını alamadigini ve çalıştığın süre zarfında sana sigorta yapmadıklarını söyle.
Tamam
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına ihbar et ebedini görsün
ne farkeder ince hespalar yapma
Nasil
Suç, senin gibileri işe alanda
Benim ne suçum var
Tamam da niye kıyafetleri çöpe atıyorsun?
Ben kadına diyorum ben şehir dışındayım bana diyor kıyafetleri getir ne kıyafetmis arkadaş bana dese ki güzel Bi dille şehir dışından geldiğinde müsait zmnda getir kiyfeti götürürüm ben bana o muameleyi yaparsa atarım çöpe
Atamazsın. Sonuçta o kıyafetleri sana çalıştığın sürece kullan diye veriyorlar. Bu her işte böyle. İş için verilen her türlü envanter geriye teslim edilmek zorunda.
Evt ama ben iş yerinden çıkmadan önce bana diyebilirdi iş kıyafetlerini bırak buraya yarın işe gelme diyebilirdi ben işten çıktım tam eve varmak üzereyim bana mesaj atıyor zarar ediyoruz seni çıkarmak zorundayız saçma sapan iş yapıyorlar
Isteyken söylemiyor eve varınca söylüyor anormal olan onlar
Bi kıyafet için ayağına çağırıyor
Bak önce diyorsun ben şehir dışındayım şimdi diyorsun işten çıktım tam eve varmak üzereyken haber verdi
Hayir bak ben işten çıkmadan önce yani isteyken bana diyebilirdi kıyafetleri bırak yarın işe gelme dese sorun yok ben işten çıkıyorum mesaim bitmiş işten çıkıyorum otobüse biniyorum eve tam varmak üzereyim mesaj atıyor yarın işe gelmene gerek yok işler olmadığı için iban at çalıştığın günün parasını atalım ertesi gün oluyor Bi mesaj dha atıyor gel maaşını ve tıp parani al gelirken kıyafetleri getir bende dedim şehir dışındayım kadin laftan anlamıyor diyor getirmezsen parani da alamazsın bana Bi kıyafet bez parçası yüzünden parani alamzsin diyor sinirden bende dedim çöpe attım çöpten çıkartır getiririm size çöpe falanda atmadim ztn alıp gözüme sokacak halim yok bez parçasını müsait zmn da ztn götürürüm ben
Hala işteki gibi benle emrivaki gibi konuşuyor
İnsanın zoruna giden isteyken bana demiyor kıyafeti birak ben işten çıktıktan sonra söylüyor beni ayağına Bi kıyafet bez parçası için tekrar cagiririyor evimin uzak oldugunuda biliyor basta bana dedi imanla sana parani gondercem sonra diyor gel elden vercem kıyafetide yanında getir ne çok ugrastiriyorlar insanı ya madem oyle hem paramı o gün verseydi hem kıyafeti o gün alsaydı çok cinsler mal mal iş yapıyorlar
Yarın iş yerine gidecem diyecem al kıyafeti tepe tepe kullan paramı da kurusu kuruşuna ver vermezse polisle gelirim diyecem hem sigortasız calistiriyorlar zincir kafe olmasına rağmen tuhhh ne pinti insalr var
Sanki babasının hayrına çalışmış ben orada
Bilerek yapmıyorlar gerisi palavvraa
Şikayet Et kanka
Sjsjjsjsjshhshsjjsjsjsjsjhx
Yaş 18 mi
Yok 80
Hmmm ihtiyar
Sjsjshshsbhxysbs
Iskura sikayet et
İşkurdan sikayet edilebiliyor mu
Tabiiki sonrasını onlar yonlendirir