Sınav tercihi merkezi 5 tane doldurmak zorunlu mu? YKS başvurusu yapmak için, sınav merkezi tercihi için 5 tane tercih yapmamız zorunlu mu mecburen 5 tane tercih yaptım ama bayağı uzak yerler tercih etmek zorunda kaldım? Siz nasıl yaptınız?

Sınav tercihi merkezi 5 tane doldurmak zorunlu mu? YKS başvurusu yapmak için, sınav merkezi tercihi için 5 tane tercih yapmamız zorunlu mu mecburen 5 tane tercih yaptım ama bayağı uzak yerler tercih etmek zorunda kaldım? Siz nasıl yaptınız?

Merhaba, evet onları doldurmak zorundasınız fakat ilk tercihinize gidersiniz genelde yani o yüzden en gidebileceğiniz yeri ilk tercihe yazmanızı tavsiye ederim. Başarılar diliyorum.
Selam,
2024 YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Üniversite sınavına katılmak isteyen adaylar ise 1-26 Şubat tarihlerinde YKS başvurularını yapmaya başladı. Ayrıca, YKS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar ise YKS geç başvuru imkanından faydalanabilecek. Geç YKS başvuruları ise 5-7 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak.
Adayların en merak ettikleri durumlardan biri ise YKS başvurusu nasıl yapılır sorusu oluyor. Sınav başvurusu yaparken iki alternatifi de kullanabilirsiniz. ÖSYM Başvuru Merkezlerine giderek başvuru yapabilirsin. Ayrıca internet üzerinden ÖSYM resmi sitesinden aday girişi yaparak sınav başvurusu yapabilirsin.
Sınav başvuru formunu eksiksiz doldurmak oldukça önemli. Formda yer alan tüm bilgileri okuyarak doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaya özen gösterin. Kişisel bilgiler, eğitim bilgisi, sınav yeri tercihi gibi aday ve sınavla ilgili bilgilerin istediği bu YKS başvuru formunu doldurmak oldukça kolay.
YKS başvurusunda sınav merkezi tercihi için ayrılan her kısmı doldurmak zorunludur. 5 tane sınav merkezi seçilmesi isteniyor ve eğer 1 tane sınav merkezi seçip işleme devam edersek son aşamada form onaylanmıyor. Bu yüzden YKS sınav merkezi için sunulan her kısma bir tercih yapılması gerekiyor. Yüksek ihtimalle adaylara ilk tercih edilen sınav merkezi çıkıyor. Bu yüzden YKS sınav merkezi tercihi en çok istediğinden az isteğine doğru yapabilirsin.
Zaten ilk tercihiniz gelir yüksek ihtimalle
5 Tane olmasının sebebi deprem Yüzünden
Siz Kendi şehrinizden başlayarak en yakın illere 5 tercih verin
Cevap
7Cevap
5 tanesini de doldurmak zorundasınız ama ilkine yerleşirsiniz zaten sıkıntı etmeyin.
ilk iki tercih çıkacak muhtemelen. 5 tanesini de doldurmak zorunda değilsin ama en yakından en uzağa doğru sıralayıp tercihini yapabilirsin
Zorundamaymışız maalesef saçmalığa bakın ya ben de öyle yaptım İlk ikisine yakınları yazdım diğerlerini de mecbur doldurdum
Hangi sınav ve neden 5 tane 4 tane olması gerekiyor 🤔 ama her zaman yakın taraftaki olanlar size denk gelir
ay bende bunu yapamadım diye bir kaç saat uğraştım. ben her yere merkez girmiştim rize merkez diye. meğerse 5 tane farklı yer girmemiz lazımmış. trabzonu falanda yazmak zorunda kaldım. trabzon çıkarsa ne yapıcam çok merak ediyorum...
Genelde ilk tercih çıkıyormuş. O kadar da saçmalamazlar diye düşünüyorum, ben de diğer sıralara uzak yerler yazmak zorunda kaldım çünkü
Umarımm
Evet zaten ilk ve 2. Gelir basa en yakınları yaz zaten 5 tane yazmassan hata verir
Hayır 5 tane yazılması zorunlu değil. Ben sınava 3 kere girdim ve hepsinde de sınav yeri olarak 2 yer tercih ettim. Hiçbir sorun olmuyor.
İlk tercihin çok önemli en yakın yeri yazacaksın. 2 ye de en yakın 2. Yeri yazacaksın büyük ihtimal ilk yer ikinci ihtimal 2. Tercihin çıkar
Sınav ile ilgili Google Lütfen buradkiler kafa karıştırıp yanlış yönlendirme yapabilir.
Google'da doğru düzgün bir bilgi yok
Ulan biz 20 tane ful doldurmuştuk… sende doldur açıkta kalma riskim var 5 çok az
1 Tanesi Farklı Şehir Olmak Zorunda Yoksa Parayı Yatırsın da İptal Oluyor.
oyle bir sey yok yalan soyleme
Geçen Sene 4 taneydi.
1 tanesini farklı şehir yazmak zorundaydın yazmayan arkadaşlarımın Paralar geri iade edildi
Ben iki tane yapmistim zaten 2 hakkimiz vardi o yuzden bilmiyorum ama sorun olmaz gibi geliyor
İlk yere evine yakın olan yeri yaz son yerlere uzak olan yerleri yaz zaten uzak olan yerler çıkmıyor ilk yazdığına göre okul veriyorlar sana
Bahsettiğiniz sınav yapılacak okul mu?
Zorunlu diye hatırlıyorum
Evet zorunlu ama sen kendine yakın semtleri yaz muhtemelen 1. yazdığın çıkacak zaten
Evet zorunlu ve aynı yer olmayacakmis çok saçma
Evet. Merak etme ilk tercih yerin geliyor zaten
Ulan gittikçe saçmalalşıyır ya 5 ne kan
İlk tercihin çıkması yüksek ona göre tercih yap
Evet zorunlu
Ya beni ariyo siteden secebiliosan ne mutlu
Genelde 1. Çıkıyor ztn tane zorunlu
Bilmiyorum hocana sor
Geçen sene girdim yoktu böyle birsey
Evet zorunlu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?