Youtube'de Bir Sürü Kişiyi Dinledim Yabancı Dil Öğrenmekle Alakalı. Genel Olarak Dil Bilgisi Üzerinden Öğrenin Ya da Dil Bilgisi Üzerinden Öğrenmeyin Konusu Var, Genelde Dil Bir İletişim Aracı Dil Bilgisi Çalışmayın Video İzleyin Vs. Bilmediğiniz Kelimeleri Öğrenin Diyor Zamanlar Oturacaktır Diyor.
Dil Bilgisi Üzerinden Bir Dili Öğrenmek
Dil Bilgisi Odaksız Bir Dili Film/Şarkı/ Okuma/ Yazışma Veya Konuşma Yaparak Öğrenmek.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kimse bize Türkçe dilbilgisi öğretmedi ama hepimiz konuşabiliyoruz bundan sonra da herhangi birimizi alıp x ülkesine atsalar birkaç yıl içinde düzgün bir şekilde konuşmaya başlarız, bunu yaparken derslere de katılsak çok daha hızlı öğreniriz yani gem grammer öğrenip hem dile maruz kalmak aslında en iyisi ama ortada sürekli bir şeyleri eleştiren insanlar varken bizim temel sorunumuz grammer bilmemek değil konuşma pratiği yapmamak olduğu için esas olarak bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Dil öğrenmeyi mükemmel cümle yapısında konuşmak olarak görmeyi bırakıp pratik yapmaya başlamamız lazım.
gramerli çalışmaya hiç gerek yok
Türkiye ye gelen turistlerin hangisi gramerli Türkçe konuşuyor ki
ama yine de dertlerini anlatıyorlar
eğitim sistemi de yanlış bir şekilde dil öğretiyor
sanki ana dilimiz gibi gramerli ingilizce dersi görüyoruz
ama dilimizde bile gramer görmedik biz :D :D
Temel seviyede dil bilgisi yeterli oluyor
Temel Seviye Derken? Mesela Ben Okuldan İngilizce de, İsimler - Fiiller - Sıfatlar Vb. Ne Olduğunu Biliyorum Ve Basit Geniş, Şimdiki, Geçmiş Ve Gelecek Zaman Kurallarını Biliyorum Bu Temel Dil Bilgisi mi Oluyor? Bunu İlerletmek İstersem de Dil Bilgisi Ve Kelime Bilgisini Yükseltmem Ve Öğrendiklerimi Aktif Olarak Kullanmam Gerekiyor Sanırım.
Sen temel seviyeden daha fazla biliyorsun o da güzel. Bunun üzerine listening - speaking yaparsan akademik seviyede olmasa da ileri seviye konuşma yetisi kazandırır
Vay Be :D Mesela İngilizce Değil de Farklı Bir Dili Öğrenmek İstiyorum, Örneğin Rusça; Temel Dilbilgisi Kurallarını Öğrenip Üstüne Listening Yaparak Kulağımı Ve Kelime Bilgimi Geliştirip Sonunda Konuşmaya Başlamam Gerekiyor Değil mi?
Evet. Dinleme ve konuşma. Normal bir insan için bu süreç 7-8 ay. Her gün yapmak kaydıyla
Peki 8 Ayda Temel Dil Bilgisi Kurallarını Ve Belirli Bir Kelime Sayısını Oturtmuş Olacağız, Öğreneceğimiz Kelimeler Ne Tarz Kelimeler Olmalı? İsimlere mi Fiillere mi Sıfatlara mı Zarflara mı Ağırlık Vermeliyiz? Bir de Sanırım Günlük 8-10 Kelime Öğrensek 8 Ayın Sonunda 1900 - 2400 Kelime Arası Kelime Öğrenmiş Oluyoruz Bu Günlük Aktif Konuşma, Çalışmak, Başkaları İle Tanışmak Vs İçin Yeterli Olur mu?
Yanlış hatırlıyor olabilirim bir erkek bir gün içinde 200-300 kelime kullanıyor. Ne tarz olduğu önemli değil. Yeni bir kelime ve kullanabilmen önemli. 2000 kelime fazlasıyla yeterli.
Tamamdır Reis Tavsiyelerin İçin Çok Teşekkür Ederim