Arkadaşlar okudum doktor oldum. Ama bakıyorum influencerlar butik açanlar çok zengin. Diyorum boş yere mi onca emek harcadım. Onlarda harcamışlardır tabi ama ne bileyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlaya maddi açıdan bakarsak öyle görünüyor. Şimdi burada gelip okumanın güzelliğini vs. anlatamayacağım.. influencer furyasının bir önceki durağı youtube mecrasıydı. İnan ki isyan etmekte çok haklısın. parasal dengesizlik bizi bu hale getirdi.. ya misal bakıyorum Fatmanur öztekin adında çok genç bir arkadaşımız ne iş yapıyor biliyor muyuz hayır.. 21- 22 yaşlarında diye biliyorum sadece bir ara üniversitede aşçılık okuyordu şu an okuyor mu onu bile bilmiyorum ama ne hikmetse her ay bilmem kaç çeşit alışveriş yapabiliyor. Geziyor tozuyor , her türlü ortamlarda bulunabiliyor.. bir arabası var bildiğim kadarıyla..
misal Başak karahan , Damla altun ( bu arkadaşımızı önceden severek izlerdim şimdilerde ise oturduğu evlere para dayanmıyor , yetmiyor bir de sürekli her taşındığı evin içini bile yaptıracak noktaya ulaşıyor , eşyalar bile eve göre değişiyor ) misal danla bilic arkadaşımız izledik güldük ee sonunda noldu o şaşalı cemiyetin içinde yer alıp bizi alt tabakada bırakırken biz öylece kalakaldık.
bugün influencer olmayan ama okuyup mesleğini icra eden birçok insanımız o elit diye görülen tabakanın yanına yaklaşamıyor saygı görmüyor bile.. kimse bana gelip de şu an bulunduğumuz konum için biz en iyisini yaptık boş verin demesin. Biz iyisini yapınca hiçbir şey olmadı. Neden benim onlarınki gibi evim yok mesela? Neden ben onların gittiği çoğu mekana gidemiyorum.. niye kendimi onlar gibi her daim özel hissedemiyorum. En güzel tatillerde bulunanlar da yine onlar oluyor , bakın kızın birisi amin diyerek her yerden sponsor alabiliyor , butiğini de açar butiğini de genişletir.. her şeyini yapar..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. bence yalnıs yapmadın doktorsan. doktorların durumu bence iyi bu ülkede. maas acısından diğer memurlardan farklı olarak bir kac kere ekstra zam aldılar. dün sanırım cumhurbaskanı hastane acılısında doktorları da almıs seromoniye. devlet ricali hani sayıyor. normalde yetkili sorumlu kim bashekim onu alır sonra il parti baskanı il saglık müdürü yerelde bunları alır. alttaki calısanları adamdan saymazlar ama doktorlar olarak lobiniz kuvvetli. 2 kere beyaz reform yapıldı. özel siddet kanununuz bile var misal ogretmenlere yonelik siddeti onleme kanunu yok.
kotu yanı insanla ugrasmak. bi de hastalar yani moralsizler. yogunluk oluyor. devletin ucuz saglık hizmeti sunması da herseyimi burada hallederim politikasıda etkili. eskiden misal oraya buraya yollanırdı insanlar ona kızıp gitmezlerdi:D şimdi git şehir hastanesine kafan rahat. o yok bu yok diyemez her şey var cunku. bi de ilk yıllarınızda eziliyorsunuz ki bence her meslekte bu oluyor.
uluslararası platformlar var amazon gibi oralarda acıyorlar magazalar. yolunu buluyorlar beni de cagırdılar defalarca gitmedim. o işlere bak yani bence mis gibi net maaslı işin var etkileyici diyeyim infilusır yerine:D ondan olsan hep bi baskı sürekli gündem olcan video cekcen yine senin arzun isteğin varsa yap yani. bu arada aklıma scım. tıbbı yazsaydım keske zamanında
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle düşünün ki hayatta bu mesleği yürütmeye ve asla kopmamaya, vazgeçmemeye bir aklınız, düşünce yapınız olsun. Siz tıp fakültesini doktor olmak için okudunuz bunu unutmayın zenginlik için değil, diğerlerinin belki de okumak için bir fırsatı yoktu ve yahutta kafası o kadar çalışıyordu yani herkes okuyacak diye bir kural yok.. ama siz bu mesleğin içinde olarak kendinizi en üst mertebelere ulaştırmanız ve hedeflerinizi çıkarmanız lazım çünkü iyi bir doktor kendine bu şekilde hedefler koyar mertebeleri tecrübeleriyle geliştirmek için böyle yapar zenginlik için değil yani zengin olmakta güzel bir şeydir çünkü bazen hayallerimizin hemen gerçekleşmesini isteriz ama bu hayatta da her şey para değildir önemli olan güzel yerlere gelebilmek ve güzel yerlere gelirken de insanların üzerinde nasıl etkiler bıraktığımızdır, onlara (birbirimize) güzellikler aktardığımızdır.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, yardımcı olmak istedim. 😊01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim muhtemelen butikçi olsam tatmin olmazdım haklısınız hala hergün saatlerce ders çalışırım iş sonrası bile
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazdıklarınızdan mütevazide olduğunuzu düşünüyorum Bu konuda bence çok mütevazi düşünmeye gerek yok. Gerçekten maddi anlamda aşırı bir dengesizlik oluştu ve kimin verdiği emeğe görekinden daha çok alacağı konusu karıştı yani zaten bunun kesin bir hükmü olamaz ama çok fazla birbirine girdi. Ülke Sanırsam böyle hani gündelik ürün ihtiyaç döngülere çok fazla merak salıyor ki bunları paylaşan gören gösteren Her insanın çok hızlı takibe alıyorlar ama sağlık konusu çok lazım Fakat her an hasta olmadığımız için böyle onu da ilgisi mantığı bu şekilde düzenleniyor öyle geliyor artık bana. Karmaşık yani şu an çok büyük kazanıyor influencerların pek çoğu
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
93Cevap
+1 yılKesinlikle okuyarak yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bence iyi ki okuduk ve okumaya devam ediyoruz.
86 Yorumla- +1 yıl
@Sorucannn emeğinin karşılığını aldın hayatını teşhir etmeden (etmeyenler vardır) kendi ayaklarının üstünde durdun. her şey para değil sadece yüzleri ve tanınırlıkları ile iş yapıyorlar satış danışmanı olarak bir şey satamayacaklarını düşünüyorum ve abla doktor olmuşsun kurbanın olayım doktor ya daha güzel meslek mi var kaç tane çocuğun hayalini süslüyor o meslek. Tabi gerçekte olan zorluklarını bilemiyorum ama bence çok havalı meslek şu anki halin benim için sosyal medya fenomenlerine bin basar!!
- +1 yıl
@Sorucannn yok ya maalesef bende gerçeklerin farkındayım ama dediğim şeylerle kendimi avutuyorum okumaya devam!!
- +1 yıl
maalesef materyalist bir toplumda yaşıyoruz. İnsanların ilk amacının bireysel gelişimlerinden çok maddiyata bağımlı statüleri olması, hem toplumsal dengeyi bozuyor, hem de ülkenin medeniyetler seviyesini düşürüyor. şu an bir pavyon sahnesiyle çok gündeme gelen bir dizi çıkmış, inci taneleri diye. Normal şartlarda dizileri örnek vermem, fakat konuya çok güzel uyan bir durumu da gösteriyor dizi. Mesleği öğretmen olan ve donanımıyla herkesi kendine hayran bırakan bir adam, özel ders vermek için, çok zengin oldukları gözümüze sokulan bir ailenin yemeğine kalıyor. Orada düğme imal ederek zenginleşen ailenin büyük abisi, zenginliğini göstermek neredeyse sayemde önünü ilikleyebiliyorsunuz moduna geçmiş, fakat daha fazla sohbet edebileceği bir konu yok izlenimi veriyordu. Demek istediğim, toplumun örnek almaya çalıştığı o tür düğmeci aileler, fakat bir bilge birisi zengin değilse, zerre saygı gösterilmiyor. Toplumumuz da maalesef böyle, influencer olunca ve kendisini büyük bir kesime pazarlayinca, doktor olan da, avukat olan da kendi çabalarından şüpheye düşüyor
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okumanın, diploma sahibi olmanın maalesef artık bir önemi kalmadı. Size en basit bir örnek vereyim. Benim yakın bir arkadaşım kule vinç operatörü. Aylık maaşı şu an yeni zamla birlikte 70 Bin TL. Tahsil desen lise 1 terk, lise diploması dahi yok. Ama evide var, arabasıda var.
Diğer yandan lisans mezunu arkadaşıma bakıyorum, oda şok markette kasiyerlik yapıyor asgari ücrete. Arada tahsil, diksiyon, genel kültür yönünden uçurum olsada maalesef Türkiye'de işler bizim istedigimiz gibi işlemiyor.
Meslek sahibi olmak veya ticaretle uğraşmak daha fazla kazanç getirisi sunuyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi doktorlar da influencer oluyorlar ki. İnstagramda bol takipçili bir dünya dermatolog , diyetisyen görüyorum. Popülerlikleri arttığı için insanlar tarafından daha fazla tercih ediliyorlar, insanlar muayeneye gidiyor ve böylelikle daha fazla para kazanıyorlar. Make up artistler de aynı şekilde. Sosyal medyayı bir nevi mesleklerinde kendilerini ispatlamak için araç olarak kullanıyorlar. Yani siz de hem doktorluğa devam edip hem de sosyal medyada bu gibi işler yapabilirsiniz, tabii tam branşınız nedir bilmiyorum ama. Okuyarak asla yanlış yapmadınız, yarın bir gün bu tarz işler yok olursa eğer elinizde bir diplomanız ve mesleğiniz var.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet denemeliyim
herkes influencer olamıyor maalesef. bunun için baya bi emek vermen lazım. sosyal medyada tutunmak sanıldığı gibi kolay değil. bir anda bir videon fenomen oluyor anlık bir şekilde ünlü oluyorsun, sonradan herkes tarafından unutuluyorsun. biz çok çabuk tüketen bir milletiz. kolay kolay devam ettirilecek bir iş değil bu. ayrıca işin psikolojik tarafı da var. eğer kötü yorumları eleştirileri psikolojin kaldırmıyorsa yapamazsın.
30 Yorumla
+1 yılOnların nasıl para kazandığını da sorgulamak lazım. Ortada bir alın teri olduğunu sanmıyorum. Ayrıca bir çoğu kültürsüz insanlar. Okuyarak onlardan her yönden daha üstün olduğumu düşünüyorum ve öyle de zaten. Mesele para değil. Bunu çözersen sen de farkı görürsün 😉
30 YorumlaHiçbir şey boş yere değildir. Görüyoruz şimdi ki halleri. Hepsi birer birer paket oluyorlar. Helal yol ile kazanılan para başka, kara para aklamak başka bir şeydir. Hiç endişeniz olmasın, 10-15 seneye kalmaz ne influencer kalır ne başka bir şey kalır. Senin mesleğin sen ölene kadar var olacaktır.
30 YorumlaHazır o zeka var ise senelerce zorluk içinde çalışıp sonra rahatlamak istiyor isen iyidir.
Güzel yanı şudur sen okulda zamanını ziyan edene kadar o kişi senin hedeflerin örnek vermek gerekir ise ev araba almış olur yani tamamen nasıl yaşamak istediğine bağlı kimse oturduğu yerden beklemesin...21 YorumlaHayır zengin değiller öyle gözüküyorlar ve içinde bulundukları borçlardan haberin olsa dudağın uçuklar. Şunu hiç bir zaman unutma her şeyin ama her şeyin göründüğü kadar bir de görünmeyen bedeli vardır. Onlar er-geç bu bedelleri ödeyecekler ve ödüyorlar.
20 Yorumla
+1 yılŞu doktorlar neden bu kadar paragöz? Bu sorunun cevabını öğrenemeden geberip gitmekten korkuyorum. Yavrum doktor oldunuz ilah olmadınız peygamber olmadınız. Altı üstü sadece doktor oldunuz... meselenin para olmadığını anladığın gün umarım yaşın 40'ı geçmez
03 Yorumla
Soran+1 yılValla gece en güzel uykunda uyandırsınlar hastaneye git acil vakaya gir bakalım o riski al öyle konuşalım ok
- +1 yıl
Yaptığın işi küçümsemiyorum mesleğini küçük görmüyorum tam tersine zorlu bir iş yaptığınızın değerli bir mesele sahibi olduğunuzun farkındayım sadece anlamakta zorlandığım mesele şu; parayı neden bu kadar ilahlaştırıyorsunuz hayatta paradan başka hiçbir değeriniz yok mu
- +1 yıl
.. değerli bir meslek sahibi *...
İnstagram hesaplarına bakıp aldanmayın. Onlar hep show! Gerçek değil. İyi para kazananlar var ama çok az. Öyle gözüktüğü gibi değil ve okumadan vizyon sahibi olmadan hiçbir işi hakkıyla yapamaz insan. O yüzden okumak her zaman değerli ve özeldir ve olmalıdır.
12 Yorumla- +1 yıl
@Sorucannn o da ayrı bir olay. Hayatın komik olmayan bir oyunu
Influencer olma gibi bi derdim yoktu hiç.. Olmasın da aşırı değişik bir şey çünkü..
Ama bir zamanlar butik magaza ve sayfam vardı, gayet güzel iş dönüyor paraya para demiyordum money falan diyorduk (!) neyse artık. Ama okul konusu eger Türkiye de ise sıkıntılı. Destek yok sadece diplomayı alan fabrikaya gidiyor resmen. Okudugun meslegi yapsanda hak ettiğin ücretin altında aldıgın için... Okul boş olabilir ama sosyal olarak eğitimin önemi var.10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında influencer falan değilde ben her zaman şunu savunmusumdur ticaret yapmak yani okumak soyle üst düzey bölümleri okuyabilecek potansiyel varsa okunması taraftarıyım ama milyonlarca insanın mezun olduğu bölümleri bosa okumak mantıksız geliyor. Şoyle örnek vereyim ben ticari faaliyetleri olan bir insanım üniversitede okudum ama sadece universitrye yönelen akrabalarım arkadaşlarım benim işletmelerimde calisiyor ben her zaman kişinin yeteneğine göre yönlendirme yapılmalı diye düşünüyorum
10 Yorumla Merhaba, okuyarak meslek sahibi olup hatrı sayılır bir gelir elde etmek olması gereken tabiki, ama sözlerimi yanlış anlamayın, sizde sosyal medya hesabınızda birkaç foto paylaşsanız, emin olun onlardan çok daha fazla takip edilip para kazanırsınız. Ahlaksızca, insanları kullanmadıkları hatta ve hatta içeriğini dahi bilmedikleri ürünlere yönlendirip fazla para kazanmak mı, doktorlugunuzla daha az para kazanmak mı?
00 YorumlaBu dönemde zaten eğer okul okuduğunuzu ve okul sonrası bir şeyler olacağınızı sanıyorsanız (bazı meslekler hariç bknz: sağlık) çok safsınız demektir.
Veya bir meslek grubuna ait olmak istiyorsanız veya bir belediyede işe girmek için can atıyorsanız zaten vizyonu düşük bireylersiniz demektir.
Arkadaşlar üretici olalım ne iş yapıyorsanız. Sadece Üretici olun.01 Yorumla- +1 yıl
Üretmek için imkanın olması gerek ama biz imkanlarımızın farkında değiliz o sebeple üretemiyoruz. Özeleştirimi yapınca zaten neden bu halde olduğumu öğrendim.
Pilatese başlayınız, makyaj ve güzellik, cilt bakım alanına giriniz, oradan birde cilt bakım salonu. Gezilen yerler ve içilenler çok önemli vs. vs. Okumak yanlış değildir ama internetin insanları yönlendirdiği alan bu. Bakınca hepsini mutlu sanıyorsun, telefonu elinden alsan hiçbiri mutlu olmaz.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. dünya farklı bir noktaya gidiyor. tek sebebi bu. bende yazılım mühendisiyim. dediğin gibi benden fazla kazanan çok fazla acayip insan var. sosyal medya yöneticisi mi ne :D acayip acayip şeyler. ama reklam tıklama alma konusunda adamlar uzmanlaşmışlar ona göre içerik üretiyorlar. o da bir incelik. kız güzeldir influencer olarak giydiği yakışıyordur bunu kullanıyor yani. herkes yapabiliyor mu? elbetteki hayır.
00 Yorumla
+1 yılHerkesin influencer olabileceğini sanmıyorum.
Okumak yanlış değil ama günümüzde değeri azaldı neyazıkki.
Genel durum kötü olsa da bireysel olarak okuyarak da güzel şeyler başarabilirsin.
Yurtdışına açılmayı düşünebilir buna göre plan yapabilirsin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılYani ülkede okumak suç gibi bir şey. Doktorlar da böyle demeye başladıysa. Siz düşünün artık. Bu arada gerçekten diyen doktorlar var bu lafı yıllarca çok duydum. Sağlıkçıyım. Yeri gelmişken butiklere devlet desteği mi var? Bir sürü açan var Uşak'ta. Pek alışveriş yapanları da yok gibi.
00 Yorumla Kendini onlarla kıyasladigin için şimdi sana anlamsız geliyor ya da zengin olmak için doktor oldun. Böyle bir şey yok ama. Doktor olmak için o kadar çalışmana zemin olan motivasyonun neydi ve şimdi neden kayboldu? Yoksa bu sıradan hedefe ulaşınca başarının anlamsız gelmesi gibi bir şey mi?
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef ki geri kalmış tüketim toplumlarının içinde bulunduğu sefil ve rezil durumu biz de bire bir yaşıyoruz.
Okuyan değil cahiller vitrine çıkarılıyor, görgüsüzlüğün, görmemişliğin, hödüklüğün nirvanasındaki insanlar topluma örnek gibi servis ediliyor. Okumamanın, cehaletin maharetmiş gibi gösterilmesi yanlış ama toplumumuzun hali de ortada. Sonra amariga bizden gorkuyo derler. Amerika senin gibi cehalet örneklerini fenomen yapıp peşinden koşmuyor. Neden senden korksun?
00 Yorumla
+1 yılen güzel yatırım insanın kendisine yaptığı yatırımdır. Okumak hiç bir zaman yanlış olmaz. Hele ki tıp gibi bir alanda eğitim almak hem herkesin harcı değildir hem de elit mesleklerden biridir.
Bizim yanlışımız okuyor olurken sosyalliği, dinamizmi ve kendimizi sevmeyi bir kenara bırakıp sürekli kariyer odaklı yaşamamız. Oysa kariyer de meslek de para da bizim mutlu ve huzurlu hissetmemiz için.
naçizane kanaatim budur :)
00 YorumlaBir şeyi herkes yapıyorsa o değersizleşir, günümüzde herkes üniversite mezunu 80 dede de 77 nenede , hiç bi halt bilmeyen bi dünya canım da şimdi böyle bi ortamda aklını kullanıp ticarete yönelen gençler çok hızlı çok kısa sürede kalkındılar, biz toplum olarak üniversite okumayı bir hava tama aracı olarak kullandığımız için bol bol hava kaçırdık ve atı alan üsküdarı geçti, o gün hava değilde ben alın terimle utanmadan sıkılmadan iş yapacağım diyen gençler hava yapıp üniv. okuyan gençlerin patronu oldu...
00 Yorumla
+1 yılŞimdi duyar kasanlar. Bilimi savunanlar gelecekte
okumanın karşılığı alınmayan bir ülkede sırf okudun diye kültürlü ve cok rahat edeceksin anlamına gelmiyor
şu ülkede saçma sapak meslekler türedi daha rahat koşulda yaşıyor
küçümsemiyorum ama bir kalıpçı demirci maaşı 100 bini geçmiş
okumayı desteklemiyorum ben artık…
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğerli meslektaşım parayı es geçelim ben beklediğim saygıyı bulamıyorum hastalardan. Bu ülke emek verenin ister dr ister mühendis ister öğretmen olsun değerini bilmiyor. Halk çok cahil olduğu için böyle ünlülerin bu kadar para kazanmalarını normal karşılıyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yıl@skwifj evet o yüzden terki diyar eğleyeceğim
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktorlarda branşlarına göre çok iyi kazanıyor
misal bir cerrah bir butikçinin kazandığı paranın kaç katını kazanıyor bir ameliyattan sadece
doktor olduğunuza pek inanamadım.
diğer meslekler için ise babadan oğula geçmiyor sonuçta para kazanmak istiyorsanız aynı işi siz de yapın o zaman ama ticarette herkesin yapabileceği bir iş değildir.
sonra battık diye ağlamayın.05 Yorumla
Soran+1 yılDevlette o kadar kazanmıyor hiçbir hekim
Cevap sahibi+1 yılAyda 80-100 alıyorlar ama
Soran+1 yıl80-100 çok mu yahu
Cevap sahibi+1 yılAsgari ücretin 17 bin olduğu bir ülkede iyi para
Butikçi kaç kazanıyor sanıyorsun ayda 250 mi
Soran+1 yılYani bazıları daha fazla belkide
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aktif mesane problemi var stresten olduğunu söylemişti doktor yazın. Bunun başka bir çözümü yok mu ilaçla:( 20 dakika tutamıyorum sıkışmaya başlıyorum. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Hayat kalitemi düşürüyor, tedavi için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Stres hayatımda hep var.😞
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim alanım değilki :(
Cevap sahibi+1 yıl@shedasu evet geceleri artıyor sizinde mi, işkence gibi bir durum 😞
Her şey para değil sen çok değerli bir mesleğe sahipsin kendini gelistirmissin her şeye para olarak bakma çoğu bomboş yaşıyor insanların ya da kara para var işin içinde çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz
10 Yorumla
+1 yılKendini doktor olarak böyle insanlar ile bir tutman bile yanlis bence. Olaya sadece maddi olarak degil okumanin insana kattigi manevi degerlerine de bakmak lazim. Analitik düsünme yapin, olaylara bakma seklin ve bir cok sey seni ticaret yapan butik acan insanlardan farkli kilacaktir.
20 Yorumla
+1 yılBende şu an da ikinci üniversite yi bitirecem tek ders kaldı
7 sertifikam var
Katıldığım izlediğim seminer ler konferanslar
Okuduğum kitaplar
Yaptığım kafam da ve kağıtta olan projeler iş fikirleri
Para desteği veren yok gibi00 YorumlaBahsettiklerinin çoğu cahil emin ol. Ayrıca senin mesleğinin ömür boyu garantisi var. Bahsettiğin kişilerin yarını bile belirsiz. Aklı başında olan her insanın tercih edeceği bir yolu seçmişsin. Vede ayrıca kendinle gurur duy büyük başarı doktor olmak. Helal olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılOkumakla doktor olmakla en iyisini yaptın zenginlik gelip geçicidir meslek bakidir hep seninle kalır. Bir onemli konu daha var her zaman bir statü sahibisin senin başarıların hep konuşulacak havalı bir meslek doktorluk
00 Yorumla
+1 yılBence her zaman ticaret kazandırır yeri gelir en kral ülkede en kral mekanda tatil yaparsın yeri gelir normal insan gibi yaşarsın ama günümüzde hiç emek vermeden millet milyonlar kazanıyor yani ticarete gitmeyecekler için evet efenim yanlış yapmışız
00 Yorumla
+1 yılBence bu durum kişinin kendisi ile ilgili nerede başarılı olacağını düşünüyorsa oraya yönelmeli okumak ise okumak direkt çalışmaya başlamak ise öyle yapmak nasipse zaten her türlü seni buluyor geriye kalan her şey
00 Yorumla
+1 yılSon sene üniversiteyi bırakıp iş aldım 1 daire aldım onunla sonra atılımlarla şirket kurdum şu an değeri 100 milyon lira üzerinde sermayem var varlıklar hariç
020 Yorumla
Soran+1 yılEn doğrusunu yapmışsın
- +1 yıl
Ülkemizde böyle olmak lazım para yoksa saygıda yok
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Hangi üniversiteden mezunsun
Soran+1 yılHangisini soruyosun uzmanım bir sürü üniversite geçmişim var eğitim bitmiyor bizde
- +1 yıl
İlk tıpı kazandığın üniyi soruyorum
- +1 yıl
Çok tanıdık geldin bana
Soran+1 yılAnkara üniversitesi
- +1 yıl
Gazi bende
Soran+1 yılTip mi? Ama birakmissiniz
- +1 yıl
Mühendislik
Soran+1 yılSimdi ne is yapiyorsunuz
- +1 yıl
İnşaat şirketlerim var ve güneş enerji panelleri birde özel hastane hissem
Soran+1 yılMasallah cok iyi hangi sehirdesin
- +1 yıl
Konyadayım siz
Soran+1 yılAntalya
- +1 yıl
Sürekli geldiğim en çok arkadaşlarımın olduğu şehir orada da proje yaptım Kepez varsak civari ve lara dedeman tarafında
Soran+1 yılOo biliyosun buralari
- +1 yıl
Sevdiğim şehir ve iş yaptığım şehir
- +1 yıl
Özeldemi görev yapıyorsunuz
+1 yılMillete özenmek yerine kendiniz olun Allah aşkına butik açmak ne inf ne ya Allah aşkına hiç mi hayal istekleriniz yok sizin kendiniz için millete özenmekten başka
10 YorumlaYol ne kadar yokuşsa o kadar çok gelişirsin. İnfluencerlar basit ve uğraşsız yüksek mevla kazanıyor olabilirler, ama bunun bir garantisi olamaz. Sürekli inişli çıkışlı bir hayat yorucudur.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 637 cevap paylaştı. İmkanım olsa hayatımı hep okuyarak geçirirdim. Sürekli farklı insanlar farklı kültürler ve yenilikler seni bekliyor oluyor. Diğer türlü monoton bir hayat süreci başlıyor.
10 YorumlaPara her zaman ticarette var. Ama bir doktor maaşı da fena değil yani. Sende sitem ediyorsan asgari ücretliler ne yapsın...
20 YorumlaSenin meslek yine iyi popüler imkan var ben okumak yerine sanâyiye gitmediğime çok pişmanım ben alıyorum 30 bin sanayide ustaya soruyorum aylık ortlama 70 80k boşuna okumuşum
00 Yorumla
+1 yılBu tarihten beri böyleydi ve bir çoğunun geliri iyi değil. Kepenk indirenler var. siz ise bilim insanısınız kaşifsiniz öncüsünüz o kişiler bunu parayla satın alamaz.
00 Yorumla
+1 yılValla okumak bu devirde akıl işi olmuyor nerdeyse ticarete atılan zamanında tanıdıklarım hepsi zengin oldu biz ise okuduk meslek sahibi olduk ama atamadık şaka gibi
00 Yorumla
+1 yılOkumak beynini geliştirir açar genel kulturunu geliştirir parası olan ama cahil bir insan olmanı engeller düzgün gelecegi olan bir mesleğin olur isini iyi öğrenir yaparsin guvenilir biri olursun senin bu dediklerinin yarin obur gün bu konumda olup olamayacakalrö tartışılır sen yine oku elinde meslegin universiten olsun kendini garantiye al
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDoktor olmak idealleri olan birisinin işi 👍 6 sene okul tus sınavı uzman olmak için min 3 maksimum 5 sene daha eğitime devam...
Zor. Her babayiğit yapamaz.
00 Yorumla
+1 yılDoktorlardan da çok var fenomen. Sen de dene bakalım influencer olabilecek misin 😂😂 o zaman boşa mı okudun anlarsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı
+1 yılokumakla değil de işçi olmakla hata yapmış olabiliriz ,
dananın kuyruğu olcağına tavuğun başı ol ,
bu dahiliye doktorluğu için ne kadar mümkün bilmiyorum00 Yorumla
+1 yılevet yanlış yaptık atama yok özelde de sigortasız asgari ücretin yarısına adam çalıştırmaya çalışıyorlar o kadar tecrübem ve okuduğum okul varken olmayan atama için depremi de yaşayıp sigorta yapılmadığı içinde 5 aydan sonra işten çıkıp kpss çalışan birisi olarak söylüyorum hatta özelden yazarsan dertleşiriz çünkü çevremde kmsem yok bir odada uyuyorum ve ders çalışıyorum çünkü başka da bir şeye imkanım yok durum bu
00 Yorumla
+1 yılDoktor olmuşsun ne güzel bana göre çok kıymetli değerli bir meslek ama hakettikleri maaşı aldıklarını düşünmüyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
- +1 yıl
Branş ne
Soran+1 yılDahiliye
+1 yılOnlarin çoğu sanal esc*rt ve evet çok zenginler. Böyle sistemin a*q
32 Yorumla- +1 yıl
Aradığım cevap gelmiş 😛
- +1 yıl
Tango uygulamasına girin ülkede ki kadınların %80 kısmı Orpluk mesleğini bitirip bir türk kızı standartı yaptığını görürsünüz. %20 lik kısım bakir topraklar ama o kısım da azalıyor gün geçtikçe.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğitim öyle bir şey değil….
sen maddiyat için doktor olmadın eğitimli bir insan olmak için doktor oldun…
eğitimin parayla bir alakası yok…
30 YorumlaEğitim kendini geliştirmek için okunmalı. İnfluencerlar de yakında patlar bir iki sene veriyorum sana.. Haydan gelen huya gidermiş
10 Yorumla
+1 yılMutlulugun ölçütü paranın miktarı değildir
Ve evet iyi ki okumuşum ve hala ders calısıyorum (kpss)
10 Yorumla
+1 yılÇok saygın bi mesleğin var, her şey para değil. Ayrıca o paraların nasıl kazanıldığı da gün yüzüne çıkıyor şu günlerde değil mi :)
10 YorumlaTicaret yapan kazanıyor bunlarınki biraz farklı ama genel olarak ticaret ile uğraşan daha fazla kazanıyor
10 YorumlaBu dönemde ticaret güzel para kazandırıyor. Ama senin mesleğinde ayrı Bi güzel. Sende ilerleyen zamanlarda mesleğini ticarete dönüştürebilirsin
10 Yorumlabaşka bir meslek olsaydı yanlış yapmışsın derdim ama doktorluk bambaşka bir meslek siz en iyisini yapmışsınız hocam
10 Yorumla
+1 yılEvet bizim nesili yarış atı gibi dershaneden dershaneye koşturdular, sınavdan sınava soktular ne oldu?
Keşke okumasaydım.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle sizin meslek nedir
- +1 yıl
Makine mühendisi
+1 yılHayattaki misyonunuz zengin olmaksa evet yanlış meslek seçmişsiniz...
11 Yorumla
Soran+1 yılHayattaki misyonumu geç anladım diyelim
Senin doktor olduğuna hiç inanasım gelmiyor bu kadar cahilce bir soruyu bi doktorun sorması düşük ihtimal bence
00 Yorumla
+1 yılŞimdi çoğu okuyup diz akıl çürüten mesleğin değeri kalmadı hanımefendi.. Gerçekten üzücü... isveç e mi gitmeyi düşünüyorsunuz yurt dısı için
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Butik açanlar, influencerlar çok zenginler. Biz okumakla yanlış mı yaptık?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler