Hadi herkes mesleğini söylesin söylemek istemeyenler de ip ucu versin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Soğuk hava taşımacılığı, kıymetli eşya taşımacılığı, uluslararası depo kurulumu ve sigorta süreçleri konularında lojistik danışmanlığı yapıyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl20 yasinda atanip saglik teknikeriydim. Sonra ogretmenlik okudum. Simdi bu meslegi yapiyorum. Hayatimda aldigim en iyi karardi. Ogretmenlere siz yatiyorsunuz deyince bu meslek grubu kiziyor, biz sizin evde bas edemedigine 9 ay tahammul ediyoruz falan diye savunmaya geciyorlar ama gercekten ogretmenlik rahat meslek.
Iki tarafi da gormus biri olarak ogretmenligin cok avantaji var ve calisma saatlari de diger bircok meslege gore fazlasiyla rahat. Bir ogretmen olarak milletin kebap meslek, yatiyorsunuz, cok tatiliniz var demelerini hakli buluyorum. Hakli bulmayan ogretmen baska yerde calismamis, burnunu surtmemistir.
Nobeti bile rahat ogretmenligin. Eskiden 18-24 saat nobetim vardi. Herkes uyurken gece cikip giderdim. Sosyal hayatim pek yok yoktu. Ogretmenlige gectigimden beri hem para kazanip hemde vaktinin olmasi muthis bir konfor.
Ogretmenin nobeti de toplasan 1 saat. 8.30 tan 15.00-15.30 a kadar nobet tutuyorum. Baska ogretmenlere sorsaniz nobet cok yorucudur, gun boyu ayaktadir. Hayir abi. Saglikcilar 24 saat gercek nobet tutuyorlar. Ogretmenin tuttugu nobet yaninda bir hic. Teneffus aralarinda tutuyoruz. 10 dk dan toplam 60 dk yapiyor.
Geri kalan da dersin varsa derstesin yoksa ogretmen odasinda oturuyorsun zaten. Dersteyken de yorgun hissediyorsan yerinden kalkmazsin bile. Ve ben 24 saatlik nobetlerden sonra ogretmenligin nobeti beni hic yormuyor. Diger ogretmenlerin perti cikiyor ne hikmetse.
Gercekten bazi ogretmenleri bir 6 ay baska bir yerde calistirmak, uzun nobetler tutturmak lazim ki mesleginin kiymetini bilsin. Ogretmen olup bu meslege sallayip duran da var cunku. Yok maasimiz az, yok nobette cok yoruluyoruz. Yok biz sizin bakamadiginiz cocuklara bakiyoruz diye savunmaya geciyorlar.
Yahu diger meslekler 7 den 70 e her turden insanla ugrasiyor. Ben eskiden her yastan, her kademeden, her meslekten insanla karsiliyordum gun icinde. Tripleri, egolari da bir tarafa. Sorun, kavga cikaranlar da vardi.
Yahu ogrencinin kavgasi bile sorun gibi gelmiyor bana. Cocukca kavga edip birakiyorlar. Hastanedeki gibi teror estiren olmuyor. Belli bir yas grubuna hitap ediyorsun. Iste ben ortaokul kademesindeyim. Ortalama yaklasik 10-14 yaşa hitap ediyorum. Hastanedeki gibi binbir turden insan yok karsimda. Ya da avukati, akademisyeni gelip ego kasmiyor karsinda. Hepsi ogrenci.
Anne babasinin meslegi farkli olabiliyor ama onlarla vakit gecirmiyorsun sonucta. Veli toplantisi falan varsa gorursun ya da gelir durumunu sorar. Bunlarda her gun olan seyler degil. Muhatabin cogunlukla ogrenci her turlu.
Ogrenciyi yonetmek daha kolay ustelik. Buyuklere yapmayin etmeyin desen anlamiyorlar zaten. Ve ogretmenlere saygilari cogunlukla var ogrencilerin. Sozunu dinletebiliyorsun. Evde anne babasina yaptigi asiriliklari, yaramazliklarin cogunu yapmiyor ogrenci zaten.
Yapan var elbette ama evdeki rahatlikta olabilen hicbir ogrenci ben gormedim. Ogretmenler biz sizin cocuklarla ugrasiyoruz, siz okula gonderip rahat ediyorsunuz, sizinkileri biz cekiyoruz diyor da cogu ogrenci anne babasina yaptigi yaramazligi ve nazı ogretmenlerine yapmiyor zaten. Anne babanin yani en rahat yer, orada elbet simarir, yaramazlik yaparlar. Ama toplum icinde ogretmenin yaninda bu serbestligi yapmiyorlar benim gozlemledigim.
Benim hic basim falan da agrimiyor diger ogretmenler gibi. Hastane de gurultuluydu burasi da gurultulu. Ama tatli bir gurultu var ogretmenlikte. Hastane hayt huyt diye ne oldugu belirsiz tiplerin gurultusu yerine ince sesli, cocuk seslerini duymak daha guzel ve tatli.
Yani bu meslegi yapipta biz cok yoruluyoruz, bizim maasimiz az demek gercekten nankorluk gibi geliyor bana. Saglik teknikeriyken maasim evet daha fazlaydi. Nobet ucreti, doner sermaye falanda eklenince. Ama o parayi harcayacak zamanim yoktu. Ogretmen de az almiyor zaten.
Hele ki resim, mat, ing gibi ozel ders ya da kurs verme imkani olan branslar fazlasiyla kazaniyor zaten ek olarak. Ben bu meslege gectigimden beri sukrediyorum halime.
Ilk zamanlarimda hastanedeki tempoya o kadar alismistim ki kendimi calisiyor gibi hissetmiyordum. 3 gun okula gidip geliyordum ve tam zamanli calismiyordum. Eve gittigimde simdi ne yapacagim derken buluyordum kendimi. Yani ogretmen olupta yasadigi cenneti farkinda olmamayi anlayamadim ben.
Ben milletin yatiyorsunuz vs yorumlarina da aldirmiyorum. Hakli taraflari var kusura bakmayin. Elbette kimse kimsenin meslegini, emegini kucumseyemez ama ogretmenlik bircok meslekten gercekten rahat.
Ben hastanede calisirken 20 gunluk hakkim olan iznimi alamadigimi bilirim. Sira sira alinirdi, eleman eksik olmasin diye. Bazen diger personellerle tartistigimiz olurdu. Ben alsam ilk basta biraz hastayim hemde dinlenirim falan, cok yoruldum biraz dinlenirim diye.
Ogretmenlikte izin konusunda sirani beklemene, birilerine yalvarmana, agiz dalasina girmene gerek bile yok. Tatil oldugu an kimse sana nerdeydin, bu izni ne zaman kullanacaksin vs diye sormuyor. Tatile girdigin an kimse seni aramiyor bile. Raporu bile rahat aliyorsun hasta oldugunda. 1-2 gunluk gidemedigin derse nobetci ogretmeni verip dersi dolduruyorlar zaten.
Ama diger mesleklerde bu isler bile o kadar zor ki. Gercekten ogretmen olanlar boşa sizlanmasin. Her konuda maas dahil ogretmenlik cok avantajli. Cennetin icinde bir mesleginiz oldugunu unutmayin. Yoruluyorsaniz bile kimseye az bucuk yorulmadan ekmek parasi yok bu dunyada. Kusura da bakmayin ogretmenlikte de tas atsaniz kolunuz yorulmuyor. Ki bence ogretmenligin yorucu bir tarafi da yok.
Ozel egitim ve okul oncesi kismen belki sinif ogretmenligi yorucu olabilir ama branslar rahat. Hastane gecmisim oldugundan olabilir bu dusuncelerim ama aglayip sizlanan ogretmenler de canimi sıkıyor. Ogretmenler odasinda da var bu tipler. Bunlari anlatiyorum, saglikci olmayi falan dezavantaj avantajlarini soyluyorum kesiyorlar seslerini.
Yani ogretmenlikte zorsa baska ne meslek yapacaklar. Gokten para mi yagsin, calistiginiz o az bucuk vakti de yapmayalim istiyor bu ogretmenler galiba. 2 aylik tatilde nasil maas yatiyorsa geri kalan 10 ayda da oyle mi olsun istiyorlar anlamiyorum ben. Her meslegin zorlugu vardir ama ogretmenlerin bazi savunmalari gercekten komik geliyor bana kusura bakmayin. Ogretmenler yoruluyorsa da biraz da yoruluverin yani. O da olmazsa daha baska ne olacak onu anlayamiyorum.
49 Yorumla- +1 yıl
Mesleği bırakıp öğretmen olasım geldi 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
hic mi usenmedin :) copy paste mi?
- +1 yıl
Hahaha napsam ben de mi öğretmen olsam 😂
- +1 yıl
@Serein ama onun da ataması sıkıntı işte
- +1 yıl
@Serein oo yabancı dil olursa tabi atanırsın
- +1 yıl
Güzel seçim.
+1 yılFukarayım. 4 yıllık fukaralık mezunuyum. Mezuniyet tezimde fakirlik üzerineydi. Cebimdeki son parayı da alıp beni mezun ettiler. Zmkndndmsnssmdjdhndhsmsn
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkamu görevlisi 😎
144 Yorumla
Soran+1 yılAsker yani
Cevap sahibi+1 yılhayır değilim 🙂
Soran+1 yılTüh tutturamadık neyse sağlık olsun 😊
Cevap sahibi+1 yılasker polis değil kamu gçrevlisi diyelim sadece 🙂 sağlık hep olsum o olmadan olmaz
Soran+1 yılTamam öyle diyelim 😊
Soran+1 yılBelki başka zaman 😊🙈🙈
Cevap sahibi+1 yıleminmiisin 😎
Soran+1 yılEvet 😊
Cevap sahibi+1 yılneden red edildim düşündürücü doğrusu 🙂
Soran+1 yılŞu an sadece yorumlaşmak istiyorum sorulara bakıp görüş yazmak istiyorum 😅🙈
Cevap sahibi+1 yılyarın yazarım ozaman iyi geceler dilerim
Soran+1 yılSen niye konuşmak istemiştin ki
Cevap sahibi+1 yılsohbetinin güzel oldugunu düşündüm beni merak ettiğini hissettim hissettiklerimi hisset istedim yazarakta olsa yğzünde tatlı gülümsemeyi hissetmek istedim uzun uzun yazmak istedim yazarken düşünerek yazmak yazdıklarımla mutlu etmek istemiştim
Soran+1 yılNiye böyle bir şey söyledin ki şimdi
Cevap sahibi+1 yılbilmem 🙄
Soran+1 yılNeyse neyse 🙈
Cevap sahibi+1 yılgünaydın 🙂
Soran+1 yılGünaydınnn
Cevap sahibi+1 yılnasılsın yenimi uyandın
Soran+1 yılEvet iyiyim sen nasılsın
Cevap sahibi+1 yıliyim mesideyim çay içiyorum
Soran+1 yılAfiyet olsun
Cevap sahibi+1 yılbirlikte olsun buyrun 😅
Soran+1 yılHemen geliyorum 😅
Cevap sahibi+1 yılhemen gel soğumasın altını yaktım 😂
Soran+1 yıl2 dkya oradayım 😅
Cevap sahibi+1 yıltamam gel yaş kaç bu arada 😅
Soran+1 yılÇaydan yaşa nasıl bağladın ya 😅
Cevap sahibi+1 yılne biliyim aklıma geldi bi anda 😎😂
Cevap sahibi+1 yılaşagıda öğretmenin birisi yorum yapmış okudunmu onladar yazmışki şaşırdım üşenmemiş kadın hiç 😂 sağlıkçıymış okumuş öğretmen olmuş
Soran+1 yılYa ben görüşürü okumaya üşendim 😅
Cevap sahibi+1 yılçok uzun yaaa 😂
Cevap sahibi+1 yılmesaj yaz gizlide biri görüşünü okumuş diye 🙂 üşenmedim okudum 😂
Cevap sahibi+1 yılbegeni bile yaptım 😂
Soran+1 yılEvet 😅 ama üşenmeyip yazmış kız helal olsun en iyi görüş seçeceğim onu 😂
Cevap sahibi+1 yılaltın felan tak beee en iyi görüş ne 😂
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun altın takmalıyım 😂
Cevap sahibi+1 yılçok sıkıldım yaaaa 😂😂 mesaideyim 😒😏
Soran+1 yılNe iş yaptığını hala söylemedin 😅
Cevap sahibi+1 yılyazmadın ki profilime 😂
Soran+1 yılBuradan söyle 😅
Cevap sahibi+1 yılyoook😂
Soran+1 yılTamam söyleme
Cevap sahibi+1 yıltamam
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
66Cevap
+1 yılHmmm.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKlavye
Enter
Shift del
Ctrl s
Ctrl a
Milyon tane kod satırı25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlmazsa olmazdım kahvemi unutmamak lazım
Soran+1 yılNe güzel
Cevap sahibi+1 yılKeskinle
- +1 yıl
maaş bandı nasıl kral ben de pc mühendisiyim piyasayı merak ediyorum
Cevap sahibi+1 yılKafan çok rahat edicek şekilde alışveriş yapabilirsin ben sana öyle söyleyim
Gizli Üye(18-24)+1 yılKurgucuyum bir tv kanalında magazin programında
13 Yorumla
Soran+1 yılHangi kanal
Cevap sahibi+1 yılSöylememm
Soran+1 yılTamam
- Eğitim & Kariyer konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılDoğal taş mermer granit satış uzmanı olarak çalışıyorm
10 Yorumla
+1 yılSpor Salonu İşletiyorum
71 Yorumla- +1 yıl
Şey ettim bakman mümkün mü
+1 yılBilirsen sana starbucktann kahve. İpucu=Turistler
19 Yorumla
Soran+1 yılTurist rehberi falan mı?
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılBilemedim valla
- +1 yıl
2 tahmin hakkı daha veriyorum
Soran+1 yılYa direkt söylesen olmaz mı? 😅
- +1 yıl
O zaman kahve ısmarlayamam :D
Soran+1 yılTamam biraz daha ip ucu ver o zaman
Hayır yani turist rehberi değil de ne 😅😅🙈- +1 yıl
Turistle ilgili aklına ne gleiyor :)
Soran+1 yılSadece turist rehberi geliyor 😅 ya da tatil bölgesinde turistlerin çok gelir gittiği bi yerde çalışıyorsun
+1 yılKöleyim modern köle
20 Yorumla
+1 yılhastane ikinci evim :/
20 YorumlaÖğretmenlik okuyorum.
10 Yorumla
+1 yılMotorsiklet tamirciliği 65.5
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. grafik tasarım ve yazılım
10 YorumlaKadın ayakkabısı mağazam var
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılKamu tekniker+iç mimar
10 Yorumla Belediye de temizlik görevlisiyim (Çöpçü).
10 Yorumla
+1 yılİl il geziyorum
10 YorumlaBiyolog, C sınıfı İG uzmanı.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Elektrik mühendisi
10 Yorumla
+1 yılİp ucu 💉💉💉
21 Yorumla
Soran+1 yılHemşire
+1 yılMübaşir
18 Yorumla
Soran+1 yılBurada da her meslekten insan var ne güzel
- +1 yıl
Sen neyle meşgulsün
Soran+1 yılÇalışmıyorum
- +1 yıl
Üni falan bitirdin mi, bitirdiysen bölümün neydi
Soran+1 yılBurada soruları ben sorarım 😅
- +1 yıl
Sor gelsin 😁👍korkan senin gibi olsun 😀
Soran+1 yılTamam kanka sakin 😂
- +1 yıl
Peki peki, kanki 😅
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmerikada hava kuvvetlerinde çalışıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl3d tasarım uzmanıyım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMemurum üniformalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHavacılık diyelim..
10 Yorumla
+1 yılHemşirelik okuyom
43 Yorumla- +1 yıl
Saol sqol saol
Gizli Üye(36-45)+1 yılPratisyen hekim.
24 Yorumla
Soran+1 yılVay be doktor da varmış burada
Cevap sahibi+1 yılArada bakit geçirmeye giriyorum işte :) Senin meslek ne?
Soran+1 yılÇalışmıyorum 😅
Cevap sahibi+1 yılPeki :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSilahlı kuvvetler
28 Yorumla
Soran+1 yılAskersin yani peki uzman falan mısın? Yoksa daha yüksek rütbelisi misin?
Cevap sahibi+1 yılYüksek rütbe
Soran+1 yılOoo dur o zaman tahmin de bulunacağım üst teğmen misin? Yoksa Albay mı? ( Albay şakaydı ) 😅😅
Cevap sahibi+1 yılO bende kalsın
Soran+1 yılOnu söylemiyoruz de tam olsun 😂
Cevap sahibi+1 yılOnu söyleyemiyoruz
Soran+1 yılŞimdi oldu 😂😂
Cevap sahibi+1 yıltamam
+1 yılHakimeyim
31 Yorumla
+1 yılİç mimarım
36 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇarpar
14 Yorumla
Soran+1 yılO ne ya
Cevap sahibi+1 yılİpucu bu
Soran+1 yılBilemedim neyse sağlık olsun 😅
Cevap sahibi+1 yılOk
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsker
17 Yorumla
Soran+1 yılUzman falan mısın?
Cevap sahibi+1 yılOnu söyleyemiyoruz
Soran+1 yıl😂😂 Tamam
Cevap sahibi+1 yıl😅
Soran+1 yılŞu pembe saçlı eleman geldi aklıma 😂
Cevap sahibi+1 yılBenim de aklıma o geldi
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılUçak mühendisiyim.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılSosyal çalışmacı
20 Yorumla
+1 yılMühendisim
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel
- +1 yıl
Teşekkürler
E-ticaret
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılticaret yapıyorum
10 Yorumla
+1 yılPsikoloji okuyorum
10 YorumlaAkaryakıt
10 Yorumla
+1 yılAvukatım
10 YorumlaAmele
10 YorumlaTicaret
10 Yorumla
+1 yılAscıyım
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGüvenlik müdürü
10 Yorumla
+1 yılKamu
10 Yorumla
+1 yılGazeteci
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılPolis
10 Yorumla
+1 yılEv ile alakalı
10 YorumlaGuvenlik
10 Yorumlacankurtaranım marmariste
10 Yorumla
+1 yılnickimden belli olması lazım :)
10 Yorumla
+1 yılSöylemem :)
10 YorumlaYazılım
10 YorumlaMühendisim
10 Yorumla
+1 yılPc tv tamir
10 YorumlaKarasaban
10 YorumlaMasör
10 Yorumla
+1 yılaskeri personel
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYokki
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenarist.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTedavi ediyorum öğrenciyim
212 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bi tedavi
Cevap sahibi+1 yılDoktor olacağım knk
- +1 yıl
Anladım 😂
- +1 yıl
Yazdığına bak sonra konuş
Cevap sahibi+1 yılAklınız fikriniz başka şeyde tedavi kim eder? Sağlık çalışanı ayrıca öğrenciyim yazmışım ya bi yürü git.
Cevap sahibi+1 yılDünyanın çivisi çıkmış tr suyunda mi birseu var anlamadım kızlı erkekli kudurmussunuz siz
Cevap sahibi+1 yılBen almanyadan tr geldim okumaya sizin gibi çok karşılaşıyorum bıktım artık sizden bıktım ne kadar değişmişsiniz ya eski insanlık yok olmus
- +1 yıl
Al sana bi tane daha Almanya’dan Türkiye’ye gelmiş Allah akıl fikir versin daha ne diyim bide bizi eleştiriyorsun
Cevap sahibi+1 yılOkumaya geldim okumaya
- +1 yıl
O kadar yer varken tr mi 😂
Cevap sahibi+1 yılMemleketim sonuçta?
- +1 yıl
İyi bakalım hayatında sana başarılar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBasın mensubuyum
10 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı