AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Knk bunun cevabını buradan bulamazsın ki 10 tane soru var kim ugraşçak sjsjajjssj
Nerden bulabilirim bu akşam bulmam gerekiyor
yapay zeka kullanabilirsin
Nasıl yani
chatgpt duydun mu
Hayır
önce bu resmi google lens ile okut metni kopyala sonra chatgpt sitesine üye ol oraya yapıştır sana söyler cevapları
Tamam teşekkürler
rica tatlım google bard yapay zekasına da sorabilirsin o da söyler cevapları
Yapay zeka yardımcı olabilir.
Hayır işleyesim geldi atıcam bekle 😂
Ay çok teşekkür ederim gerçekten hayat kurtardın 🙏
Bana buradan mesaj olarak da atabilirsin
1. Li izotoplarının doğal bulunma yüzdelerini bulmak için aşağıdaki adımları izleyebiliriz:
Ortalama atomik kütle formülü:
\[(\%_1 \times \text{Kütle}_1) + (\%_2 \times \text{Kütle}_2) = \text{Ortalama kütle}\]
Verilen bilgiler:
- Li izotoplarının atomik kütleleri: \(6,0151\) akb ve \(7,0160\) akb
- Ortalama atomik kütle: \(6,941\) akb
Bu formülü kullanarak, \( \%_1 \) ve \( \%_2 \)'yi bulabiliriz. İlk izotopun yüzdesini \( x \) olarak ve diğer izotopun yüzdesini \( 1-x \) olarak kabul edelim.
\[(x \times 6,0151) + ((1-x) \times 7,0160) = 6,941\]
Bu denklemi çözerek \( x \) ve \( 1-x \) değerlerini bulabiliriz. Bu değerler, Li izotoplarının doğal bulunma yüzdeleridir.
Burada image atılıyor mu
Hayır maalesef yazdığından Hicbisey anlamadım
Resmini çekip atabilir misin
Şu yine bulunsun çözdürmeye çalışıcam eğer aksilik olursa
1. **Li İzotoplarının Yüzdeleri:**
Ortalama atomik kütle formülü: \[(\%_1 \times \text{Kütle}_1) + (\%_2 \times \text{Kütle}_2) = \text{Ortalama kütle}\]
Bu formülü kullanarak, Li izotoplarının yüzdelerini hesaplayabilirsin.
2. **Cu Atom Sayısı:**
Avogadro'nun sayısını kullanarak, verilen bakır miktarından kaç Cu atomu olduğunu hesaplayabilirsin.
3. **Mol Kütleleri:**
a) Li₂CO₃, b) CS, c) CHCI, d) C₂H₂O, e) KNO, f) Mg2N maddelerinin mol kütlelerini hesapla. Atom kütlelerini kullanarak formüllerin mol kütlesini bulabilirsin.
4. **Etan Molekül Sayısı:**
Verilen etan miktarından etanın mol sayısını bul ve Avogadro'nun sayısıyla çarp.
5. **SnF₂ Florun Kütle Hesabı:**
Kalay florür bileşiğindeki florun kütlesini, verilen toplam kütleden oranlara göre hesapla.
6. **CuSO₄.5H₂O'daki Su Molekülü Sayısı:**
Verilen bilgileri kullanarak suyun mol sayısını bul. Başlangıçtaki su miktarını ve kalan CuSO₄ miktarını kullanarak oranı hesapla.
Bu 1. Sorunuz, 6Li ve 7Li izotoplarının doğada bulunma yüzdeleri ile ilgili.
Bu sorunu çözmek için, her iki izotopun atomik kütlelerini ve lityumun ortalama atomik kütlesini kullanarak bir denklem sistemi kurabiliriz. Bu denklemleri çözdüğümüzde, 6Li izotopunun doğada bulunma yüzdesinin yaklaşık olarak %7.49 ve 7Li izotopunun doğada bulunma yüzdesinin yaklaşık olarak %92.51 olduğunu buluyoruz.
2. Sorunuz, 3.14 g bakırın kaç tane Cu atomu içerdiği ile ilgili.
Bu sorunu çözmek için, Avogadro sayısını ve bakırın mol kütlesini kullanarak bir hesaplama yapabiliriz. Bu hesaplamayı yaptığımızda, 3.14 g bakırın yaklaşık olarak 2.98×1022
tane Cu atomu içerdiğini buluyoruz.
10 üzeri 22 ona dikkat et
3. Sorunuz, aşağıdaki maddelerin mol kütleleri ile ilgili:
a) Li2CO3 b) CS2 c) CHCl3 d) C6H6O6 e) KNO3 f) MgB2N3
Bu sorunu çözmek için, her bir bileşiğin mol kütlesini hesapladım. İşte sonuçlar:
a) Li2CO3’nin mol kütlesi 73.89 g/mol. b) CS2’nin mol kütlesi 76.13 g/mol. c) CHCl3’ün mol kütlesi 119.37 g/mol. d) C6H6O6’nın mol kütlesi 174.11 g/mol. e) KNO3’ün mol kütlesi 101.11 g/mol. f) MgB2N3’ün mol kütlesi 87.96 g/mol.
4. Sorunuz, 0.334 gram etanın (C2H6) kaç molekül etan molekülü içerdiği ile ilgili.
Bu sorunu çözmek için, Avogadro sayısını ve etanın mol kütlesini kullanarak bir hesaplama yapabiliriz. Bu hesaplamayı yaptığımızda, 0.334 gram etanın yaklaşık olarak 6.69×10^21
tane etan molekülü içerdiğini buluyoruz.
5. Sorunuz, 24.6 g SnF2 bileşiği içerisindeki florün kütlesi ile ilgili.
Bu sorunu çözmek için, SnF2’nin mol kütlesini ve florünün mol kütlesini kullanarak bir hesaplama yaptım. Bu hesaplamayı yaptığımda, 24.6 g SnF2 bileşiğinin yaklaşık olarak 5.93 g florün içerdiğini buldum.
Teşekkürler
6. Sorunuz, 15.01 g mavi bileşik içerisindeki suyun mol sayısı ile ilgili.
Bu sorunu çözmek için, mavi bileşiğin ve CuSO4’ün kütlelerini kullanarak bir hesaplama yaptım. Bu hesaplamayı yaptığımda, 15.01 g mavi bileşiğin yaklaşık olarak 0.30 mol su içerdiğini buldum
Bu soruyu çözmek için, mavi bileşiğin ve CuSO4’ün kütlelerini kullanarak bir hesaplama yaptım. İşte adım adım çözüm:
Öncelikle, mavi bileşiğin kütlesi (15.01 g) ve geriye kalan CuSO4’ün kütlesi (9.60 g) verilmiştir. Bu iki kütle arasındaki fark, suyun kütlesidir. Yani, suyun kütlesi 15.01 g - 9.60 g = 5.41 g’dir.
Daha sonra, suyun mol kütlesini biliyoruz: 18.015 g/mol. Dolayısıyla, 5.41 g suyun kaç mol olduğunu bulmak için suyun kütlesini suyun mol kütlesiyle böleriz. Yani, suyun mol sayısı = 5.41 g / 18.015 g/mol = 0.30 mol.