Yeni mezun sayılırım is konusunda şansım cok olmadı neden yetiştirmek üzere eleman alıp egitmiyorsunuz
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sektörlere göre değişmekle birlikte alanlar var. Ama işveren tarafından bakınca şimdi adamlar eğitiyorlar ama bir bakmışsın ki en fazla birkaç ay sonra yetişrdiği eleman toz olup gitmiş. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Tabiki ama özellikle belirtmeme ragmen olmuyor bir şeyler
En azından gönüllü staj yapabileceğiniz bir yerler yok mu alanınızda?
Yok deniyorum bakıyorum yani almiyolar benim normaldede fazla deneyimim bilgim yok diye oyle absurt isteklerim yok maas vs konusunda normal standart calisma şekli o bile yeterli gelmiyor niyeyse
Ne zamandan beri iş arıyorsunuz peki?
Bayadir ariyorum girmistim aslinda ama insanlar kötü biraz kıskançlıktan kotuleyip kovdurdular beni
Bilirim insanın ayağını kaydırmaya çalışan neydiği belirsizleri aynı şey benimde başıma geldi... Benim tavsiyem illa ki alanınızda düzgün insanlar vardır. Yani çevre edinip iş bulmak daha kolay bir hal alıyor ne yazık ki. Yani bunu önermeyi ben de istemiyorum. Ama ülkenin gerçekleri maalesef bunlar.
Cevre sayesinde girdim ona ragmen basima bu geldi
Insanin morali bozuluyor
Moralinizi bozmayın. Bunun adı tecrübedir. Onun tecrübesini yaşadınız. Bir dahakine hazır olur uyanık olur ayağınızı kaydıramalarına izin vermezsiniz. Kamuyu bilmem. Ama özel sektörde bu sıkıntılar çok yaygın. Durun tahmin edeyim büyükşehirlerin birisindesinizdir bunu yaşadığınıza göre. Muhtemelen İStanbul, Antalya, İzmir veya Ankara .
Lanet olasi istanbuldayim maalesef :)
Yani İStanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi çok hareketli iş bakımından. Ben Antalya'dayım. Mesela şükür Kocaeli ve İStanbul'u da görmek nasip oldu. Yani Antalya'ya kıyasla istihdam daha fazla. Ama pes etmeyin yani illaki çıkar öyle insanı işinden etmek isteyen çapulcular. Yapacak bir şey yok. Çayınızı koyup yeniden aramaya devam :) Biz de öyle yaptık yani. Başka çare yok çünkü.
Tabiki devamli arıyorum ama İstanbul'da istihdam oldugu kadar insanda bir okadar fazla oyuzden kimse kimseyi begenmiyor oyle bir luksleri var sen bilmiyosan bileni aliriz muhabbeti kimse ogretmiyor bu yuzden bu meslek bana gokten inmeyecek girip calismadan ogrenilen bir meslek degil maalesef deniyorum bi şeyler
Gerçekten de insanın kendi işini yapması zor hatta lüks bir hal aldı artık. Ama çevrenizle aranızı sıkı tutun, varsa imkanınız staj yapın. Stajda çünkü iş öğretilir belki işe alırlar stajdaki performansından ötürü. Ya da kendi hedefine ulaşıncaya kadar... Evet insanın içinden gelmiyor biliyorum bir süre başka alternatiflere yönelmek mesela.
Cevreden bi sey olmuyo denedim valla tanidik vs olmuyor yani bi halta yaramiyolar cevremdekilere bakiyorum cogu arkadasim baska bölüm okumus Şu an calistiklari isi yapmiyolar muhendis olanlar var mesela mesleginden sikayetci baska alana yonelmek istiyor herkes ayri alemde ben severek yapicam biliyorum banada kismet olmuyor
Tabi o da var. Şimdi " illaki şu iş bu iş diyoruz" ama o işte hayr mı var şer mi var onu önceden kestiremiyoruz ne yazık ki. Ama çabalayınca mutlaka oluyor. Çünkü bizzat yaşadım. Aylarca işsiz kaldığım oldu. Yazları orada burada çalıştığım oldu. Sonra bir laboratuvarda (biyoloğum bu aradA) işe başladım birileri ayağımı kaydırdı. Sonra inat ettim uğraştım, çevremede başvurdum. Başka yerlere de başvurdum derken sonunda kendi mesleğimi yine icra etmeye başladım. Yani hedefin olduktan sonra o hedef için çaba gösterip sabredersen oluyor yani.
Cok sevindim senin adjna inşallah benim icinde oyle olur ya yoruluyor insan
Çok teşekkür ederim :) . Ama dediğim gibi bir şey bazen çok kolay olmayabiliyor. Biliyorum gerçekten insan çok yoruluyor, morali bozuluyor, psikolojisi bozuluyor. BEn de hepsini yaşadım bunların. MEsleğin lojistikle ilgiliydi değil mi? Gereksizin birinin yorumunu okurken fark etim de...
Ben lojistik mezunuyum evet insanlar istiyoki calisicam diye hamallik edeyim ki ettim yani ise giremeyince napcam ilk alanlara girdim herkes sürünsün istiyolar kimse kendi isini yapmasin zorlansin rahat olmasin derdindeler :))
Var öyle kıskanç insanlar. Kendileri bilerek kasten okumamış olupta bir şekilde parayı bulup, pislik içinde bir hayat yaşayıp işverenim diye geçinenler... Ama gerçekten o kadar emek harcayıp, binbir türlü zorlukla okuyupta kendi alanında çalışmak varken başka işlere içi hiç sinmiyor. Özellikle de başta söylediğim işverenim diye geçinen afedersin pisliklerle çalışmak... PEki havacılık, kara ve deniz hepsinin lojistiğine başvurdun mu?
Inan fark etmiyor hava kara deniz kargo bilmem ne meslegin ucundan girsem kendimi gelistirmek icin elimden geleni yapicam nasip olmuyor paramda yok ücretsiz sertifikalara bakicam ise yarar mi bilmiyorum ama calismak kadar yaramaz hicbiri bundan eminim sektörü biliyorum çünkü muhasebeye falan bakıyorum yetistirmek uzere alirlarsa eğer baska meslek yapmak istemiyorum denedim magaza giyim otomotiv yemek sektoru falan yok olmuyor ben kendi meslegimi istiyorum
Yok bilirim. Mağaza, garsonluk falan o işlere yetenek yoksa olmuyor gerçekten. O yüzden yetenekli olduğun sevdiğin alan olmalı yani çalışacağın alan. Eminim yapmışsındır. Kendin de aramışsındır, internetten de başvurular yapmışsındır, gidip elden cv de teslim etmişsindir değil mi?
Evet ben lise ve üniversite zamani staj bile bulamadim almadılar bazen düşünüyorum hani kimlikte tunceli yaziyor diye miydi simdide soruyolar iste nerelisin bilmem ne gibisinden etkisi mi var anlamiyorum herkes buluyorda ben mi sorunluyum yani calismayida cok severim bunaldim evde dura dura
Yok nereli olduğuna bakan insan sayısı çok çok az gerçekten. Çalıştığim yerde adam devlete küfrederdi kimsenin umrunda olmazdı. Aile ile de yaşiyorsun degil mi?
Tabiki bu devirde nerde tek basima olayim ailemleyim
Allah yardımcın olsun. Ama dedigim gibi umutsuz olma zor olsada mutlaka oluyor. Sabret ve elinden geleni yapmaya devam et yani
Yapcaz bi seyler teşekkür ederim
Gel ablam hangi departmanı istiyorsun
Lojistik mezunuyum ben
Sevkiyat ve planlama okey misin
Uzun sure ayakta durmayacaksam olur tabiki
Ooo sende daha ilk dakikadan
Duramiyorum ayakta yoksa magazaya girer satis danismanligi yaparim
Hangi şehir
İstanbul
Ankaradayız biz
Oraya gelip tek basima kalamam burada ailemle yaşıyorum 24 yasindayim
Valla bizde sen gelcen diye sırf şirketi İstanbul'a taşıyamayız
bir sürü ilan var. siz beğenmiyorsunuz.
Üniversite okudum ayak işçisi mi olayim beyefendi kendi bölümümde var yani bir zahmet seçeyim dimi
okuduğunuz bölümün iş hayatında yeri yok ya da sınırlıysa?
Lojistik okudum nasil yeri yok 😅
tamam kamyon şoförlüğünden muavinlikten başla o zaman. :)
Bu gidisle o olacak zaten ya
mini etek giyecek iş bulamayınca, işsizliği kabulleniyorsunuz. tüh size.
Ne alaka cok bos herifsin lojistikte anca plaza kismindaysan mini etekle dolanirsin geri kalan herkesin ne giydigi belli is belli