hukuk fakültesinde okuyorum ve 2. sınıfım fakat sebepten ötürü ben okurken lise kpss sine girmek istiyorum eger devlet memuru olursam , yinede okulumu bitirip diplomami almak istiyorum , liseden kpss ye girmek mantıklı olur mu?
@Acılıkoala valla son yapılan 2 kpss sınavına girmiş ve 70 puanla atandım ama 2. kez sınava girip 86 puan aldım 5 tane yere atandım kısacası puan yüksek olursa çoğu yere atanırsınız
2023/2 atamasında 34 kadro açılmış bu genel duruma bakınca çok yüksek bir say. Ben 2018'de girmiştim toplam 5 kişi memur olarak atanabilmişti. Ondan önceki dönemlerde de sayı 10-15 civarındaydı. Bu kadar düşük sayılar varken okuduğu ilde denk gelme ihtimali düşük. Bu sadece puan ile alakalı bir durum değil o şehre kadro açılmama ihtimali yüksek.
ösym üzerinden başvurular yok sadece kariyer kapısından veya toplu alımlar haricinde üniversitelerin veya bazı kurumların kendi resmi sitelerinde alım ilanları oluyor onlara başvuruyorum en iyisi kariyer kapısı bence topluca bütün başvurulacak yerleri görebiliyorsun onun dışında hangi ile atanmak istiyor isen o ilin kurumlarını veya siteleri takip edeceksin ben ösymden atandım sonuçlar açıklandıktan 3 ay sonra atandım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
girebilirsiniz evet
teşekkürler
KPSS'ye girebilirsiniz ancak çok sınırlı sayıda atama yapılıyor, okuduğunuz şehirde memur olma ihtimaliniz bir hayli düşük.
@Acılıkoala valla son yapılan 2 kpss sınavına girmiş ve 70 puanla atandım ama 2. kez sınava girip 86 puan aldım 5 tane yere atandım kısacası puan yüksek olursa çoğu yere atanırsınız
Lise KPSS ile mi atandınız?
evet İzmir'de 2 yer manisada 1 yer 2 tanede Ankara ben manisa seçtim İzmir'de biri kadrolu idi üstelik ama manisada yaşadığım için burada kaldım
2023/2 atamasında 34 kadro açılmış bu genel duruma bakınca çok yüksek bir say. Ben 2018'de girmiştim toplam 5 kişi memur olarak atanabilmişti. Ondan önceki dönemlerde de sayı 10-15 civarındaydı. Bu kadar düşük sayılar varken okuduğu ilde denk gelme ihtimali düşük. Bu sadece puan ile alakalı bir durum değil o şehre kadro açılmama ihtimali yüksek.
ösym üzerinden başvurular yok sadece kariyer kapısından veya toplu alımlar haricinde üniversitelerin veya bazı kurumların kendi resmi sitelerinde alım ilanları oluyor onlara başvuruyorum en iyisi kariyer kapısı bence topluca bütün başvurulacak yerleri görebiliyorsun onun dışında hangi ile atanmak istiyor isen o ilin kurumlarını veya siteleri takip edeceksin ben ösymden atandım sonuçlar açıklandıktan 3 ay sonra atandım
Onlarda da lise mezunu düz memur alımı olmuyor genel olarak büro yönetimi tarzı evrak işlerine aşina önlisans mezunları alıyorlar.
yoo oluyor çoğu önlisans ama lise de var
Genel olarak dedim zaten 😅
evet biliyorum ataması düşük oluyor ne kadar kuvvetli torpil o kadar şanslısın :)
valla hiç torpil yok çalışan atanıyor nesi zor mülakat olanlar var onlarda ne olur bilmiyorum 70 puanlı atandığım yerde kız yurdu diye vazgeçtim
Kız yurduna erkek memur alıyorlar mı yahu
evet erkek güvenlik bile var bizim yurtta
Erkek güvenlik olur zaten onlar genelde bahçede oluyor da memur hiç görmemiştim
bahcede degil bizim guvenlikler , yurdun icindeler
Paraya ihtiyacın var ve çalışman gerekiyorsa lise kpss ile memur olabilirsin. Dene bence
evet paraya ihtiyacım var
O zaman gir bence
Yks den çok daha kolay. Üstelik ortaogretim kpss çok daha basit düzeyde sorular soruyor. Konuları gözden geçirirsen çok rahat yaparsın
icimi rahatlattin tesekkurler ❤️
Rica ederim ne demek ❤️
Evet memurluk iş konusunda önü açık maaşlarıda yüksek mantıklı bir karar