Dünyanın en garip sorusunu saçma bir şekilde buraya soruyorum fakat nerden ne öğrenirsem kâr bence. Eminim benim gibi belki bende de fazla bu konuda bilgisi olan biri vardır.
Türkiyeden cia ajanlığına nasıl başvurmak gerekiyor bilgisi olan var mı? En iyi üniversiteden eğitim alıyorum matematiğim çok iyi beynime ve zekama güveniyorum aynı zamanda denklem gibi şifreleme gibi çözümleme işlerinde iyiyim. Dövüş ve yabancı dilim de çok iyi. Duygusal anlamda çok kayıp yaşadım hissizleştim ve kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı. Küçüklük hayalim ve insanlara imkansız gelsede belki bugün ya da bu zaman değil fakat bir gün muhakkak olacağımı hissediyorum.
Bu konular hakkında bilgisi olan var mı? Lütfen ciddi olun. Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Peki neden Cia?
Daha doğrusu neden yurt dışı?
Başlangıçta nedenimi bilmediğim sebeplerden ötürü küçüklüğümden beri hep cia derim. İkinci en büyük nedense Türkiye canımı acıtıyor buradan gitmem ve merhametsiz bir yerde acımasız bir eğitim almam lazım. Artık yaşadıklarımdan ötürü öyle bir noktadayım ki türkçe konuşulmasına bile katlanamıypeum. Tutunacak dalım kalmadı her şey üstüme üstüme geliyor.
O zaman size bazı gerçekleri anlatmama müsade edin. Elbette her zaman tercih sizin. Merhametsiz, acımasız gibi eğitimler sadece sinema filmlerinin ve dizilerin fazla mübalağa ederek çektikleri ilgi çekici sahnelerdir. Gerçek çok çok farklı. Bir diğer konu ise ülke fark etmeksizin özüyle özlüğüyle sorun yaşayan bireylere sıcak bakmazlar. Herhangi bir gizli servis personeli olacak birey gerekli değerlendirmeler ve psikolojik yeterlilikten geçemedikten sonra mülakâta bile alınmamakta. Başarılı olmanız bir avantaj tabi ki ama bununla beraber bazı öznitelikleride taşımanız gerekmekte. Bu ve bunun gibi bazı konuları çok daha dikkatli, doğru biçimde araştırmanızı, sonrasında tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
Elbette ki bahsettiklerinizi anlıyorum. Belki bazı durumlar içerisinde imkansız olanaklar yüzünden yanından bile geçemeyeceğim. Fakat denemek ve uzaklaşmak istiyorum. Başlangıçta benim için sadece bir gün olursa, ismi hayalimi gerçekleştirmek olacak bir şey, şu zamanda olursa kurtuluşum olacakmış gibi hissediyorum. Ama bir yandan da tamamen saçmalık gibi gelmiyor değil. Bilmiyorum
Biraz açık konuşmamın mahsuru olur mu sizin için?
Hayır buyrun dinliyorum.
Yazdıklarınızda okuduğum şeylerin içinde en önde olanı hayalinizi gerçekleştirmekten ziyade neredeyse sonuç gözetmeksizin bir çıkış arayışı. Neyin çıkışı ya da kaçışı veya nelerden uzaklaşmak olduğu çok ayrı bir konu ama bazı şeylerin bilincinde olmadan yapacağımız tercihler, davranışlar ya da izlediğimiz yol istediğimizden çok daha aksi yönlere giderek tamamen çıkmaza sokar. Siz bir bakıma bilinmeyeni keşfetmek için önce kaybolmak gerekir mantığına yakın hareket ediyorsunuz. Tavsiye etmem şahsen. Çünkü uzaklaştıkça yakınındayken büyüyemeyen bazı konular, durumlar, oluşumlar uzaklaştığımızda çok daha ileri derece büyüme potansiyeline sahip olurlar.
Eğer ki maksat gerçekten yeri geldiğinde zorlu, yeri geldiğinde heyecanlı, tehlikeli, bazen sıkıcı kimi zaman hüzün ve acı dolu hallerde kimselere belli etmeden görülürken görülmeden vazife insanı olmak istiyorsanız ülkemizden başlayın. Ama yok maksadınız hem kendinize hem ruhunuza sayısız acı çektirmek ve en tahammül edilmeyeceklere direncinizi görmekse bir şey diyemem. Çünkü o noktada hayalinizi aşacak şeyler istemediğiniz noktalarda sizi bulur
Doğru söylüyorsunuz belki de. Belki de görmek istediğim şeyleri sadece görüp kabul ediyorumdur. Ama öyle bir noktadayım ki, aklıma koymuş olduğum bir şey var ve sanki artık zaten canım hiç yanmaz düşüncesiyle, önünü arkasını düşünmeden dalmak istiyorum. Ben de bence artık kendimi bilmiyorum, tanıyamıyorum ya da anlayamıyorum. Çok teşekkür ederim; çok güzel yazmışsınız ve anlatmışsınız gerçekten. Sizi çok iyi anladım. Ama hiçbir doğru ve mantıklı cümle içimi dolduramıyor gibi.