Sağlık okudum. Ya eczaneye çırak olarak basvurcam ya da diş hekimi asistani olucam.
Eczane temiz iş, oturuyorsunuz ama ayda 3 defa 36 saat nöbet varmış. Bana ağır gelir düşünüyorum nöbet kısmı birde int te okudum temizlik ve ayak işleri yaptırıyolarmış bazıları bu yüzden işten istifa bile etmiş.
Diş Hekimi asistaligi temiz iş değil, ayakta çalışılıyor, nöbet yok çalışma saatleri esnek bazen 3-11 vardiyası olabiliyor ama cerrahi alan da pek sevmiyorum ameliyat vs açıkçası temiz bi sektör de çalışmak istiyorum.
sizce napmam lazım? İki yerde asgari ücret veriyor ama eczane de ne bileyim sürekli temizlik çay kahve yapmak benlik değil sanki sıkılırmışım gibi geliyor, ama rahat bi iş gibi ben normalde laboratuvar okudum 2 senelik uzun süredir iş bulamadım vazgeçtim o yüzden olabilecek alanlara yönelmeye çalışıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Diş hekimi asistanı olarak önermiyorum eczanede çalışmak daha mantıklı
Lütfen sorularımı cevaplar mısın kaç gündür istihare namazı kılıyorum meslek için şimdiden teşekkürler.
- çalışma saatlerin nasıl ve molan kaç dakika saat kaç arası mola var. Birde ben namaz kılan bi insanım bu engel olur mu sence sürekli hasta mı geliyor yoksa öğle molası harici dinlenme molası oluyor mu
- ise ilk girince kim öğretti her şeyi sana yoksa ağız ve diş teknikeri mezunu musunuz
- işe girince nasıl öğrenmeyi tavsiye edersiniz yani malzemeleri bilmek yeter mi mesela kanal tedavisinde kullanılan malz gibi
- doktorların hiç kötü sert davrandığı oldu mu?
- Birde banko da neler yapılır orası zor bölüm mu
Benim çalıştığım yerde mola olmazdı. Öğle yemeği hakkin oluyor ancak onun da bir saati olmuyordu. Diğer arkadaşlar ile anlaşıp boşluk bulup yemek yiyip geliniyordu ancak benim başka bir arkadaşımin çalıştığı yerde öğle molası oluyormuş ve bildiğim kadarıyla 1 saat. Namaz konusunda ben bir sıkıntı yaşamadım diğer çalışma arkadaşlarına haber verip yerine bakacak birini bulursan sorun olmaz
Ben ağız ve diş sağlığı mezunuyum o yüzden staj gördüğüm süreçte işi öğrettiler. Ancak işi bilmiyorsan da ilk 2 hafta gibi bir süreç deneyim süreci oluyor ve o süreçte genellikle diğer asistanlar sana işi öğretir
Malzemeleri bilmek yetmiyor özelde çalışıyor isen her şeyi bilmen beklenir. Röntgen çekmek olsun kayit açmak olsun malzemelerin temizliği olsun bunları öğrenmen gerekir. Bunun dışında diğer uzmanlık alanlarında kullanılan malzemeleri bilmek ve çalıştığın hekimin çalışma tekniğini bilmen gerekir ancak bunlar zamanla öğreniliyor
Kötü davrandığı olmadı ama laf soktuğu olmuştu 😅 gerçekten çok iyi olan hekimler de mevcut ancak aksi olanlar da var. Mesela ben stajimi ilk devlette yapmıştım ve oradaki hekimim ile arkadaş gibiydik. Sonrasında özele geçtim ancak oradaki hekimler ile çok uyumlu değildik ancak eğer yanlış bir şey yaptıysan seni milletin içinde rencide etmezler olması gereken de bu zaten
Bankoda yapilan şeyler telefona bakmak, randevu takibi yapmak, kayıt açmak, ödeme almak gibi işlemler. Diğer alanlara göre bence kolay ancak hastalar ile birebir iletişimde oluyorsun iletişim yeteneğinin iyi olması gerekiyor
Cevap için Allah razı olsun sence ben ne yapayım iş konusunda ya eczane de temizlik ayak işleri var diş bölümü daha yakın geliyor sanki birde ben banko işi buldum ama para muhasebe hiç anlamam gene de yapabilir miyim sence birde senin çalıştığın yere sertifika ile giren oldu mu ben cidden kafayı yicem iş konusunda gönlüm den geçen kendi bölümüm ama iş yok maalesef her şeyi cihazlar yapıyor o yüzden kendimi bi alanda geliştirmek istiyorum
Cümlemizden razı olsun. Sertifika ile giren vardı. Söyle eczanede temizleme işi var ama dişte de sürekli tükürük ve kan ile haşır neşir olacaksın ve aletleri temizleme gibi zorunluluğun var he sadece banko işi ise o zaman tercih edebilirsin
Bisi dicem diş Dr unun yanında sürekli durmak şart mı birde yanık kokusu vs oluyor mu sen de eczaneye geçebilirsin bu arada en alakasız bölümleri bile alıyorlar hiç düşündün mü ben birde kalfalar beni ezer iş öğretmez diye korkuyorum öyle şeyler de duydum iş hayatında üzülmek istemiyorum artık
Şöyle her yerde her tip insan vardır umarım güzel insanlar ile çalışırsin ancak kendini ezdirme kimseye. İşi bilmiyor yeni başlamış olabilirsin ama yine de bu kimsenin seni ezecegi anlamına gelmez. Tedavi sırasında hekimin yanında durmak zorundasin çünkü sıklıkla senden malzeme isterler. Ben şuanda bu mesleği yapmıyorum bitirdim ve başka bir bölüme başladım
O yüzden mi tavsiye etmedin başka bölüm e geçtin ne okuyosun şu an da? Birde mola haricinde hasta gelmediği oluyor mu yani doktorların mola verdiği oluyor mu? Eczane daha rahat o zaman düşününce çünkü ikide bi müşteri gelmez ama nöbet var işte
Şuanda tarih okuyorum. Klinik randevu ile çalışır o yüzden ne zaman hasta geleceği bellidir ama bazen randevusuz hastalarda gelip muayene olabiliyor. Boşluğun oldugu zamanlar olmuyor değil ama her zaman değil
Randevular ard arda mi mesela öğlen 14.00 dan 15.00 a kadar ful mu olur arada 15 rk mola boşluk olur mu sence birde is görüşmesinde neler sormuslardi size
Genelde boşluk olmuyor anca hasta gelmezse olur. Önce kendini tanıtmani istiyorlar deneyimin var mı beklentin neler bunları soruyorlar sonrasında kriterleri var ise sana bunları söylüyorlar en son da ne kadar maaş beklediğini soruyorlar
Boşluk olmaması kafamı karıştırıyor ya arada hava almak için oturmak isterim sanki eczane daha rahat daha boş olur gibime geliyor aslında 2 meslek ten te zamanla sıkılırım diye dusunuyorum
Valla benim boş geçen günümde oluyordu dopdolu olan günümde
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!