Hangi mesleği seçmek daha mantıklı tıp hala seçilebilir mi yoksa mühendisliklere mi yönelmeli
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hangi alanda iyiysen veya ilgiliysen en iyi alan da o oluyı aslında
İlgilendiğim bişi yok
tıp le mhendislik yan yana bile gelemez para kazanma açısından
Mühendislik mi daha iyi
tıp yahu ne mühandisliği shhs
Şuanda tıp okuyorum hayatımdan bezdim ne güzel mühendisler geziyo
sen okuldan sonra gezersin derslerine bak
Okuldan sonrada gezilmiyo tus?
Bide hocalar derdiniz paraysa mühendislik seçicektiniz diyo iyice moralim düşüyo
mühendisler 50 60 K alıyor tecrübeli olanlar. tıp da uzman doktorlar 300 K da almıyor özelde. saçma yani
Ney ney 300k mı ne uzmanı bunlar
iyi araştır piyasayı anlarsın demek istediğimi.
Benim annem babam da doktor ikisi toplamda 300k kazanmıyo söyle bizde bilelim bizde kazanalım
3 sene önce 80 bin artı hasta başına ücret olarak cildiye uzmanı bir arkadşaım anlaşma yapmıştı. şimdi 150 bine anlaşacak hali yok. en az toplamda 300 bin kazanıyordur. hele cerrah ise daha fazladır. özel doktor muayeneleri bile 750 lira oldu muayene açsan. annenle baban da piyasayı araştırsın bence
Abi bizim sülale boylu boyuna doktor en fazla kazanan amcam o da 220k alıyo o da cerrah bir dermatoloğun o kadar kazanması imkansızalanında aşşşırı iyi ve kendini geliştirmiş olması filan lazım dicem de o zamanda kazanamaz arkadan bir işler çeviriyo bence o
ben öyle duymuştum anlaştığı parayı. hangi şehirde çalışıyor senin akrabaların
Ankara Eskişehir İstanbul bence o atmış veya hava yaptı mı denir öyle bişeyler yapmış ya da arkadan iş çeviriyo
bilmiyorum da mühendisler de öyle deli dehşet paralar hazanmıyor. anca çok iyi bir üniversiteden mezun olup uluslararası bir firmada müdür direktör vs seviyelerine çıkarsan çok iyi paralar kazanabilirsin. bence tıp en iyisi.
Tıp 6 yıl bide üstüne tus var mühendislik 4 yıl okucan biticek öyle düşün bide
evet ama 4 yıl dediğini de odtü boğaziçi ya da itü falan yapman lazım. bunları bitirmek 8 yıla bedel
Abicim tıpta çok kolay değil şimdi ömrümden ömür gidiyo banyo yapmaya zamanım yok
olmaz bişey asıl sen
Abicim ölüyom sınıfta kalcam yoksa sende mi doktorsun genelde bırak derler kötülerler
değilim ama olmak isterdim. güzel meslek kendini bırakma
Bende olmak istiyodum derslerle karşılaşana kadar
hangi üniversitedesin
Sağlık bilimleri üniversitesinde
yani diğer cerahpaşa iü hacettepe falan daha zordur gibi geliyor ama tıp sonuçta hepsi zordur
Abicim sbü Türkiye deki en iyi 2. Üni seçildi
bir ben ben duymadım. iki yazdıklarım kadar bir etki bırakmıyor insanda. üç son 20 yılda ülkedeki üniversite sayısı 10 a katlandı her yer üniversite sonuçta. dört bu benim fikrim.
Tamam abicim Türkiye deki en iyi tıp fakültesi Medipol bu arada sbü de dünya daki en iyi ilk 500 üniden biri ama sanırım işin içinde olmayanlar sadece Hacettepe ve Cerrahpaşa yı biliyo sizde haklısın mesela bende müh denince bi boğaziçini bide ODTÜ yü biliyom başka bilmiyom
evet en iyileri öyle biliyoruz. cerrahpaşa çapa hacettepe falan. maalesef haklın %99 u da böyle biliyor.
şimdi cerrahpaşa mezunuyum deme ile sağlık bilimler mezunuyum dediğinde cerrahpaşa öne çıkıyor algı bakımından bu bir gerçek.
hatta nerede olduğunu bile bilmiyorum bu sağlık bilimlerin o derece yani. o kadar çevremiz var duymadık.
Evet öyle Cerrahpaşa sbü den daha yüksek zaten 3 binle mi ne kapattı ben 5 binle girdim ama sbü de iyi bir okul uluslararası olarakta tanınan bir okul aslında dürüst olmak gerekirse ilk defa bilmeyen biriyle karşılaştım yani benimde dedem babaannem benim gitmemle öğrendi ama gençler filan bilir genelde bizim lisede konuşulurdu ama mesela babaannemin gün arkadaşları bilmez ama onlar Cerrahpaşa yı da bilmez gerçi neyse çok uzattım tamam 🤚🏻
Çevrenizde eğitimci yoktur ya da kendini geliştirmiyodur 🤷🏻
çevremde her türden insan var. 2015 yılında kurulmuş bir okulu bilmemem normal. 100 küsür yıllık okulların yanında böyle olması da normal.
kaçtım ben derslerinizde size kolay gelsin
Bence puanın tutacaksa tıp
Mühendislikler hakkında ne düşünüyorsunuz
Mesaj atabilir misin bana
Olur