Kızım ilkokul 1. sınıfa gidiyor. Öğretmeni kızım için zihinsel engeli var bence dedi. Hayır benim kızım da zihinsel engel yok. Asla katılmıyorum buna. O raporu da almak istemiyorum. İlerde kızıma ehliyet almak istersek ehliyet alınmasına da engel olur. Benim kızım gayet akıllı, uyanık, evi toplar, sorumluluk sahibi, ezberlediğini unutmadı, toplama yapıyor ama okuma yazma da zorlandı, şimdi şimdi çözebildi. Pelteklik var çocuğumda, sırf pelteklikten dolayı rapor almak isterim ama zihinsel engel gibi bir durum yok. Ben de okuma yazmayı birinci sınıfın ikinci dönemi öğrendim. Benim çocuğum öğretmenin yarış atı değil

Size soruyorum böyle bir şey var mı? Rapor almazsam kızım ikinci sınıfa geçemez mi? Ben gerek görmüyorum, renkleri biliyor, izlemek istediği kanallar ezberinde.
Sayıları biliyor, sayıyor. Toplama yapıyor.
Okumayı öğrendi diyebilirim ancak heceleyerek okuma yapamıyor. Biraz geç kaldık. Olsun. Okuyor, okuyacak biliyorum. Ancak yazamıyor. Zaten yazmayı daha sonra öğreniyorlar.
Benim kızım benden zeki. Çocuğum etiketlensin istemiyorum. Böyle şeyler karşıma çıksın istemiyorum. Gerekirse liseyi de dışardan okutacağım.
Benim bildiğim kadarıyla 4 yıl sınıfta kalma yok.
Öğretmenin buna hakkı ve yetkisi var mı?
Öğretmenimizle de güzel geçinmek istiyorum. İyi niyetli biliyorum ama ben çocuğum da buna gereklilik görmüyorum.
Okumayı seslerle öğreniyorlar. Sesleri doğru algılaması önemli ama ben zihinsel engelden dolayı rapor almayacam. Çünkü akıllı bir çocuk. Geleceğini etkiler.
Arkadaşlar bu konuda bilginiz var mı? Sınıfta kalma var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer