Baskıcı bir öğretmen yüzünden hep bu dersten korktum bundan dolayı da uzak durdum ama Matematik hayatın her alanında hakim kaçınılmaz bir kavram bu yüzden de başarısızlıgimi bu eğitimimdeki matematik eksikliğine bağlıyorum lakin bu dersi sevmiyorum nasıl bir metot yöntem izlemeliyim?
Arkadaşlar utanç verici ama benim gibi bir çok insan var Dört işlem nasıl kolay öğrenilir yazın?
Pratik yapman lazım. Bolca pratik. Bir yerden sonra şartlanıyorsun. Otomatik oluyor artık. Mesela çarpım tablosu aklında kalmıyorsa: 7x8 hatırlamıyorsan: 10x7 70 yapıyor dersin 10 tanesi 70 ise 8 tanesi için 2 tane 7 olmaması lazım dersin. 2 tane 7 14 yapıyor. 70'ten 14 çıkarırsan bulursun. Kafadan çıkarma işlemini de şöyle yaparsın: 70 ya 10 çıkar, 60... Bunu kenara koy. Sonra 10'dan 4 çıkar, 6... Bu birler basamağı olacak. Sonra kalan 60'tan da 14'ün 10'unu çıkaracağız. 60-10=50 yapacak. Onlar basamağı 5 birler basamağı 6 olacak o zaman yazıyorum 56 yapıyor. İşte zamanla pratikle olur ancak.
Rica ederim. Matematiği iyi biri olarak yardımcı olabildiysem ne ala. Bu çarpım işlemi büyük sayılarda da aşağı yukarı aynı ilerliyor. Her zaman büyük sayıları 10'un katlarına yuvarlayıp çarpmak işi kolaylaştırıyor. Ancak dediğim gibi pratik çok önemli.