Zabıta olarak yeni atandım. Henüz göreve başlamadım ama bir araştırayım dedim. TikTok da YouTube da zabıtayla alakalı bütün videoların altında hakaret dolu bir sürü yorum.. Bir tanesi belediyenin çöpçüsü yazmış o kadar zoruma gitti ki. Nişanlım da ben de kadroluyuz iç işlerine bağlıyız ve maaşı inanılmaz iyi. Nişanlım Ocak zammıyla beraber 40-45k arası alacak. Bu kadar özlük hakkı maaşı çalışma şartı iyi bir meslek neden böyle aşağılanır eziklenir anlamıyorum. Ayrıca ikimiz de torpille gitmedik 80 küsür kpss puanıyla atandık ve üniversite mezunuyuz.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Torpilsiz gitmediğine inanmadım. Lisans mezunuysan 80 aldıysan kendi bölümünden atansaydın. Zabıta sevmeme nedenleri yattığınız yerden maaş almanızdır
Önlsşan paramedik mezunuyuz maalesef bölümümüzde 80 le atama yok. Zaten öyle çevresi geniş insanlar da değiliz o uzun zamandır yapıyo ben de şansımı deneyeyim dedim asil olarak kazanmışım. Kpss+sözlü mülakat +spor mülakatına tabi tutulduk. o kadar kolay olmuyo atanmak ama adamı olmayanda nasipte olunca bir şekilde atanıyor. Sonuçta kpss ile yerleştik 657 e tabi memur alınıyor. kpss si düşük adama torpil nasıl olur bilmiyorum.
Sevilmeme nedeninizi söyledim paramedik olsaydın 24 saat çalışıp vaka yapacaktın şimdi rahatsın ve onlardan fazla alıyorsun
Ayrıca yatarak para kazanıyorsunuz demeniz biraz saygısızca olmuş. çalışma saatleri baya yoğun nöbetlerimiz oluyo o zaman polise de öğretmene de muhasebeciye de oturduğun yerden para kazanıyorlar de. ne kadar mantıklı olur?
Tanıdığım zabıta nöbetteyim dediğinde akşam 9a kadar çalışıyordu nöbet sistemi bu mu? Görev tanımınız ne acaba. Öğretmenlerede saygısızlık etme statü olarak gözümde en yüksek yerdeler. Siz çalışmıyorsunuz kabul edin
Haftada bir ya da iki gün 24 saat nöbetimiz oluyor çalışılan yere göre değişiklik gösteriyor. herkes ekmeğinin peşinde az çalışıp dünyanın parasını alan bir sürü meslek var. eğer çekememezlik bu yödeyse haklısınız.
Garibanın tezgahını yerlebir ederek zengine abi çekiyorlar hepsi
Vergisini ödeyene kimse bir şey demiyor boş yapmayın esnaflar dükkana zibilyon lira vergi öderken onlar kaçak yollarla satış yapıyorlar. zengin de olsa gariban da olsa belli şartları sağlayarak satış yapmak zorundasın yoksa ceza kesilir ya da dükkanın mühürlenir. Hele ki zengine ceza kesmek daha zevkli gelir merak etme sen biz de meraklı değiliz onun bunun tezgahını yıkmaya.
Cunku hicbir isleri dogru duzgun yok 😊 garibana dokunup dişli kisilere bisey diyemiyolar
Halen çekememezlik görüyorum bu yorumunuza bakacak olursak. Merak ettiğim cevap bu değildi
Benim zabita olma gbi bindusuncem yok senin esin icinde soylemedm genel konusuyorm😊
hangi bölümden mezunsunuz?
Paramedik
80 puan altında zabıta olan var mı peki? ben de zabıta için ilerleyen dönemde başvurmak istiyorum tabi alımlar olunca :)
Evet genelde 70 75 taban puan aralığında alım oluyor. lisansta da 65 e kadar düşüyor ama genelde bölüm şartı oluyor o alan yerin insiyatifine bağlı mesela ben başvururken ilk ve acil yardım mezunu en az 75 puan alan kişiler sadece başvurabiliyordu. sürekli değişiyor
evet bölüm şartı sıkıntı oluyor ya :/ teşekkürler
Rica ederim:) ama sürekli takip et meslek baya iyi ulaşım bile tüm Türkiye de ücretsiz
Harbi mi ya onu bilmiyordum bak 😊
Zabıta belediyeye bağlı
İç işlerine bağlı bi araştır istersen
Sizi belediye alıyor
Birincisine idarî zabıta, ikincisine de adlî zabıta denir. Ancak Türkiye'de bu iki tür faaliyeti, esas itibarıyla aynı kurum ve personel yürütür. Bu teşkilât İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Genel zabıta polis ve jandarmadan oluşur.
Bizi belediye alıyor evet ama iç işleri bakanlığına bağlıyız genel olarak sen araştırmadan acizsin bak senin için araştrıp kopyaladım yapıştırdım 🙂
İyi de sonuç olarak belediyedesiniz bağlı olsan da belediye
işportacılara sor
Onlar bize bayılırlar :)
hepsi değil