İKİNCİ 6 AY YAZIŞMA VE KONUŞMA (İLETİŞİM İÇİN)
Günlük 50-60 İngilizce kelime öğrenmek yeterli mi?
İKİNCİ 6 AY YAZIŞMA VE KONUŞMA (İLETİŞİM İÇİN)
İngilizce temel zaman kurallarına hakimim ve 6 ay boyunca günlük 50-60 kelime öğrenerek toplamda 9,000-10,800 kelime bilgisine ulaşmayı hedefliyorum. Ardından yazma ve konuşma becerilerini geliştirmek için ekstra 6-7 Ay süre ayırmayı düşünüyorum.
BU PROGRAM İLE ORTALAM 1 YILDA YABANCI DİL ÖĞRENEBİLİR MİYİM?
Tek tek kelime ezberleyemezsin, onları kullanman lazım, cümle içinde kullanman ya da kullanılmış cümleleri okuman lazım.
Cümle olarak ezberlersen daha kullanışlı olur.
Mesela ben Türkçe'sini bildiğim dizilerin inglizce transcriptlerini buluyorum, yani yazılı metinlerini, onları cümle cümle ezberliyorum, sonra da dizileri ingilizce izleyip telaffuzlarını öğreniyorum, bilmediğim kelimeleri de google translate ya da başka sözlüklerden bakıyorum.
Bu şekilde kullanmış oluyorum cümleleri ve kelimeleri ve gerçekten aklımda kalıyor.
Tek tek kelime ezberleyemezsin, hatta günde 50 - 60 kelemi mümkün değil.
(Tabi üstün bir hafızan yoksa)
Sevdiğin, ilgili olduğun bir konuyla ilgili dizi ya da belgesel falan bul, onun İngilizce metnini bulup ezberle, bilmediğin kelimeleri sözlükten bak, sonra İngilizcesini dinliyerek telaffuzlarını öğren.
Tabi bu arada gramer bilgin eksik kalmasın, ezberlediğin cümlelerin nasıl oluştuğunu iyi öğren, zamanları, fiil kullanımlarını falan, yoksa kuru kuruya ezberlemiş olursun.
Bütün bunları en az 6 ay falan yapıp Cambly, ya da English Central gibi bir uygulamayla online olarak yabancılarla konuş, konuşurken de kelime ezberlemeye devam et.
Bu şekilde belli bir yere gelirsin bence.
English Central daha ucuz diğerlerine göre, Filipinlilerle konuşuyorsun o yüzden ama en azından İnglizce anlama ve cevap verme refleksini güçlendirir. Sonrasında biraz daha fazla para verip Ana dili İngilizce olan insanlarla konuşabileceğin uygulamaları seçersin.
Mümkünse bir de yurt dışına gidip 6 ay yaşarsa tama işte.
hayır bu şekilde öğrenilmez, ezberlediklerini de unutursun.
öğrenmek istiyorsan öğrendiğin kelimeleri ezberleme, onları sürekli kullanarak günlük hayatında kullan (konuş, dinle, yaz)
kelimelerin tek bir anlamı yoktur, bir kelime bir den fazla olayda farklı anlamlara gelir.
herhangi bir dili ezberleyerek öğrenemezsin, ya o dilin konuşulduğu yere gider hayatının tümüne yayarak konuşa konuşa öğrenirsin ya da speaking kurslarında / altyazılı dizi film oyunlarda kavrarsın.
Abicim dil öğrenmenin tek yolu o dili konuşan ülkede yaşamak. O dile mecbur kalmadığın sürece o dili öğrenmek zorlaşıyor. Rusça mı öğrenciden Rusya’da üniversite oku mesela her türlü öğrenirsin.
Reisim Doğru Diyorsun Ama Örneğin Rusyada Öğrenim Görmek İçin En Az C1 Seviye Rusça Bilmek Gerekiyor :D
Tek yolu o ülkede yaşamak değil evet o ülkede yaşamak çok daha hızlı öğrenmesini sağlar ama türkiyede de öğrenebilir sonuçta
@hayatveryzoramk şimdi ben sana davai davai benimle sevgili ol desem ne dersin neden hadi demiyor bu çocuk dersin Türkiye’de Ruslar bile davai davai demiyor buraya kanalize oluyor buranın diline alışıyor.
Şimdi öncelikle demek istediğini pek anlamadım ama sanırım burada öğrendiği şeyleri orada kullanamaz demek istiyorsun eğer doğru anladıysam bunun için de bir çözüm var elbette
Diziler izleyerek orada nasıl konuşuluyor öğrenebilir, podcast dinleyebilir ve öğrenmek istediği dilde konuşan youtuberlar bulup onları izleyebilir
Olay şöyle dil canlı bir şey ve sürekli değişime uğruyor.. Şimdi Rusya’ya gittin kıza come on diyemem amerika ajanı derler yani anlatmak istediğim Rusça İtalyanca almanca ve Fransızca kursuna gittim ben Türkiye’de ve öğrenemedim tecrübem bunu söylüyor o ülkelere seyahat etseydim toplu taşımada insanların sohbetinden bile birşeyler öğrenirdim. Yaşayarak öğreniriz hayatı.. Ben işsizim dil bilmediğim için ve tecrübem olmadığı için işe almıyorlar beni. yalnız bir gurbetçi Türkiye’de rahat iş bulur çünkü bizim ülkenin maaşları Almanya’dan düşük. maaşı Euro ile almıyoruz. Almanyalı neden buraya gelmiyor çünkü evinde Türkçe konuşulmuyor buraya adapte olamaz kültür farkı var.
Bence biraz konu dışına çıkıyoruz
Ben o ülkeye gitmesine gerek kalmadan evde dizi film izleyerek de güncelde hangi kelimeler kullanılıyorsa onları öğrenebilir diye düşünüyorum ve sen öğrenemez diye düşünüyorsun ama bir sorum var madem o ülkeye gitmeden dili öğrenemez diyorsun ama bu ülkede ingiliz dili ve edebiyatı, rus dili ve edebiyatı vs. okuyan öğrenciler o dili sence öğrenmemiş mi oluyor
@hayatveryzoramk olaya şu açıdan bak ben mühendislik okudum statik mukavemet dersi almadım. Sen öğrenciye statik mukavemet anlatmazsan o öğrenci iş bulamaz. İngiliz dili edebiyatını Türkiye’de okumakla yurtdışında okumak çok farklı şeyler. Şimdi sen Türk dili edebiyatı bölümünü Bosna Hersek’te oku mesela ne kadar öğrenebilir Türkçeyi demek istediğim hangi ülkede okuyorsan o ülkenin edebiyatını okumak mantıklı.. çevirmenlik yapmak değildir dil öğrenmek.. dili kullanmıyorsan öğrenmek yersiz. Şimdi düşün Türkiye’de sosyal medyadan tut her yerde Türkçe konuşuluyor İngilizceyi burada bilmen sadece yabancı müşterisi olan şirketlerde çalışmanı sağlar ve iyi maaşın olur. Yalnız güzel bir Türkçen varsa Türkiye’de spiker olursun medyaya girersin. Dil öğrenmek o dili yaşamaktır bana göre.. Ben Boşnakça öğrendim diyelim Bosna Hersek beni ülkesine almazsa o dili bilmem bir şey ifade edecek mi? Türkiyede Boşnak göçmenleri bile Türkçe konuşuyor. Demek istediğim bu nerede yaşıyorsan oranın diline kanalize olmak zorundasın.
Ya Reisin Demek İstediği Şu Maruz Kalmak Fakat Durumu Olmayan Dil Bilgisi Ve Kelime Bilgisini Geliştirdikten Sonra Film/Dizi, Şarkı/Okuma Gibi Veya Dil Değişim Partneri Siteleri Gibi Sitelerde de Aynı Etkiyi Tam Anlamıyla Olmasa da Yakalayabilirsin Fakat Şu Var Kuzenim 2 Yıl Önce Şiliye Taşındı Şu Anda İngilizce Ve İspanyolca İyi Derecede Biliyor Ve hiçbir şey Yapmadığını Söylüyor Öğrenmek İçin, Eniştem 25 Yıldır Almanya da Almanca Merhaba Zor Diyor :D Kişiden Kişiye Değişir Senin Anlattığın.
Cevap
3Cevap
Evet Neden olmasın? Sanırım senin heden C1, C2 seviyeye kadar gelmek sana önerim iyi bir ingilizce seviyesi için genellikle 5000 ila 8000 kelime bilgisi önerilir. Bu kelime dağarcığın günluk konusmaların yanı sıra karmaşık yazılar, makaleler ve konuşmalar gibi daha gelişmiş, ingilizce metaryellerini anlamak için yeterli olabilir ama burada kilit nokta, speaking ve listening bölümlerinde de iyi olman gerekir tek sadece kelims öğrenirsen bunu dinleyerek ya da konuşarak devam ettirmezsen zamanla unutulur tabi senden akıcı düzgün bir ingilizce konuş demiyorum diyelim bir kelime oğrendin go" bu kelimeyi her cümlelerin içerisine katman gerekir what are you doing, are you going?, i want to go with my family.. vb? Anlatabilmişimdir umarım😄 başarılar dilerim..
çok uçuk ve sürdürülebiliir değil.
Ne Yapmak Lazım? Zor bir şey Dediğim Zaten
Uygulanması mümkün daha gerçekçi hedefler belirlemeni tavsiye ederim.. Günlük 50-60 kelime uçuk biraz
Örneğin Bir Şarkıyı Ben 1 Günde Ezberleyebiliyorum, Sürekli Aynı Şarkıyı Dinleyerek Zaten O Kelimeleri Zihnime Kodlamış Olacağım.
Ne Yapmam Lazım Çok Karışık Geliyor, Yok Zaman Kuralları Yok İsimler Fiiller Sıfatlar Vs. Çıkmaza Giriyorum
Dil öğrenimi rezalet gerçekten ülkede.. Ne olmaması gerekiyorsa o var.. Başta temel gramer bilgisine sahip olmalısın.. Yani az da olsa burada şablon kafanda oturmalı.. İngilizce cümle nasıl kurulur mesela.. Özne+Yüklem+Nesne dizilimi gibi ya da yardımcı fiiller nedir cümlede nasıl konumlanır.. Yalın, gereksiz detaylardan arındırılmış kitaplar var tavsiye ederim.. Yılmaz Hasdemir'in gramer kitabı olabilir.. Yine youtube'da bir sürü anlatan var.. Temel için FK Language kanalı fena değil
ne mal adamsın sen hala öğrenemedinmi ingilizceyi
Hic öğrenmemekten iyidir 😅
Pratik yaparsan öğrenebilirsin
Kesin ogrenirsin
Cok fazla max 30
@Nes2mvarhayattaCano 20 yeter bacımsu 🍕
@KalkYerimeYat tamam max 30 yazdim ztn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?