Çifte vatandaşım 2025te tekrar yks girmek istiyorum ama o zamana kadar vatandaşlık seçmem gerekecek ne yapmam gerekiyor?

Aynı soruyu 3. kere yazıyorum yemin ederim sinirden ağlamak üzereyim (pcden sorumu sormuştum ama pcden çıkıp telefona geçince sorduğum soruyu göremedim tekrar soruyorum)
Ben 19 yaşında çifte vatandaşım (alman-türk) 6 yaşıma kadar almanyada yaşadık ondan sonra türkiyeye döndük ve ben ilkokul 1den lise mezuniyetime kadar okudum türkiyede. Almancayı unuttum sadece çok basit cümleleri anlayabiliyorum maksimum a2 seviyesindeyimdir. Ben şu an türkiyede okuduğum bölümden memnun değilim ama 6 ayda istediğim bölümü kazanamayacağım için 2025te girmeyi planlıyorum. Üniversiteyi türkiyede okumak istiyorum. 21 yaşıma kadar vatandaşlık seçmem gerekecek ve ben 2025 yks için başvuru bile yapamadan alman vatandaşlığına geçersem yks girebiliyor muyum? Nasıl başvuru yapabilirim (yani direkt ösymden normal bir şekilde başvuru yapabilir miyim) Üniversite kazanabilirim ama kayıt olamam diye okudum internetten bu bilgi doğru mu? Oturum izni nasıl alınıyor (annemle babam türk bu oturum izninde işime yarar mı) ve diyelim ki örnek veriyorum ocakta ben üniversite başvurumu yaptım ama şubatta vatandaşlık mektubu falan geldi ve ben alman vatandaşlığına geçtim bu hazirandaki yks için bir sorun olur mu
Eğer sorularımın cevabını biliyorsanız lütfen beni aydınlatın veya hangi kurumları arayıp sorarak bu sorularımın cevabına ulaşabileceğimi söyleyin
Şimdiden tüm cevaplar için çok teşekkğr ederim hepinize iyi günler dilerim
Çifte vatandaşım 2025te tekrar yks girmek istiyorum ama o zamana kadar vatandaşlık seçmem gerekecek ne yapmam gerekiyor?